Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היי יוסי

אשמח אם תוכל לתת יותר פרטים לגבי אותו ניסוי - איך מבצעים אותו?

המכונה המדוברת - מאיפה מביאים כזו? משכירים? קונים? משאילים?

לגבי השמנים של רויאל פרפל, חיטטתי קצת באתר, לא מצאתי שום לינק או מראה מקום לגבי עמידה של השמנים האלה בתקנים כלשהם? אשמח לאיזה לינק לאיזור המדובר.

תודה

רון.

יש סיבה ספציפית שאתה הולך על שמן שהוא רק סינטטי מלא ? (לא חסרים שמנים אחרים שהם גם כן מעולים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
יש סיבה ספציפית שאתה הולך על שמן שהוא רק סינטטי מלא ? (לא חסרים שמנים אחרים שהם גם כן מעולים).

איציק

עקרונית, אני מתעקש על שמן סינטטי משתי סיבות עיקריות :

קודם,מאוד חשוב לי לשמור על העברות הילוכים חלקות ככל האפשר, חלק מההנאה [לטעמי] של רכב ידני היא תיבת הילוכים שפשוט נעימה לשימוש

, הסיבה השניה היא שלאוטו הוחלף קלאץ' לפני כחצי שנה, ואני מאמין שכרגע, כחלק מיישור הקו, הכי נכון יהיה ללכת על הכי טוב שאני יכול, כשפעולה כזו תאפשר לי "להזניח" את הנושא ללפחות שנה מעכשיו.

האם אתה מכיר שמן לא סינטטי שיעמוד באותה שורה עם שמנים מהקצה העליון של ליקווי למשל?

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
חנניה רייכמן ז"ל כתב:-מי זה?

המנהל שיחה עם לץ, כמתהלך עם קוף.

פתאום יראה אותו על עץ, על גג או על משקוף.

ועוד כתב:

מן הסתם המתווכחים, שני טפשים או שני פיקחים,

כי הרי אדם פיקח, עם טיפש לא יתווכח.

משה זוכמוט יבדל לחיים ארוכים כתב:

...היתפלספות אינה פיקחות, כמו שהתלוצצות אינה טיפשות...

ועוד כתב:

לא כל חילוקי דעות שוות וויכוח בפורום המכוניות :smile: .

חלומות פז-גם לך...(בהקיציס)

יוסי

יום טוב

ניצן

פורסם

בתור אדם סקפטי .

גם אני הייתי חסר אמונה לגבי השמן רויאל פרפל.

בתכלס.

השמן הספציפי הזה ואין לי מושג לגבי אחרים נתן שיפור משמעותי לרכב .

לכל הסקפטים וחסרי האמונה.

תהיו בריאים תעשו מה שבא לכם.מי שמספיק חכם כדי להשאיר את האגו שלו בבית יכול להנות מחיים

הרבה יותר מלאים.במקרה הזה זה קטן משונה להגיד את זה אבל מה כבר יכול להיות.תנסו..

פורסם
עקרונית, אני מתעקש על שמן סינטטי משתי סיבות עיקריות :

קודם,מאוד חשוב לי לשמור על העברות הילוכים חלקות ככל האפשר, חלק מההנאה [לטעמי] של רכב ידני היא תיבת הילוכים שפשוט נעימה לשימוש

, הסיבה השניה היא שלאוטו הוחלף קלאץ' לפני כחצי שנה, ואני מאמין שכרגע, כחלק מיישור הקו, הכי נכון יהיה ללכת על הכי טוב שאני יכול, כשפעולה כזו תאפשר לי "להזניח" את הנושא ללפחות שנה מעכשיו.

האם אתה מכיר שמן לא סינטטי שיעמוד באותה שורה עם שמנים מהקצה העליון של ליקווי למשל?

רון.

במשך עשרות שנים השתמשו בגירים ידניים ואוטומטיים בשמנים מינרליים ללא שום בעיה, על אחת כמה וכמה בתיבות ידניות שהראו עמידות מצויינת על שמנים אלו אפילו תחת שימוש מאסיבי. הרעיון הוא להתאים את צמיגות השמן ואיכותו לדרישות היצרן, האקלים והשימוש ברכב - והיא חשוב, להחליף את השמן ב-ז-מ-ן.

אני לא יודע אם אתה מטפל ברכב בעצמך או לא אבל אני בטוח שאם כן אז לא תהיה בעיה אחת לשנה (אם אתה ממש רוצה להחמיר) להחליף את השמן בעצמך וללכת על שמן עם תפוצה עדיפה.

בכל מקרה, מוטול 75W90 חצי סינטטי הוא שמן לא רע בכלל (כ 70 שח לליטר) אבל חשוב להדגיש שנית ששמנים יקרים אינם בהכרח מתכון בטוח לגיר עם העברות חלקות. מניסיון שלי על כמה סוגי שמנים, השמן של סונול היה מעולה - תוך כדי דגש על כך שלפחות מניסיוני האישי שמנים רב דרגיים מינרליים הם גרועים ביחס לשמן חד דרגי מינרלי - וזה כמובן בא לידי ביטוי בהעברות הילוכים חלקות יותר (בחד דרגי) גם בבוקר ותחושה טובה הרבה יותר "על חם".

אם החלטת ללכת על מינרלי, SAE 80 או SAE 90 יהיו מעולים.

אם החלטת ללכת על מינרלי או חצי סינטטי, בדוק 85W90 מינרלי של סונול.

אם החלטת ללכת על סינטטי, מוטול הוא מעולה (כ 100 שח לליטר, אתה יכול לבדוק מחיר לצרכן במוסך סובארו המרכזי).

אני לא הייתי מרוצה לגמרי עם ה 75W90 חצי סינטטי של מוטול ולכן גם לא אמליץ על 75W90 כלשהו שהוא חצי סינטטי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
במשך עשרות שנים השתמשו בגירים ידניים ואוטומטיים בשמנים מינרליים ללא שום בעיה, על אחת כמה וכמה בתיבות ידניות שהראו עמידות מצויינת על שמנים אלו אפילו תחת שימוש מאסיבי. הרעיון הוא להתאים את צמיגות השמן ואיכותו לדרישות היצרן, האקלים והשימוש ברכב - והיא חשוב, להחליף את השמן ב-ז-מ-ן.

אני לא יודע אם אתה מטפל ברכב בעצמך או לא אבל אני בטוח שאם כן אז לא תהיה בעיה אחת לשנה (אם אתה ממש רוצה להחמיר) להחליף את השמן בעצמך וללכת על שמן עם תפוצה עדיפה.

בכל מקרה, מוטול 75W90 חצי סינטטי הוא שמן לא רע בכלל (כ 70 שח לליטר) אבל חשוב להדגיש שנית ששמנים יקרים אינם בהכרח מתכון בטוח לגיר עם העברות חלקות. מניסיון שלי על כמה סוגי שמנים, השמן של סונול היה מעולה - תוך כדי דגש על כך שלפחות מניסיוני האישי שמנים רב דרגיים מינרליים הם גרועים ביחס לשמן חד דרגי מינרלי - וזה כמובן בא לידי ביטוי בהעברות הילוכים חלקות יותר (בחד דרגי) גם בבוקר ותחושה טובה הרבה יותר "על חם".

אם החלטת ללכת על מינרלי, SAE 80 או SAE 90 יהיו מעולים.

אם החלטת ללכת על מינרלי או חצי סינטטי, בדוק 85W90 מינרלי של סונול.

אם החלטת ללכת על סינטטי, מוטול הוא מעולה (כ 100 שח לליטר, אתה יכול לבדוק מחיר לצרכן במוסך סובארו המרכזי).

אני לא הייתי מרוצה לגמרי עם ה 75W90 חצי סינטטי של מוטול ולכן גם לא אמליץ על 75W90 כלשהו שהוא חצי סינטטי.

איציק

איציק,אני רוצה לחזק את דבריך בנוגע לשמנים סינטטיים מינרלים וחצי סינטטיים.

כמו במנועים כך גם בתיבות הילוכים כל שמן אשר יתאים לתקן ולצמיגות המוגדרים בהוראות היצרןהספציפי יתאים,השאלה היא כמה זמן הוא יחזיק מעמד ואיזו תחושה הוא יתן למשתמש.

לדעתי הבחירה צריכה להיות ע"פ סדר העדיפות הבא:

1.עמידה בתקן ובצמיגות

2.איכות(סינטטי)

3.עמידות

4."תחושה אישית"\ניסיון אישי עם שמן ספציפי.

5.שמועות או חוות דעת על שמן כזה או אחר.

היתרון העיקרי של השמן הסינטטי שהוא עמיד יותר לחום ולחצים ואינו "נשבר" בקלות,כמו כן הוא "בטוח" יותר לשימוש כיוון שיוצר במיוחד לשימוש עבור מטרה ספציפית (במקרה זה גיר)-המולקלות שלו עמידות יציבות ואינן משנות צורתן והרכבן בשימוש ממושך(לעומת שמן מינרלי שמכיל מולקלות אשר יכולות לשנות את צורתן גודלן והרכבן וכן להיות מושפעים מחימצון טמפרטורה ותנאי אקלים).

לדעתי ומניסיוני עם שמנים סינטטיים רצוי וכדאי להשתמש בהם עקב הערך המוסף הגבוה שלהם למרות מחירם הגבוה.

באשר לשמנים מינרליים וחצי סינטטיים ניתן להשתמש בהם אם הם עומדים בתנאי התקן והצמיגות המוגדרים ע"י היצרן אך בתנאי שיוחלפו בזמן ואף תוקדם החלפתם עקב נטיתם לשנות את הרכבם ,תכונותיהם ואת יכולתם לבצע עבודתם כראוי(קרי להגן,למנוע בלאי, לסכך, לקרר, להגן מפני קורוזיה,לאפשר העברות חלקות וכו').

ניצן

פורסם
איציק,אני רוצה לחזק את דבריך בנוגע לשמנים סינטטיים מינרלים וחצי סינטטיים.

כמו במנועים כך גם בתיבות הילוכים כל שמן אשר יתאים לתקן ולצמיגות המוגדרים בהוראות היצרןהספציפי יתאים,השאלה היא כמה זמן הוא יחזיק מעמד ואיזו תחושה הוא יתן למשתמש.

לדעתי הבחירה צריכה להיות ע"פ סדר העדיפות הבא:

1.עמידה בתקן ובצמיגות

2.איכות(סינטטי)

3.עמידות

4."תחושה אישית"\ניסיון אישי עם שמן ספציפי.

5.שמועות או חוות דעת על שמן כזה או אחר.

היתרון העיקרי של השמן הסינטטי שהוא עמיד יותר לחום ולחצים ואינו "נשבר" בקלות,כמו כן הוא "בטוח" יותר לשימוש כיוון שיוצר במיוחד לשימוש עבור מטרה ספציפית (במקרה זה גיר)-המולקלות שלו עמידות יציבות ואינן משנות צורתן והרכבן בשימוש ממושך(לעומת שמן מינרלי שמכיל מולקלות אשר יכולות לשנות את צורתן גודלן והרכבן וכן להיות מושפעים מחימצון טמפרטורה ותנאי אקלים).

לדעתי ומניסיוני עם שמנים סינטטיים רצוי וכדאי להשתמש בהם עקב הערך המוסף הגבוה שלהם למרות מחירם הגבוה.

באשר לשמנים מינרליים וחצי סינטטיים ניתן להשתמש בהם אם הם עומדים בתנאי התקן והצמיגות המוגדרים ע"י היצרן אך בתנאי שיוחלפו בזמן ואף תוקדם החלפתם עקב נטיתם לשנות את הרכבם ,תכונותיהם ואת יכולתם לבצע עבודתם כראוי(קרי להגן,למנוע בלאי, לסכך, לקרר, להגן מפני קורוזיה,לאפשר העברות חלקות וכו').

ניצן

חשוב לציין שאין לי שום בעיה עם שמן סינטטי, יתרונותיו עימו וכבודו במקומו מונח - אבל כל עוד תפוצתו אינה מספקת (ומחירו בהתאם) לא הייתי רץ כל כך לחפש אותו. סה"כ השמנים שיש כיום הם מצויינים ואין בעיה להשתמש עם שמנים סינטטיים למחצה או מינרליים (בגיר) כל עוד מחליפים אותם בזמן.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...