Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין אני חולה על לקרוא את ההודעות של תמיר ..תמיד יש ביסוס מדעי מאחורי כל טענה LOL תמיר ..תמיר..:-)

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי הלייטינד אודיו,קניתי היום,במחיר של 300 שקל,והוא באמת מצויין בשבילי,אפילו טיפה חזק לי מידי כי הבמה נמשכת יותר מידי אחורה כשאני מנצל אותו עד הסוף.

דרך אגב השלב הבא הוא מגבר שייתן 600-700RMS,מונובלוק או 4 ערוצים עוד לא החלטתי אני עדיין חושב על זה...והשלב שאחרי זה הוא כמובן הסאבים למשהו רציני יותר,משהו כמו שתי קיקרים קומפ VR

דרך אגב על הדרך אטמתי את השטח של הרמקולים האחוריים בדיינמאט אוריג'ינל שנשאר לי מהאטימה בדלתות והכנתי פלטה למגברים.

הייתי מעלה תמונות אבל אין מעודכנות וגם איל לא כל כך מתלהב מהרעיון של תמונות "פשוטות" אז אין טעם.

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם
שי, בוא נשכיל:

P כללי /חלקי/ P ממשי = התוצאה כפול 100 = נצילות, במקרה שלנו, מתח היציאה חלקי מתח הכניסה, = התוצאה כפול 100 = מיו - נצילות שלנו.

הזרם זניח, כי הוא בתלות של התנגדות היציאה.

זאת אומרת, ניקח מגבר שהמתח שהוא מוזן הוא 35V+-. הוא צריך להוציא כ19V של גל סינוס אות נקי. על עיוות נמוך מאוד כ0.05%THD. המגבר הזה הוא מסוג CLASS AB. כ54% נצילות.

אם תגברי את העוצמה = משמע העיוות יעלה כ0.1%THD והמתח במוצא הוא כ21V המגבר עדיין נישאר CLASS AB זה לא יכול להשתנות והנצילות עלתה לכ 60% THD.

התקן החדש CEA-2006 של בדיקות הספק המגברים אומר ש..

שההספקים יכולים להימדד עד ל 1% THD,

שהמגבר מוציא כ23V ב1% THD. וזה אומר הנצילות של המגבר כרגע עומדת על 65%.

וזה לא קסם, זה נוסחאות שאי אפשר להתווכח איתן.

תמיר

תמיר, לצערי הפעם אתה טועה...

הסיבה לכך היא שהמגבר מקבל בכניסה מתח DC ומוציא AC.

המשמעות של העניין היא: שלא ניתן לחשב הספק אמיתי של מגבר ע"י הכפלה של המתח בזרם.

ולא ניתן לחשב יעילות ע"י חילוק מתח DC במתח AC.

מקווה שהסברתי את עצמי בצורה ברורה...

עריכה:

הרגע קלטתי שהמטרה היתה להסביר איך מחשבים את הנצילות באופן כללי...

:lol:

לכן אפשר להגיד שאתה צודק...

אבל תזכור שאני אחפש אותך :wink:

כל הציוד למכירה!

Clarion | Morel | JL Audio | Helix | Custom Crossovers | Custom Silver RCAs

<< FF

פורסם

תמיר, בוא נשכיל קצת.

THD של מגבר אינו מבטא -קליפינג-.

מקווה שהשכלת :) כשתלמד מזה קליפינג, תחזור אלי ותרשים אותנו עם הנוסחאות שלך.

זה לא משנה אם המגבר יכול להימדד עם THD של 130%, כל עוד מדובר בגל סינוס מלא - הTHD צריך להישאר -קבוע-.

ולא לגדול לפי הנוסחאות שלך.

גל סינוס מלא הוא גל סינוס מלא, אי אפשר "להגדיל" גל סינוס מלא משום שזה מלוא הגל !

מקווה שהשכלת קצת, תתחיל לקרוא קצת בפורומים בחול לגבי הנושא, תפסיק להטעות אנשים ..

כבר הרבה פעמים הבאתי לך ציטוטים של פרי באבין ושל RC עם הסברים איך העינינים עובדים ..

מיקי, כפי שציינתי, אם היה לי את התקציב של איל, היתי סומך על המגברים בעיניים עצומות ..

אינני בעל תקציב גדול, ולכן אני פונה לכיוון החברות העממיות, ולכן אני צריך להתפשר בתמורה הטובה שאוכל למצוא,

ולא בתמורה "המוצהרת כדין"...

אדי, איפה כתבתי שאני סומך על הנתונים של מאגנט ? למה אתה כותב דברים ללא ביסוס ?

רכשתי הגברות של מאגנט ? נכון, כי זה ענה לתקציב, ונתנו הצהרות טובות, והכי חשוב - אני מרוצה מהתמורה שאני מקבל.

בחיים, אבל בחיים, לא כתבתי אם המגבר נותן X, או Y.

אז אל תכניס לי מילים לפה, ואל תטעה בצורה כל כך טיפשית כאילו היה בדברייך אמת.

וההתיחסות שלך לדבריי רק מעידה על רמת הידע "הרחב" שלך בנושא ההצהרות המצחיקות של רוקפורד.

droid, אולי תסביר לתמיר שכש-מודדים- הספק בריא של מגבר, לא מתיחסים ל"כמות" אחוזי הTHD שלנו ?

דרך אגב, אם כבר מדברים על נוסחאות של תמיר.

אתה מוכן להסביר לי איזה קשר יש בין "הנוסחא" של ניצול החשמל בא לידי ביטוי כשנתת לנו התייחסות ישירה לTHD המתקבל כתוצאה מהספק גבוה יותר ?

(אתה לא חושב שזה מגוחך שאתה ממציא דברים משלך כשאין פשר לדברייך?)

:)

הכל בחברות תמיר, אין מה לעשות .. תצטרך ללמוד נושאים פשוטים כמו "איך מודדים הספק בריא של מגבר".. לפני שתבוא ולתת לפורום הסברים על נוסחאות לא ברורות ..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

Guest תמיר .א.
פורסם
תמיר, לצערי הפעם אתה טועה...

הסיבה לכך היא שהמגבר מקבל בכניסה מתח DC ומוציא AC.

המשמעות של העניין היא: שלא ניתן לחשב הספק אמיתי של מגבר ע"י הכפלה של המתח בזרם.

ולא ניתן לחשב יעילות ע"י חילוק מתח DC במתח AC.

מקווה שהסברתי את עצמי בצורה ברורה...

עריכה:

הרגע קלטתי שהמטרה היתה להסביר איך מחשבים את הנצילות באופן כללי...

:lol:

לכן אפשר להגיד שאתה צודק...

אבל תזכור שאני אחפש אותך :wink:

אם אתה רוצה שאני יחפש אותך? אז כבר מצאתי הרבה פעמים אבל דוגמא קטנה:

בקשר לחישוב שלך של הIRFZ44, זהו לא נכון, משום שיש להתחשב בRSD (התנגדות פנימית) של הרכיב, בתלות של מספר הרכיבים, ככול שיהיו במקביל ככה היא תרד פי 2.

ואם הרכיב 60V והזרם המקסימלי 35A והרכיב 150W זה אומר שגם ב14.4V תוכל להוציא 35A

אבל הוא בחיים לא יוצא את הזרם הזה משום שהמעגל לא נציל ב100% וגם יש את בעיית התנגדות הפנימית של הרכיב.

תמיר

פורסם

שי,אם נחפש טוב טוב בתרדים שכתבת נוכל לימצוא ציטוטים כגון "הנתונים של מגנאט הכי מיתקרבים למציאות" "אם הם לא נכונים הם יהיו פלוס מינוס מהכתוב" בקיצור אני לא מבסס שום דבר בצורה טיפשית ולא הכנסתי לך מילים פשוט ככה אני זוכר.....

שמע מי שהוא צחוק מעצמו זה אתה אחי שאומר ששהצערות לא נכונות ובלי ליבדוק שום דבר ומבסס את דבריך על ניירות שגם שם אתה לא ממש צודק....מתי שיהיו לך הוכחות מוצקות אז תוכל לדבר בנתיים אתה סתם טוחן מים ובמדידיות המגברים הוציאו יותר.....

שמע אבל אני לא יכנס איתך לזה עוד פעם יש כבר יותר מאלף תרדים בנושא...

Guest תמיר .א.
פורסם

שי, תקרא את המסמך הבא:

http://sound.westhost.com/efficiency.htm

אחרי שקראנו, אנחנו עכשיו מבינים שיש דבר כזה גם נצילות 70% למגבר CLASS AB רגיל.

ואל תשכח שלפי חצי שנה, לא ידעת לחשב התנגדות שקולה של שתי סאוופרים במקביל,

בחצי שנה אתה לא יכול ללמוד מה שלמדתי ב5 שנים.

תמיר

פורסם
שי,אם נחפש טוב טוב בתרדים שכתבת נוכל לימצוא ציטוטים כגון "הנתונים של מגנאט הכי מיתקרבים למציאות" "אם הם לא נכונים הם יהיו פלוס מינוס מהכתוב" בקיצור אני לא מבסס שום דבר בצורה טיפשית ולא הכנסתי לך מילים פשוט ככה אני זוכר.....

שמע מי שהוא צחוק מעצמו זה אתה אחי שאומר ששהצערות לא נכונות ובלי ליבדוק שום דבר ומבסס את דבריך על ניירות שגם שם אתה לא ממש צודק....מתי שיהיו לך הוכחות מוצקות אז תוכל לדבר בנתיים אתה סתם טוחן מים ובמדידיות המגברים הוציאו יותר.....

שמע אבל אני לא יכנס איתך לזה עוד פעם יש כבר יותר מאלף תרדים בנושא...

אדי, לפני כל משפט כזה שתמצא שאמרתי, יהיה כתוב: "להערכתי", "לדעתי".

אינני יכול להחליט דברים שכאלה לפני שאני אמדוד, את הנתונים הללו נתתי לאחר -השוואות רבות-.

ולכן המסקנות שאליהן הגעתי.

גם את המונובלוק של מאגנט יש לי, פעם כתבתי שהוא באמת נותן 675 וואט ? לא, כי אותו עדיין לא השוואתי לשום מגבר.

אז אדי, תפסיק להוציא דברים מהקשרם, זה ילדותי וטיפשי. (זה טיפה מזכיר את תמיר)

תמיר, אתה לא תקבע מה למדתי ומה לא למדתי, ואל תתפאר במה שלמדת, עם כל מה שלמדת רואים לאן הגעת, למדוד הספק של מגבר אתה לא יודע, אתה אפילו לא יודע מהזה קליפינג מה אני בכלל מבקש ממך דברים שגדולים עליך :)

מיקי, כבר אמרתי לך .. אני פונה לשוק המגברים העממיים משום שזה התקציב שלך, ולצערי לא נראה לי שבתחום המגברים העממיים יש חסידה שבאמת שופכת אמת על ההצהרות, אולי אני טועה .. אבל זאת נדע רק לאחר מדידות של מספר מוצרים ..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אתם יודעים שאני עכשיו חושב על זה, יותר כיף להיות בצד ולקרוא את הדברים הללו בלי להתערב מהצד. מדליק.

בהצלחה בהמשך ויכוח פורה ומשכיל.

פורסם

joker2k בדיוק חשבתי גם על זה..כמה שזה נכון..אבל שיהיה להם פאנן!

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
אתם יודעים שאני עכשיו חושב על זה, יותר כיף להיות בצד ולקרוא את הדברים הללו בלי להתערב מהצד. מדליק.

בהצלחה בהמשך ויכוח פורה ומשכיל.

נכון,חוץ מהתרד הזה אני עושה את זה כבר חודש שלם פשוט ירד לי החשק לעזור כמו פעם......:wink:

פורסם

אם יש לך ידע אמיתי בנושא, ואתם מעוניינים לשפוך אור על הנושאים שאתם כל כך בקיאים בהם, מבלי "לשבת בצד" .. להרים גבה.. ולחשוב "אנחנו מעל כולם, כי אנחנו בצד"

אתם מוזמנים להיכנס לתרד שנוגע -לנושא- המדובר.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=66480

בהצלחה שיהיה לכם בהסברים מפורטים בנושא, מקווה שירבו האנשים שישבו בצד כשאין להם משהו מבוסס להגיד.

המשתמש עזב את הפורום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...