Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Fiat Punto Spice, Daihatsu Sirion or Opel Corsa?

yvolkovi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני רוצה לקנות אוטו קטן ,שנת ייצור 2001 עד 2003 בתקציב 60000 ש"ח פחות או יותר.

הקריטריאונים העיקריים הם שהמכונית תהיה חסכונית בדלק כי אני נוסעת הרבה והטיפולים שלה יהיו זולים

כרגע אני מתלבטת בין 3 האופציות: פיאט פונטו ספייס, אופל קורסה, דייטסו סיריון.

מה דעתכם?

האופציות הנוספות תתקבלו בשמחה.

תודה מראש,

ג'ניה

פורסם

מנסיון של ידידה שלי אני הייתי מתרחק מהקורסה.

היא קנתה קורסה חדשה מהיבואן בשנת 99, עשתה טיפולים בזמן במוסך מורשה, ושמרה יפה על הרכב. גם אי אפשר לומר שהיא חרשה עליו, סה"כ היא עשתה עליו 60,000 ק"מ עד היום. גם לא הייתה לה אף תאונה עם האוטו, ולמרות כל זאת היא כבר הוציאה כ - 7,000 ש"ח על תיקונים שלא במסגרת הטיפולים השגרתיים. אני לא חושב שהמקרה הזה משאיר ספקות לגבי אמינות הרכב הספציפי הזה, ואני אומר הרכב הספציפי הזה (הכוונה לאקזמפלר הספציפי שהיא קנתה), כי אני בטוח שיש גם כאלה שכן מרוצים מהאוטו, ושלא היו להם בעיות איתו, ובכל זאת , אני לא אקנה אופל בשנים הקרובות.

פורסם

על הסיריון לא הייתי הולך מכיוון שזה אוטו מיושן יחסית, ממש ספרטני ביחס לשניים האחרות, ולא בטיחותי.

אישית היתי נוטה לכיוון הפונטו עקב מחיר רכישה ואחזקה יותר זול.

פורסם
על הסיריון לא הייתי הולך מכיוון שזה אוטו מיושן יחסית, ממש ספרטני ביחס לשניים האחרות, ולא בטיחותי.

אישית היתי נוטה לכיוון הפונטו עקב מחיר רכישה ואחזקה יותר זול.

ממש ממש, לא ממש מדויק.

מחיר רכישה - הסיריון יותר זולה!

אחזקה - הסיריון יותר זולה לאחזקה מה XTZ. זולה משמעותית מהספייס. חכה שתחליף מסרק הגה בקללה החשמלית הזאת!

ספרטנית??? - הגה כח, 4 חלונות חשמל, 2 כ"א, שליטה על הרדיו מגלגל ההגה, נעילה מרכזית.

מה ספרטני כאן?

ללא ספק.... הסיריון היא הבחירה.

בקשר לבחור עם האופל... יכול להיות שלקורסה היו מעט מאוד תיקונים, פשוט עם המחירים של UMI... אולי זה היה אפילו רק תיקון אחד :-P

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הסיריון אכן מאובזרת., ללא ספק, לא פחות מהאחרות.

אבל הכוונה שלי הייתה לתחושה, מגע של החומרים, רעש רוח מנוע וצמיגים שמאוד חזקים בסיריון (איטום), צפופה מאוד, מבפנים האוטו מאוד מיושן! וכל זה עושה אותו ללא נוח לשהייה והוא גם לא ממש נוח לנסיעה.

פורסם
מנסיון של ידידה שלי אני הייתי מתרחק מהקורסה.

היא קנתה קורסה חדשה מהיבואן בשנת 99, עשתה טיפולים בזמן במוסך מורשה, ושמרה יפה על הרכב. גם אי אפשר לומר שהיא חרשה עליו, סה"כ היא עשתה עליו 60,000 ק"מ עד היום. גם לא הייתה לה אף תאונה עם האוטו, ולמרות כל זאת היא כבר הוציאה כ - 7,000 ש"ח על תיקונים שלא במסגרת הטיפולים השגרתיים. אני לא חושב שהמקרה הזה משאיר ספקות לגבי אמינות הרכב הספציפי הזה, ואני אומר הרכב הספציפי הזה (הכוונה לאקזמפלר הספציפי שהיא קנתה), כי אני בטוח שיש גם כאלה שכן מרוצים מהאוטו, ושלא היו להם בעיות איתו, ובכל זאת , אני לא אקנה אופל בשנים הקרובות.

וואלה, יש לך הסקת מסכנות נהדרת ...

אני מסכים אתך שהקורסה היא לא פאר היצירה אבל להגיד "אני לא קונה אופל" בגלל ששמעת שידידה שלך הוציאה 7K ש"ח על רכב בן 6 שנים זה ממש בדיחה. מה יגיד השכן שלי שהוציא 7K ש"ח על החלפת מנוע בפיז'ו שלו לאחר שהתפתח סדק בבלוק אחרי 9 שנים (כל הטיפולים במורשה, ק"מ נמוך, בחיים לא קרע את האוטו). הנה סתם דוגמא אחרת, אצל חבר שלי ב-106 ראלי התייבשו לגמרי כל הצינורות של המזגן אחרי 5 שנים.

איך טויוטה בשבילך, אמין? בקורולה שלנו (2003) מחליפים ברקסים כל 10K ק"מ, הגומי מסביב לדלת יצא מהמקום, המד דלק מזייף בצורה מוגזמת וכל הפלסטיק בתוך הבית גלגל הימני יצא מהמקום (הברגים פשוט השתחררו). אני מזכיר לך שהרכב שלנו אפילו לא שנתיים על הכביש, אבל בגלל מקרה כזה אני לא אגיד שאני לא אקנה טויוטה בשנים הקרובות (ותאמין לי שב-10 שנים האחרונות עברו לנו 4 קורולות במשפחה).

יש לי 2 דברים להגיד לך:

א. אל תשפוט רכב בן 6 שנים כמו רכב חדש מהחברה (רכב בן 6 שנים זה רכב עם בלאי סביר, יש רכבים שבשלב הזה מתחילים לעשות פה ושם בעיות ויש רכבים שרק אחרי 10 שנים מתחילים לעשות בעיות). אני מצטרף לבגירה ומוסיף שכיום יש ברכבים הרבה מערכות ממוחשבות עם כל מני חיישנים, המערכות האלה מאוד רגישות וכל פעם שיש תקלה המחירים יכולים להגיע לסכומים פשוט מטורפים.

ב. לפעמים קורה שיוצאים מהחברה רכבים של "יום שני", דוגמא טובה היא הסיטרואן C5, אני מכיר דיי הרבה רכבים, חלקם סובלים קשות מבעיות חשמל בעיקר וחלקם נהנים משקט תעשייתי.

עד שנת 2003 לא שמעתי כמעט תלונות על פגמים רציניים בקורולה. הדגם האחרון אומנם מתקדם מאוד (ונמצא בצמרת טבלת המכירות בקבוצה שלו) אבל יש לו יותר מדיי פאקים שהולכים ומצטברים עם הזמן (אני חושש שזה בגלל המפעל החדש בטורקיה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הוא לא חיפש בית מלון טוב - אלא רכב אמין ולא בעייתי שיביא אותו ממקום למקום.

לגבי הקורולה - גם לנו יש כזאת בדיוק, אותו שנתון ובדיוקקק אותן בעיות!!!

פתחתי על זה תרד בעבר עם בדיוק אותן הבעיות שציינת ועוד המון בעיות שלא נתקלת בהן - עדיין!

גם אנחנו החלפנו איזה 5 פעמים בלמים כבר... הרכב בשנים האלו יוצר בטורקיה או באנגליה - זה למה כל הפאקים שעולים לא מעט כסף.

ליאור

פורסם

red-roze , אני באמת בטוח שאתה או משפחתך תקנו עוד טויוטות , הרי היו לכם כבר 4 כאלו בעשרת השנים האחרונות , ולפחות משלושה מהם הייתם מאוד מרוצים כי תמיד מצאתם את עצמכם עם עוד טויוטה.

מה שמעניין זה אם הייתם מגיעים לטויוטה רביעית אם הטויוטה הראשונה שלכם הייתה עושה את הבעיות שהטויוטה הרביעית עושה לכם.

וד"א , המסקנה שאני הגעתי אליה היא שהאקזמפלר הספציפי שהיא קנתה הוא דפוק, וזה כתוב במפורש בתגובה הקודמת שלי. אני מודע היטב לתופעה המצערת שגם אם רכב מגיע ישירות מהיבואן , תמורת סכום גבוה בהרבה מרכב שהגיע מידיים פרטיות (שלא לדבר על ליסינג/השכרה וכו') זה לא מבטיח את טיבו ואיכותו. הראיה הכי טובה לזה היא המקרה על הרכב המסחרי שמישהו קנה מ - UMI , ואחרי שנה של טרטורים אינסופיים לסוכנות הוא תבע אותם ובסוף UMI נשברו והודו שהרכב נפל לים בעת הפריקה מהאוניה והיבואן החליט לשפצו ולמכרו כחדש (המקרה התפרסם פה באחד הת'רדים, לא מזמן).

פורסם
red-roze , אני באמת בטוח שאתה או משפחתך תקנו עוד טויוטות , הרי היו לכם כבר 4 כאלו בעשרת השנים האחרונות , ולפחות משלושה מהם הייתם מאוד מרוצים כי תמיד מצאתם את עצמכם עם עוד טויוטה.

מה שמעניין זה אם הייתם מגיעים לטויוטה רביעית אם הטויוטה הראשונה שלכם הייתה עושה את הבעיות שהטויוטה הרביעית עושה לכם.

וד"א , המסקנה שאני הגעתי אליה היא שהאקזמפלר הספציפי שהיא קנתה הוא דפוק, וזה כתוב במפורש בתגובה הקודמת שלי. אני מודע היטב לתופעה המצערת שגם אם רכב מגיע ישירות מהיבואן , תמורת סכום גבוה בהרבה מרכב שהגיע מידיים פרטיות (שלא לדבר על ליסינג/השכרה וכו') זה לא מבטיח את טיבו ואיכותו. הראיה הכי טובה לזה היא המקרה על הרכב המסחרי שמישהו קנה מ - UMI , ואחרי שנה של טרטורים אינסופיים לסוכנות הוא תבע אותם ובסוף UMI נשברו והודו שהרכב נפל לים בעת הפריקה מהאוניה והיבואן החליט לשפצו ולמכרו כחדש (המקרה התפרסם פה באחד הת'רדים, לא מזמן).

לטויוטה הראשונה שלנו התקלף הצבע בגג אחרי 6 שנים, זה גם בלאי לא סביר אבל עדיין קנינו עוד 3 קורולות אחריה. באמצע גם עברנו שנה אחת לאופל אומגה, היא סבלה קשות מבעיות אמינות אבל אני בטוח שבקצב שהמחירון שלה צונח עוד כמה שנים אני אקנה לי אומגה, היא אומנם לא סמל האמינות אבל יש לה הרבה יתרונות אחרים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ואני שואל...

איך אף אחד לא העלה את אפשרות הפיאסטה?

לדעתי, האפשרות הטובה ביותר. מנוע טיפה עצלן יותר מזו של הפונטו, אבל תיהיה זולה ממנה והנסיעה בה נוחה יותר.

Back to the original - NC again.

• תוכן חדש...