Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
במצב כזה רק לחפש לו בית חם ומהר.

להמשיך להחזיק כלב גדול בדירה במעונות זה רק להמשיך ולאמלל את עצמכם ואת הכלב.

שונא את התגובות האלה, פשוט לא נכון, למצוא לו בית זה קודם כל מאוד לא פשוט וסיכוי טוב שלא יצליחו, וכלב גם גדול כן יכול להיות בדירה קטנה. גם כשאני בעבר פרסמתי פה איזשהו פוסט לגבי הכלבה שלי שהייתה קצת בעייתית היו מלא תגובות מטומטמות (מצטער אבל זה מה שזה, רק גורם לנזק) של אין מה לעשות זה סוג בעייתי ואבוד ושאכלתי אותה וכבר הייתי מת להפטר ממנה ולא ידעתי כבר מה לעשות בתור סטודנט בלי זמן וכסף. והכל התברר כשטות ועכשיו היא כמעט מושלמת בלי מאלף ובלי הגזמות.

הכל פתיר, הכל עניין של זמן, ניסיון והתמדה, וכמה אתם באמת רוצים את זה.

לגבי הנשירה - כן עניין קצת בעייתי, כמו שאמרו לנסות להחליף אוכל (אישית מאכיל בגו ברווז/סלמון שטובים לפרווה), מסרק איכותי גם יעשה הבדל. מעבר לזה שואב אבק בסגנון דייסון יעזור מאוד.

לעלות על המיטה - שוב - התמדה התמדה והתמדה, בסוף הוא יפסיק. לא לאפשר אפילו לשניה, עלה תוך כדי שישנתם? ברגע שראיתם תורידו אותו. כמובן שהוא צריך את המקום שלו, את המיטה שלו, ללמד אותו להשאר שם ולחזק אותו.

בקשר לנזק - צעצועים, חטיפי עצמות שיעסיקו אותו להרבה זמן, והכי חשוב פריקת אנרגיה בבוקר, לעבוד איתם על פקודות וחשיבה גם מעייף אותם מהר מאוד בקלות.

הגודל של הדירה לא קריטי כל כך, למרות ש15 מ"ר זה באמת קצת מוגזם זה עדיף לכלב מאשר להתחיל לעבור בתים ואולי לחזור לכלוב, בכל מקרה הכלב לא אמור לעשות מרתונים בבית אלא בעיקר לנוח ולישון.

זה בגדול, התייעצות עם מאלף טוב כן יכול לחסוך ממכם הרבה זמן ונסיונות, לא לשלוח את הכלב לאילוף אלא מאלף שילמד אתכם איך להתנהג ומה לעשות.

עריכה אחרונה על ידי non22

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני התחתנתי ואני סובל, ותאמין לי שיש לה יותר מ 15 מ"ר להסתובב. היא אפילו חופשיה לצאת ולהיכנס מתי שבא לה.

לפני שאחרים יקפצו, אפשר בבקשה לקחת לחתימה? :-D

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

חופשי. אני אכחיש שאי פעם כתבתי כזה דבר.

חוצמזה, בלי הקונטקסט, זה הכי 'דברי הוצאו מהקשרם'.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בגדול הגענו להחלטה לוותר עליו, חברה שלה רצתה לאמץ אותו אבל לא יכולה בגלל שעברה לדירה שכלבים אסורים בה.

הכלבייה מסרבת לקבל חזרה.

ביום המעשים הטובים שבוע הבא אסור להביא כלבים מבחוץ.

די מיואשים, אין לנו ניסיון, אמצעים (דירה קטנה) וכוח להתמודד עם הכלב.

החברה מבינה שהיא עשתה טעות ענקית וכרגע אנחנו מנסים להתמודד.

אתה בעצם מחכה שנסייע לך להיפטר מהכלב?!

איך אומרים, הדרך לגיהנום מלאה בכוונות טובות...

קודם כל, מאיזו כלבייה לקחתם אותו?

כי הם תפרו אותכם יפה יפה. כלביה אחראית היתה מנסה להבין קודם למי הם מוסרים את הכלב, והאם הוא מתאים.

לגדל כלב גדול עם הרבה אנרגיה, שגדל ברחוב חלק גדול מחייו, לעומת דקל שגדל בבית מגורות, זו התמודדות שונה מאוד.

לעניין, טיולים מרובים זה חשוב ועוזר. דירה קטנה זו לא מגבלה, אם יש לו מספיק זמן להוציא מרץ. חום ואהבה, לא עוזרים. הם לא פותרים סוגיות של התנהגות. עליהן צריך לעבוד עם הבנה של איך מאלפים כלב (כלב מאלפים, לא מחנכים. חינוך זו הפנמה של ערכים. כלב לא מפנים ערכים, הוא מפנים התנהגות). אם אין לכם מושג לגבי התנהגות, פנו למאלף.

אם תרצה עזרה לאיזה מאלף לפנות, תגיד, נמשיך משם.

נשירה, אין מה לעשות חוצמי לסרק לסרק לסרק.

אם אתם לא מוכנים להשקיע זמן וכסף באילוף, אתם יכולים לנסות למצוא לו בית, אבל זה מאוד קשה. יש המון כלבים שם בחוץ.

נ.ב. רק כדי להבין את חומרת הבעיה, איך ההתנהגות שלו בכלל?

מושך רצועה?

תוקפני?

קופצני?

מקשיב או סרבן?

נ.ב.נ.

לגבי "הלקחת אותו לאילוף בסיסי", זה לא יעזור. כלב זה לא מחשב, שלוקחים אותו, מתקינים חומרה, ומשנים התנהגות. ההתנהגות הבעייתית שלו קשורה למקום בו הוא נמצא ולאליכם, ושם ואיתכם צריך לעבוד איתו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא הייתי ממהר למסור את הכלב לכל אחד, ובטח בלי לבדוק מעט רקע ויכולת של אותו אדם להתמודד עם הכלב.

כמה טיפים אחרי גידול כלב גדול בערך באותו גיל ב-9 חודשים האחרונים:

1) נשירה - במקום ממנו אימצנו אותו, האכילו בפרו-פלאן והוא הנשיר יחסית הרבה. לאחר שעברנו לאוכל יותר איכותי (ספיציפתי לאקנה אבל המותג פחות קריטי) התופעה פחתה. בנוסף אני ממליץ כמו קודמיי לרכוש שואב רובוטי פשוט כדי להקל על העניין.

2) א. עולה על המיטה - ממליץ להציב גבולות ברורים לכלב. איפה מותר להיכנס איפה אסור. על מה מותר לעלות ועל מה אסור מומלץ להביא מאלף על מנת ללמוד איך מבצעים זאת. בהקשר הזה, מומלץ שתיהיה פינה כלשהי לכלב. מזרן קטן עם שמיכה עליו, כי הריצפה קרה וכן כי לכלבים גדולים לא מומלץ לרבוץ על משטח קשה.

ב. בוץ אחרי טיול - אנחנו מנקים את הרגליים של הכלב לאחר כל טיול, ממליץ להרגיל כבר מההתחלה איזשהו נוהג אחרי טיול ובסופו מנקים את הרגליים. זה מכניס סדר ומשמעת לכלב, והניקיון הוא עבורנו.

ג. היה לבד - מומלץ להתייעץ עם מאלף גם בנושא הזה. אנחנו דאגנו שהכלב יהיה תחת השגחה כל הזמן. כשהוא לא, הוא נמצא בכלוב (גדול). אופציה נוספת היא גדר גורים.

3) נזק - מומלץ למצוא צעצוע שהכלב יכול ללעוס במקום ללעוס את הרהיטים ואת הבית (מומלץ משהו קשה יחסית ולא פלסטיק דק ורך). אפשר גם עצמות (גדולות, כאלה שניתן לכרסם ולא לבלוע), לבדוק לפני מול הווטרינר. והכי חשוב - לעייף את הכלב. מטרת הטיולים, מעבר ליציאות, היא לעייף את הכלב ככל הניתן. וזה כולל ריצות, מפגש עם כלבים (אנרגטיים) אחרים ומשחקים מעייפים. במקרה שלנו, אחרי תקופת אימון הכלב למד להביא (וגם לשחרר) את הכדור/puppy roll/puller. טווח הקשב לכל צעצוע הוא במקרה שלנו הוא לכל היותר 5-10 דק'. אני מבצע מספר סשנים ולאחר מכן סשן אילוף קצר (פקודות, רגלי, וחשיפה לדברים חדשים). לאחר מכן כל מה שהכלב עושה בבית הוא לישון בעיקר. לא כל טיול מכיל הכל כמובן, ולפעמים אין זמן ומוותרים על חלק ויוצא שגם על הכל. סה"כ משתדלים בין שעה לשעה וחצי של פעילות. בסופ"ש זה מגיע גם לשעתיים ויותר.

מקווה שהצלחתי לעזור מעט.

בנוגע לכלבים גדולים או פעילים שסובלים במגורים בדירה קטנה - זה פחות אזור המחייה כשהם בבית, ויותר היחס והפעילות בשאר הזמן.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

עצה נוספת, בנוסף לטיולים, חפשו בשכונה גינת כלבים (מקווה שיש כזה דבר בקצרין :wink: ), זה הרבה יותר מעייף את הכלב וגם נותן לו אינטראקציה עם כלבים אחרים.

מילת אזהרה, הכלב הזה חדש אצלכם, הוא בא מכלביה ולכן לא צפוי איך יתנהג בסביבת כלבים אחרים אז אל תבוא לגינה ותשחרר רצועה עלה בב אללה, בצע קודם כמה מפגשי היכרות עם הכלבים בגינה כשהוא על רצועה ותראה איך הוא מגיב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ג. היה לבד - מומלץ להתייעץ עם מאלף גם בנושא הזה. אנחנו דאגנו שהכלב יהיה תחת השגחה כל הזמן. כשהוא לא, הוא נמצא בכלוב (גדול). אופציה נוספת היא גדר גורים.

מסכים לגבי הכלוב (או גדר גורים במקרה שלי), עוזר מאוד, הבעיה שזה יתפוס להם חצי דירה.

שמח לראות שהפעם רוב התגובות פה תומכות וענייניות.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם
אני התחתנתי ואני סובל, ותאמין לי שיש לה יותר מ 15 מ"ר להסתובב. היא אפילו חופשיה לצאת ולהיכנס מתי שבא לה.

זה עוד לפני שדיברת על כמה שיער היא משירה בכל הבית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הוא, כבר הפסיק להשיר...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

טוב יש פו אנשים בעלי הבנה מוטעית בכלבים שמבוססת בעיקר על שמועות מיושנות.

קודם כול 15 מ"ר דירה זה סבבה לגמרי לכלב לא משנה מה גודל הדירה ואם יש גינה או מרפסת המבנה הוא מבנה סגור ומשעמם והגודל שלו לא משנה לכלב.

למען הסר הספק באחת מתקופות חיי היו לי 3 כלבים בדירת סטודיו של 18 מ"ר והכול היה מצויין.

1.בקשר לבעיה של הנשירה להתחיל עם אוכל טוב זאת עצה מצויינת בנוסף שמעתי ששמן קוקוס עושה פלאים לפרווה של כלב. בנוסף זאת תקופת מעבר עכשיו שגורמת להגברת הנשירה.

2.עליה על המיטה זה אילוף בסיסי תסתכלו מספר סרטונים ביוטיוב איך לאלף כלב לא לעלות על המיטה זה ממש פשוט ודורש רק שבוע שבועיים תרגול.

3.הרס זאת תוצאה של כלב משועמם ולא פעיל תדאגו לטייל איתו יותר ולמצוא לו יותר פעילויות נסיעה על אופניים עם הכלב במקביל או על קורקינט עוזרת מאוד בבעיות התנהגות כאלו בכלבים.

4.תתייעצו עם מאלף!

פורסם
בקשר לבעיה של הנשירה להתחיל עם אוכל טוב זאת עצה מצויינת בנוסף שמעתי ששמן קוקוס עושה פלאים לפרווה של כלב.

אכן, שמן קוקוס זה אחלה.

פורסם

טעמתי. מגעיל.

מקווה שיתחיל לצמוח לי שיער.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

3.הרס זאת תוצאה של כלב משועמם ולא פעיל

או חרדת נטישה, שזו בעיה יותר קשה לטיפול.

השאלה פה זה לא האם ניתן לאלף את הכלב לחיים בדירה, אלא האם יש להם את הרצון והמשאבים (זמן וכסף) שצריך להשקיע כדי להביא את הכלב למצב שאפשר לחיות איתו. זה יכול להיות קשה יותר או פחות (קשה לדעת), אבל זה מתחיל ממחוייבות. אם יש, כמעט כל כלב אפשר לאלף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...