Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא נראה שהורדת תא הכפפות זו השיטה הרשמית, כך לפחות גם בהוראות שמצורפות לפילטר של מאן וכך נדמה לי גם בספר היינז, ודווקא שיטת ה"פריצת דיסק" היא אלתור (שאותו למדתי מיוטיוב).

אבל אל דאגה, בשביל זה יש פילטר סולר, שנסבול כהוגן ונזכור שהאוטו אולי תוכנן בקוריאה ויוצר בטורקיה אבל השורשים צרפתיים, מרד אלור!

חזיר דיזל

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא צריך להוריד תא כפפות

משתלחים מכיוון מושב הנוסע מורידים מכסה פלסטיק מגן(בלי בורג רק תפס) שולפים את פילטר המזגן שנגלה

מכווצים מעט את החדש ונכניסים פנימה

סוגרים את מכסה הפלסטיק

סה טו

10 דקות גג

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הגיע תור ריפוד מחדש של דיפוני ארבע הדלתות. הספוג שמתחת לריפוד הישן התחיל להתפורר והריפוד נראה מסמורטט.

בוצע אצל איגור - רטרו קאר בחולון. היום הוא עובד בתוך עסק שנקרא Ceramic Pro ברחוב המרכבה 26. עלות 1400 ש"ח לארבע דלתות.

התוצאה, מבחינתי, די יפה אם כי לא מושלמת. הגוון והמרקם די קרוב למקור. במחשבה שניה, אני קצת מצטער שלא חשבתי יותר לעומק, הייתה הזדמנות לרענן ולעשות משהו קצת שונה. אולי ריפוד בגוון בורדל פריזאי? 😁

מה שכן, עכשיו לצערי יש קירקושים בנסיעות עירוניות בכבישים שבורים ועל באמפים 🤔. בדיעבד אני מגיע למסקנה שהייתי צריך לעשות אחרת: לפרק את כל הדיפונים לבד, לקחת אותם לריפוד, ולהחזיר אותם חזרה לבד. אני שוקל להצטייד בקליפים הדרושים, לפרק בעצמי את הדיפונים ולסדר אותם מחדש כמו שצריך.

PXL_20220701_132428752.jpg

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

לא רוצה לבאס אבל יש תופעה שנקראת "תחזוקת יתר" במיוחד לאנשים כמונו שאוהבים לתחזק ולשפר ולטפל ברכבים שלנו בעצמנו

לפעמים כשמתעסקים במשהו במיוחד ישן(פלסטיקה) לא משפרים אלא להיפך

מנסיון אישי

אני לא הייתי נוגע

If it ain't broken don't fix it

גם בגלל שלא סומך על בעלי מקצוע בארץ שיעשו עבודה ברמה של יצרן

תמיד תהיה איזה "עז"

בכל אופן תתחדש

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, nit_zan כתב:

גם בגלל שלא סומך על בעלי מקצוע בארץ שיעשו עבודה ברמה של יצרן
[...]
תמיד תהיה איזה "עז"

אתה מתפרץ לדלת פתוחה וגם זורה קצת מלח על הפצעים על הדרך 😉... עוד לא הספיק להתייבש (מטאפורית) הצבע על הדלת שצבעו לי אחרי שמישהו "עיצב לי אותה מחדש" לפני חודשיים.

יש לי לא מעט לכתוב על כך אבל נניח לזה כרגע . בכל אופן, הנ"ל לא נופל לקטגוריה הזו, הריפוד הנבול לא בא לי טוב בעין ולא אוהב את ההרגשה של נסיעה בגרוטאה מוזנחת. אני מאמין גדול ב"תורת החלונות השבורים". נקודתית כאן הבעיה היא לא בפלסטיקה ישנה אלא שבפתיחה נשברו קליפים, והוחלפו בקליפים לכאורה תואמים, רק שבדיעבד מסתבר שהם לא כל כך תואמים ולכן העסק לא יושב 100% ויש קירקושים. בינתיים ליקטתי כבר את המק"טים של כל הקליפים שקשורים לדיפונים (על הדרך גיליתי גם את האתר החביב הבא). מה שמפריד ביני לבין ה"פרוייקט" הוא החלטה שזה מציק לי מספיק... כשמצד שני יש את התובנה שכמו שכתבת, בכל התעסקות כזו יש הסתברות לפצוע את הרכב עוד קצת.

מנסיון העבר, אני אניח לדברים "להתקרר",קרי אתרחק מהעיסוק בעניין לזמן מסויים, כדי לקבל החלטה יותר שקולה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

גם  לי פירקו את דיפון דלת נהג לא מזמן עקב חלון שסירב לעלות (נזק שגרמתי בעצמי כששלפתי יד מהר מדי בכניסה לחניון) ללא תופעות לוואי למזלי

אגב נראה טוב האתר שהבאת

אחד הפריטים שלא חושבים עליהם עד שנשברים לך בידיים תוך כדי עבודה.

לפני מספר חודשים נשבר לי קליפס פנס אחורי סורר שנשאר רק על הברגים שלו

הזמנתי סט של 100 מסוגים שונים מעלי והיה אחד שנראה מתאים אבל לא בדיוק עדיין רוקד שם העסק ולא הזדמן לי לטפל

יכול להמליץ גם על כלי חילוץ לקליפסים שמאד עוזרים בעבודה מהירה ללא נזקים מיותרים.

מאד עזר לי הסט(קצר ארוך ופלייר) כשנאלצתי לפרק כיסוי דלת תא מטען כדי לישר פגיעת פח קלה מתנה שהשאירו לי בחנית הסופר

כל הקליפסים שבו לבסיסם בשלום

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, קורן בן אשר כתב:

הגיע תור ריפוד מחדש של דיפוני ארבע הדלתות. הספוג שמתחת לריפוד הישן התחיל להתפורר והריפוד נראה מסמורטט.

בוצע אצל איגור - רטרו קאר בחולון. היום הוא עובד בתוך עסק שנקרא Ceramic Pro ברחוב המרכבה 26. עלות 1400 ש"ח לארבע דלתות.

התוצאה, מבחינתי, די יפה אם כי לא מושלמת. הגוון והמרקם די קרוב למקור. במחשבה שניה, אני קצת מצטער שלא חשבתי יותר לעומק, הייתה הזדמנות לרענן ולעשות משהו קצת שונה. אולי ריפוד בגוון בורדל פריזאי? 😁

מה שכן, עכשיו לצערי יש קירקושים בנסיעות עירוניות בכבישים שבורים ועל באמפים 🤔. בדיעבד אני מגיע למסקנה שהייתי צריך לעשות אחרת: לפרק את כל הדיפונים לבד, לקחת אותם לריפוד, ולהחזיר אותם חזרה לבד. אני שוקל להצטייד בקליפים הדרושים, לפרק בעצמי את הדיפונים ולסדר אותם מחדש כמו שצריך.

PXL_20220701_132428752.jpg

מצטער לבאס, אבל לפי התמונה העבודה לא נראית ברמה גבוהה, למחיר ששילמת הייתי מצפה שהבד יהיה יותר מתוח ובכללי שיראה כמו שהרכב יצא מהחברה. יש אחריות לעבודה?

עריכה אחרונה על ידי daniel204

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

חג שמח. קצת עדכונים. אנחנו כבר ב-182K ק"מ. בערך שליש חיים בשביל הדיזלית הזו.

* לא הזכרתי שבערך לפני שנה מישהו נסע רוורס לתוך הדלת שלי ומעך אותה קצת - בדיעבד הסתבר שקצת יותר מדי בשביל להצליח לתקן ב-PDR בלבד. תיקנתי באלומה רעננה - הצליחו להחזיר את המצב לקדמותו עם PDR בערך ברמת 95%, ושלחו את הדלת לפחחות וצביעה מקומית ("טשטוש") כדי להשלים לרמת 100%, ללא תוספת מחיר ביחס להצעה המקורית. סה"כ התוצאה די טובה.

* דצמבר 2022 - טיפול 10K שמן + פילטר, הפעם החלפתי גם פילטר מזגן + פילטר אוויר. החלפת שמן בשיטת השאיבה - לאחר התייעצות עם יאני (שלצערי כבר לא כותב פה) הוחלט שזו תהיה השיטה הקבועה לריקון שמן, ואין צורך לרוקן לסירוגין בשיטה הרגילה. הגב שלי שחרר אנחת רווחה.
* סוף מרץ 2023 - תקיעה ראשונה בצד הדרך - על כביש 6. תקלה אדומה מלווה בדינג-דונג, לעצור מייד בצד. בלחיצה על הגז - רעידות קלות אך מורגשות היטב, אין רעשים נלווים. בסרק - מרגיש רגיל לחלוטין. איפוס תקלה עם סורק סיני כחול, ממשיך בנסיעה, לאחר מס' קילומטרים נוסף הסיפור חוזר על עצמו. תם הטקס, עקב המיקום הרכב נגרר למוסך תלפיות בנשר. מאובחן מזרק תקול, מוחלף מזרק (מקורי כמובן) + פילטר סולר מקורי. סה"כ עלות סביב 3800 ש"ח כולל מע"מ, קרוב לחצי מזה מחיר האבחון והעבודה. 

* בחודשים האחרונים הורגש שהמזגן עייף מהרגיל, קפיצה לאשר מיזוג אויר בפתח תקווה, ריקון גז, שקילה ומילוי מחדש, מסתבר שנותרה בערך חצי מכמות הגז שאמורה להיות. סביר, בכל זאת רכב בן 11. עלות 200 ש"ח. מקווה שיחזיק שנה (לפחות) עד המילוי הבא.

* רעידות בהנעה קרה - כנראה עקב EGR שעושה בעיות - הבעיה פחות מורגשת ככל שמז"א מתחמם. אז אני דוחה את הטיפול בה, כמיטב המסורת ("למה לעשות היום מה שאפשר לדחות למחר").

זהו לבינתיים. מקווה להמשך שנה שקטה ומשעממת בגזרה הזו (וגם בגזרות אחרות).

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון קטן בנושא שייתכן ואי פעם יעזור למישהו, אם ייתקל בעניין.

אז מסתבר שלרנו יש בעיות חשמל... כמו כן המים רטובים והשמש זורחת במזרח.

כבר מהיום שהרכב הגיע אליי, הכרתי שבערך פעם בשנה קופצת לה נורה צהובה, קוד תקלה ב-OBD מצביע על תקלת תקשורת במעגלים של מזרקים 2+4 (ולפעמים 1+3), בלי שום השפעה על התנהגות הרכב. ההנחה שלי הייתה שמדובר בגליץ' חשמלי רגעי עקב קפיצת מתח, ולכן הייתי מאפס את התקלה וממשיך בחיי עד הפעם הבאה.

לפני שנה בערך, הדבר הזה התחיל להופיע באופן תדיר יותר ויותר, עד כדי סביבות פעם בכ-1000 ק"מ. לי זה התחיל לגרום כאב ראש רציני ביותר, מסיבה לא צפויה. אשתי התחילה פתאום עם נאומי "הרכב לא בסדר, הרכב לא תקין, צריך לשים אותו במוסך, הרכב לא בטוח". עכשיו, היא לא נוהגת ברכב (מסרבת לנהוג בו) אלא רק יושבת לצידי, ולא היה שום סיכוי בעולם שהיא תבחין בנורה הצהובה לבדה, אלמלא אחד הבנים שלי השטנקר וצעק בקול גדול "אבא שוב נדלקה לך הנורה הצהובה בצורת מפתח ברגים". בקיצור, התחלתי להיות מוטרד מאוד.

ואז קרה עוד משהו.

לפני כמה חודשים נשרפה לי נורת האיתות הימנית-אחורית. קורה. החלפתי אותה. אחרי חודש נשרפה שוב הנורה. אולי נורה סינית באיכות חרא? החלפתי שוב. ושוב נשרפה... פה חשדתי. פירקתי את הנורה, מצאתי את שתי קודמותיה שטרם הושלכו לפח, ובדקתי אותן בפנס השמאלי. כצפוי, לא שרופות ולא נעליים. אחרי דין ודברים עם הפנס הימני, ירד האסימון מה קרה כאן. המוליכים בתוך גוף התאורה, מהצד הפנימי של הקונקטור, עשויים מספר רצועות מתכת לא-רציפות, אשר נוגעות זו בזו בלחץ בלבד. המגע בין מקטע מתכת קטן, שנותן את הפלוס לנורת האיתות, לבין הרצועה שמוליכה ממנו לקונקטור, התרופף, והמקטע הקטן זז מעט, כמה עשיריות מ"מ. נגיעה קטנה ו-הופ, נורת האיתות קמה לתחיה. דוחף קצת הצידה לאיפה שהיה קודם - אין נורת איתות. יוריקה!

כפתרון פרוביזורי, ניקיתי את נקודת המגע הרופפת, השקיתי את האזור היטב היטב בספריי מגעים (אחד החומרים האהובים עלי ביקום), והחזרתי את מקטע המתכת הסורר למקום. בינתיים זה עובד, כבר כמה חודשים טובים. יש איתות, אין נורת צ'ק אנג'ין. אם הבעיה תצוץ שוב בזמן הקרוב, אני כבר מתכנן לייצר שם הלחמה כמו צריך, שתחזיק את חתיכות המתכת ביחד לנצח.

תמונות לא צילמתי, אז השאלתי מגוגל. הרצועה שמוליכה פלוס לנורת האיתות מסומנת בחץ כחול, כאשר המקטע הסורר אינו נראה בתמונה, ומחבר מהצד הפנימי בין הטוסיק של נורת האיתות לרצועה המסומנת.

image.thumb.png.eee8b0e81d351cadf4b8f10521c5003f.png

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

בעוד 100 שנה יהיה רכב חשמלי אמפיבי מעופף של רנו, עם טווח סוללה חצי מיליון ק"מ וזמן טעניה 30 שניות. 

וברכב הזה תהיה בעיית מגעים בפנסים שמשבשת את כל מערכת החשמל. מסורת ארוכת שנים...

נ.ב מה שגורם לחוסר מגע זה לדעתי חמצון של פסי האלומיניום האלו, שיוף עם פצירה או נייר זכוכית עוזר  וכל עוד שום דבר לא שבור והפסים ישובים במקום, לא צריך לעשות שום דבר מעבר.

• מצחיק 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שאני אבין, התקלה של המזרקים קפצה בגלל בעיית מגעים בפנס האחורי?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין לי הוכחות, רק ראיות נסיבתיות. ככה זה נראה.

לאורך כל השנים, האמנתי שהנורה הארורה קופצת בגלל קפיצת מתח רגעית מאיזה מגע סורר היכן שהוא. רק כמובן לא היה לי מושג היכן. קו המחשבה המקורי שלי היה דווקא לנתק את הקונקטורים של המזרקים, לנקות אותם ולשפוך שם ספריי מגעים. ואז התחילו להשרף לי נורות האיתות והשאר (אני מקווה) היסטוריה. 

חזיר דיזל

פורסם
לפני 17 שעות, קורן בן אשר כתב:

עדכון קטן בנושא שייתכן ואי פעם יעזור למישהו, אם ייתקל בעניין.

אז מסתבר שלרנו יש בעיות חשמל... כמו כן המים רטובים והשמש זורחת במזרח.

כבר מהיום שהרכב הגיע אליי, הכרתי שבערך פעם בשנה קופצת לה נורה צהובה, קוד תקלה ב-OBD מצביע על תקלת תקשורת במעגלים של מזרקים 2+4 (ולפעמים 1+3), בלי שום השפעה על התנהגות הרכב. ההנחה שלי הייתה שמדובר בגליץ' חשמלי רגעי עקב קפיצת מתח, ולכן הייתי מאפס את התקלה וממשיך בחיי עד הפעם הבאה.

לפני שנה בערך, הדבר הזה התחיל להופיע באופן תדיר יותר ויותר, עד כדי סביבות פעם בכ-1000 ק"מ. לי זה התחיל לגרום כאב ראש רציני ביותר, מסיבה לא צפויה. אשתי התחילה פתאום עם נאומי "הרכב לא בסדר, הרכב לא תקין, צריך לשים אותו במוסך, הרכב לא בטוח". עכשיו, היא לא נוהגת ברכב (מסרבת לנהוג בו) אלא רק יושבת לצידי, ולא היה שום סיכוי בעולם שהיא תבחין בנורה הצהובה לבדה, אלמלא אחד הבנים שלי השטנקר וצעק בקול גדול "אבא שוב נדלקה לך הנורה הצהובה בצורת מפתח ברגים". בקיצור, התחלתי להיות מוטרד מאוד.

ואז קרה עוד משהו.

לפני כמה חודשים נשרפה לי נורת האיתות הימנית-אחורית. קורה. החלפתי אותה. אחרי חודש נשרפה שוב הנורה. אולי נורה סינית באיכות חרא? החלפתי שוב. ושוב נשרפה... פה חשדתי. פירקתי את הנורה, מצאתי את שתי קודמותיה שטרם הושלכו לפח, ובדקתי אותן בפנס השמאלי. כצפוי, לא שרופות ולא נעליים. אחרי דין ודברים עם הפנס הימני, ירד האסימון מה קרה כאן. המוליכים בתוך גוף התאורה, מהצד הפנימי של הקונקטור, עשויים מספר רצועות מתכת לא-רציפות, אשר נוגעות זו בזו בלחץ בלבד. המגע בין מקטע מתכת קטן, שנותן את הפלוס לנורת האיתות, לבין הרצועה שמוליכה ממנו לקונקטור, התרופף, והמקטע הקטן זז מעט, כמה עשיריות מ"מ. נגיעה קטנה ו-הופ, נורת האיתות קמה לתחיה. דוחף קצת הצידה לאיפה שהיה קודם - אין נורת איתות. יוריקה!

כפתרון פרוביזורי, ניקיתי את נקודת המגע הרופפת, השקיתי את האזור היטב היטב בספריי מגעים (אחד החומרים האהובים עלי ביקום), והחזרתי את מקטע המתכת הסורר למקום. בינתיים זה עובד, כבר כמה חודשים טובים. יש איתות, אין נורת צ'ק אנג'ין. אם הבעיה תצוץ שוב בזמן הקרוב, אני כבר מתכנן לייצר שם הלחמה כמו צריך, שתחזיק את חתיכות המתכת ביחד לנצח.

תמונות לא צילמתי, אז השאלתי מגוגל. הרצועה שמוליכה פלוס לנורת האיתות מסומנת בחץ כחול, כאשר המקטע הסורר אינו נראה בתמונה, ומחבר מהצד הפנימי בין הטוסיק של נורת האיתות לרצועה המסומנת.

image.thumb.png.eee8b0e81d351cadf4b8f10521c5003f.png

אפרופו איתות\בעיות חשמל

פלואנס דיזל רובוטית  2014

לפני שנה  צד ימין של  האיתות הפסיק לעבוד בדקתי ,לא מנורה.

פירקתי פנס ובקונקטור ראיתי שפס האדמה מעט מפוחם

השפרצתי ספריי מגעים ניסיתי לגרד עם טסטר בעדינות שלא ישבר וזה חזר לעבוד

אחרי חודש שוב 

חזרתי על הפעולה

שוב החזיק חודש

בפעם השלישית  שייפתי את קו האדמה באמצעות דרמל נייד קטן  15000 סיבובים עם ראש אבן משחזת שנכנס בדיוק לתוך הקונקטור בשילוב ספריי מגעים 

עובד עד היום.

צד שמאל בערך באותו זמן חדל לעבוד

מסתבר שלקונקטור לא מגיעה כלל אדמה ולך תמצא את הנתק

ביצעתי מעקף עם חיבור ישירות לשאסי(התעלקתי שם על אחד הברגים) תחת כיסוי תא המטען

מאז שקט שששש..

החלפתי כבר מנורות על הדרך שהתקלף מהם הצבע

פורסם

אה בטח, זה הולך בלי להגיד. מעקף למינוס בפלואנס זה כמו ברית מילה. יש אצלי כבר 7-8 שנים. הלכתי לחשמלאי חביב ליד כיכר המשטרה בחדרה, באתי בכלל כדי להחליף מצבר. עוד לא הספקתי להכנס לחניה, הוא רק שמע את הטירטור המוכר, וכבר יצא החוצה עם מלחם וחתיכת חוט ביד, והורה לי להפעיל איתות כדי לראות אם יש מאחורה אורגן אורות. תוך שתי דקות היה שם מעקף. הלחים חוט לגיד של המינוס, קדח דרך גוף ה-bulb holder, העביר את החוט דרכו והלחים ישר לפלטה של המינוס.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

• תוכן חדש...