Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ברכישת SUV חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

התלבטות רצינית:

לאחרונה החלטתי להחליף רכב וקיבלתי חשק רציני לSUV חדש

הייתי די נעול על סיאט אטקה ברמת גימור אקסלנס (בערך 165 א' ש"ח),כבר הלכתי לקבל הצעת מחיר ופתאום ראיתי את הראב 4 החדשה ובטיפשותי הרבה התחלתי גם לחקור בנושא וגיליתי שהדגם ההיברידי ברמת גימור E EXPERIENCE די נחמד...הראב 4 עולה 30 א' ש"ח יותר מהאטקה.

תקציבית אני יכול לעמד בזה אם זה ממש כדאי (למרות שהתקציה הראשוני היה 150-160 א' ש"ח)

בקריאה לעומק יותר ובבירור מול מכרים גיליתי שהירידת ערך של הטויוטה פחות חדה,הטיפולים זולים יותר והסחירות גבוהה יותר...

אך מצד השני התמחור של הראב 4 הוא התמחור החדש(לאחר המס הירוק) הורדו קצת תוספות מהאבזור מהנגלה הראשונה שהגיעה בתחילת השנה וצפי לקבלה הינו שלושה חודשים...

היום קראתי קצת גם על הסקודה קארוק (למרות שאישתי הרבה פחות מתחברת לצורה שלה) והבנתי שבאותו מחיר פחות או יותר של הראב 4 אני מקבל רכב לא רע בכלל עם כל התוספות האפשריות הערך,ואם אני ממש מתעקש יש מבצע עם הדגם המפואר של סקודה עם מנוע דיזל ו4*4 ב190 א' ש"ח בערך.

עכשיו השאלה היא : "מה אתם הייתם עושים...?"

אשמח לדעתעם בעד ונגד של מה...

פורסם

∧אתה מוזמן להסביר גם למה היית הולך עליו.

הראב4 מרווח יותר מהקארוק /אטקה, ובגרסה ההיברידית אמור להיות חסכוני יותר.

האטקה נכון לעכשיו מגיע עם מובילאיי בהתקנה מקומית עקה חוסר במערכת מקורית על התראה מסטייה מנתיב.

פורסם

כמו שהמליצו מעליי...3008 פרימיום דיזל.

למרות שהראב 4 החדשה נראית נהדר.

אישית לא הייתי קונה קארוק או אטקה מול השתים האחרים, אבל זה רק אני.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

לא מבין איך אפשר לייעץ לך כשאתה קונה רכב ב-150-200 אלף ₪, והשיקול היחידי שאתה מציג הוא "חשק רציני ל-SUV חדש".

כאילו, זה סכום מספיק משמעותי כדי שלפחות תפרט מה חשוב לך ברכב, אחרת מה בעצם אתה שואל? מה כל אחד מעדיף באופן אישי?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

3008 פרימיום.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

ב200 אלף שקלים אתה יכול גם להכניס לתמונה סובארו פורסטר, לפחות לדעתי - אי אפשר לקבל את זה ביותר SUV מזה בסכום של עד 200 אלף שקלים.

מנוע 2.5

נוחה בטירוף

יכולת שטח קל-בינוני טובה מאוד עם מערכת AWD הכי טובה בשוק

בטיחוטית ומאובזרת

הראב 4 זולה יותר ומגיעה עם סמל של טויוטה אין ספק והוואגיות מגיעות עם היתרונות שלהן

בד"כ כשאתה מביט על משהו שאתה מתייחס אליו באותיות SUV הדברים החשובים הם הפרקטיות -

מה המשקל הכולל שאתה יכול להעמיס עליו?

כמה אתה יכול לגרור?

מה נפח תא המטען ללא קיפול מושבים? עם קיפול מושבים?

צריכת דלק תהיה פחות מעניינת ואם כן - אז כנראה שאתה לא מחפש אותה בגלל הדברים שרשמתי מעלה אלא יותר בגלל תצורת הרכב עצמה והשימוש שלו יהיה פחות למשימות שמצריכות מהרכב כוח מעבר למשפחתית רגילה.

כמובן כל שאר השאלות נשאלות לגבי אמינות סטטיסטית, יוקר תחזוקה - כל כך הרבה פקטורים נכנסים כאן לתמונה

אתה תראה מישהו הולך וקונה אינפיניטי ישנה ואח"כ מגלה שצמיג בקוטר 20 אינטש עולה כמו ריהוט לחדר ילדים, לעומת זאת מישהו שהולך וקונה באותו סכום דאצ'יה דאסטר חדשה אבל אח"כ מגלה שיש לו בעיה בברך והגיר הידני זה פשוט לא. שניהם יכולים להכנס בקטגוריה SUV

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה עם נסיעות מבחן ? כל אחד ממליץ לך רכב שהוא קנה או למישהו במשפחה שלו יש אבל מה הכי מתאים לך רק אתה יודע .

פורסם

עדין לא הבנתי מה הדרישות שלך מהרכב ?

נסועה שנתית ?

ירידה לשטח או רק שופוני מדרכה ?

תתחיל מהגדרת תקציב קשיח , גם אם הטויטה שומרת כביכול טוב יותר על ערכה כמשומשת אתה עדין מוציא 35K יותר על הרכב שיכלו להישאר לך בכיס .

באופן אישי 3008 \ CX5 רכבים מעולים וזולים משמעותית מהטויוטה אשר לדעתי מתומחרת בצורה מופרזת .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

טוב אחרי שקראתי את ההודעות שלכם הבנתי שממש לא נתתי פרטים,אנסה לדייק קצת יותר בנוגע לדרישות:

אני כרגע נוסע על קיה פורטה שנת 2012,לפני כן מאזדה 2 שנת 2009,שופוני זה לא חלק ממה שאני מחפש,אני אדם גדול יחסית,1.87 מטרים על 95 ק"ג אז כן בא לי להרגיש יותר נוח בנהיגה ברכב מרווח,הרכה יהיה הרכב הראשי של הבית ,כולל טיולים,הסעות לגנים,נסיעות לעבודה (אשדוד-יבנה)וכו...suv זה גוק שנכנס לי לפני כחודש בערך (אני בן 38 עןד מעט,אולי זה משבר גיל ה40 מוקדם...חחח

הדרישות מהרכב הינן שיהיה בטיחותי,אמין,מאובזר (חולה על גאדגטים),זול לתחזוקה,חסכוני בדלק,לגבי שטח אף פעם לא הייתי חיית שטח אבל זה יכול להיות מגניב כשהילדים יגדלו קצת לכן לא כזה מהותי מבחינתי ונחמד שיהיה.

פורסם

אני בגובה שלך ו130ק"ג,מרגיש מעולה ב3008,מעבר לכך שזה הרכב היחידי מהרשימה שלך שיתן לך איכות נסיעה/נהיגה שמתקרב לרכב פרמיום {אמיתי} הרכב מאובזר מאד,חזק,מתקדם,גיר 8 הילוכים פלאנטרי שעובד בצורה מעולה עם המנוע,תעשה נסיעת מבחן ותרגיש בעצמך.

פורסם
טוב אחרי שקראתי את ההודעות שלכם הבנתי שממש לא נתתי פרטים,אנסה לדייק קצת יותר בנוגע לדרישות:

אני כרגע נוסע על קיה פורטה שנת 2012,לפני כן מאזדה 2 שנת 2009,שופוני זה לא חלק ממה שאני מחפש,אני אדם גדול יחסית,1.87 מטרים על 95 ק"ג אז כן בא לי להרגיש יותר נוח בנהיגה ברכב מרווח,הרכה יהיה הרכב הראשי של הבית ,כולל טיולים,הסעות לגנים,נסיעות לעבודה (אשדוד-יבנה)וכו...suv זה גוק שנכנס לי לפני כחודש בערך (אני בן 38 עןד מעט,אולי זה משבר גיל ה40 מוקדם...חחח

הדרישות מהרכב הינן שיהיה בטיחותי,אמין,מאובזר (חולה על גאדגטים),זול לתחזוקה,חסכוני בדלק,לגבי שטח אף פעם לא הייתי חיית שטח אבל זה יכול להיות מגניב כשהילדים יגדלו קצת לכן לא כזה מהותי מבחינתי ונחמד שיהיה.

בד"כ רכב שהוא חסכוני בדלק - כנראה לא יהיה הכי אמין ברשימה שלך

למה? כי בכדי שהרכב יהיה חסכוני בדלק היצרן הכניס לתוכו מצד אחד הרבה מאוד טכנולוגיות חדשות שעדיין נמצאות בחבלי לידה או עדיין עוברות מקצי שיפורים בגלל כשלים בתכנון שהם לא לקחו בחשבון.

אבל אתה מדבר על רכישת רכב חדש - אם טווח האחזקה יהיה בתוך טווח האחריות זה נתון שאמור פחות להדאיג אותך.

אתה צריך לעבור רכב רכב ולרשום את החוזקות והחולשות שלו מבחינתך -למשל

הוואגיות יתכן ויהיו חסכוניות יותר ועם ביצועים עדיפים ואף אבזור טוב - אבל תא מטען קטן יותר ופחות פרקטיות ואולי אפילו פחות נוחות אם תשווה אותן לפורסטר - סתם אומר - לא בהכרח נכון.

תבחן את תנאי הרכישה שלך לרכב.

תעשה נסיעת מבחן.

תחליט מה הדיל הטוב יותר או אם פשוט היה קליק לאחד הרכבים - זה כבר שלך ממילא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בד"כ רכב שהוא חסכוני בדלק - כנראה לא יהיה הכי אמין ברשימה שלך

למה? כי בכדי שהרכב יהיה חסכוני בדלק היצרן הכניס לתוכו מצד אחד הרבה מאוד טכנולוגיות חדשות שעדיין נמצאות בחבלי לידה או עדיין עוברות מקצי שיפורים בגלל כשלים בתכנון שהם לא לקחו בחשבון.

מה לא אמין בחטיבות הינע היברידיות של טויוטה? האם יש דיווחים על כשל תכנוני אפילו עם כל העניין של 2 גירים ויתר סיבוכים?

פורסם

רוני - זה חלק מהעניין - אנחנו לא יודעים עדיין עד כמה כחלק מהמוצרים החדשים האלו חסינים לתקלות.

כמו שוואג יצאו לשוק עם תיבות ומנועים שהיו בהם לא מעט כשלים בכמה שנים הראשונות שלהם ככה אני גם לא יכול לאמר בשום צורה אם בהכרח בגלל שמדובר בטויוטה - הגיר הכפול שלהם לא יראה עליה בסטטיסטקה של התקלות שלו או אילו ריקולים יהיו אחרי תקופה מסויימת.

אני מדבר על העליה בסיכויים לתקלות ככל שיש לך יותר פיתוחים חדשים בתוך הרכבים מצד אחד ומצד שני על כל הרגולציות שיצרני הרכב חייבים להשמע להם בכדי להפוך את הרכבים לחסכוניים.

פילטרי דלק בתוך המשאבה שנמצאת בספסל האחורי.

צרות פיח בדורות ראשונים של מנועי GDI למשל או THP

גיר CVT של ניסאן

גיר DSG של מנועי וואג ומותחני רצועות טיימינג שלהם

טכנולוגיות SS

יש מספיק דוגמאות - אם אני עכשיו הייתי צריך לבחור בין SUV של וואג או SUV של טויוטה או SUV של סובארו

מצד אחד הייתי מאוד מעריך את השמרנות של סובארו ואת התכנון ההדוק שלהם לייצר מכונה אמינה - לדוגמא CVT מהמוצלחים שיש, מנוע בוקסר עם שרשרת תזמון וסלון שישרוד מלחמה גרעינית - הדברים האלה מדברים אליי ומאוד משפיעים עליי.

הסבירות שאחת מהוואגיות עם כל החדשנות שלהן וגם הטויוטה במקרה הזה - יהיו אמינות יותר לאורך זמן מהמוצרים המיושנים של סובארו - הייתי שקט יותר בבחירה של סובארו במקרה הזה. (הייתי גם שקט עם כל בחירה אחרת בינינו אבל אני לא פותח השרשור).

ואם זה היה RAV4 - אם היתה לי אפשרות לבחור דווקא בדגם שהוא לא היברידי? האם זה היה משפיע על ההחלטה שלי? - בהתחשב בעובדה שאני לא מאמין במיוחד ל"המלצות" של משרדי איכות סביבה - אם הייתי בן אדם שמפחד מ"קרינה" אלקטרו מגנטית - זה היה משפיע על השיקול שלי.

בסופו של דבר הבן אדם קונה רכב חדש - אם הוא לא קונה מכוונה תחילה להחזיק את הרכב הרבה זמן או מעבר לתחום האחריות - אמינות זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותו.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...