Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

מבקש להתייעץ - מעשה שהיה - כך היה.

אשתי עשתה באמצע פברואר 2020 מנוי לסטודיו כלשהו, עסקה של 24 תשלומים בכרטיס אשראי (הוראת קבע).

באמצע מרץ - הסטודיו נסגר עקב הקורונה, עד לאמצע מאי בו נפתח שוב.

אשתי אינה מעוניינת לחזור להתאמן שם, היא חוששת לחזור מפני שהיא בקבוצת סיכון.

לכן, באמצע מאי היא פנתה לסטודיו לביטול העסקה וצירפה אח"כ גם אישור רופאה שהיא בקבוצת סיכון.

לאור זאת שהסטודיו (גם זה אחרי התחמקויות רבות) מעוניין להחזיר סכום השווה לכ-20 תשלומים - מבקש לדעת אם הנ"ל תקין.

אני מבין כי בזמן שהעסק היה סגור - הוא אינו יכול לגבות דמי מנוי (מקווה שהבנתי נכון).

כ"כ - האם בשל היותה בקבוצת סיכון - האם לא מגיע החזר מלא ?

בנוסף - במידה ויהיה החזר - הסטודיו אינו מעוניין לבטל את העסקה, אלא לחייב בהמשך התשלומים ולתת את הפיצוי בתשלום אחד

(מצידנו - היינו מעוניינים בביטול עסקה, למרות שיש שיאמרו שתשקיע את כספי ההחזר - ישתלם לך יותר. ייקים - מה לעשות).

מה אומרים החוקים בנוגע לביטול עסקאות ?

למישהו יש בבקשה ניסיון (במיוחד בזמנים אילו) בתור בעל עסק? לקוח ?

תודה ויום טוב.

alfa 156 2.5.

פורסם

לא יודע לגבי 3 החודשים ה"אבודים", אבל החזר בתשלום אחד והמשך גביית עסקת התשלומים יותר מהוגן, במצבי מדומים בדרך כלל הזיכוי הוא בגובה החיוב באותו חודש. היה לי סיפור גומה עם הולמס פלייס לפני כשנה-שנתיים, ומשך שנה ראיתי בדוח החודשי של כרטיס האשראי חיוב וזיכוי בסכום זהה של התשלום החודשי.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ע״פ חוק, הסטודיו רשאי לגבות מכם דמי מנוי על החודשים בהם היה שימוש במנוי עד להודעת הביטול, ועוד חודש התראה מראש. כלומר, אם השתמשתם במנוי X חודשים והודעתם על ביטול, אתם צריכים לשלם על X+1 חודשים (כמובן שבמהלך החודש שאחרי ההודעה יש לכם זכות להמשיך להשתמש במנוי).

כמו כן, אם טרם ההתקשרות הסטודיו הודיע לכם בכתב על קיום מסלול אלטרנטיבי ע״ב תשלום חודשי (לעומת מסלול של התחייבות מראש למספר חודשים קבוע, כמו שאתם עשיתם), הוא רשאי לגבות דמי ביטול בסך ההפרש בין התשלום שהייתם משלמים ע״ב מנוי חודשי לתשלום בםועל, על התקופה בה השתמשתם במנוי (X+1 חודשים). אחרת, אין לגבות דמי ביטול.

במקרה שלכם, לדעתי הסטודיו לא מנסה לגבות דמי ביטול, אלא פשוט את דמי המנוי עבור שלושת החודשים שעברו מתחילת המנוי ועד להודעה שלכם (אמצע פברואר עד אמצע מאי) + חודש התראה מראש, סה״כ 4 חודשים (ולכן מתכוון להחזיר לכם 20 חודשים). העניין הוא כמובן שאסור לו לגבות מכם דמי מנוי על החודשיים בהם הוא היה סגור (אמצע מרץ עד אמצע מאי). כלומר הוא כן אמור לגבות על החודש הראשון בו היה שימוש במנוי (אמצע פברואר עד אמצע מרץ) ועוד חודש התראה מראש, ולזכות אתכם על 22 החודשים הנותרים.

מקור: http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/1.pdf

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

תודה על התשובות עד כה.

הבקשה לביטול נשלחה לסטודיו באמצע מאי (עת חזר הסטודיו לפעול אחרי חודשיים של סגירה).

האם זה משנה משהו ? או יכול לשנות משהו ?

עריכה אחרונה על ידי חולגי

alfa 156 2.5.

פורסם

לא חושב,כי אני מניח שכאשר היה סגור (במהלך הסגר)  אף אחד לא עבד שם כולל הפקידות ומדובר על כח עליון ולא על רצון המנוי להפסיק להתאמן.

לפני 2 דקות, חולגי כתב:

תודה על התשובות עד כה.

הבקשה לביטול נשלחה לסטודיו באמצע מאי (עת חזר הסטודיו לפעול אחרי חודשיים של סגירה).

האם זה משנה משהו ? או יכול לשנות משהו ?

לא חושב,כי אני מניח שכאשר היה סגור (במהלך הסגר)  אף אחד לא עבד שם כולל הפקידות ומדובר על כח עליון ולא על רצון המנוי להפסיק להתאמן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...