Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגיל שלך אפילו עדיין לא היה לי רשיון נהיגה וגם כאשר קיבלתי,הבנתי מהר מאוד שלא כדאי להיכנס להרפתקה כזו מבחינת עלויות אחזקה.

אם אין רכב של ההורים שאתה יכול להשתפשף עליו יש 2 אופציות:

א.לקנות קטנוע ואולי לעבוד בעבודה נוספת (חברות משלוחים)- לפני כן,בדוק עלות ביטוח חובה שיקר לנהגים חדשים.

ב. כדאי לחסוך 4-5 משכורות ולקנות רכב ב 15K- שם כבר הסיכוי ליפול מעט קטן יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא לקנות כלום כרגע,

היה לי בגילך תקציב כפול ולא קניתי כלום, כי לא מצאתי משהו סביר (למרות שלא הגבלתי את עצמי לגיר אוטומטי או דברים כאלו), לדעתי מינימום שצריך כדי למצוא משהו סביר זה 15-20 אלף ש"ח.

ממליץ לך לחסוך ולקנות משהו נורמלי ולא משהו שתתבאס ממנו וידרוש ממך השקעה כספית גדולה.

אגב, לקחת בחשבון את עלויות הביטוח? לנהג חדש וצעיר העלויות גבוהות מאוד, יותר יקרות אפילו ממה שאתה רוצה להוציא על רכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

5 אלף הייתי קונה רק ממישהו שאני מכיר שטיפל ברכב.ככה סתם זה הימור על מה תיפול.

ביטוחים יהיו לפחות אותו מחיר של הרכב.

תקלה או טסט יכולים לגמור לך את התקציב החודשי.

בכל מקרה אתה לא באמת צריך את הכאב ראש הזה והייתי מציע לך כמשוחרר די טרי(פחות מ3 שנים) לחסוך את הכסף הזה לאחרי צבא או לעשות פסיכומטרי בציון נורמלי כדי שתבזבז פחות זמן אחר כך.

פורסם
תחסוך את הכסף ללימודים אחרי הצבא...

לא ביקשתי עצות להמשך החיים אלא התייעצות למה עליי לעשות בזמן הזה שאין לי כלי תחבורה. תודה בכל זאת.

פורסם

מה זה להתנייד מ-X ל-Y? בתוך העיר או מחוצה?

בתקציב הזה ובמצב הנוכחי לא הייתי קונה כלום..

אולי תנסה לרכוש קורקינט (בלי ציניות)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רב קו וכשאתה ממש צריך רכב לנסיעה ספציפית, תשכיר ליום.

אם אתה בכל זאת מתעקש לקנות מכונית ב5, זה לא ממש משנה איזה רכב תקנה, מה שחשוב זה המצב המכאני שלו. חפש משהו כמה שיותר נפוץ ופשוט (בלי טורבו, ידני) עם הטסט הכי ארוך שתמצא ותשאיר בצד כמה אלפים לתקלות וביטוח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

להביא קטנוע עם המשכורת שמתקרבת (3+) וביטוח לבקש עזרה מאחד ההורים

האם בדקת מה עלות הביטוח? מדברייך לא ברור אם אתה מתייחס רק לביטוח חובה (קרי נזקי גוף) או גם לביטוח רכוש.

השכל הישר מחייב כי תעשה לכל הפחות ביטוח צד ג', כיוון שבהעדרו די בפגיעה קטנה שלך ברכב אחר כדי להכניס אותך לצרות של עשרות אלפי ש"ח ומעלה, אשר ככל הנראה יובילו להתמוטטות כלכלית שלך שלא תוכל לצאת ממנה במשך שנים רבות.

כדאי שתבדוק לפחות בwobi כדי לקבל סדר גודל של עלות הביטוח הצפויה, ואל תהיה מופתע אם היא תהיה גבוהה משווי הרכב.

אם אינך יכול לממן ביטוח צד ג' - עדיף שתתנייד בתחבורה ציבורית ותמתין עם רכישת רכב עד שתבסס עצמך כלכלית.

פורסם

השנקל שלי:

פיאט פונטו ידנית או רכב דומה. יש ביד 2 כמה בין 3-5 אלף. מה שחשוב זו בדיקה מיכנית במוסך (לא מכון בדיקה) רק בכדי לוודא שאין תקלה מהותית, ועם טסט לפחות לחודשיים - שלושה.

תבטח ביטוח חובה וצד ג' בלבד.

אופנוע יכול להיות פתרון ביניים, אבל מסוכן מאוד בבינעירוני ועלות ביטוח חובה יקרה מאוד.

אם אתה רוצה עצות להמשך החיים תכתוב במפורש:-) בינתיים אני שומר אותן בבטן....

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני אענה לך בלי התנשאות ובלי עצות לחיים...

יש לי רכב בן 20 שבו נוהגים שני הילדים שלי (שניהם מתחת לגיל 24). אלו מחירי הביטוח:

חובה: 2748 ₪

צד ג': 3016 ₪

המחירים גבוהים בגלל גיל הילדים ולא בגלל עבר ביטוחי כלשהו.

בשנה 'טובה' כמעט לא מתקלקל כלום. למרות זאת אני מחליף צמיגים, ומצבר כל 3-4 שנים. גם בלמים נשחקים... החלפת שמנים ומסננים עולה כמה מאות בשנה. לפעמים צריך להחליף רצועות, אלטרנטור, צינור כלשהו...

בסה"כ רכב אמין אבל האחזקה השנתית שלו ממש לא אפס.

צר לי אבל בישראל לא זול בכלל להחזיק רכב, בעיקר אם אתה נהג צעיר.

יאיר

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

פורסם

אני אעשה רגע הכללה גסה וגורפת

להחזיק רכב *ממוצע* לנסועה *ממוצעת* בישראל, עולה סד''ג של 2000₪ בחודש, בממוצע.

ירידת ערך / פחת

ביטוחים

טסט

טיפולים שוטפים

בלאי ובלתמי''ם

חניה

כבישי אגרה

ודלק

אתה *יכול* לעמוד ב2000₪ בחודש, רק על זה מעבר לשאר ההוצאות שלך?

אתה *רוצה* לשלם 2000 ש''ח בחודש על תחבורה?

בבקשה

קנה משהו בכמה אלפים, תבדוק היטב מצב מכני, ובעדיפות אחרי מצבר / צמיגים / טיפול, וסע לשלום, המפתחות בפנים (או במוסך).

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לקנות רכב (אוטו/קטנוע) זה לא בעיה. בתקציבים כאלה, הבעיה עם אוטו היא לתחזק אותו ברמה נורמלית. לא מדבר על להחזיר אותו למצב חדש אלא לשמור עליו שלא יתקע לך פעמיים בחודש. עם קטנוע הבעיה היא עלויות ביטוח מפגרות לחלוטין.

את הרכב הראשון שלי קניתי כשהייתי בן 22 או 23 (לא זוכר בדיוק), הוא עלה 8000 שקל ובשנה שהוא היה אצלי הוצאתי על האחזקה שלו 40,000 שקל, וגם אז הוא היה נתקע בתדירות שאללה יוסטור ולהקתו. בוא נגיד ששבוע שלא הייתי צריך להניע אותו בדחיפה או שהוא לא מדומם באיזה רמזור היה שבוע נפלא.

להחליט לא לקנות אוטו זה מבאס, תאמין לי שאני מבין אותך. אבל הרבה יותר מבאס זה להחליט כן לקנות אוטו מג'ייף, לבזבז עליו כל שקל שאתה מרוויח, לא להיות מסוגל להנות מהחיים כי אתה חייב את הכסף לטיפול/ביטוח/טסט/תיקון, ושנה אחרי זה לשמוע מחבר שלך שהוא בדיוק קנה אוטו מעולה ב-30.

ממליץ לך מאוד (מאוד מאוד מאוד) בחום, חכה עם זה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

40,000 בשנה?

כנראה יש כאן 0 מיותר

גם אם החלפת מנוע וגיר וציריות וראדיאטור ומזרקים וצמיגים ומצבר, לא תגיע לסכום הזה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...