Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

אני מחפש לקנות רכב משומש, שכבר מותקנת בו מערכת גז.

אני מתלבט בקשר לרכישה של רנו פלואנס בנזין, שנת 2010 גרסת ה 1600.

הרכב עבר 240,000 ק"מ, בעל הרכב אומר שהרכב בריא ותקין לגמרי, מטופל כמו שצריך ורק במוסכים מורשים, וגם עבר טיפול לאחרונה.

ברכב מותקנת מערכת גז, שזה מה שאני מחפש.

המחיר שהוא מבקש הוא 14,000 ש"ח, מאמין שאפשר יהיה לסגור איתו ב 10,000.

מה אומרים ? שווה או שכל שני וחמישי אני יהיה איתה במוסך ?

חשוב לציין רק שהרכב יסע בערך 75 ק"מ ביום (הלוך וחזור מירושלים למודיעין).

עריכה אחרונה על ידי idan2222
פורסם

הרכב די חלש ומדוגמאות שראיתי, לא מזקן טוב בתא הנוסעים, בק"מ וגיל כזה כל רכב מועד לפורענות ללא קשר לאמינות המקורית, אז האמינות לא כ"כ צפויה. כמה אנשים יסעו ברכב והאם ידני בא בחשבון? אני הייתי מחפש משפחתית או סופר מיני ידנית במקום (I30, פוקוס, אופל קורסה נמכרים במחירי שחיטה אם מתאים לך), הן מספיק חסכוניות גם בלי מערכת גז.

פורסם

מסכים עם קודמי.

כאמור, גרסת ה1600 חלשה מאוד, ומכיוון שהרכב מונע בגז אז אחסוך ממך את הנתון שהוא די זללן.

רכב עם ק"מ שכזה, כנראה שלא יגלה אמינות גבוהה. ולא בגלל שמדובר ברנו..

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

לטעמי לא ממולץ, נסעתי לא מעט על פלואנס 1.6 והרכב פשוט עצל,

הרכב המוצע לך עם קלומטרג' מכובד (מה שאומר שכבר לא מעט סוסים ברחו מאורווה), ומערכת גז שגם מורידה מעט מההספק,

תחפש מאזדה 3, רכב בבסיסו אמין להפליא ומתאים להסבה לגז.

פורסם

כל הרכבים האלו די לא חסכוניים מספיק עבורי, סביב ה 12 בממוצע לק"מ, ליטר גז הוא 2.5 שקלים לעומת ליטר בנזין, שהוא 6 שקלים, והצריכה היא כמעט אותו הדבר...

פורסם (נערך)

הצריכה לא כמעט אותו דבר. על גז הצריכה גבוהה יותר ב 15% ממה שאני יודע (רוב המערכות, רוב הרכבים, כמובן שיש יוצאי דופן לפה אבל גם לשם), ואל תשכח שהרכב גם צורך קצת בנזין ו\או שמן למשמנת אם יש. אמנם זו יחסית כמות נמוכה אבל לא זניחה.

אתן לך דוגמא את הרכב שלי:

שברולט אימפלה 2005 גפ"מ - לסוג הנסיעה שאני עושה (110 ק"מ ביום על 120 קמ"ש בשיוט כשמתוכם נניח 85% בינעירוני נטו ונניח עוד 20-30 ק"מ עירוני בשבוע) הרכב יעשה על בנזין בערך 9.5 קמ"ל (מוערך, לא בדקתי)

על גז היום אני עושה בערך 8 קמ"ל

אין אצלי משמנת אבל יש בנזין שמוזרק בסל"ד גבוה ובהנעות - הרכב צורך בחודש בממוצע כ 20 ליטר בנזין

אם תתרגם את זה לכסף אני עושה בסה"כ בערך 40 אגורות לק"מ שזה קצת יותר טוב מ 1/15 בתרגום למחיר של בנזין.

מצד שני אני לא נוהג חסכוני, מניח שעם נהיגה חסכונית יותר אפשר להגיע לאזור ה 1/16 אולי אפילו 1/17.

אז ברור שזה יותר טוב מלנסוע על בנזין נטו, אבל אל תחשוב שאם רכב נתון עושה מחוץ לעיר נניח 1/12 וגז עולה פי 2.5 פחות מבנזין אז אתה תקבל בפועל צריכה של 1/28 בהשוואה לבנזין.

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
הצריכה לא כמעט אותו דבר. על גז הצריכה גבוהה יותר ב 15% ממה שאני יודע (רוב המערכות, רוב הרכבים, כמובן שיש יוצאי דופן לפה אבל גם לשם), ואל תשכח שהרכב גם צורך קצת בנזין ו\או שמן למשמנת אם יש. אמנם זו יחסית כמות נמוכה אבל לא זניחה.

אתן לך דוגמא את הרכב שלי:

שברולט אימפלה 2005 גפ"מ - לסוג הנסיעה שאני עושה (110 ק"מ ביום על 120 קמ"ש בשיוט כשמתוכם נניח 85% בינעירוני נטו ונניח עוד 20-30 ק"מ עירוני בשבוע) הרכב יעשה על בנזין בערך 9.5 קמ"ל (מוערך, לא בדקתי)

על גז היום אני עושה בערך 8 קמ"ל

אין אצלי משמנת אבל יש בנזין שמוזרק בסל"ד גבוה ובהנעות - הרכב צורך בחודש בממוצע כ 20 ליטר בנזין

אם תתרגם את זה לכסף אני עושה בסה"כ בערך 40 אגורות לק"מ שזה קצת יותר טוב מ 1/15 בתרגום למחיר של בנזין.

מצד שני אני לא נוהג חסכוני, מניח שעם נהיגה חסכונית יותר אפשר להגיע לאזור ה 1/16 אולי אפילו 1/17.

אז ברור שזה יותר טוב מלנסוע על בנזין נטו, אבל אל תחשוב שאם רכב נתון עושה מחוץ לעיר נניח 1/12 וגז עולה פי 2.5 פחות מבנזין אז אתה תקבל בפועל צריכה של 1/28 בהשוואה לבנזין.

גז לא מגביר את התצרוכה, בדקתי וקראתי המון.

רוב הרכבים עם מנועים שלא עולים על ה 2000 לא צריכים בנזין בכלל בשימוש בגז, לפעמים גם אין משמנת, תלוי ברכב כמובן, וגם אם יש משמנת מדובר בעלות זניחה ביותר ...

פורסם
גז לא מגביר את התצרוכה, בדקתי וקראתי המון.

רוב הרכבים עם מנועים שלא עולים על ה 2000 לא צריכים בנזין בכלל בשימוש בגז, לפעמים גם אין משמנת, תלוי ברכב כמובן, וגם אם יש משמנת מדובר בעלות זניחה ביותר ...

אתה מתווכח עם עובדות כי "קראת"? כמה רכבים מונעים על גז החזקת, או קרוביך החזיקו? אתה טועה בענק.
פורסם
אתה מתווכח עם עובדות כי "קראת"? כמה רכבים מונעים על גז החזקת, או קרוביך החזיקו? אתה טועה בענק.

אפילו לפי מה שאתה רשמת אפשר לראות את זה שזה ממש לא 15 אחוז ...

הרכב שלך בלי הסבה לגז עושה 1:8 בממוצע, ממה שאמרת בנהיגה רגועה (כמו שאני ינהג ברכב) הוא יעשה 1:17, וזה עוד אחרי שאתה אומר שאתה משתמש בקצת בנזין, שלפי מה שאני יודע ברכבים החדשים יותר לא צריך ...

פורסם
אפילו לפי מה שאתה רשמת אפשר לראות את זה שזה ממש לא 15 אחוז ...

הרכב שלך בלי הסבה לגז עושה 1:8 בממוצע, ממה שאמרת בנהיגה רגועה (כמו שאני ינהג ברכב) הוא יעשה 1:17, וזה עוד אחרי שאתה אומר שאתה משתמש בקצת בנזין, שלפי מה שאני יודע ברכבים החדשים יותר לא צריך ...

אצלי יש דיזל בלי גז אז לא יוגע על מה מדובר..

ברכב גפמ שהיה לי הוא צרך 1 ל12 על גז, ו1 ל14.5 בבנזין.

• תוכן חדש...