Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק ההון

Benor
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

משבר ראשון מאז שאני בפנים.

בינתיים, לא מוכר כלום. ויש סיכוי גדול שאפילו אעבה ואגדיל אחזקות בתיק. 

בזמן הקרוב לא אכנס ולא אסתכל.

הציפייה שלי, שעוד שנה שנתיים המדדים יתאוששו בחזרה. 

איך אתם מתמודדים ?

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי אתה עושה בחוכמה שאתה לא נכנס ולא מסתכל 

הבעיה הכי גדולה שבעידן של היום, האינטרנט מהווה במה גדולה לכול דיעה של כול אחד, ולפעמים הדיעות הם של נביאי זעם, פאניקיונרים, סובלי שגעון גדלות, רודפי פרסום, או שסתם אנשים שלא יודעים על מה הם מדברים(וחושבים שכן) 

מאוד מאוד קשה להבדיל בין דברים באמת מבוססים(אם אשכרה קיים דבר כזה ללא כדור בדולח) לבין בולשיט מהסוג למעלה. והבעיה שאתה נחשף לזה נון סטופ.

לדעתי הדרך הכי טובה זה פשוט לסנן את כול הרעשים(גם אם אתה מפסיד אחוז בודד של דברים טובים), להתסכל על התמונה הגדולה ולהמשיך בזהירות את מה שעשית בעבר. 

פורסם

בהתאם להגדרות חוק מרפי, רכשתי כמות מכובדת של s&p500 לפני חודשיים בערך.

כמובן שהתיק חטף מכה מהמשבר.

אתה יודע כמה זה מעניין אותי? אפס. בכנות, אפס. באמת שלא איבדתי על זה דקת שינה או שיערה אחת.

הסיבה היא שמלכתחילה האחזקות שלי בתיק השקעות הן רק עבור כספים שלא נועדו לשימוש בעתיד הקרוב, ולכן ה״דינג״ הזה לא מפחיד אותי יותר מדי (או בכלל) בגלל שאני מאמין שעוד 10-20 שנים (או יותר), אם / כש אזדקק לכסף, אני אהיה ברווח. היסטורית כבר היינו במשברים הרבה יותר רציניים, ואני לא רואה סיבה להאמין שהאפוקליפסה הגיעה הפעם.

או בקצרה, מה שאני מיישם:

א. לא לשים כספים אליהם תדרש בקרוב באפיקים מסוכנים

ב. לא לגעת בכספים שנועדו לחסכון ארוך טווח רק בגלל שיש משבר, wait it out

מי שמפסיד במשברים האלו הם אותם אנשים שמגיבים בצורה ריאקטיבית / היסטרית לירידות, מי שב2008 לא פירק את החסכונות שלו נמצא היום ברווח נאה, וחוזר חלילה עבור כל מיני משברים אחרים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יש לי תיק יחסית גדול (ופאסיבי) שנועד לטווח ארוך (10+ שנים), תיק של 80% מניות (S&P וכו'). לפני כחודש הוצאתי משם הכל בציפייה שהקורונה הולכת להחריב את הכלכלה, בעיקר בגלל האדישות של ארה"ב בנושא ובציפייה שהיא עוד תחטוף חזק. זה אכן קרה (וככה"נ ימשיך כי ארה"ב עוד רחוקה מהשיא) "הפסדתי" ממש קצת (יותר נכון הרווח שלי ירד בכמה אחוזים), אבל זה כאין וכאפס לעומת מה שהייתי מפסיד אם הייתי מחכה.

אז כן, ההשקעה שלי היא פאסיבית ואני דוגל בגישה הזאת, אבל זה נראה לי מפגר לגמרי להשאיר את התיק ולראות אותו צונח כל יום רק "לשם השיטה" - הרי הכתובת היתה על הקיר כבר לפני חודש ויותר, ואם אפשר לצמצם הפסדים (אז ספגתי את המס על הרווחים, ביג דיל), אז למה לעזאזל לא לעשות את זה.

אני אחזור מתישהו אחרי שכל עניין הקורונה ירגע. לא מחפש (וגם בלתי אפשרי) להיכנס בדיוק לפני שהשווקים מתחילים בנסיקה, זה פחות מעניין אותי.

פורסם

זה לא ״למען השיטה״, זו שאלה של האם זה נכון לתזמן את השוק.

אם אתה כבר משקיע, ולא שוכנעת שלתזמן את השוק זה לא בהכרח best practice - קטונתי.

• מעניין 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, oryo כתב:

זה לא ״למען השיטה״, זו שאלה של האם זה נכון לתזמן את השוק.

אם אתה כבר משקיע, ולא שוכנעת שלתזמן את השוק זה לא בהכרח best practice - קטונתי.

לא סתם שמתי את זה במרכאות.

שוכנעתי בזה ממזמן, בגלל זה גם לא ממש אכפת לי מתי אכנס בחזרה, אין לי בעיה "להפסיד" את הנסיקות שיגיעו אחרי שהמשבר יחלוף (אם בכלל יהיו כאלה). אני אכנס, מתישהו אחרי שהמשבר יעבור, יהיו ירידות, יהיו עליות, הכל בסדר, אין לי שום כוונה (או יכולת) לחכות לאיזה Sweet spot בדיוק לפני עליות, הרי משבר כזה, אפשר לקבל מושג מתי יעבור (כמו שאפשר היה פחות או יותר מתי התחיל, מבחינת המגיפה עצמה). כלל אצבע - אם אין לי מידע כלשהו שלמליוני אנשים אחרים אין, אז אין שום סיכוי לתזמן את השוק, וזה נכון ב-99% מהמקרים. המקרה הזה הוא שונה, לפני חודש~ אמנם התחילו ירידות מתונות (יחסית), אבל היה ניכר שארה"ב בכללותה אדישה לחלוטין לכל עניין הקורונה. אז הוצאתי את הכסף לפני שהם יחטפו את הכאפה שלהם, והנה הם חטפו (ועוד יחטפו), והשווקים מתרסקים.

אבל תכלס, בשורה התחתונה זו סתם תחושת בטן/אינטואיציה, תקרא לזה הימור מושכל. אם לא הייתי מוציא את הכסף, התיק היה צונח עד כה בעוד כ-15% (וזה ימשיך). גם אם זו היתה טעות, זה משהו שאלמד ממנו בסופו של דבר, אז הכל בסדר.

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

היסטורית כבר היינו במשברים הרבה יותר רציניים, ואני לא רואה סיבה להאמין שהאפוקליפסה הגיעה הפעם.

אני לא בטוח שזה נכון. הבורסה בארה"ב כרגע, לדעתי, דווקא צופה פני עתיד - המצב לא הולך להשתפר, הוא הולך להתדרדר בתקופת הזמן הנראית לעין ויכול להיות שפתאום תדקק לכסף הזה שלא תכננת להזדקק לו בעשרים השנים הקרובות.

זה הזמן לבדוק מה מצב קרן החירום שכל אחד צריך להחזיק במזומן...

פורסם (נערך)

בשביל שהשוק יחזור למקום שהוא היה, הפד יצטרך להגדיל בצורה משמעותית מאוד את המאזן שלו.

https://www.federalreserve.gov/monetarypolicy/bst_recenttrends.htm

השאלה הגדולה היא עוד כמה הם יכולים להגדיל את המאזן, בלי לגרום למלחמת אזרחים או לבחירת נשיא\ה סוציאליסט\ית.

לעניות דעתי, הוירוס יעבור בצורה זו או אחרת מהעולם, אך מגדל הקלפים הפיננסי שהפד החל לבנות ב-2008 יתרסק.

שווה לעקוב - https://twitter.com/TheRealYield/

https://www.youtube.com/channel/UCpvyOqtEc86X8w8_Se0t4-w

עריכה אחרונה על ידי tzahico
  • אהבתי 1

No worries 8)

פורסם

לדעתי היכולת של הפד להשפיע היא מאוד מוגבלת בהתחשב בזהות נשיא ארה"ב. אדם שטוען שהוירוס הוא under tremendous control (אמנם אני לא דובר אנגלית מלידה, אבל אני לא מצליח להבין את משמעות הביטוי הזה), בזמן שערים שלמות בארה"ב נכנסות להסגר עד להודעה חדשה, הוא פשוט מנותק מהמציאות בצורה מפחידה.

"BIGGEST STOCK MARKET RISE IN HISTORY YESTERDAY!" - זה ציוץ שלו מסוף השבוע, באמת שאין מה להוסיף.

• מצחיק 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 4 שעות, MiniMiz3r כתב:

אני לא בטוח שזה נכון. הבורסה בארה"ב כרגע, לדעתי, דווקא צופה פני עתיד - המצב לא הולך להשתפר, הוא הולך להתדרדר בתקופת הזמן הנראית לעין ויכול להיות שפתאום תדקק לכסף הזה שלא תכננת להזדקק לו בעשרים השנים הקרובות.

זה הזמן לבדוק מה מצב קרן החירום שכל אחד צריך להחזיק במזומן...

לא אמרו את זה על כל משבר שהיה בערך?

בלי שום קשר - אני חושב שכדאי ורצוי להחזיק קרן חירום, ולא לשים את כל הביצים בסל אחד.

פורסם
לפני 45 דקות, Benor כתב:

לא אמרו את זה על כל משבר שהיה בערך?

הגענו למשבר הראשון שאליו הפד נכנס לאחר שהוא (נכון לאתמול) ירה את כל התחמושת הקונבנציונאלית שברשותו.

No worries 8)

פורסם
לפני 8 שעות, tzahico כתב:

הגענו למשבר הראשון שאליו הפד נכנס לאחר שהוא (נכון לאתמול) ירה את כל התחמושת הקונבנציונאלית שברשותו.

בדיוק, והפד גורר את ה"חוב" הזה משנת 2008, כמו מטפס הרים שממשיך לעלות למרות שהדופק שלו על 150 כבר. דופק = הדפסות כסף, הורדת ריבית.

כשאני אומר כבר כמה שנים שמצב המקרו גרוע, למרות העליות בשווקים והווליואציות המטורפות, בין השאר לזה אני מתכוון (ולבועת החוב הגלובלית).

מניח שכדי להתאושש ייזמו איזו מלחמה סד"ג קטן בינוני.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לפני 8 שעות, tzahico כתב:

הפד מעניק טיפול קונבנציונאלי למשבר שאינו קונבציונאלי. מדובר במשבר שאין לו תקדים בהיסטוריה המודרנית, אף אחד לא יודע כמה זמן ימשך, אף אחד לא יודע את ההשלכות הארוכות הטווח ואף אחד לא יודע לתמחר את הנזקים. 

פורסם (נערך)

הדבר המעניין הוא שכל הבלאגן הזה התחיל ב-20-21 לפברואר - לפני פחות מחודש - וכבר עכשיו הפד עומד ללא תחמושת קונבציאלית. למעשה, בדיוק היום שמונת הבנקים הגדולים בארה"ב כבר הודיעו שהם מבקשים גישה ל Discount Window -  מכשיר ה Lender of last resort של הפד.

בואו נדבר שניה על כלים לא קונבציאנלים, מהקל אל הכבד:

1. ביטול האפשרות לפוזיציות שורט - מתבצע כבר באירופה.

2. סגירת הבורסאות בארה"ב לתקופה מסויימת - קרה ב-2001, יכול לקרות עכשיו שנית.

3. ריבית שלילית בארה"ב - קורה כבר באירופה. יפיל את הדולר. מחירי היבוא יעלו - אינפלציה.

4. רכישת ETFs (קרנות אינדקס) על ע"י הפד - קורה ביפן - יוביל לזעזוע חברתי. הסוף של טראמפ.

5. Helicopter Money - תחילתה של מדיניות שבה כל הכלכלה 'נהנית' מהדפסת דולרים (MMT) - לא רק החבר'ה הגדולים מתחת לפד.

והערת אגב - בנתיים המשבר הוא משבר ביקוש והיצע פשוט - יש פחות ביקוש כי אנשים לא יוצאים מהבית אלא רק לדברים חיוניים, ויש פחות היצע מכיוון שמפעלים מושבתים. המשבר המוניטרי עדיין לא התחיל. דגש על העדיין. הוא יתחיל ברגע שאחד הבנקים הגדולים יקרוס - עקב כך שהלקוחות לא יוכלו להחזיר את חובותיהם, עקב חשיפה לנגזרים, וכו. ההימור שלי - דויטשה בנק נופלים ראשונים, ומיד אחריהם HSBC.

ושוב אני אומר - https://www.youtube.com/channel/UCpvyOqtEc86X8w8_Se0t4-w

הוא צפה את המשבר הזה כבר בספטמבר, שהתחיל כל הסיפור עם משבר ה REPO. ממליץ בחום לעקוב אחריו.

עריכה אחרונה על ידי tzahico

No worries 8)

• תוכן חדש...