Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שאלה למבינים.

יש לי בשבוע האחרון רעש מוזר כמו של שפשוף קל כשהאוטו ממונע כל עוד המנוע קר. כשמנוע חם הרעש נעלם.

 

האוטו מטופל במוסכים מורשים לפי הספר. עשה עד כה 160,000 ק״מ בערך.

 

עשיתי בדיקה למדיד השמן אחרי נסיעה וראיתי שהמפלס נמוך (יש שמן עד לנקודה התחתונה במדיד), כלומר יש חוסר שמן.

 

עשיתי חיפוש ומצאתי את החלק הזה מתחת למיכל נוזל הקירור. זאת גומיה שיש לה קרע ואם נוגעים עם האצבע בקרע יש שם שמן.

 

מה זה החלק הזה? האם זה האקדח המעשן?

 

fa3a65b9155e277ed59e95f504e8f98c.plist

7da208b8809fd5388dfff7b3b6940d9f.plist

 

 

 

פורסם (נערך)

החלק המוסמן זאת התושבת מנוע הימנית ואצלך היא פגומה.

בהחלט שיצא ממנה שמן. תושבת מנוע מקורית או איכותית מלאה בשמן ייחודי שתפקידו למלא "כרית" או יותר נכון חלל בתוך יציקת הגומי ולמעשה התושבת יותר גמישה ומבצעת את עבודתה לספוג ויברציות.

כאשר התושבת נקרעת השמן פורץ החוצה(אל דאגה אין קשר לשמן המנוע. מדובר כפי שציינתי כמות שמן מסויימת ממלאים בתושבת בזמן הייצור שלה)

תושבת חליפית מאיכות ירודה כולה יציקת גומי וללא שמן ואינה מבצעת את עבודתה כראוי ולכן אינה שוות ערך למקורית או חליפית איכותית.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על התגובה. אם זו רק תושבת או כרית, למה שיצא ממנה שמן? האם זהו שמן המנוע? ואיך השמן עובר שם בכלל?


 

פורסם
בתאריך 26.3.2020 בשעה 23:18, audiophy כתב:

תודה על התגובה. אם זו רק תושבת או כרית, למה שיצא ממנה שמן? האם זהו שמן המנוע? ואיך השמן עובר שם בכלל?

 

בדיוק ערכתי את תגובתי ופספסת בדיוק מה ששאלת עכשיו קרא שוב.

פורסם

שוב תודה. אז הרעש וחוסר השמן במנוע לפי המדיד לא קשור לחלק הזה. הייתי בטוח שמשם דלף שמן המנוע החוצה. מעניין למה דווקא כשהמנוע חם אין יותר רעש


 

פורסם

מבלי לשמוע את הרעש יהיה בילתי אפשרי לאבחן מה אתה חווה ברכב.

אכן אין קשר בין מחסור שמן המנוע לבין ודליפת שמן מתושבת המנוע.

יתכן והרעש מגיע מהתושבת מנוע אתה שומע את הויברציות של המנוע וכאשר הגומי של התושבת מעט מתחמם זה מפסיק וזאת השערה הגיונית סבירה למצב של תושבת יבשה וקרועה.

פורסם

מעניין. אבדוק.

שאלה לגבי מילוי שמן - אני יודע שמילאו לי שמן סינטטי מלא 5w30 של kixx. אם אקנה בתחנת דלק שמן מנוע סינטטי מלא עם אותה צמיגות אבל של מותג אחר ואמלא כמה שחסר - אפשרי? או שערבוב מותגים סבירים לא מומלץ?


 

פורסם
לפני 23 דקות, audiophy כתב:

מעניין. אבדוק.

שאלה לגבי מילוי שמן - אני יודע שמילאו לי שמן סינטטי מלא 5w30 של kixx. אם אקנה בתחנת דלק שמן מנוע סינטטי מלא עם אותה צמיגות אבל של מותג אחר ואמלא כמה שחסר - אפשרי? או שערבוב מותגים סבירים לא מומלץ?


Sent from my iPhone using Tapatalk

סינטטי מלא לא אומר כלום.

יצרן kixx גם לא אומר כלום.

אתה צריך לוודא קודם כל שבטיפולים ממלאים לך שמן שעונה לתקן שהיצרן קבע.

אין בעיה לערבב בין יצרנים שונים אבל חייב שיהיה מאותה צמיגות אותו התקן ואותו סוג(סינטטי/חצי סינטטי)

פורסם

אוקי הבנתי.

 

לגבי תקן רציתי לדעת - בספר רשום לי התקן או תקנים הבאים עבור שמן מנוע:

9776ce8af0aaca938e1466913a7c1f80.jpg

 

מהסתכלות בספר - האם לדעתך הדרישה היא לשמן שעומד בשני התקנים יחדיו?

או לשמן שעומד באחד התקנים? לא ברור

 

 

פורסם (נערך)

לגביי החוסר שמן תוודא שאין נזילות חיצוניות,

לגביי הרעש יכול להיות מהשסתומים, ולכן יכול להיות שצריך כיוון.

בכל מקרה עדיף שתלך לבדיקה במוסך כי יכול להיות שהרעש ואיבוד השמן מעידים על התפתחות של משהו במנוע.

עריכה אחרונה על ידי efistr70
פורסם

כמו שכתבו תבדוק את התושבת. אם אתה על הילוך D ועומד ברמזור האם הרכב רועד? האם יש רעשים כמו שמשאית עוברת ליידך? אם כן זאת התושבת.

כן אתה יכול לערבב שמן. 

פורסם

טוב. רציתי לעדכן בנושא.

 

עשיתי בדיקה לגבי התושבת - הרעש לא מגיע ממנה.

לדעתי הרעש מגיע או מהרצועה (אולי מותחן?) למרות שנראית תקין לחלוטין או שמגיע ממיסב באלטרנטור.

רוצה להזכיר שהמדיד שמן מנוע הראה (מדידה כשהאוטו קר) מפלס שמן קו תחתון. (להערכתי קו תחתון עדיין בגבול התקין רק שצריך למלא שמן כמובן. כמו כן גם לא נדלקה נורית חיווי לגבי חוסר שמן)

הנה הקטע המוזר - הוספתי שמן (קיבלתי ממישהו גלון עם אותה צמיגות ותקן) - אומנם רק חצי ליטר בערך כי זה מה שהיה בגלון.

לאחר הוספת השמן והמתנה - מדיד שמן מראה חצי מפלס - בין קו תחתון לקו עליון.

 

התנעתי את הרכב - אין יותר רעש. תחושת הקלה.

יש למישהו מושג איך זה יכול להיות ? מעניין....

פורסם

@audiophy, אתה עושה סלט בראש (או שהחברים פה עשו לך).
נתחיל מהקל:

תושבת המנוע

המנוע מחובר לגוף הרכב במס' נק (בין 3 ל4 לרוב), כדי לשכך את הויברציה שהמנוע מייצר כשהוא עובד, הוא לא מחובר בברגים קשיחים אלא בעזרת תושבות שעושיות מגומי ובחלק מהרכבים, כמו אצלך - כרית גומי מלאה בשמן.
אין לזה שום קשר לרעשים בהנעה, כן יש לזה קשר לזה שאת תרגיש רעידות קלות בעמידה ברמזורים עם הזמן, ותושבת שחוקה אחת תשחוק גם את האחרות, אין מה להתרגש מזה יותר מדי, אם הטיפול הבא קרוב תחליף בטיפול, אם לא - תקפוץ למוסך ותחליף, לא עבודה מסובכת (מסוג הדברים שמישהו עם ידיים טובות וסט כלים יחסית בסיסי יכול לעשות בבית לבד). כמו שכבר כתבו לך, לא חובה שעל החלק יהיה כתוב מאזדה, אבל כן חובה שהוא יהיה מיצרן איכותי (כלומר, לא טורקיה ובטח לא סין). חלפי גומי זולים פשוט לא מחזיקים מעמד ולא עושים את העבודה.

 

לעניין הרעש.

יופי שבדקת את השמן אחרי נסיעה, אבל זה קצת דומה ללבדוק מגבת אחרי שהתנגבת ולהגיד שהיא רטובה. המדיד זה סך הכל מקל ארוך שמודד את השמן בקערה שבתחתית המנוע, אם הרגע נסעת - אז כח המשיכה עוד לא עשה את שלו וכל השמן עדיין לא טפטף למטה. ולכן נהוג לחכות בין רבע שעה לחצי שעה לפני מדידה (חשוב גם לעמוד על משטח ישר).

לאחר שתבין אם באמת חסר, במידה וכן - דבר ראשון תבין משהו חשוב, המרחק בין מינ' למקס' במדיד הוא בערך ליטר, אולי פחות. אז אפשר לקנות בקבוק של ליטר. דבר שני - מנועים שעובדים רגוע, לא אמורים לאבד שמן (אבל אתה גם לא יודע אם המוסך מילא כמו שצריך), מנועים שעובדים קשה בסל"ד גבוה ישרפו מעט שמן, ליטר ל15,000 ק"מ זה הרבה ברכב מודרני ועלול להעיד על בעיה (או נזילה פשוטה מאטם, או גרוע יותר). 

ולשאלה האחרונה בעניין התקנים, השמן צריך לעמוד באחד מהם ולהיות בצמיגות הנכונה, ותעשה טובה - אל תקנה בתחנות דלק, חבל על הכסף שלך - יש חנויות חלפי רכב שיעשו לך משלוח עד הבית. אני מכיר כמה: בחולון יש את אוטוסטור, בירושלים יש את אייפקס-מוטורס, ברחובות יש את אבי חלקי חילוף (justmotor באינטרנט), בחיפה יש את 'חלקי חילוף המגינים' ואת 'פיילר'. בפ"ת יש את 'משה חלפים', בקריות יש את 'ים חלקי חילוף'. כולם סבבה ונותנים שירות טוב.

 

רעש בשניות שלאחר ההנעה לרוב נובע ממחסור קל בשמן, החשוד העיקרי במקרים כאלה הוא מסנן שמן לא איכותי, אך אם הורכב מסנן מקורי - זו לא הבעיה. במידה ומדובר במשהו של יותר מכמה שניות, הייתי מנסה להבין אם הרעש מגיע באיזור הגלגלות בצד הנוסע, כלומר ימין של הרכב, יש גלגלות על המנוע ורצועה שמקשרת ביניהן, לפעמים המיסבים בהן נשחקים ומתחיל רעש.

 

תן קצת יותר מידע וננסה להמשיך לחקור.

 

 

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

 

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

×
×
  • תוכן חדש...