Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נדרשים כמה מדפים ארוכים במרפסת על מנת למקם עליהם עציצים, אורך כ1.5 מטר ואולי יותר, רוחב 25 ס"מ (קוטר העציץ הכי גדול).

מעוניין לעשות חורים אך ורק בין החיפויים ולכן נדרש סוג של מדף "צף"

חשבתי להשתמש בפרזול פלדה (3/4 כאלה תלוי באורך שיוחלט) שיעוגן לקיר עם ג'מבו ארוך אחד ועליו יונח העץ (קרש עץ ברוחב 125 מ"מ 2x ).

ראיתי שיש גם מוטות מיוחדים עבור מדפים צפים אך לא מצאתי באורך המתאים ( דרוש אורך של לפחות 20 ס"מ) הבעיה העיקרים שלי איתם זה לבצע קדח ישר בתוך הקרש על מנת שיתיישב ישר על המוט.

האם יש שיטות נוספות לבצע התקנה כזאת ?

תמונות:

הפרזול לצורך הדגמה , יתוכנן ויוכן אחד יעודי במידה וזה יהיה הפתרון.

123.JPG456.jpg

עריכה אחרונה על ידי Dimo

פורסם

בנוגע לקידוח - מקסימום תיעזר בנגר.

בנוגע למוטות של תליית מדף נסתר - אני יכול לבדוק לך בחנות חומרי בניין שאני קונה ממנה בד"כ, יש לו אביזרי פירזול כאלה (ראיתי בעבר אצלו, במספר מידות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

פתרון פשוט יחסית יהיה לקנות באיקאה מדפים צפים באורך המירבי ולהתקין כמה שצריך בצמוד אחד לשני עד להגעה לאורך הרצוי. הייתרון הוא שהמדף מגיע עם חורים מוכנים למוטות המזדקרים מהקיר, מה שמקל על ההתקנה.

פתרון אחר הוא החדרת מוטות הברגה לקיר (אפשר להשתמש בעוגנים שמתאימים למוטות הברגה או בעיגון כימי), בהתאם למיקום המוטות לקדוח חורים במדף. כדי לקבל התקנה יפה דרוש דיוק לא מבוטל. כמו כן רצוי להתקין את מוטות ההברגה עם נטיה קלה כלפי מעלה, כך שתאזן את השקיעה כתוצאה מהמשקל.

עריכה אחרונה על ידי אביב
פורסם
בנוגע לקידוח - מקסימום תיעזר בנגר.

בנוגע למוטות של תליית מדף נסתר - אני יכול לבדוק לך בחנות חומרי בניין שאני קונה ממנה בד"כ, יש לו אביזרי פירזול כאלה (ראיתי בעבר אצלו, במספר מידות).

איציק

תודה איציק, אשמח לדעת מה האורך המקסימלי למוטות אלו.

פורסם

מדפי איקאה בתליה נסתרת מוגבלים מאד במשקל שהם יכולים לשאת ועציצים זה עסק לא קל.

אם המדף מגיע עד לקיר שעומד בניצב (זה עם החיפוי הבהיר יותר) אז ניתן לשים מדף איקאה ולחזק בעזרת זווית קטנה על הקיר הנ"ל.

אצלי בבית התקנתי מדפי איקאה בצורה כזו והם מחזיקים משקל רציני (בין היתר ספרי אומנות של אשתי ששוקלים בערך טון כל ספר :shock: ).

את הזווית חיברתי כך שהצד המעוגן לקיר מוסתר בין המדף לקיר וכך היא כמעט ולא נראית.

מה התשתית של הקיר? אם מדובר בבלוק, שימוש במוטות ייעודיים או במוטות הברגה יהיה בעייתי.

במקרה כזה, כדי לקבל תליה נסתרת צריך פלאח עבה או אפילו פרופיל שאליו מרותכים הקוצים שנכנסים למדף - כמו במדפי איקאה. זה בתורו מצריך מדף עבה יחסית ופינוי בחלקו האחורי שבו יעלם הפלאח/פרופיל.

היתרון בשיטה הזו - יותר קל להתקנה מבחינת דיוק הקידוח (במידה והמדף קדוח כמו שצריך והחלק המעגן בנוי בצורה מדויקת). כמו כן ניתן לפלס את המדף כתלות במשקל בעזרת שימוש בספייסרים מאחורי חלקו התחתון של הפלאח, או בעזרת ברגים ייעודיים שמוברגים לחלקו התחתון של הפלאח ומאפשרים כיוונון מדויק של זווית המדף.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

כאן יש באורך 20 ס"מ. שים לב שזה מצריך קדח 12 מ"מ במדפים.

כמו שאביב אמר - אפשר להשתמש במוט הברגה ועוגן כימי. מבחינת חוזק עיגון זה אפילו עדיף.

Magenta Workshop

פורסם

ניתן למצוא מקדחי עץ באורכים שונים ומשונים, בעיקר מקדח "ספירלה" .

לגבי קדיחה ישרה- תמיד ניתן להכין קודם מוביל מקדח ולהשתמש בו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

במקדחי עץ ספיראליים לא ניתן להשתמש בקדח מוביל. חזית המקדח של מקדח עץ גורמת לכך שבנוכחות קדח מוביל המקדח ייקח שבב גדול מידי, ״ישאב״ וייתקע. שיטה זו מתאימה רק למקדחי מתכת.

פורסם

תודה אביב, לא חשבתי על זה. אין לי ניסיון אישי עם המקדחים הנ"ל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
תודה איציק, אשמח לדעת מה האורך המקסימלי למוטות אלו.

בדקתי היום, היה רק 17 סמ. אבדוק אם יגיעו יותר ארוכים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
במקדחי עץ ספיראליים לא ניתן להשתמש בקדח מוביל. חזית המקדח של מקדח עץ גורמת לכך שבנוכחות קדח מוביל המקדח ייקח שבב גדול מידי, ״ישאב״ וייתקע. שיטה זו מתאימה רק למקדחי מתכת.

יתרה מכך, במקדחים שיש לי, קצה המקדח הוא מעין בורג ששומר את המירכוז של המקדח, אם עובדים עם קדח מוביל אז הוא מסתובב על ריק והמקדח הולך לאן שבא לו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)
יתרה מכך, במקדחים שיש לי, קצה המקדח הוא מעין בורג ששומר את המירכוז של המקדח, אם עובדים עם קדח מוביל אז הוא מסתובב על ריק והמקדח הולך לאן שבא לו.

זה נפוץ במקדחי

Auger

אני מניח שבגלל התצורה שלהם צריך משהו שימשוך את המקדח פנימה. אני לא בטוח שיש לזה ייתרון כלשהו מבחינת מרכוז הקדח אל מול מקדח עץ סטנדרטי בעלי שפיץ מוביל. יש למקדחים האלה ייתרון כלשהו מבחינתך?

אגב חידדת את זה וראוי לציין שמלבד הבעיה שציינתי (שהמקדח נמשך פנימה בפראות) השפיץ המוביל (במקדח עץ סטנדרטי) מאבד את הפונקציונאליות שלו.

עריכה אחרונה על ידי אביב
פורסם

אלה אכן מקדחי Auger.

היתרון שלהם מבחינתי זה שהם עושים קדח נקי מאוד, ובעיקר שהם היו במכירת חיסול כשהייתי צריך אותם :D

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

במקדחים הנ"ל יש בעצם סליל (או אולי 'חליל' - flute) יחיד ולא כפול כמו ברוב המקדחים ולכן הם יכולים לפנות שבבים גדולים בקלות. זה תורם באמת לקדח מדויק ונקי גם בקידוחים עמוקים.

לי יצא להיתקל בעיקר בכאלה ארוכים במיוחד - קוטר 10 מ"מ ואורך של כחצי מטר למשל.

Magenta Workshop

• תוכן חדש...