Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה באבחון בעיה ב- Macbook pro

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במקבוק פרו 13 אינצ' מסוף 2017, היה בשימוש מועט ביותר. לאחרונה החל תהליך הדרגתי של איטיות, תקיעות וריסטרטים, מה שמאד לא מאפיין מוצרי אפל. מסך שחור ריק ומאווררים פועלים בעוצמה מירבית.

מכל מקום ניסיתי את כל הטריקים של איפוס ה-PRAM, NVRAM וכו' וגם לשחזר את מערכת ההפעלה, ללא הועיל.

כאשר אני נכנס למוד ריקברי (Command + R) אני רואה שם דיסק בגודל 2.15GB שנקרא Apple disk image וזהו. זה נראה כאילו ה-SSD של 256GB נעלם.. אני אומר נראה כי אין לי שום ניסיון עם MAC (אפילו לא יודע לעבוד איתו) ולכן אין לי מושג אין נראה מצב תקין.

נראה לי לא סביר שכל-כך מהר נדפקה החומרה. אני לא יודע אם זה קשור או לא אבל הבעיות התחילו די בסמוך לזה שאישתי לחצה על כמה לינקים במייל פישינג.

עצות תתקבלנה בברכה.

פורסם

עברו הרבה שנים מאז המק האחרון שלי (בערך 25) אבל מהתאור שלך נשמע שאולי יש בעיית התחממות של המעבד. יכול להיות שמשהו בקירור של המעבד נדפק.

אם הוא מ-2017 האם הוא לא באחריות עדיין?

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

הSSD לא נעלם אם הApple disk image קיים כי זו המחיצת חירום שממנה עולה המצב Recovery ומאפשר לך התקנה מחדש של המערכת הפעלה.

אם אתה מפעיל Disk utility במצב Recovery מה אתה רואה מבחינת הSSD?

(אולי תצטרך ללחוץ על החץ מעל הView כדי לראות All devices - לראות את כל המחיצות).

אם מה שיש על הדיסק מגובה - הייתי מהמצב הזה מפרמט את הPartition ואז מתקין מחדש את מערכת ההפעלה (אחרת ה״התקנה״ שעשית זה רק סוג של Repair).

אם נתקעת - לכן יש את השירות של אפל שיעזור לך בטלפון או בחנויות לשחזר את המחשב למצב שהוא עובד.

אכן קשה לי להאמין שבלי פגיעה פיזית - זו התוצאה של תקלת חומרה - יותר נשמע כמו משהו אחר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הנסיון שלי אומר כך:

הזכרת את עניין המייל פישינג. אם רק בוצעו לחיצות על לינקים בלי שהותקן שום דבר על המחשב אז קשה לי להאמין שזה הגורם לבעיה...

אם גם הותקן איזה תוסף/זבל אחר אז יכול להיות. בכל מקרה כדי לשלול את זה וכדי לשלול כל בעיית תוכנה אחרת אתה יכול להתחיל מלפרמט את המחשב. אם נוזקה כלשהי היא הגורם לבעיה היא תיפתר. בלפטופים מודרניים זו פעולה הרבה יותר פשוטה מלנסות לאתר את הבעיה בכוח. גבה את מה שצריך ותפרמט.

אם לא עזר - זו לא בעיית תוכנה.

קצת לא ברור לי אם המסך השחור שאתה מקבל קורה תוך כדי עבודה או בעליה. לא ברור לי גם אם העליה של המחשב איטית או שהמחשב באופן כללי איטי.

יצא לי לתקן לא מעט מחשבים שסבלו מאיטיות כבדה וגם מכיבוי פתאומי. זה קרה בגלל מאווררים סתומים. למעבדים יש מנגנוני הגנה שמאטים את הביצועים, ובמקרה הצורך גם מבצעים כיבוי. זה בחלט יכול לגרום לבעיה, אבל אתה אומר שהשימוש במחשב היה מועט, די מוזר.

אתה יכול לנסות להוריד כלי ניטור חומרה ולבדוק מה טמפ' המעבד כאשר אתה חווה איטיות. אני מניח שיש כלי כזה גם למק, אבל אני לא מכיר כדי לתת המלצה.

אם תראה טמפ' גבוהות באופן חריג זה כנראה הגורם לבעיה שלך. כדי לדעת מה היא טמפ' תקינה חפש בגוגל. היות ומדובר במעבדי אינטל בסופו של דבר אז כיוון כללי 40-60 מעלות תקין. 70 מעלות כבר חשוד. מעל זה... כנראה הבעיה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

חשבתי למחוק לחלוטין את המחיצה ולהתקין מאפס אבל אין מה למחוק. רואים רק את מחיצת השחזור (כאמור בגודל 2.15GB) ואי אפשר למחוק אותה (כפתור המחיקה לא זמין). דרך תצוגה בחרתי להציג את כל הכוננים ואז הופיע כונן האם שלש מחיצת השחזור. גם בניסיון להתקין את מערכת ההפעלה אין כונן לבחור להתקין עליו.

משום מה מאתמול בערב אני גם לא מצליח להיכנס לכלי ה-Recovery

Command + R

בהפעלה. מתקבל מסך שחור שלאחריו מופיעה תיקיה עם סימן שאלה מהבהב.. כשאצליח להיכנס אעלה תמונה.

פורסם

חבר כונן קשיח חיצוני ל-USB ותראה אם המערכת מזהה אותו.

אם כן, זה כבל ה-SATA, תקלה נפוצה, מקבוק זה המחשב היחיד בעולם בו הכבל הזה הולך.

אם זה אכן הכבל, זה לא כבל סטנדרטי, והוא יקר מאוד, לפעמים כלכלי יותר להשבית את המחשב.

כאמור, חבר כונן קשיח חיצוני ל-USB ותראה אם המערכת מזהה אותו.

פורסם
חבר כונן קשיח חיצוני ל-USB ותראה אם המערכת מזהה אותו.

אם כן, זה כבל ה-SATA, תקלה נפוצה, מקבוק זה המחשב היחיד בעולם בו הכבל הזה הולך.

אם זה אכן הכבל, זה לא כבל סטנדרטי, והוא יקר מאוד, לפעמים כלכלי יותר להשבית את המחשב.

כאמור, חבר כונן קשיח חיצוני ל-USB ותראה אם המערכת מזהה אותו.

זה יהיה מהמם אם תמצא כבל SATA במק בהתחשב בזה שהSSD שלו לא מחובר בSATA.

הSSDים במחשבים האלו כבר ש נ י ם הם PCI Express ולכן המהירות כתיבה קריאה שלהם היא 2-3 ג׳יגה במקום 400-500 מגה של SSD מבוססי SATA בלפטופים אחרים.

יותר מזה - אין בקר SATA במחשב הזה בכלל (לא מאמין לי ? לך לAbout this mac -> system report -> sata במק כזה - וזה כתוב שחור על גבי לבן (או לבן על גבי שחור אם אתה בDark mode :) )

Then dying is forgetting

פורסם
[ATTACH=CONFIG]516499[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]516500[/ATTACH]

זה הזמן להפסיק לבזבז את הזמן שלך ושל בעלי המחשב - ולהעביר אותם לידיהם של אפל - טלפונית לחברה או לאיידיגיטל בארץ.

כבר הצעדים הראשונים שעשית - מאוד לא סבירים למק הממוצע (איפוס NVRAM וכו) והמצב שאתה מראה לא תקין וגם הדברים שאתה מנסה לעשות - בעיקר יעשו פחות טוב מיותר טוב.

Then dying is forgetting

פורסם

לאחר המשך חיפושים ושיחה עם היבואן התברר שיש Recall על ה-SSD בדגמים האלה. להבנתי עדכון Firmware לבקר ה-SSD.

נמסר לטיפולם, נקווה לטוב.

• תוכן חדש...