Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השרשור הזה הדליק אותי.

קבעתי לי יעד, פברואר 2019, והתחלתי לאסוף פרטים על טיסות, מלון ורכב. למה פברואר? כי כאן קר, ושם חם. וגם כי חבר אינטרנטי מבלגיה הזמין לשם טיסה לתקופה הזו.

לא מצאתי שום טיסה שהתקרבה במחיר, למחיר שתואר בשרשור שהדליק אותי. טיסות עם קונקשיין, לא היו זולות, ולפעמים העיכוב היה של שעות, עד לילה שלם ביעד ביניים. מצאתי טיסה ישירה בחברת Smartwing במחיר של $604 לאדם, הלוך וחזור. יציאה בבוקר, חזרה בצהרים. סה"כ 8 ימים, 7 לילות. זמן הטיסה, למעלה מ-7 שעות. הייתה טיסה סבירה, אולי בגלל שהושבתי בשורה 4, שמרווחת יותר? למזלי, לטיסה חזור, רכשתי מושבים בשורה הראשונה, עם אחלה מרווח, שווה כל שקל.

הרכב:

הזמנתי וקיבלתי סיאט ליאון, בחברת CiCar, כיסוי ביטוחי מלא, למעט על המפתח. עלות 176 אירו. מדיניות דלק, מידה כנגד מידה (כמה שקיבלת, כך תחזיר), לקחו פיקדון של 28 אירו, שהוחזר בקבלת הרכב. אפילו לא לקחו כ. אשראי לפקדון.

קיבלתי רכב עם כ-2,800 ק"מ, מנוע 1.5ל', חיישנים היקפיים, מע' מ"מ תומכת Full link. הרכב חסכוני מאוד, ומכבה שני צילינדרים כאשר התנאים מאפשרים זאת. נסעתי כ-503 ק"מ, תדלקתי כ-40 ל', אבל לא ניתן לבדוק צריכה כי המילוי לא מדוייק.

הכבישים טובים, במיוחד הבינעירוניים והמהירים. לא נתקלתי בבעיות חניה.

המלון:

הזמנתי דירה במלון Aparthotel Los Dragos del Sur. לשמחתי הוא ממוקם ב-Puerto De Santiago, ולא ב-Las Americas, שזה אזור תיירות הומה ורועש. הדירה מרווחת, נקיה ומאובזרת, צוות נחמד, וארוחת בוקר עשירה מאוד כלולה (חגיגה למי שלא שומר כשרות). המיקום נוח, מרחק הליכה ממסעדות, ברים, חופים, תחנת אוטובוס. 648 אירו, ל-7 לילות.

20190226_152945s.jpg

אתרים:

לא ביקרתי ב-Los Americas, כך שלא אוכל לחוות את דעתי. אמרו שקצת מזכירה את אילת בקיץ. ויתרתי.

בקרבת המלון במרחק הליכה של דקות, ישנם שני חופים, playa la arena ו-playa chica. החופים באזור הם עם "חול" שחור, תוצר של הלבה, האי מוגדר כאי וולקני.

בטיול ארוך יותר, בקרבת החוף, מגיעים אל Las Gigantes. אזור שצמוד לצוקים שיורדים עד הים, גם שם יש חוף רחצה, וצמוד אליו נמל, ממנו ניתן לצאת לשיט לצפייה בדולפינים ולווייתנים שחיים באזור.

20190304_160841s.jpg 20190304_161322s.jpg 20190303_112749s.jpg

הר הגעש Teide - הר געש לא פעיל. עולים ברכבל עד כמעט לפסגה, לגובה 3.55 ק"מ. כדי להעפיל לפסגה, צריך להצטייד באישור מראש (הסבר על הנפקת האישור), וזאת במטרה להגביל את מספר המבקרים ביום. האישור חינם, העליה ברכבל כרוכה בתשלום. ההר נמצא בתחום הפארק הלאומי Teide, שמיוחד מאוד בנופים ובשילוב של אדמה מדברית חומה ויערות ירוקים.

20190228_101855s.jpg 20190228_121857s.jpg

המגדלור ב-Punta De Teno - מקום מקסים להגיע אליו קצת לפני השקיעה. כ-2 ק"מ לפני ההגעה, יש מקום תצפית מקסים בשם Mirador Punta del Fraile.

גולת הכותרת של הביקור הייתה הנסיעה אליו. בדרך הלוך, הווייז לקח אותי דרך העיירה Los Silos בכביש TF-42, הירידה אל הכביש כללה מעבר בכביש צר, תלול ובעל פיתולים צפופים. בדרך חזרה, לא רציתי לחזור באותה הדרך, כדי לגוון, ונסעתי דרך Buenavista, בכביש TF-436. גם קטע הכביש הזה כלל בתוכו פיתולים מהנים, אבל הפעם בעליה, ובשעת חשכה.

20190227_181926s.jpg 20190227_182328s.jpg 20190227_195834s.jpg

העיר Gorachico - יושבת על שפת הים בחלקו הצפוני יותר של האי. טיילת יפה לאורך החוף, וגם עיר יפה לטיול רגלי, ברחובות ובסמטאות.

20190227_123816s.jpg 20190227_130217s.jpg

כמובן שיש עוד עיירות, שבחלקן עוברים כשנוסעים מיעד ליעד, כמו Masca.

Alcala - שאליה מומלץ ללכת רגלית מהמלון על הטיילת, למרחק של כ-4.5 ק"מ. בדרך גם עוברים בחוף של גולשי גלים, ויש שם גלים לא רעים.

Guia De Isora - לא שווה ביקור מיוחד, אבל ממנה עולה כביש תלול אל Aripe, ובהמשך אל Chirche. הכביש והנוף מהממים.

Santa Cruz De Tenerife - עיר הבירה, בצד הצפון מזרחי של האי.

לחובבי הקניות, יש קניון נחמד בעיירה Costa Adeja, עם מגוון רחב של חנויות מותגים, וכן חנויות יוקרה.

בצפון האי יש יער גשם, ומעניין לראות איך האקלים משתנה בין החלק הדרומי לצפוני.

כמובן שיש עוד יעדים רבים, כגון גן חיות, פארק מים ועוד.

פורסם (נערך)

נדלקתי על היעד עוד מהשרשור הקודם, אתה מדליק אותי עוד יותר. מצד שני, החברה של אחד הבנים היתה בטנריף בחופשת הסמסטר האחרונה וחזרה מאוכזבת לגמרי.

מה שמצטייר לי הוא מהדורה טרופית\ים תיכונית של איסלנד - אי געשי עם חופים שחורים. גם מרחק הטיסה דומה. ממליץ לך מאד להכניס את איסלנד לרשימת המשאלות, היא מגמדת כל מקום אחר. הבעיה היא שגם המחירים שם עושים זאת.

אני מופתע מהטיסה הנוחה, אם אכן טסת ב-max של סמארטוינגס - אני יצאתי מהמטוס הזה מקופל מטיסה של שעתיים.

מחיר שכירת הרכב מזכיר לי את מדריד לפני 8 שנים.

אני ממתין לפנסיה של אשתי כדי לנסוע ליעדים מסוג זה במחיר סביר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל פעם שמישהו פותח שרשור על טנריף מתכווצת לי הבטן. אח.. הגעגועים...

אני הייתי שם פעמיים. לטעמי הדרום ממוסחר מאוד, עדיף בהרבה להיות בצפון. כנראה זה גם עניין של גיל.

יצא לך להיות בקרנבל? התחיל ב 27 לפברואר.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אחד האיים המגניבים, פשוט מקום שאתה רוצה לחזור אליו.

לאס אמריקס ממש כמו אילת(אולי יותר עין בוקק בים המלח - כי הכל שמה רק מלונות וקניונים בלי מגורים כמעט) אבל היה נוח לישון במלון שמה מבחינת מרחק מאטרקציות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...