Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

ברשותי סוזוקי SX4 מודל 2012 צבע כחול מטלי . 

אשמח לדעת איזה מהחומרים הבאים הכי מומלץ לשמירה על צבע הרכב לאורך זמן  ? 

או האם יש חומר אחר מומלץ ? 

אלו חומרים שנתקלתי בהם באייס. 

תודה. 

20200812_175412.jpg

20200812_175428.jpg

20200812_175437.jpg

.

פורסם (נערך)

האמת שהשתמשתי תקופה ארוכה בבקבוק הכחול של מגווירס (ceramic wax), הייתי מרוצה מאוד מהתוצאות בגדול, אבל שמתי לב שלכלוך פשוט נדבק לרכב מאז התחלתי להתשתמש בו.

בשטיפה טרם השימוש בו הקצפה וניגוב קל היה מסיר את מרבית הלכלוך, מאז השימוש בתכשיר הכל פשוט דבוק והיתה תחושה שנדרש מאמץ רב יותר כדי לנקות את הרכב.

לאחרונה רכשתי במקומו Turtle Wax Ceramic Wet Wax שלמעשה הוא מוצר מתחרה דומה מאוד אך התוצאות שלו פשוט טובות יותר בפער, הוא קל יותר ליישום (כשלב לפני הייבוש הסופי פשוט משפריצים ומייבשים) והדובדבן שבקצפת - שום לכלוך לא נדבק יותר לרכב. אחרי שטיפה עם גרניק בלבד כמעט כל הלכלוך יורד עוד לפני שלב הסבון.

בהשוואה אחד מול אחד מורגש שהמוצר הזה פחות שמנוני מהמוצר של מגווירס.

לדעתי מוצר מדהים וממליץ עליו בחום!

*רכשתי באמזון בתקופת המשלוח חינם, לדעתי משתלם לרכוש אותו גם עכשיו כשיש עלות משלוח (יוצא סביב ה80 ש"ח עם עלות המשלוח וזה מתגמד אם רוכשים יותר מפריט אחד).

https://www.turtlewax.com/media/3918/tw-us-hybrid-artwork_0002_hs-ceramic-wet-wax.jpg?anchor=center&mode=crop&width=376&height=480&rnd=132170832630000000

עריכה אחרונה על ידי dalet11

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)

dalet11, למעשה המוצר המתחרה הוא הציפוי בריסוס של טרטל ווקס, עם תווית בצבע ירוק אם אני לא טועה.

אם פות"ש פתוח לרעיונות נוספים, אז יש את Ethos Ceramic Wax שנראה מעולה בסרטונים מכל בחינה, יש את הפוסו גם.

המלצתי החמה לפות"ש, נסה את האתוס, אלמלא הייתי בכיוון של ציפוי, הייתי הולך עליו בלי לחשוב פעמיים.

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
  • מעניין 1
פורסם

שאלה של נובים בתחילת דרכם:)

האם יש חשיבות לחומרים הללו גם כאשר צבע הרכב הינו לבן? או שזה בעיקר למכוניות בעלי צבע אחר? 

אני מקבל רכב חדש בשבוע הבא, מעוניין גם להתחיל לטפל בו בצורה עצמאית. האם שילוב של שטיפת הרכב עם onr/שמפו, ייבוש קליל ולאחר מכן השפרצת החומר הנ"ל על הרכב מסביב וניגובו זה השילוב הנכון? 

דא הוא משמש גם כאוטם צבע? או שזה מגיע לאחר השטיפה עם onr/שמפו בכל פעם ואוטם צבע צריך פעם בכמה חודשים? 

פורסם

אני קורא את הפוסטים, אבל יש ככ הרבה עמודים ובשביל משהו שלא ב"תחום" הרבה ג'יבריש בשבילי. 

Onr בדילול qd - מה זה אומר בכלל? 

Onr זה בכלל מוצר או קטגוריית מוצרים? כי אם מחפשים בשם הזה אין שום מוצר. אתה הגבת שם עם סונאקס brilliant shine אם אינני טועה - כתוס שם שזה דיטיילר. 

בנוסף - "אני משתמש עם ONR, מגס,V7" - מה זה כל אלה? 

פורסם

לתכשיר ONR יש הרבה שימושים, כולל ניקוי יבש -כלומר, ניקוי במינימום מים. (חפש בדביק שיטת המטליות)

יישום פלסטלינה, ניקוי מהיר מהול בדלי מים (מתאים לרכבים לא מלוכלכים) QD,  ניקוי ראשוני של לכלולך לפני שטיפה יסודית

ניקוי מהיר של שלשלת למניעת צרבת הצבע, ועוד. חוץ מערך מוסף של ברק וחלקות מעל הצבע.

שימוש נוסף זה למהול אותו ביחס של 1:15 כלומר, תרסיס לניקוי ראשוני לפני שטיפה, לפעמים בתור ניקוי ראשוני

שמבוצע על ידי ריסוס, שטיפה בגרניק, ניגוב  - והרכב מוכן. ראה רמות דילול 

כל השאר מה שציינת למטה, אלה QUICK Detailer שעוזרים בייבוש הרכב, ומוסיפים גימור/ברק נוסף, בחלקם גם הגנה מסוימת.

שטיפה במינימום מים. 

פורסם

לאחר כל זה, האם אני מבין נכון והכל נחוץ?

1. דלי מים עם פקק\2 של ONR. כליטר ממנו לשפוך למרסס ולרסס על הרכב. (אפשר להשתמש בו גם לניקוי חלונות?)

2. 2 כפפות בתוך הדלי, לאחר הריסוס לעבור עם כפפה על כל פאנל, לסחוט להכניס חזרה לדלי, לנקות על הכפפה השנייה וככה עד הסוף.

3. לייבש חלקית עם מגבת וופל.

4 (האם נחוץ??) לרסס עם הTURTLE WAX CERAMIC שהמליצו פה לפני על כל הפאנלים ולנגב עם מטלית מיקרופייבר קטנה לייבוש.

5. ריסוס של Chemical Guys SPI22016 Total Interior Cleaner & Protectant על מטלית מיקרופייבר קטנה ולהעביר על כל הפלסטיקים,דשבורד וגומיות 

6. ניגוב של מטלית עם  303 על הפלסטיקים ברכב.

האם זה נשמע הגיוני, האם אני מפספס משהו?

האם אפשר לוותר על משהו כדי להקל על התהליך?

עד כה הייתי שוטף את הרכב הנוכחי בשטיפה אוטומטית ומדי פעם ידנית עם סתם דלי מים ומטליות מיקרופייבר מבחוץ ושפריצר כחול של סנו על השמשות.

כך שכל זה חדש בשבילי ויהיה קצת מאתגר 😧

• תוכן חדש...