Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רציתי לרשום בכותרת את המילה 'מיושן' או 'עתיק' מכיוון שהתחום הזה פורה וחי,

אני לא מבין ואינני מחזיק ברכב אספנות אך מתלהב בכל פעם שאני רואה כלי מתוחזק ונקי, בעיקר כשהוא נוסע.

מצאתי תמונה של רכב בעל 4 ספרות רישוי ועלתה בי השאלה, מהו הרכב הותיק ביותר בישראל?

120112827_3346206025457202_1907503182686616698_o.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=825194&_nc_ohc=DWgAZJICgkwAX8Y6nik&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&oh=94236775f84d3d825c0ab9cb8bba8c1c&oe=5F95F71D

קרדיט: לוחיות רישוי יפות 

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם (נערך)

קודם כל, סתם שתדע, אין קשר בין מספר הספרות לבין גיל הרכב.

גם לרכב הכי ישן בארץ יש 5 ספרות (עזוב רכבים שיובאו בשנים האחרונות).

כל הרכבים שיוצא לראות לפעמים עם 4, 3 ויש גם טנדר פורד עם 2 ספרות, הם רכבים מסחריים, שהספרות הראשונות שלהם היו אפסים. הוויליס הזה, למשל, היה 022-90.

סביב באג 2000, הורידו את כל האפסים בתחילת המספר, וכך יש רכבים עם פחות מ5 ספרות, אבל זה לא אומר שהם משנת תרפפ"ו, ושוב, כולם הם ג'יפים או טנדרים.

לשאלה המקורית, היו כמה דיונים על כך בעבר. היה איזה דיבור על רכב שעמד כפסל בבית בבני ציון, ולמרות זאת, יש לו רישיון (אולי לא בתוקף אבל יש) ושנת הייצור שלו היא 1914.

זכור לי עוד רכב ששייך לדמות מוכרת בתחום, כמדומני משנת 1919.

הרכב הכי ישן שאני מכיר וראיתי הוא דודג' 1921 שיובאה לפני קצת יותר מעשר שנים.

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • מעניין 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לוחית הרישוי בעל המספר הקטן ביותר שאני מכיר היא פורד A מס' רישוי 49

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...