Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורשה טייקן בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל ארבע הגרסאות ובמחיר שמתחיל ב-875 אלף שקל.

כמה לשים לכם בצד? או שאתם מעדיפים לחכות לטסלה מודל S?

התמונות הנהדרות הודות לאיתן קג'יה

1915201615_--1.thumb.jpg.0c0f568448989d05cfed659aa2c38ae3.jpg1654928110_--3.thumb.jpg.f6cfc43502e7dc3edcd22af4b4a315ca.jpg364813967_--5.thumb.jpg.b5a027a3fec3830875d5edfb7d77a11c.jpg

• אהבתי 2
  • מעניין 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

הקטע המעניין בסיפור הזה הוא בעצם הקטע הכי-לא-מעניין-שיש:

להבדיל מטסלה, אפשר לסמוך פה בוודאות על פורשה שמדובר במכונית רווחית עם פס ייצור סטנדרטי והרכבה סטנדרטית בלי ריתוכים יקרים והדבקות של פנלים.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מסך השליטה התחתון שבצילום מכוון לשליטה על המזגן, ודומה מאוד לזה שבאוטו החדש של גנץ בנימין ( להלן - "החילופי" ) ושני אלו מעלים געגוע נוגה למסך של ה 3008, שם לפחות אפשר לראות בזוית העין את המשאית השועטת לכיוונך, שני הראשונים מחייבים הסטת מבט למטה, והאחרון מצידו מעלה את אותו סוג געגוע לאיזה כפתור שאפשר למשש.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 2 שעות, hans כתב:

להבדיל מטסלה, אפשר לסמוך פה בוודאות על פורשה שמדובר במכונית רווחית עם פס ייצור סטנדרטי והרכבה סטנדרטית בלי ריתוכים יקרים והדבקות של פנלים.

בנוסף, אפשר פשוט להכנס לאולם ולהזמין. לא צריך להעלות ספקולציות בפורום לגבי זמן נחיתה משוער...

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

פבל,

מה עם עמדת טעינה?

מקבלים עם האוטו עמדה ביתית? חד פאזית? תלת?

יש דיבור על עמדות טעינה ציבוריות שהרכב יכול לנצל בהם חלק מהטכנולוגיית טעינה שלו?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, hans כתב:

תזכיר לי כמה מכוניות חשמליות פורשה מכרה וכמה טסלה? להיות רוחי במחירים של פורשה זו חוכמה קטנה מאוד.

לפני 3 שעות, David32 כתב:

פבל,

מה עם עמדת טעינה?

יש דיבור על עמדות טעינה ציבוריות שהרכב יכול לנצל בהם חלק מהטכנולוגיית טעינה שלו?

שקי הטעינה בפורשה טייקאן הוא סטנדרטי. טעינה ב-800V סביר להניח שלא תמצא בארץ, אבל ממילא זו אופציה בתשלום לא זול.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם (נערך)

Gr8 ו-Elad - פספסתם אותי לגמרי, כנראה שלא הייתי ברור.

תגגלו קצת בנוגע לאופן הבנייה וההרכבה של טסלה. כל עולם הרכב מרכיב פנלים (חיפוי הפח החיצוני של הרכב) בצורה מסוימת, כולל פורשה, ורק טסלה עושים את זה אחרת, עם הדבקות מוזרות, בתהליך ארוך ומסובך ויקר בהרבה.

וזאת רק דוגמה אחת.

יש עוד מרכיבים/שלבים בפס הייצור של טסלה שהם *סתם* שונים מהשאר בתעשייה, והעלות המצטברת של "להיות שונה" גורמת להם להפסיד על כל רכב. כניסה של יצרן קונבנציונלי (יחסית!) לתחרות באותה קטגוריה עם ניסיון של עשרות שנים בעולם הרכב הוא אירוע משמעותי, מפני שעכשיו אפשר לדבר סוף סוף על מוצר משמעותי בשוק שלא תלוי בבור תקציבי ובהטבות מס.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

האם לחשמלית-יוקרתית-ספורטיבית יש עדכוני תוכנה כמו שיש לטסלה?

האופן שבו טסלה מעדכנת את המכוניות שלהם בעדכוני תוכנה שאשכרה מוסיף אפשרויות שלא היו קודם / משפר אפשרויות קיימות ממש כמו אחרוני הטלפונים, הוא לא פחות ממדהים.

עד כמה שאני יודע, טסלה היא החברה היחידה בעולם שהמכוניות שלה מקבלות עדכונים OTA מהיצרן, כלומר מייצרת את המכוניות היחידות בעולם שהופכות לטובות וחכמות יותר עם הזמן.

עריכה אחרונה על ידי nizzan943
פורסם

בתכלס, כל יצרן רכב יכול להוסיף רכיב עדכון מרחוק. אם אני יכול לשנות את אופי הפעולה של כל שטות ברכב אז בטוח שהיצרן יכול לעשות זאת. מדוע לא עשו זאת עד היום? לא יודע. כלומר אפשר לחשוב על המון סיבות אבל אני מניח שאחת העיקריות היא שטסלה מייצרת מוצר אחיד מבחינת חומרה ואז אפשר לשנות לכל הלקוחות בעדכון אחד, דומה למכשירי אפל שכולם מקבלים את אותו העדכון, אבל היצרנים המסורתיים מייצרים אין ספור גרסאות של אותו הדגם עם חומרה שונה - כמו אנדרואיד. אין ספק שבתחום הזה טסלה עשו את הדבר הנכון (עבור הלקוח בעיקר), חומרה אחידה לדגם ואז כל דבר כמעט הוא בעצם רק עדכון תוכנה ואין צורך להחליף חומרה. מצד שני, ליצרן המסורתי זה חלק בלתי נפרד משורת ההכנסות ואני מניח שיש גם חסכון בהוצאות (מולטימדיה עם רכיב GPS לעומת בלי, לדוגמה).

פורסם

וגם באנדרואיד יש עדכוני OTA.

גם תתפלא כמה "מיחזור" קיים ברכבים של חברות "מסורתיות". אני לא רוצה להגיד שהתוכנה זהה בכול רכבי ב.מ.וו, אבל אתפלא מאוד אם היא שונה משמעותית.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

@ch2856 אני לא חושב שההשוואה שהבאת נכונה פה, אלא בעיקר קיבוע שיטת עבודה של שנים של: ככה אני עובד, ככה אני מכיר וזה מה שנכון (או שלא נכון), אבל בלי רצון באמת לשנות את זה.

כמובן שיש פה גם את ההתחשבות בייצוא הרכב ובשיטת המכירה כמו בארץ (ייבואנים - נציגויות).

אולי צריך להעלות ספקולציות בפורום לגבי זמן נחיתה משוער של טסלה בארץ הקודש, אבל טסלה בהחלט פורצת דרך בכל תחום שהיא נוגעת בו, ושהיא תגיע אני מקווה שהיא תשנה את חוקי המשחק של הייבואנים.

פורסם
בתאריך 19.6.2020 בשעה 20:19, David32 כתב:

מה עם עמדת טעינה?

כן, מקבלים. תלת פאזית (שיודעת לעבוד גם על פאזה אחת).

פורשה דיברו על הסכם עם "רשת בתי מלון" שתקים עמדות טעינה שיוכלו לשמש את בעלי המכוניות, אבל לא נכנסו לפרטים ספציפיים. אני יותר מאשמח לאכול את הכובע, אבל לדעתי את מלוא ה-350 קילו וואט שהמכוניות יודעת לקבל, אני בספק שנראה כאן. 

לפני 19 שעות, nizzan943 כתב:

האם לחשמלית-יוקרתית-ספורטיבית יש עדכוני תוכנה כמו שיש לטסלה?

אין באמת קשר לעובדה ששתי המכוניות חשמליות. להוציא מקרים בודדים ואופטימיזציות זניחות, טסלה לא באמת משפרת שום דבר מהותי שקשור ליחידת ההנעה בעדכונים האלה. היא מוסיפה פיצ'רים כמו שימושים נוספים למצלמות שמותקנות על הרכב, שיפורים לאלגוריתם של הנהיגה האוטונומית, משחקים למסך המגע ועוד כל מיני פיצ'פקעס. טכנית אין שום דבר שמונע מפורשה (או דאצ'יה לצורך העניין) לעשות בדיוק את אותו דבר. כל המכוניות האלה מחוברות לאינטרנט, בין אם ישירות ובין אם דרך חיבור הבלוטות' (האיטי להחריד, אבל זה מה שיש) של הטלפון של הנהג. 

הסיבה שהיצרניות האחרות לא עושות את זה היא גם כי הן רוצות שתמשיך לקנות את המכוניות החדשות שלהן שהם מציגות כל הזמן (בניגוד לטסלה שהשיקה בקושי ארבעה דגמים ב-8 שנים, אז היא רוצה שהדגמים שלה ישארו רלוונטיים), וגם כי הן מאוד מאוד מאוד חוששות מחיבור מערכות קריטיות במכונית לאינטרנט כי האקרים.  

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 27 דקות, פבל כתב:

וגם כי הן מאוד מאוד מאוד חוששות מחיבור מערכות קריטיות במכונית לאינטרנט כי האקרים.  

בנוסף לזה יש עוד תחום יחסית בחיתוליו שנקרא Vehicle Forensics.

לפורשה לא יישארו הרבה לקוחות אם הטייקאן יהיה זה שיפליל אותם על עבירה זו או אחרת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...