Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל את עזרת הפורום בבחירת הרכב הבא שלי.

יש לי הונדה ג'אז 2011, שאני בתהליך מכירה שלה ומחפש להשתדרג לרכב בעל מאפיינים דומים.

האופציות על השולחן כרגע הן

מאזדה 2 דינאמיק (יד שניה תחילת שנתון 2019) עם 30 אלף קמ (מפרטי) ב-78 אלף שח.

טויוטה יאריס היברידית flow חדשה שנתון 2020 (תתקבל בתחילת ינואר) ב-97 על הכביש (יבואן מקביל)

ממה שראיתי היאריס חסכונית יותר ושומרת מחיר כחדשה טוב גם ביחס למכוניות יד שניה.

אני נוסע כ-11 אלף ק"מ בשנה, ואם לוקחים בחשבון משמעות לירידת הערך (הפסד כספי לאחר 3-4 שנים) וצריכת דלק אני חושב שהיאריס תצא זולה אחרי 4 שנים בכ-10K שח.

אשמח לשמוע דעתכם לפני החלטה על רכישה.

פורסם

היאריס יותר חסכונית ומערכות הבטיחות האקטיביות שלה עדיפות על אלו של המאזדה.

המאזדה דינאמית יותר וחזקה יותר ואיכותית יותר מבפנים, עם מולטימדיה מודרנית יותר בהשוואה לזו של המאזדה.

היאריס יותר קרובה לג'אז רעיונית.

כמו כן, לקחת בחשבון שליאריס הוצג דור חדש בחול שאמור לשפר את החסכון בדלק ואת שאר התחומים (כמו למשל נוחות נסיעה ,איכות פנים ואבזור שלא חזקים ביאריס)

ול2 מתיחת פנים.

וגם לג'אז יש דור חדש בחול שטרם עשה עלייה.

פורסם

מזה אתה צריך להתחיל בלהסביר מה חשוב לך ברכב, כי אין רכב מושלם לכל דגם יש יתרונות מסויימים וחסרונות מסויימים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בעיקר שהיא לא תתרסק בכל בור קטן בעיר.

אם היא תהיה זריזה זה בונוס חביב אבל גם לחסכון בעלויות יש יתרון לא מבוטל בעיני.

הגיר ביאריס רע/בעייתי או ש"זו טויוטה" ולכן אין מה לפחד?

פורסם

אם אתה מחפש זריזות הייתי מוציא את היאריס ההיברידית מהמשוואה. ממש לא התרשמתי מהזריזות שלה מחוץ לעיר והרגשתי שהיא מתקשה בעליות ארוכות.

מבחינת נוחות אני לא זוכר אותה בולטת לטובה.

הגיר ביאריס לא נחשב בעייתי.

את האמת שלנוכח הדרישות שלך, יכול להיות שסיטרואן C3 הייתה יכולה להיות אופציה טובה, נחשבת מכונית נוחה, זריזה יותר מיאריס היברידית, גיר אוטומטי פלנטרי ונחשב אמין, אחריות 5 שנים ואבזור טוב יותר מזה של היאריס.

אבל השוק שלה פחות טובה ממאזדה 2 ומטויוטה יאריס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני הייתי מחפש מזדה 2 ברת איבזור pure white, מאוד מאובזרת עם סלון משלוב עור- יחודי לקטגוריה.

אין לה טורבו אבל נחשבת לזריזה, לא מרווחת אבל ברמת איבזור המושבים נוחים בניגוד לרמות איבזור הפשוטות יותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המאזדה הספציפית הזו- יש לה מחיר מעט מפתה אבל יד 2 לרכב בן שנה או פחות וק"מ "מעט" גבוה מהממוצע -זה היה מספיק בשבילי כדי לחפש רכב עם נתונים טיפה יותר טובים (רמז: במחיר זה לפחות עוד 10K למעלה).

ההפרש בין מאזדה משומשת עם נתונים טובים לבין יאריס חדשה מהיבואן המקביל יהיה גם הוא לא יותר מ 10K ובמצב העניינים הזה,כבר הייתי רוכש רכב חדש מהניילון ונשאר בראש שקט.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה הכיוון שהוחלט עליו בסוף.

אני הולך על יאריס היברידית חדשה, בעיקר ממחשבה על סחירות והסתכלות על ירידת ערך המכונית.

לקחתי את המחירון של יצחק לוי ועשיתי הערכה לירידת ערך עתידית לפי מחירי השוק הנוכחיים של המכוניות (כן, זה ניבוי לא מדוייק אבל מספיק טוב לי)

ב-4 שנים היאריס תאבד מערכה כ-26-27 אלף שח (לפני שקלול ק"מ) ה-2 מצד שני תאבד להערכתי כ-35 אלף שח.

לקחתי חישוב של 13 אלף קמ שנתיים ש-80 אחוז מהם בעיר, הבדלים בצריכת הדלק תניב הפרש של כ-11 אלפים שקלים ב-4 שנים (בכל זאת רכב היברידי)

קבלתי הפרש קרוב ל-20 אלף שח.

אז גם אם אני מסתכל על ההשקעה הנוספת כהשקעה, נראה לי שווה לשים עוד 20 אלף שח ו"להרוויח" 20 אלף שח ב-4 שנים.

וזה לפני שאני מגיע לסחירות שכנראה עדיפה לרכב יד ראשונה עם פחות קילומטרים.

תודה על הדעות. בסוף הלכתי עם הכיס והראש.

פורסם

אני מציע לך ללכת ולבצע נסיעת מבחן.

אני שקלתי לרכוש את הרכב, אחרי נסיעת מבחן ירדתי מזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

יש כאן משהו שלא נלקח בחשבון - יש מצב לא רע שהדגם החדש של היאריס יגרור ירידה במחיר של הדגם החדש.

מעבר לכך אי אפשר לצפות את העתיד, למרות שטויוטה נחשבת מכונית סחירה.

פורסם (נערך)
איזה רכב חדש מאבד ב4 שנים רק 26 אש"ח?

תראה את המחירון של יצחק לוי ליאריס היברידית פלו.

חדשה עולה 96

2019 - 87400

2018 -81600

2017 - 76800

2016 - 74000

2015 - 70000

וזה לפני תוספת של קמ נמוך שמעלה את הערך הזה.

יש כאן משהו שלא נלקח בחשבון - יש מצב לא רע שהדגם החדש של היאריס יגרור ירידה במחיר של הדגם החדש.

מעבר לכך אי אפשר לצפות את העתיד, למרות שטויוטה נחשבת מכונית סחירה.

שים לב שאמרתי שזה לא ניבוי מדוייק, אבל לי הוא מספיק טוב.

גם למאזדה 2 מגיע מודל חדש השנה, אז לפי אותה לוגיקה הוא יגרור ירידת ערך של המודל הנוכחי.

גם אם אני טועה בכמה אחוזים, ובסוף יצא שהרווח הוא "רק" 10 אלפים שח ב-4 שנים, זה עדיין עדיף בכל קנה מידה.

עריכה אחרונה על ידי Ophir14d
פורסם

מחירון יד2 ל2015 הוא 65,000

וגם זה מוגזם לדעתי

אגב, שכחת להכניז למחיר הרכב החדש את אגרת הרישוי. ברכב יש שניה זה כלול (או שאתב יורד במחיר בערך הטסט+)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

אתה טועה, המחיר ל-2014 הוא 65300. יש לי את המחירון של יצחק לוי ביד.

המחיר ליאריס היברידית סטייל במודל החדש, שנת 2014 (מודל 413019) הוא 68000 ול-eco/flow מורידים 4 אחוז.

המחירים הם בדיוק מה שכתבתי.

מוגזם או לא מוגזם זה לא השאלה (וגם הדעה שלך לא רלבנטית) מאחר ויש ביקוש ואנשים הולכים לפי המחירון.

לא שכחתי להכניס רישוי, אני לוקח את זה כמו עלות של טסט לשנה.

גם אם אני קונה רכב יד2 אני משלם טסט אז זה מתקזז.

אני לא מבין למה אתה חושב שאני משקר או מגזים? זו אולי אנומליה אבל זה השוק...

עריכה אחרונה על ידי Ophir14d
  • תוכן חדש...