Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייקרות רכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מדובר על דבר נדיר, בסינגפור יש מיסוי יותר גבוה, וגם בחלק מאירופה. גם מיסוי של מזון מעובד ומשקאות מומתקים קיים בעולם.

אני תומך בשוק חופשי והקטנת התערבות ממשלתית, אבל במצב של היום, כשכבישים ותחבורה המונית דה פקטו מולאמים, הגבלת צריכה די מתבקשת, מיסוי רכב ואגרות גודש הם פתרון טוב ומהיר.

אם הייתה פה התשתית של התחבורה הציבורית כמו בסינגפור ואו בדנמרק בהם המיסוי על רכב גבוהה מישראל דיינו , זה לא המצב .

לישראלי הממוצע אין אלטרנטיבה אחרת להגיע לעבודה ללא הרכב הפרטי שלא לדבר על ימי ששי ושבת.

המיסוי על הרכב . חלקי חילוף ודלק 67% ממחיר הדלק הוא מס הוא מהגבוהים בעולם , אין להיכן להעלות אותו ללא הצעת פיתרון חלופי בדמות תחבורה ציבורית יעילה וזולה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)

אני גר בפריפיריה ונסיעה של 4-5 ק"מ הפכה לסיוט, גם כשגרתי בעיר התחתית בחיפה היה מצב דומה, ממה שאני שומע בגוש דן המצב רק הולך ומחמיר.

אפשר להמשיך לחכות לישועה בדמות תח"צ ברמה מערב אירופאית שלא היתה פה מעולם, או לקחת צעדים יותר צנועים עכשיו שיפנו משתמשים ממשאבים עמוסים עד עייפה לחפש, ולדרוש פתרונות אחרים.

ואני משתמש באוטובוס הרבה, למרות שאין לי מגבלה פיננסית להתנייד ברכב, פשוט במצב של הפקקים היום, רכב הופך להיות נטל לי ולאחרים.

עריכה אחרונה על ידי khalil
פורסם
זה יעשה רק טוב, יותר מדי רכבים עולים על הכביש, רק הייתי מחריג רכבי סופר מיני ידניים בשביל להשאיר אופציית רכב זולה ויעילה למי שחשקה נפשו.

אני לא אוהב שאנשים אומרים את זה כי אתה גם חלק מה"יותר מדי רכבים עולים על הכביש" כל עוד יש לך רכב, גם אם יד 2

פורסם

גם אם הייתה תחבורה ציבורית טובה ויעילה (ואין) כל עוד לא תהיה תחבורה ציבורית בשבת (ולא תהיה) המצב לא ישתנה משמעותית - אנשים קונים מכונית כי הם רוצים אפשרות לצאת מהבית בשבת ואז הם כבר ישתמשו בה גם בימי החול.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

מעניין שאף מפלגה לא חרטה על דגלה את נושא הפחתת נטל המיסוי על רכבים, אני חושב שמפלגה כזאת הייתה מקבלת הרבה קולות רק בגלל הנושא הזה (לפחות חלק גדול מקולות קוראי קארספורום :)).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
מפלגת "זהות" של פייגלין כן אמרה שהיא תבטל את המס על הרכבים.

אבל בין להגיד ללעשות יש מרחק גדול.

כן בטח... ומאיפה יביאו את מיליארדי השקלים שנכנסים לקופת המדינה מהמיסוי הזה?

Finger's gonna kill me.

פורסם

הקישור של green מוביל לידיעה מynet :

סליחה, טעות: המדינה חוזרת בה מהתייקרות המכוניות

בלעדי: משרדי האוצר, הגנת הסביבה והתחבורה הופתעו משיעור ההתייקרות שיצרה נוסחת המיסוי הירוק שפרסמה המדינה. מסתמן: נוסחה חדשה שתבטל את רוב הגזירות תוצג בעוד כ-10 ימים. ואיך התרחשה הטעות המביכה?

מדינת "חלם" [emoji848]

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

פורסם

באמת חבל כי עד כה מחירי הרכב היו מאוד זולים, כמעט ניתן היה להשיג רכב במכולת ליד הפיתות, טוב נו, לפחות אפשר עדיין לקנות מרתף מסריח במרכז ב2.5 מליון ש"ח, מדינת החלומות, ישרהל.

פורסם

הגיע הזמן שנבחרי הציבור יבינו שמיסוי הרכב כאן לא מתאים למציאות,צריך לבחור בהתאם ולהשמיע קול בנושא.מי שטוען שצפוף לו על הכביש ומיסוי זה טוב צריך סדנת חינוך מחדש.המס צריך להיות דומה לאירופה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לא צריך להגזים, אנשים מגיבים לתמריצים, ע"י מיסוי וסבסוד, וגם אם המיסוי על הרכב גבוה, לפי מצב השוק, המיסוי לא מספיק גבוה, אז עוד מיסוי ירתיע אנשים קצת, תשתית הכבישים כורעת תחת העומס.

ירתיע אותם מלקנות חדש אולי, לא יגרום להם להפסיק להשתמש ברכב שכבר יש להם. השפעה משמעותית על גודש תנועה לא ישיגו בזה.

אני לא אוהב שאנשים אומרים את זה כי אתה גם חלק מה"יותר מדי רכבים עולים על הכביש" כל עוד יש לך רכב, גם אם יד 2

אתה יכול להחזיק אפילו 100 מכוניות, השאלה מתי אתה נוסע בהן וכמה.

אם אתה משתמש ברכב כדי להגיע לעבודה כל יום, אתה חלק מבעיית הגודש בכבישים. כמובן שזה בד"כ בעל כורחך, כי בפריפרייה גם עם עמידה בפקק ברכב פרטי לוקח פחות זמן להגיע מאשר לנסוע ב3 אוטובוסים ולקום ב5 בבוקר כדי לא לאחר.

אם יש לך 4 רכבים אבל אתה נוסע בהם רק בסופי שבוע, רכב אחד לכל סופ"ש בחודש, אתה בקושי מזיז למישהו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...