Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני בן 17, יש לי רישיון לקטנוע ורכב, אני צריך כלי תחבורה כלשהו, מתגייס עוד זמן מה ורוצה ניסיון על הכביש, וגם דרך להגיע מX לY.

לך תעבוד בחברת שליחויות.

תקבל קטנוע צמוד, לא תצטרך לדאוג לא לדלק ולא לביטוח.

רק תרכב בזהירות.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
40,000 בשנה?

כנראה יש כאן 0 מיותר

גם אם החלפת מנוע וגיר וציריות וראדיאטור ומזרקים וצמיגים ומצבר, לא תגיע לסכום הזה

אין כאן 0 מיותר.

4000 שקל עלה רק הביטוח

דלק עוד בערך 25,000 (7 ק"מל, 8 שקל לליטר, בערך 20KKM)

טסט עוד משהו כמו 1300 או 1600 שקל

ועוד מלוא החופן תיקונים.

אז נכון, במקרה שלי זה היה רכב ספורטיבי יקר לאחזקה ולא ממש חסכתי עליו, אבל אני מניח שגם חצי ממה שאני הוצאתי זה לא להיט גדול.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אם כך טעות שלי.

פירשתי את "הוצאתי על האחזקה שלו" את ההוצאות הטכניות, מלבד הדלק. מבחינתי דלק זה לא אחזקה זה תשלוך על הנסיעה עצמה.

40 בשנה כולל דלק זה המון, הממוצע הוא 24

אבל בהחלט לרכב ספורטיבי ולנהג צעיר אלה סכומים שמגיעים אליהם.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

נראה לי שמבחינת עלויות ענו לך יפה, 2000 שקל בחודש לפחות תשים בצד לרכב ואם אתה יכול לעמוד בזה זה שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך.

עכשיו אני אכתוב קצת מעבר ואם זה לא מעניין אותך אז תדלג הלאה :)

אני אתייחס לאספקט הבעייתי לא פחות - אתה מתרגל בגיל מאוד צעיר לרכב צמוד. מניסיון אחרי שנים שבהם נסיעות לעבודה באוטובוסים לקחו כשעה ורבע כיוון, נסיעות לטכניון ברכבת ללימודים, והתניידות בכללי בתחבורה ציבורית, אני אומר לך חד משמעית - אם יהיה לך עכשיו רכב צמוד לא תוכל להיפטר ממנו אף פעם.

ללכת אחורה זה הדבר הכי קשה שאפשר לעשות, אני בחיים לא אוכל לוותר על הרכב עכשיו. ולהתרגל להוצאה חודשית של 2000 שקל בחודש בגיל כזה זה משהו שאתה צריך לשקול.

אני את הרכב הראשון הצמוד קניתי בגיל 25, שזה 8 שנים אחריך. בחישוב מהיר של 24 אלף שקל בשנה לרכב, זה יוצא 192 אלף שקל סהכ (בלי תשואה בכלל). זה המווון כסף לבחור צעיר להתחיל את החיים שלו. לשיקולך.

פורסם

עשיתי את התחשיב הזה לא פעם עם חברים וכול מי שאפשר.

בזמנו היה לי קטנוע שעלה 8000 (הונדה ג'אז 250) הוצאות האחזקה שלו בשנה הסתכמו בכ2500 שקל (תקלות + תחזוקה שוטפת + מראות שגנבו לי פעם וידית ברקס שנשברה מנפילה) + ביטוח 4500 + דלק 200 שקל כול חודש + ציוד מגן ב1000 שקל (קסדה סבירה של LS2 ב450 ומעיל מגן ב550 ש"ח) בקצרה כול קטנוע יעלה לך לפחות 700 שקל בחודש.

בנוסף לקטנועים יש אורך חיים מאוד נמוך קטנוע עם 40,000 ק"מ+ כבר נחשב גמור ומתחילות בו תקלות משביתות אחת אחרי השנייה (מניסיון עבודה של 3 שנים בתור שליח פיצה הממוצע זה ראש מנוע פעם ב40-60 שלף ק"מ) ולכן ירידת הערך שלהם משמעותית מאוד כלומר אם קניתה קטנוע ב8,000 שקל אחרי שנתיים תמכור אותו כבר ב2000-2500 שקל לכן יחד עם תחשיב ירידת הערך עלות חודשית של קטנוע היא באזור ה1500-2000 שקל ולא לשכוח שתאונות זה דבר יותר שכיח בקטנוע בגלל עוצמת בלימה נמוכה משמעותית מרכב וחוסר יציבות וגם תאונה הכי קטנה שברכב הייתה משאירה אותך עם שקע בפגוש שלא חובה לתקן ואפשר לתקן ב400-500 שקל בקטנוע היא תסתכם לפחות בהחלפת פילטר אוויר + מילוי שמן + פלסטיקה ומזלג שזה כמה אלפי שקלים בקלות.

לכן בסופו של דבר החלטתי שאחזקת רכב זה יותר זול וקניתי רכב ב25,000 שקל שהעלות הכוללת שלו עבורי מסתכמת כרגע ב1600 שקל בחודש. שלא נדבר על הפרקטיות השימושיות הנוחות והבטיחות.

בקצרה קטנוע לא יותר זול ויותר מסוכן ופחות שימושי והמקרה היחיד בו אני רואה סיבה לקנות קטנוע זה אם אתה עובד איתו (שליחויות בעיר) או אם אתה גר במרכז תל-אביב ולא יכול להסתדר עם רכב אך מרחק הנסיעה היומ-יומי שלך גדול מידי עבור אופניים חשמליים או קורקינט.

למקרה שלך אם אתה יכול לשים 1500 שקל בחודש אז בסדר כך הלוואה לשלוש שנים בעזרת ההורים (כי ידפקו אותך בריביט) וקנה רכב מיני בסיסי ב14-20 אלף שקל (107\אלטו\ספארק) אם לא אז קורקינט חשמלי לנסיעות בתוך העיר + תחבורה ציבורית לנסיעות מחוץ לעיר זה פתרון הרבה יותר זול להתניידות שהרבה אנשים משתמשים בו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הוא בן 17 ועוד שנה מתגייס, אולי לא כדאי לו לקחת הלוואה לשלוש שנים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בהנחה שהוא לא יעשה יומיות - מסכים.

אם יעשה יומיות וירצה לעבוד, פחות נורא. (אבל שייקח בחשבון שרוב המשכורת הצבאית שלו תלך על הרכב)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...