Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שני בתקציב עד 145K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בהמשך לפוסט שכבר פתחתי לפני עידן הקורונה, אתמול נימכרה המאזדה 3 ספיריט מודל 2010 ששימשה אותנו כרכב שני בבית, הרכב נימכר במהירות שיא של פחות מיממה במחיר של 3K מעל המחירון המשוקלל של לוי יצחק. ההרגשה שיש לרכב הזה שוק מטורף ובתוך 30 דקות התקשרו יותר מ 7 אנשים כאשר הראשון שראה את הרכב לקח לבדיקה וקנה.

בכל מקרה כרגע מתחיל בחיפושים למחליפה ולמען האמת אני ממש לא מצליח להיתפקס ואשמח לעזרה.

דרישות:

* תקציב 145K.

* הרכב משמש כרכב שני בבית עם נסועה מטורפת של 4-6 אלף קילומטר בשנה.

* בעיקר משמש לנסיעות קצרות לעבודה והקפצה ילדים לגנים. (שני ילדים: בני 3,5)

* מחפש רק רכב יד שניה לא פחות משנת 2015

* רכב עם תחושת פרימיום

* שהיה יחסית חזק ויחסית אמין.

* רצוי מערכות בטיחות מתקדמות

מחשבות:

* Lexus NX - מחירים גבוהים אבל אפשר אולי למצוא 2015 במצב טוב בתקציב ודיי עונה על הדרישות.

* BMW X1 - אני בחור גבוה (1.93) והבנתי שהכסא פשוט קטן ולא נוח ובמנוע הנכון 2.0 הוא נראה סבבה.

* BMW 320i -אין כמאט איבזור וקצת סולד מהתדמית.

* Mazda CX5 - משנת 2019 ומעלה יש אבזור בטיחות אבל לא בטוח שבא לי עוד מאזדה (אחרי 5 מאזדות ברצף) והמנוע קצת חלש.

* Audi Q3 - אפשר למצוא אחת 2016 אפילו 2017 עם מנוע 2.0 אבל ממש מפחד מבעיות אמינות, לא בטוח איזה גירסה של הגיר הוא מגיע יבש\רטוב?

אשמח לקבל עצות ורעיונות חדשים.

טסלה 3 2022

פורסם

אם מדובר בנסיעות קצרות הייתי נמנע ממנוע טורבו.

הייתי שוקל גם את הלקסוס CT200 

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כל הרעיון היה להתחדש ברכב מטורבת, למה להימנע?

בסוף אני יקנה עוד מאזדה 🤔 (מנוע אטמוספרי) וזה אחרי שנשבעתי שהפעם אני קונה משהוא אחר.

הייתה לי אוריס מהעבודה וחוץ מהעובדה שזה הרכב שהכי לא אהבתי עד היום הCT200 כל כך מזכירה לי אותה שהיא לא עלתה כאופציה.

כן עלתה כאופציה ה IS300H, אבל אני לא סגור עם יש לה איבזור בטיחות במודלים 2016-2017

טסלה 3 2022

פורסם

אבזור הבטיחות ל-is300 נוסף רק ב-2018 כשהגיעה מתיחת הפנים.

יודע שביקשת פרימיום אבל לתוואי ודרישות כאלה הייתי בודק טויוטה CHR. יחידת ההנעה ההיברידית נעימה בנסיעות עירוניות וגם המימדים לא מוגזמים, הרכב אמין והגיע במגוון רמות גימור גם מהיבואן הרשמי וגם מיבוא מקביל. רכבים כאלה חדשים נכנסים לתקציב, היבואנים המקבילים מוכרים במחירי 0 ק"מ בתנאי יד ראשונה על שם הלקוח ואם אתה מעדיף יד שניה אז יש שפע של רכבים כאלה בשוק המשומשות.

אם בכל זאת משהו גדול יותר אז ראב 4 הייבריד דור קודם כנראה ישמור על הערך שלו טוב יותר מכל רכב פנאי יוקרתי אחר. לקראת סיום השיווק הגיע ברמת גימור לימיטד עם ריפודי עור ואבזור בטיחות מלא.

פורסם
לפני 32 דקות, motizkn כתב:

כל הרעיון היה להתחדש ברכב מטורבת, למה להימנע?

טורבו לנסיעות קצרות ממש לא  מומלץ וזה מתכון די בדוק לחיים קצרים שלו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ה CHR ניפסל בגלל שיש שני ילדים שצריכים לשבת מאחור וזה ממש לא רכב לשבת מאחור, מאד חשוך וקלסטרופובי.

ה 330e זה אחלה רכב, אבל בתקציב שלי אני יכול למצוא רק שאריות וגם אז אני צריך למתוח את התקציב למעלה.

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

אחרי מספר ימים של חפירת יד 2 והאינטרנט הגעתי למסקנה שאני יורד מרכב "פרימיום" בשנתון נמוך יותר ומחפש רכב עממי פרימיום בשנתון גבוה.

המשמעות היא ירידה בביצועים לטובת עליה ברמות האיבזר והבטיחות ואחזקה זולה יותר.

כרגע מתלבט בין:

* מאזדה CX-5 2019 גירסת פרימיום, ממש מתלבט אם שווה למשוך תקציב ולחפש גירסת 2.5 ליטר.

* פז'ו 2019 3008 גירסת 1.6 בנזין 180 פרימיום, מפחד מבעיות אמינות וסחירות עתידית למרות שאני לא בטוח שיש בסיס לחששות.

אשמח לקבל חוות דעת מאנשים ל הרכבים והאם החששות מוצדקות

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם

נראה לי שה-3008 דיי הוכיח את עצמו מבחינת סחירות ואמינות ולא נראה לי שיש ממה לחשוש. מה שכן כחדש הוא אוברפרייסד לדעתי וזה משפיע גם על המחירון.

לתוואי שציינת מאזדה CX5 יספיק גם עם מנוע 2 ליטר.

פורסם

תודה.

וכן לתוואי מתאים גם אופנים חשמליות אין באמת רציונל לקניה הזו, בא לי להתחדש בגיפון כי אנחנו חייבים רכב שני אבל עדין אני מהנדס תוכנה אז הכל לוגי, פשוט חושב שגם היה נחמד לקבל קצת יותר ביצועים למרות שה 3008 מספקת יותר ביצועים מהמאזדה2.5.

החשש הנוסף על 3008 נוגע למה ש zvit אמר, שמנוע טורבו לא טוב לנסעות קצרות. האם צריך לפסול את ה 3008 על הסעיף הזה? רוב הנסיעות הם באזור ה 7-15 דקות נסיעה במהירות של 30-60 קמ"ש.

טסלה 3 2022

פורסם

אלפי רכבי טורבו עושים נסיעות כאלה בשנים האחרונות, זה אולי פחות בריא אבל כנראה שההשפעה באה לידי ביטוי בטווח הזמן הרחוק יותר, אני מניח שלא תחזיק את הרכב עד לגיל 10. אם ה-3008 זה הרכב שבא לך לקנות אני לא חושב שהייתי מתעכב על זה.

אין כרגע בלוחות 3008 GT בתקציב אבל אם יש לך קצת סבלנות ואפשרות להתנהל עם רכב אחד הייתי מחפש כזה. האבזור סופר מפנק כולל עיסוי חביב במושבים הקדמיים ופנסי לד מלא מלפנים ומנוע הדיזל הגדול חזק, גמיש ומאוד מרשים.

פורסם

אני יותר חשבתי על מנוע ה 1.6 טורבו בנזין 180 כוחות סוס.

לא בטוח שאני צריך רכב דיזל לנסיעות כל קצרות שגם עולה משמעותית יותר מהבנזין, ההבדלים לפי מה שראיתי זה עיסוי (שלנסיעה של 10 דקות פחות משמעותי) ופנסי לד שמאד יפים אבל הפרש של 20 אלף במחיר לא מצדיק.

טסלה 3 2022

• תוכן חדש...