Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שקע תלת בחד פאזי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בית חדש, בשלבי גמר.

על הגג ביקשנו לפני שנה שיתקינו שקע תלת פאזי עבור גאקוזי עתידי.

חלפה שנה, לא נראה לי שאי פעם אשקיע עשרות אלפי שקלים בגקוזי גדול וקשיח, מצד שני נחשפתי לגקוזי המתנפחים שעולים עשירית בדיוק...והוחלט שכזה יקנה ויותקן באביב הקרוב.

(לכל הקונסטרוקטורים בקהל, הגג זוין לשאת 4 טון בשטח המיועד).

העניין הוא שהמתנפחים למיטב ידיעתי הם חד פאזיים (800w אלמנטי הגקוזי + 2000w גוף חימום).

הלוח חשמל כבר עשוי ובקיר שאמור להיות השקע יש כעת רק קופסא שקועה ומגיע אליה 5 חוטים לדעתי.

זה סיפור עכשיו להפוך את הנקודה מתלת לחד פאזית?

האם זה משהו שאוכל לעשות לבד בעתיד?

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

לא סיפור, פשוט מחברים אחת מהפאזות + אפס + הארקה לשקע ומשאירים את שתי הפאזות האחרות מנותקות.

זו עבודה פשוטה לחשמלאי, ודרישת החוק היא שחשמלאי יבצע אותה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

קצת יותר מורכב.

יתכן שהמוליכים הם של 1.5 ממ"ר ואז זה בעייתי להזין דרכם 2800 ואט המתקבלים מפרוט ההספקים של פותח השרשור.

צריך לזכור שבמערכת תלת-פזית ההספק הכולל מושפע ממתח ההזנה שהוא 380 וולט (בניגוד ל-220 וולט של מערכת חד-פזית) וכמובן שיש פקטור שורש 3 בגלל ההזנה המשולשת.

אז אם מזין 1.5 ממ"ר מספיק נניח ל-2000 ואט, מערכת תלת-פזית באותו זרם לכל תיל הזנה תספק פי 3 מזה כלומר 6000 ואט.

אז סביר מאד שיהיה צורך להחליף את המוליכים או לקמבן קומבינות, למשל 2 מוליכים לפזה ו-2 מוליכים לאפס ולסמוך על כך שההארקה תוכל להקפיץ את המאמ"ת בגלל זמן ההולכה הקצרצר במקרה של קצר.

יוסי

פורסם

החוטים נראים די עבים. אני יכול ללכת לבדוק.

יש אינדיקציה שתאפשר לי לבדוק עם זה 1.5 או 2.5?

פורסם

לא מזמן פיצלתי תלת פאזי שהוכן עבור מיני מרכזי ל 3 מזגנים 1 כ"ס.

לפני העבודה התייעצתי עם כמה חשמלאים כולם אמרו שאין בעיה.

בינתיים עובד, למרות שלא יצא לי להפעיל יותר מ2 מזגנים בו זמנית.

פורסם

ראשית לפי המאמ"ת, אם הוא של 16 אמפר ובהנחה שהחשמלאי עבד תקנית הכל בסדר. אם רק 10 אמפר צריך או למדוד את הקוטר של מוליך הנחושת (ולא לשכוח לנתק את המתח הכללי לארון החשמל לפני הבדיקה) או להשוות בעין מוליכים שונים בארון זה לזה.

חישוב גס מניב קטרים של 1.4 ו-1.8 מ"מ בקרוב.

יוסי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מנצל"ש- חשמלאי מוסמך חיבר לי חד פאזי שקע כח במקום תלת (שעדיין אין בבניין), הוא חיבר את כל החוטים ביחד (זאת אומרת שהחד פאזי קיבל הארקה + 2 זוגות של חוטים)

החשמלאי של התמא עשה ביקורת לבניין ואמר שזה חיבור לא תקני ושצריך לנתק את זה, הכצעקתה?

פורסם

על כול חוט תיקני מודפס שטח חתך החוט ב-ממ"ר לכול אורך החוט.

איזה כייף לי :)

פורסם
מנצל"ש- חשמלאי מוסמך חיבר לי חד פאזי שקע כח במקום תלת (שעדיין אין בבניין), הוא חיבר את כל החוטים ביחד (זאת אומרת שהחד פאזי קיבל הארקה + 2 זוגות של חוטים)

החשמלאי של התמא עשה ביקורת לבניין ואמר שזה חיבור לא תקני ושצריך לנתק את זה, הכצעקתה?

זה בדיוק האלתור שהצעתי קצת במעלה השרשור.

בוודאי שלא תקני כי חתך תיל ההארקה יהיה חצי מהחתך המשותף של מוליכי הזרם, אבל כדי להקפיץ מאמ"ת זה יספיק (במקרה של קצר). אם מה שיקפוץ הוא הפחת בגלל זרם זליגה אז חתך מוליך הפזה בכלל טפל.

תמיד ניתן לנתק ולאחר הביקורת לחבר שוב.

לא הייתי ממליץ על קומבינה כזו לטווח ארוך והשאלה מהו ההספק שאתה מנסה למשוך משקע הכוח.

יוסי

פורסם (נערך)

צילמתי את החוטים.

ניסיתי בצילום להראות שקוטר חיצוני של כל מוליך לפחות 3 ממ (די עבה).

לא הצלחתי לזהות שום כיתוב על החוטים וכמו כן, לא ברור לי לאיזה מאמת זה מחובר כרגע בארון, מניח שליחיד שהוא תלת פאזי.

זה נותן תובנה האם ניתן להפעיל איתן את הצרכן המיועד בחיבור חד פאזי?

IMG_2185.jpg

IMG_2081.jpg

עריכה אחרונה על ידי locus

פורסם

אסור להתעסק בחשמל למי שלא מוסמך לכך,

העבודה אצלך תקח לא יותר מחצי שעה.

לאור השאלות הרבות לא הייתי מתלבט לרגע ומזמין בעל מקצוע על מנת למנוע חלילה נזק עתידי(שריפה או התחשמלות של יושבי הגקוזי).

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם (נערך)
צילמתי את החוטים.

ניסיתי בצילום להראות שקוטר חיצוני של כל מוליך לפחות 3 ממ (די עבה).

לא הצלחתי לזהות שום כיתוב על החוטים וכמו כן, לא ברור לי לאיזה מאמת זה מחובר כרגע בארון, מניח שליחיד שהוא תלת פאזי.

זה נותן תובנה האם ניתן להפעיל איתן את הצרכן המיועד בחיבור חד פאזי?

התחתון זה מאמ"ת תלת פאזי.

אין לך בלוח החשמל ממסר (מפסק) פחת תיקני אשר משפר את ההגנה בפני התחשמלות ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

דני,

אני מנסה להבין, לא אעשה שינוי בעצמי.

מרק,

זה לוח חשמל משני בקומה השניה, בראשונה יש את הלוח חשמל הראשי כולל הפחת כמובן.

פורסם (נערך)

לוקוס, נראה שאינך בקי במערכת החשמל. ממליץ שתיעזר בחבר או באיש מקצוע.

באופן כללי אני לא מתלהב מכללים ומתקנות אבל חשמל מסוכן למי שלא מבין מה הוא עושה.

מה שכתבת מסביר למה לא נראה בצילום מאמ"ת תלת-פזי ראשי, הוא קיים כנראה בלוח קומת הקרקע.

לגבי קוטרי או חתכי המוליכים, נסה להשוות בעין את העוביים השונים בלוח החשמל.

בדרך כלל יהיו שם מוליכים של 1.5 ושל 2.5 ממ"ר. אני לא מדבר על ההזנה הראשית ללוח המשני שיכולה להיות בקלות של 4 או אפילו של 6 ממ"ר.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם (נערך)

יוסי, כיצד לפי התמונה הלא ברורה קבעת שמדובר על מפסק ראשי ולא על מאמ"ת תלת פאזי ? סה"כ חיצונית הם נראים דומים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...