Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצות לרכב עד 65k ש״ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רכב עד 65k ש״ח. אופן השימוש:

- יחסית מעט ניסיון בנהיגה (לא נהג צעיר - 28, אבל רישיון 3 שנים, עם רק 4 חודשי נהיגה יומיומית)

- נסיעות ארוכות (הלוך-חזור חיפה-ירושלים) פעמיים-שלוש בשבוע בשגרה בנוסף לנסיעות עירוניות ונסיעות יותר 

- מדי פעם טיולי קמפינג וכאלו (אז תא מטען לא קטנטן)

- בהמשך לנקודות הקודמות, צריך לסחוב מלא עליות...

- יסיע 2-3 אנשים בוגרים בד״כ ולא צפוי להשתנות בקרוב

דרישות:

- אוטומט

- בטיחותי!

- אמין

- חסכוני + ידידותי לסביבה ככל האפשר

- אם אפשר לסגור את העניין ב40-50k, מה טוב ;)

התחלתי להסגר על איביזה 2016/17, אבל מחיפוש קצר פה בפורומים רואה שממליצים בעיקר על הידני - אשמח להבין למה?

חשבתי גם על סיוויק, מאזדה 2, או i20, בידיעה שייתכן ואצטרך להגדיל את התקציב מעט בשביל אלו (עדיף שלא אבל אפשרי אם הצרכים שלי דורשים את זה - אשמח לעצות/דעות בנושא)

תודה!

פורסם

לאיביזה יש גיר רובוטי דו-מצמדי שגם כשהוא 100% תקין, מצריך תחזוקה לא לגמרי זולה (החלפת מצמדים) - כמו פחות או יותר כל תוצרת VAG. והוא לא תמיד תקין.

במקומך הייתי מחפש פיג'ו 308, בתקציב שלך אני מניח שתמצא 2017, רק חובה לוודא שהוחלפה רצועת תזמון בזמן (כלומר, לא נגרם נזק למנוע), ואם לא אז להחליף מיד אחרי הקניה. יש פה שרשור ארוך ומייגע על זה בפורום הטכני (חפש "פיורטק").

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

האיביזה זריזה מאוד עם גיר מצוין, אבל אמינותו פחות טובה.

אם אין דרישה לרכב עם ביצועים ועיקר הדגש על צריכת דלק ובטיחות הייתי בודק הונדה גאז למשל,  הוא מרווחת מאוד מאחור, שמירת ערך טובה.

מזדה 2 ברמת אבזור pure white עם סלון משולב עוד יחודי בקטגוריה, גם תהיה זריזה, מאובזרת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הג'אז די עגלתית, סחיבה בעליות צוינה כיתרון. זה לא שהיא לא תעלה, אבל זה יהיה יותר רועש.

אני מסכים איתך

פורסם

היא לא תהיה סוזוקי אלטו בעליות, אבל עונה על הדרישות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, pooh-bear כתב:

לאיביזה יש גיר רובוטי דו-מצמדי שגם כשהוא 100% תקין, מצריך תחזוקה לא לגמרי זולה (החלפת מצמדים) - כמו פחות או יותר כל תוצרת VAG. והוא לא תמיד תקין.

במקומך הייתי מחפש פיג'ו 308, בתקציב שלך אני מניח שתמצא 2017, רק חובה לוודא שהוחלפה רצועת תזמון בזמן (כלומר, לא נגרם נזק למנוע), ואם לא אז להחליף מיד אחרי הקניה. יש פה שרשור ארוך ומייגע על זה בפורום הטכני (חפש "פיורטק").

תודה! אז אוותר באמת על איביזה (עם כל הצער שבדבר..) ואבדוק את הפיג׳ו . היא לא הייתה ברשימה מלכתחילה כי נאמר לי לא להתקרב לצרפתיות, אבל הבנתי מפוסטים אחרים (שקראתי אחרי שהגבת לי) שזו כבר סתם דעה קדומה בימינו.

לפני 11 שעות, yulianx כתב:

האיביזה זריזה מאוד עם גיר מצוין, אבל אמינותו פחות טובה.

אם אין דרישה לרכב עם ביצועים ועיקר הדגש על צריכת דלק ובטיחות הייתי בודק הונדה גאז למשל,  הוא מרווחת מאוד מאחור, שמירת ערך טובה.

מזדה 2 ברמת אבזור pure white עם סלון משולב עוד יחודי בקטגוריה, גם תהיה זריזה, מאובזרת.

תודה :). אבדוק מאזדה 2 של חבר היום. על הג׳אז אוותר כי נסיעות בעליות ירושלים וחיפה הולכות להיות עיקר העבודה שלו. אם זה היה פעם ב- מילא, אבל זה הולך להיות מתסכל אם הוא לא סוחב מעולה.

מה לגבי הדגמים האחרים שציינתי? הגעתי אליהם דרך היועץ האוטומטי באתר... האם הם לא מומלצים מסיבה כלשהי או שסתם לדעתכם לא מתאימים לצרכים? אם זה העניין אשמח לשמוע למה לא

עריכה אחרונה על ידי tix
פורסם (נערך)

שניהם בסדר לגמרי, הסיוויק כנראה מתאימה יותר לצרכים שלך מול ה-i20, בהשוואה ל-308 הם יהיו פחות חסכוניים, פחות חזקים (בעיקר ה-i20) ויותר ישנים.

אם אתה באמת מחפש 308, אל תתעלם מהנושא של רצועת התזמון. זה לא סיפורי אמינות של פעם, זו בעיה קיימת ומאוד נפוצה. ברכבים שבהם היא לא טופלה כמו שצריך הוחלף בסוף מנוע.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם

בתקציב שלך נכנסת יונדאי i20 עם מנוע 1.4, היא לא חסכונית וגם לא זריזה.

רק ב 2019 הגיע מנוע 1.0 טורבו אך היא מעל התקציב.

פורסם
לפני 12 שעות, tix כתב:

תודה! אז אוותר באמת על איביזה (עם כל הצער שבדבר..) ואבדוק את הפיג׳ו . היא לא הייתה ברשימה מלכתחילה כי נאמר לי לא להתקרב לצרפתיות, אבל הבנתי מפוסטים אחרים (שקראתי אחרי שהגבת לי) שזו כבר סתם דעה קדומה בימינו.

תודה :). אבדוק מאזדה 2 של חבר היום. על הג׳אז אוותר כי נסיעות בעליות ירושלים וחיפה הולכות להיות עיקר העבודה שלו. אם זה היה פעם ב- מילא, אבל זה הולך להיות מתסכל אם הוא לא סוחב מעולה.

מה לגבי הדגמים האחרים שציינתי? הגעתי אליהם דרך היועץ האוטומטי באתר... האם הם לא מומלצים מסיבה כלשהי או שסתם לדעתכם לא מתאימים לצרכים? אם זה העניין אשמח לשמוע למה לא

אני לא ממליץ על פיג'ו הם אינם אמינים ככל וכלל היה לי 308 וכל 2 ו-5 במוסך 

יש גם דברים טובין בפיג'ו הם נוחים מאוד!! אך הביקורים במוסך אינם משתלמים

ההיתי ממלית לך ככה על רגל 1 לנסות לראות את ה-גט'ה שיכולה להתאים לדרישות שלך

• רעיון גרוע 1
פורסם

יש פה כמה בעלי 308 (ואפילו בעלי C4 עם אותו מנוע וגיר), אני לא חושב שהתאור הזה רלוונטי לגביהם. שוב, הכל בהינתן שהוחלפה רצועת תזמון בזמן.

@omer_dadon, איזו 308 היתה לך? כי אין ממש קשר בין הדור הראשון לשני. איזה תקלות היו לך?

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

נקודה קטנה לשרשור.

ב2017 התחילו להחליף את הרצועה ב308 לרצועה מדגם אחר משופרת שלא אמורה לעשות בעיות.

לכן יש סיכוי שתפגוש רכב שלא צריך להחליף בו רצועה או שלא החליפו מפאת הקילומטראז והגיל הנמוך.

בכול מקרה הייתי פשוט ממליץ לקפוץ למוסך מתמחה בפיג'ו ולבקש מהם חוות דעת על מצב הרצועה ברכב שאתה רוצה לקנות.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 דקות, pooh-bear כתב:

יש פה כמה בעלי 308 (ואפילו בעלי C4 עם אותו מנוע וגיר), אני לא חושב שהתאור הזה רלוונטי לגביהם. שוב, הכל בהינתן שהוחלפה רצועת תזמון בזמן.

@omer_dadon, איזו 308 היתה לך? כי אין ממש קשר בין הדור הראשון לשני. איזה תקלות היו לך?

היה לי לפני זמן מה שנתון 2009

פורסם

הדבר היחיד שמשותף ל308 מ2009 ול 308 החדשה מ2014 זה השם והידית של הקרוז קונטרול.

ה308 הקודמת הייתה רכב לדעתי זוועתי בכול קנה מידה בעיות חשמל בעיות גיר בעיות מנוע זללנית מה שלא תשאל יש לה את זה.

ה308 החדשה מוכיחה את עצמה כרכב טוב.

פורסם
לפני 1 שעה, omer_dadon כתב:

הודעה לא מבוססת שלא קשורה לדגם המדובר. 

ועוד בסופה להמליץ על ג'טה? איך בדיוק הג' טה עונה על הצרכים? 

למה היא נחשבת אמינה לדעתך? אתה מודע לבעיות הגיר ומנוע ה tsi שלה? 

• רעיון טוב! 1

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 3 שעות, omer_dadon כתב:

נראה לי כי אתה חי במאה הקודמת.

הג'טה הנוכחית אינה אמינה בעיות בגיר.

הרכב פיג'ו 308 בשנים האחרונות אמין מאוד
מלבד הבעיה הידועה של התפוררות רצועת התזמון.
כך שהפתרון הידוע של החלפה יזומה או ידיעה
שברכב הרצועה העדכנית משנת  2017 מבטיח את אמינות הרכב. 

• תוכן חדש...