Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי סיטרואן סי 4 שנת 2012 מנוע 1.6 120 כח סוס

בחודש אחרון המנוע של הרכב הפסיק לסחוב, הלכתי למוסך ושם גילו שפלג אחד נשרף, הוא יבש לא רטוב בשמן.

במסוך שמו פלג והרכב חזר חדש 

אחרי נסיעה של 300 ק"מ חזרה הבעיה, והחלפתי הפלג השרוף ועכשו הרכב במצב חדש, ואני מאוד מודע שהבעיה תחזור בקרוב.

במוסך אמר לי תחליף מנוע או תחליף הרכב במגרש.

החלפת מנוע תעלה לי בדיוק כמו לקנות אותו רכב ביד 2

להחליף הרכב במגרש יעלה לי שאני נותן להם הרכב בחינם, וגם לשלם יותר כסף עבור הרכב שרכשתי אם אני קונה אותו מיד 2 ופחות שמור.

קראתי בפורום, ניקוי מנוע, החלפת גומיות שסתומים, מאריך פלג, רינטינג, רינג שבור

מה אתם מציעים 

פורסם

לא הבנתי
היה לך פלאג שרוף(בטח גם עשה רעש של דפיקות במנוע, רעידות בעמידה,לא סחב) החלפת אותו ואז אחרי 300 קילומטר שוב אותו פלאג נשרף? או פלאג אחר נשרף?

או ששום דבר לא נשרף אבל הרכב עדיין רעד ולא סחב טוב?

אשמח להבהרה ולהחליף מנוע בגלל שהלך בו פלאג שאחרי החלפתו נפתרה הבעיה ואז חזרה?

לא יודע אם הבנתי אותך נכון אבל ממה שאני יודע רוב הגורמים למוות של פלאגים הם הדברים הבאים

1)בלאי טבעי

2)סליל הצתה

כן קיימים עוד דברים וכל מקרה לגופו אבל זה לרוב הגורמים..

סליל הצתה יכול ללכת מכל מינה סיבות ואף יצא לי לראות מצב בו הגומי של סליל ההצתה(קוייל) נהרס ולכן הוא הרס פלאגים(נהרס עקב נזילת שמן שהגיע לשם והרסה אותו ואז בגלל חוסר בגומי בידוד הוא זרק זרמי חשמל לאורך כל הפלאג עד שהרג אותם ושרף אותם) הפלאגים היו נראים ייבשים, שרופים עם ממש סימן של כמו ברק שחור של משהו שהתחשמל קשות חח

המנוע הנל שרד ובסוף הוחפו סופיות של הסליל קוייל(אפילו לא הסליל עצמו, סליל עלה כמה מאות שקלים אבל דרך רוסיה הסופיות גומי עלו כמה עשרות)

בכל אופן פיירוט יותר בהיר של הבעיה יכול לעזור בקבלת איבחון ואפילו לבקש איבחון נוסף של מוסכניק כי בו החלת מנוע של אלפי שקלים זה משהו שמתגמד לכמה מאות של איבחון נוסף באחד המוסכים המומלצים לרכבי הקונצרן הנ"ל

פורסם (נערך)

אני חוזר 3 חודשים אחורה , הלכתי למוסך לא מורשה לעשות  טיפול, ושם האטם של בקק השמן היה בלי גומי והעובד לא שם גומי, שבועים אחרי זה המאוורר של הרכב התחיל לעבוד כל הזמן, הלכתי למוסך מורשה אמרו לי שנכנס אוויר למנוע כל הזמן, שמו גומי לבקק, והחילפו  לי פלגים חדשים, 

השאלה היא האם חדירת אוויר למנוע תגרום לנזקים?

אז מה שהסברתי קודם היה אחרי החלפת פלגים במוסך מורשה, זאת אומרת זה פעם שלישית שנשרף פלג, אני לא יודע אם זה אותו פלג שעושה הבעיות, בפעם אחרונה המוסכניק החליף לי שני פלגים .

בוא נניח שפלג אחר נשרף על זה מעיד

נכון מה שאתה אומר כל פעם בבעיה היה דפיקת מנוע בזמן התנעת הרכב, וגם רעידות במנוע שלוחץ על גז

עריכה אחרונה על ידי יוסי באבא
פורסם
לפני 5 דקות, יוסי באבא כתב:

אני חוזר 3 חודשים אחורה , הלכתי למוסך לא מורשה לעשות  טיפול, ושם האטם של בקק השמן היה הרוס והעובד לא שם גומי, שבועים אחרי זה המאוורר של הרכב התחיל לעבוד כל הזמן, הלכתי למוסך מורשה אמרו לי שנכנס אוויר למנוע כל הזמן, שמו גומי לבקק, והחילפו  לי פלגים חדשים, 

השאלה היא האם חדירת אוויר למנוע תגרום לנזקים?

אז מה שהסברתי קודם היה אחרי החלפת פלגים במוסך מורשה, זאת אומרת זה פעם שלישית שנשרף פלג, אני לא יודע אם זה אותו פלג שעושה הבעיות, בפעם אחרונה המוסכניק החליף לי שני פלגים .

טוב אני לא מכונאי וכל מה שאני יודע מתבסס על ההכרות שלי שיצרתי במהלך השנים עם מנועי בעירה,

אז ככה אתה אומר שהפקק של המכסה מילוי שמן היה פגום, וכנראה נכנס משם אוויר למנוע ואם זה עלול לעשות נזק.. לדעתי כניסת אוויר מהאזור הזה למנוע במשך שבועים לא אמורה לגרום לנזק..כאילו כל עוד לא איבדת שמן ונסעת בלי שמן אז אוויר נטו במידה שאתה אומר.. פקק מיכל שמן בלי גומי..

נשמע שאין קשר בין הדברים מה שכן זה שהמאוורר של הרכב התחיל לעבוד כל הזמן כבר נשמע כמו בעיה אחרת(המאוורר מנוע נועד כדי לקרר את המים שבראדיאטור אז או שחיישן לא תקין או שיש בעיה קטנה של חימום מנוע שבזמן מאמץ גדול יותר תראה את פניה)

פלאגים גם נשמע כמו משהו אחר שלא קשור.. קודם כל חכה כאן לעוד תגובות מאנשים שאולי מכירים את המנוע הזה יותר,

בנוגע למאוורר ממליץ לך לעשות את הדברים הבאים

תניע את הרכב תכבה את המזגן ותן לרכב לעבוד, תראה שהרכב נכנס למהירות ראשונה בצורה תקינה(אמור להיכנס ואז אחרי משהו כמו 15-20 שניות ממה שאני יודע אמור להתכבות) אחרי כמה זמן תראה שהרכב נכנס גם למהירות שניה אם כל אלה קורים אז לפי דעתי לא מדובר בחיישן של המאורר אלא בבעית חימום קלה, ממליץ לקנות חיישן OBD ולראות טמפרטורה מדוייקת של הרכב בזמן עבודה

פלאגים, פלאגים שנשרפים אחד אחרי השניה אבל ללא שמן עליהם אני הייתי בודק את סלילי ההצתה, מדובר בקויילים מקוריים של הרכב? כי אם כן יש מצב פשוט עשו את שלהם. הייתי בודק אותם מפגיעה פיזית(יצא לי לראות סליל קוייל עם סדק ויצא לי גם לראות עם סופיות גמורות, הסדק היה קטן והיה עכב בלאי של שנים והסופיות גמורות עקב תקלה אחרת שלא טופלה בזמן ופגעה בו)

אם הקויילים מקוריים הייתי שוקל החלפה.

חכה לעוד אנשים שיגיבו, תעשה לבד את הבדיקה של המאוורר כמו שכתבתי ומקרה חירום לך גם לאחד המוסכים שבאמת מתמחים בקונצרן (לא בהכרח מוסך יבואן)

אגב במידה והמנוע מתחמם אתה צריך לגלות למה זה אז תעדכן ננסה אולי לכוון אותך כאן..

בהצלחה וחג שמח

• תוכן חדש...