Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, עוד מעט יגיע הרגע להחליף שמן גיר במיצובישי לנסר 2015 1.8

לפי הספר יצרן צריך להשתמש בשמן גיר מקורי (כמה מפתיע): diaqueen mitsubishi cvtf-j4

הבעיה ש4 ליטרים עולים כ500 שקלים וזה מחיר הזוי

איזה שמן חלופי וטוב כדאי לשים שיעמוד בתקן ?

והחלפה, כדאי לעשות חלקית וטיפול אחרי עוד החלפה חלקית, או ישר החלפה מלאה של הכל ?

פורסם

לא כדאי לשים תחליפי. אם אתה רוצה שהגיר יתפקד כראוי עדיף מקורי. אמנם פעולה קצת יקרה אך מתבצעת אחת ל 90 אלף נדמה לי.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

יש לך את השמן של קסטרול ב 55ש"ח לליטר אצל אבי חלקי חילוף, עד כמה שאני זוכר הוא עומד בתקן אבל אתה יכול לוודא מולו.

אומנם אני בעד מקורי אבל לא במחיר מוגזם שכזה ואני סמוך ובטוח שקסטרול שהיא חברה לייצור שמנים תעמוד מאחורי התקנים והאיכות שלה.

פורסם

מישהו חכם אמר פה פעם בפורום, הוצאה כספית בזמן הנכון אין כמוה חיסכון.

בשביל עוד 200 שקל, אל תיקח סיכון.

זה לא מה שיעשה אותך עשיר והנזק מהחלפת גיר יהיה יקר הרבה יותר.

פורסם

בנוסף למה שכתב איתמר מדובר בגיר רציף שעלות התיקון שלו יכולה להגיע בקלות לסכום של 5 ספרות.

מה שכן, הייתי בודק אם לאבי חלקי חילוך גאסאמוטור יש את השמן המקורי, כי ברור שבמוסך יקחו לך פי 1.5-2 על השמן.

אוץו סיפור היה עם שמן גיר מקורי ליונדאי כאשר יונדאי שופ מכרו שמן מקורי בעלות 50% פחות מהמוסך המורשה של יונדאי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

במקרה הזה החסכון עלול לצאת ביוקר.

לגיר הרציף של מיצובישי אל תמלא שמן לא מקורי, גם אם רשום עליו שהוא עומד בתקן. השמן התחליפי יהיה בעל תתוני צמיגות אחרים בטמפרטורות שונות מהמקורי , מה שעלול לגרום נזק לגיר ( הרגיש, יש לאמר ).

וכמובן, גלון אחד לא מספיק להחלפה. זאת הוצאה ידועה מראש כל 90-100 אלף קילומטרים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
במקרה הזה החסכון עלול לצאת ביוקר.

לגיר הרציף של מיצובישי אל תמלא שמן לא מקורי, גם אם רשום עליו שהוא עומד בתקן. השמן התחליפי יהיה בעל תתוני צמיגות אחרים בטמפרטורות שונות מהמקורי , מה שעלול לגרום נזק לגיר ( הרגיש, יש לאמר ).

וכמובן, גלון אחד לא מספיק להחלפה. זאת הוצאה ידועה מראש כל 90-100 אלף קילומטרים.

החלפאה מלאה תצא 1000 שקלים

כשיש שמן חליפי (קסטרול, מוטול, שיצא 200-300 שקלים) זה לא עדיף ?

גם השמן מנוע של מיצובישי המקורי לא זול יחסית וכשקוראים מאחור הוא בתקן SJ בכלל וחצי סינטטי

כשיש לך SN סינטטי מלא היום ב100 בשקלים

לא אותה אנלוגיה לשמן גיר שלהם ?

פורסם

1000 ש"ח זה כולל עבודה ?

במוסך מורשה יבקשו 100 ש"ח בערך לליטר שמן ויש שם יותר מ 4 ליטר (יותר לכיוון ה 7-8).

יש מוסכים כמו זיסו חבר הפורום,שיש להם מכונה שמוציאה שמן ישן,מנקה את המערכת ומכניסה שמן חדש- הייתי נותן עדיפות לצורת טיפול כזו.

כל שמן שאינו מקורי יהרוס את הגיר בסבירות גבוהה ואתה לא רוצה להתחיל להיכנס לעלות של גיר כזה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא אותה אנלוגיה, כי המנוע לא רגיש להבדלים קטנים בשמן ( כל עוד הוא באותה הצמיגות ועומד בתקן היצרן ).

בגיר הרציף ( שהוא מיסודות רכיב יותר רגיש ) הסיפור קצת שונה. אני אומר לך את זה מניסיון של חבר עם לנסר כזאת מודל 2008, שבסופו של דבר, ודי מהר , החליף את השמן למקורי ( הרגיש שהתנהגות הגיר השתנתה בעקבות ההחלפה לשמן גיר לא מקורי, שעל פניו עמד בכל התקנים ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

שמן גיר הוא שמן יקר.

כנראה יש לזה סיבה.

לדעתי - לא לחסוך ולהשתמש רק בו, במקורי (ניתן אולי לבדוק עלויות בכמה מקומות)

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...