Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחתולה שלי בת 12 יש גירוי בעור, ליקוק אינטנסיבי שלה של העור עד להעלמות הפרווה לחלוטין ועור אדום ומגורה מאד.

הייתי אצל וטרינר בכ"ס בשני ביקורים נפרדים, היא קבלה סטרואידים וזה "הבריא" את הגירוי והכל חזר למצב תקין.

עכשיו זה חוזר על עצמו בפעם השלישית, הפרש הזמנים הינו כממוצע של חודש. משום מה לא מצאתי על כך מידע בשלוף.

הסבירו לי שהגוף תוקף את עצמו ושיש חתולים שחיים ככה עם סטרואידים (שגם גורמים נזק לאורך זמן).

האם מישהו נתקל בתופעה הזאת?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

יש לי חתול שכבר עשור (הוא בן 18) "מגלח" לעצמו את הירך כל כמה חודשים, ואז מפסיק, לסרוגין.

למעט המראה אין לזה השלכות וגם אין לזה טיפול. לא כדאי להיות על סטרואידים לאורך זמן ארוך.

:turn-l:
פורסם

כל מה שציינת נכון באופן עקרוני אבל איש אינו יכול לדעת אם זה רלוונטי לחתול שלך, כי לא ראינו את החתול ואין לנו תואר בוטרינריה.

אם אתה לא בטוח באבחון או בטיפול, זה השלב שבו פונים לחוות דעת שניה.

חפש המלצות על וטרינרים נוספים באזורך, אם אפשר כאלה עם מוניטין טוב בטיפול בבעיות עור (יש לי אחד ברמת השרון אם זה רלוונטי), קח רשימה של כל הבדיקות והתרופות שניתנו על כה כדי לתת את מירב המידע לרופא השני.

בהצלחה.

פורסם

החתול שלי בן 18, [עמוס הפך את ה 8 + ) לאייקון]. ואין לי תואר בוטרינריה. עברתי שני וטרינרים שלבסוף הציעון לחיות עם התופעה ללא טיפול. רק משתף.

פות"ש פתח שאלה בפורום מכוניות ולא מצפה לתשובה מוטרינרים בלבד, ואפילו הפנה את השאלה "לבעלי חתולים", ואני עונה על ההגדרה.

:turn-l:
פורסם

יש לי בבית 3 חתולים ושניים מהם סבלו מבעיות של התקרחות קלה או פטריה כשנחשפו לסטרס (מעבר דירה לרגל שיפוץ למשל). כנראה שלא זו התופעה אצל פותח השרשור אבל שווה לבדוק אם משהו השתנה בבית או בסמוך לו, מישהו חדש הצטרף? חתולי בית לרוב לא מגיבים טוב לסטרס ולשינויים הקשורים בטריטוריה ובשגרה שלהם ולעיתים זה מתבטא בבעיות עור, אכילה או התנהגות.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם (נערך)
פות"ש פתח שאלה בפורום מכוניות ולא מצפה לתשובה מוטרינרים בלבד, ואפילו הפנה את השאלה "לבעלי חתולים", ואני עונה על ההגדרה.

העובדה שפות״ש פנה לאנשי הפורום לא אומרת שזו הגישה הנכונה, ולא חסרים כאן שרשורים בהם הוסבר לשואל היכן למצוא את התשובה שהוא מחפש.

גם לי יש חתולים שנים רבות, גם אצלי הם לעיתים סובלים מבעיות כאלה ואחרות, ויש לי גם נסיון בעבודה במרפאה וטרינרית, ועדיין לא אתיימר לאבחן בעיה דרך הפורום או להציע טיפול כזה או אחר, ואין טעם שאחלוק מנסיוני כי יתכן שהוא ממש לא רלוונטי למקרה של פות״ש.

אין שום פסול בלהציע לו לפנות לחוות דעת שניה, נתקלתי לאורך השנים במקרים רבים של אבחון שגוי או של קבעון על טיפול מסויים כשהתברר שיש אחרים. ליקוק אינטנסיבי של העור הוא סימפטום למספר בעיות, ולכל אחת טיפול אחר, ולעיתים יותר מאחד, ולפעמים גם לא קונבנציונלי (חתול תוקפן שטופל בתרופה לאפילפסיה, כלבה אלרגית שטופלה בכדורים למניעת דחיית שתלים, ועוד).

אם בחוות דעת שניה הוא יקבל את אותה התוצאה יהיה לו קל יותר להחליט כיצד להמשיך, והאם עדיף המשך מתן סטרואידים תוך ניטור ההשפע השלהם לאורך זמן, מול הפגיעה באיכות החיים של חתול שלא מפסיק להתגרד.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

ראשית ,תודה על המענה,

מהכרות אני יודע שיש פה בעלי חתולים עם פז"ם רציני.

אני ממש לא מצפה שמכאן תגיע הרפואה אבל בהחלט יכול להגיע מכאן הרבה מידע.

לצערי הגירוי לא מסתכם רק בהתקרחות, מדובר על ליקוקים מאד אינטנסיביים עם עור מגורה ואדום מאד הגובל בפציעה עצמית.

פניתי כבר היום לוטרינר מוכר מאד ברמה"ש לקבל חוות דעת שניה, גם הוטר' הראשון להכרותי

נחשב לטוב העניין זה שלא קבלתי טיפול ישירות ממנו ואני מרגיש שצריך מישהו קצת יותר מנוסה.

עד היום לאור המקרה החלפתי חול לסוג אחר, שמתי אמפולות, וזריקות סטרואידים.

נראה מה תגיד החוות דעת השניה.

(וכל זה כמובן בלי להזכיר את האתגר האמיתי - להכניס ולהוציא את החתול מהארגז..)

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

סטרואידים אף פעם אינם טובים לטווח ארוך ויכולים לגרום לנזק.

סושי שלי הייתה לפעמים מתנקה באובססיביות ואך מורטת לעצמה את הפרווה.

היינו מלטפים אותה מרגיעים ומפסיקים את האובססיה עם משחק/צעצוע.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
סטרואידים אף פעם אינם טובים לטווח ארוך ויכולים לגרום לנזק.

סושי שלי הייתה לפעמים מתנקה באובססיביות ואך מורטת לעצמה את הפרווה.

היינו מלטפים אותה מרגיעים ומפסיקים את האובססיה עם משחק/צעצוע.

ל'

מה שאולי יצר התניה וחיזוק דווקא להתנהגות שרציתם להפסיק.

בסטרואידים לטווח ארוך יש סיכון, וצריך לשקול אותו לעומת הבעיה שהם פותרים, כך שלומר שהם אף פעם לא טובים זה לא נכון. יש אנשים ובעלי חיים שלוקחים סטרואידים לאורך זמן, תוך מעקב אחר מצבם. גם לא מדובר בעניין בינארי של כן או לא סטרואידים, לעיתים אפשר להסתפק במינון נמוך מאוד שהסיכון בו מופחת. ושוב, השאלה היא חומרת הבעיה מול מהות הסיכון, דילמה מאוד נפוצה ברפואה.

פורסם

עדכון רבותי, "חזרתי היום למקורות" והלכתי לביקור אצל וטרינר דורון נרי ברמת שרון.

את החתולה עם "המחלה" הוא עיקר כשהיתה גורה לפני 12 שנים (ואז גם גילה לנו שהוא לא גבר אלא היא גברת).

את החתולה השניה הוא בדק אחרי שבחרה לקפוץ מקומה 3 ונחתה על שיח לפני 10 שנים..

האבחון זה - linear granuloma in cats מחלה אוטואימונית שנגרמת עם הגיל ואינה מדבקת.

הליקוק / גירוי על העור לא מזיק, הבעיה זה זיהומים.

הזהיר אותי מאד מעניין החיסון בסטרואידים עכב סכנת סוכרת גבוה.

נתן לי כדורים לפי פרקי זמן שאמורים ללוות אותנו כנראה באופן קבוע לעד.

[CENTER] [/CENTER]

• תוכן חדש...