Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קיבלתי לפני מס' ימים : סיטרואן C3 פיקאסו, מנוע דיזל, גיר רגיל, שנת יצור 2014, 180.000 ק"מ.

זה רכב שקיבלתי מקרוב משפחה (סיפור ארוך) ואין לי מושג איך טופל הרכב.

האם כדאי לעשות לו טיימינג ? מה הכי נכון לעשות במצב כזה (הוא בדיוק עכשיו מגיע ל 180.000 ק"מ ).

איזה דברים כדאי לבדוק ? רגישות שידועה ?

אשמח לקבל מכם עזרה בנושא

פורסם

תודה רבה,

יש דברים נוספים שכדאי להחליף או לבדוק ? כדאי לקנות חלקים מקוריים או שאפשר להסתפק בחלופיים ? איזה שמן מנוע מומלץ ?

פורסם (נערך)

שמן ע"פ התקן הצרפתי

תקן פז'ו-סיטרואן: B71 2312

או 2302 או 2297

כל יצרן שמן שעומד באחד מהם יעשה את העבודה. תסתכל על הבקבוק .

אם כבר טיימינג , אולי גם משאבת מים ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
שלום לכולם,

קיבלתי לפני מס' ימים : סיטרואן C3 פיקאסו, מנוע דיזל, גיר רגיל, שנת יצור 2014, 180.000 ק"מ.

זה רכב שקיבלתי מקרוב משפחה (סיפור ארוך) ואין לי מושג איך טופל הרכב.

האם כדאי לעשות לו טיימינג ? מה הכי נכון לעשות במצב כזה (הוא בדיוק עכשיו מגיע ל 180.000 ק"מ ).

איזה דברים כדאי לבדוק ? רגישות שידועה ?

אשמח לקבל מכם עזרה בנושא

לפי התיאור שלך כדאי שתתחיל ביישור קו כולל, מעבר לטיימינג ומשאבת מים: שמן+פילטר שמן, פילטר אויר, פילטר מזגן, פילטר סולר, נוזל קירור, נוזל בלמים, בדיקה מקיפה של מצב המתלים ושל כל חלקי הגומי והבושינגים למיניהם (משולשים, בולמים, כריות בולמים וכו'). ובדיקת מצב בלמים כמובן. חלפים מקוריים או תחליפיים טובים מהשורה הראשונה (למשל Mann/Mahle-Knecht למסננים, משולשים דלפי/TRW/SASIC וכדומה) .

לפחות בחלק מהדברים אתה יכול להסתייע בחברי הכנופיה להפחתת עלויות, או לחילופין לבצע במוסך מומחה (כתוב מהיכן אתה בארץ לקבלת המלצות).

חזיר דיזל

פורסם

תודה רבה על המידע,

1. אוסיף פרט אחד בקשר לבטיחות - הרכב עבר טסט לפני חודש (אם זה משנה את הטיפולים).

2. מתגורר ליד באר שבע.

3. גם משאבת סולר צריך להחליף ?

פורסם

בטסט בודקים רק עוצמת בלימה בלי לפרק את הגלגלים ובלי למדוד את עובי הרפידות, לכן אם הרפידות לקראת סוף חייהם אז אפשר עדיין לעבור טסט אבל עוד כמה אלפי ק"מ בודדים כשהרפידות יגיעו לסוף חייהם - תהיה בעיה ואולי כשל. לרוב יש התראה חשמלית לפני כן אבל כדאי לבדוק מה המצב ולא להסתמך על ההתראות.

אין שום צורך להחליף סתם משאבת סולר יקרה אם היא מתפקדת, רק מסנן כדי לשמור עליה.

פורסם

לא מכיר שום רכב עממי שיש לו התראה חשמלית לשחיקת רפידות.

בנוסף לכל מה שנאמר, ברכב הנ"ל יש צורך במילוי נוזל DPF בערך אחרי 160-180 אלף ק"מ ואיפוס מונה אחרי המילוי. האיפוס מתבצע עם סורק תקלות מקורי או תואם.

פורסם

תודה לכולם,

הרכב עבר מילוי

נוזל DPF בממיר לפני 10.000 ק"מ בערך.

השאלה אם התחזוקה של הרכב יקרה יותר מהממוצע ? במיוחד עם השם שיצא לצרפתיות....

זאת גם התלבטות אם להשקיע ולהשאר עם הרכב או למצוא רכב אחר באותו סכום ?

פורסם

תחזוקה שוטפת לא יקרה כל עוד אין תקלות, אם יש תקלות זה יכול להיות יקר.

אם הוא שמור ומטופל הייתי נשאר איתו, זה אחלה אוטו עם צריכת דלק ריאלית מעל 1 ל 20.

הוא גם יחסית אמין אם טיפלו בו טוב עד עכשיו.

פורסם

יש לי רכב דומה כבר כ- 25 אלף ק"מ (בחצי שנה), הגיע אלי ב 122 אלף ק"מ והרכב שאצלי בינתיים שומר על מינימום הוצאות

חוץ מטיפולים שוטפים הוחלף נוזל DPF ב 145 אלף ק"מ, החלפת מפתח התנעה, מילוי גז מזגן, משולש ותושבת מנוע, ואני מתכנן להחליף טיימינג בטיפול 150 אלף שמתקרב ליתר ביטחון

יש לי את ההיסטוריה של הרכב מהק"מ הראשון וההוצאות המיוחדות היו החלפת צופר, החלפת מפתח התנעה, תושבת מנוע אחורית, חיישן מהירות וחיישן סיבובי מנוע

בקיצור די אמין טפו טפו טפו, וצריכת הדלק אצלי היא 1-16.5 עם מזגן ו- 1-17.5 ללא מזגן

פורסם

יש לי רכב דומה.

אצלי היו מעט מאוד תקלות (מנגנון חלון אחורי, רדיו, חיישן ספיקה במדחס) וללא החלפת גומיות במתלים. רק תושבת תחתונה.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...