Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול אופטימה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

קניתי קיה אופטימה ואני רוצה לעשות לה יישור קו טיפול.

מה נדרש?לרבות ברקסים וצלחות, ומה העלות המשעורות? 

תודה. 

פורסם

שלום,

זה בדיוק העניין שאין לי את ההסטוריה , אבל אני הולך על הקשוח ביותר נראה לי הכי בטוח כדי ליישר קו.

שמן+פילטר

פילטר אוויר

נוזל קירור

נוזל בלמים

פיטר סולר 

צלחות+רפידות

פלגים

מסנן גיר

משלושים אני רוצה לבדוק... לא בטוח.

זה מספיק מכסה הכל?

חשוב לומר האוטו עם 200K

פורסם

לפי זה שהרכב דיזל והק"מ גבוה, אני מאמין שהוא מונית לשעבר. אין שום תיעוד להיסטוריה קודמת? שום כלום?

תוכל להוסיף לרשימה שלך שמן גיר ורצועות מנוע (תבדוק כמה יש שם זה משתנה מרכב לרכב) וגם צמיגים. זול זה בטוח לא יהיה כל העסק הזה.

פורסם

הרכב אכן מונית , הסטוריה לא ניתן להוציא היות ואין לי את מספר הרישוי הקודם שהיה מונית.

על כן אני הולך על החלפה כללית אגב כלל החלקים ללא משלושלים כ 600 שח (משה חלפים פתח תקווה).

רצועת תזמון מוחלפת ב 240, שמן גיר אין סיבה לגעת אם לא נדלק מנורה ולפי ספר רכב גם לא דורש בדיקה.

לשאלתך: צמיגים 2020 חדשים,מצבר הוחלף בחודש יוני 20 , הרכב כנראה היה שמור טוב ולא בהכרח שהיה רכב "זונה".

פורסם

אף אחד לא טען שהרכב היה זונה ח"ו.

רצועת תזמון כמובן תחליף עם מותחן/מותחנים ואולי גם כדאי משאבת מים למרות שאם היא לא נוזלת אז הכל טוב, אבל ככה אתה הורג בעיה עתידית.

לגבי הגיר:

למיטב זכרוני יש אופטימה עם גיר 6 היל' פלנטרי ו-7 היל' כפול מצמדים (אולי אני טועה). לא רשמת איזה שנה הרכב שלך.

הפלנטרי מאוד אמין, אבל דע לך: יש צורך בהחלפת שמן גיר אפילו אם בספר הרכב רשום שלא צריך. זו דעתי ודעת רבים.

גם במאזדה אין החלפת שמן גיר אבל מי שרוצה להאריך את חיי הגיר יבצע החלפה חלקית כל כמה שנים. כמובן שהכל תלוי בסוג הגיר שלך.

לא מאמין בשטויות של שמן "לונג לייף"

עם פלגים יצא לך 600 ש"ח? איזה פלגים הרכב שלך דורש?

פורסם

משהו פה  לא מסתדר. אם הרכב היה מונית הוא בוודאי עם מנוע טורבו דיזל. מנועי דיזל עובדים ללא פלגים. איך משה חלפים בפתח תקווה מוכר לך גם פילטר סולר וגם פלגים? 

מילא אתה לא מתמצא אבל חנות חלפים מנוסה? 

פורסם

היי ,

אין פלגים זה דיזל ולכן זה מזרקים .

פלגים טעות הבנה שלי , לאחר בירור אכן אין .

יש טיפול כולל :

פילטר שמן 

פילטר סולר 

שמן מנוע 

שמן ברקס 

רפידות בלם + צלחות

פילטר מזגן 

פילטר אוויר 

גיר ופילטר גיר - אני תוהה ביני לבין עצמי אם גץכדאי להכנס לזה .. או שעל פי הספר רכב ב 240 לעשות את זה יחד עם טיימינג ולסגור עניין.  לפי הספר זה מה שמתבקש...

לידיעה אני עושה כ 1000 קמ בחודש עם בכלל כי אני לרוב רוכב על אופנוע.. לכן לא יודע אם כזה הכרחי להכנס להחלפה כוללת כרגע. 

תודה על התגובה. 

• תוכן חדש...