Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כביש עירוני עם גדר הפרדה - יש הרבה כאלה שמותר 60 קמ"ש :אלוף שדה, רח' ירושלים פ"ת, דרך נמיר ת"א ועוד.

אחד שלא מבין

לדעתי הכוונה של ישה היא ששטח הפרדה בתוך העיר לא מעלה אוטומטית את המהירות המותרת (בניגוד לשטח בינעירוני) אלא לפי התמרור למקטע.

ושני שמבין.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אין דבר כזה שטח בנוי עם הפרדה מותר 60 קמ"ש.

מה אדם ש"מבין" מבין מכאן ?שאין דבר כזה 60 קמ"ש בתוך העיר ("שטח בנוי "- כהגדרתך)

עצתי חינם אלייך - שפר כושר ביטוי וניסוח. ואחר כך תעיר הערות "מבין" ו"לא מבין"

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
האם חומר התביעה הוא רלוונטי עבורי גם לשלב הראשוני בו אפגוש את התובע מחוץ לכותלי? או שאצטרך אותו רק במידה שאחליט לכפור באשמה ואצטרך להגיע לדיון?האם יש מידע חשוב שאוכל להוציא מחומר זה שאוכל להיעזר בו לטובתי? אם כן, אשמח לדעת לאיזה מידע לכוון.

תודה מראש על התגובות והעזרה :)

התשובה היא כן , כי אם יש כשלים בדו"ח אתה בא לתובע עם ראש מורם, אם אין כשלים אתה בא עם ראש מורכן.

תספר לנו מה בדיוק קרה, כמה שוטרים היו, איך התבצעה האכיפה, האם שוטר אחד לזר עליך והשני אותת לך לעצור? צלם גם את מה שכתב השוטר ואיך תיאר את המקרה וגם את מה שנכתב בדברי הנהג.

אל תחסוך בפרטים. כל פרט עשוי לעזור לך למזער את הנזק

מצלם את כל החומר שיש בתיק.

השעה היא שעת לילה , היה אמור להיות אתת, כלומר שוטר שעוצר אותך חוץ מהשוטר הלוזר.

עדת ראיה המעידה כי היו עוד כלי רכב סביבך, חשובה, כי בשעת לילה אתה צריך להיות לבד בזירה.

האם האזור מואר?

בקיצור הבא את החומר לכאן לפני שאתה ניגש לתובע.

לטובתך במו"מ הוא שלא נשללת מינהלית מעיד כי אתה טיפוס נורמטיבי.

מדובר בדרך עירונית, כך שהפחתה של 1-2 ואפילו 5 קמ״ש עדיין מציבה אותו מעל הרף לזימון למשפט שהוא 31 קמ״ש בדרך עירונית ולא 41 קמ״ש כפי שטעה פות״ש.

זה כביש שבחלקו רחב מאוד ואינו עובר בתוך שכונת מגורים ולכן מהירות הנסיעה בפועל זורמת מעל מהמותר, על אחת כמה וכמה בשעות שהוא פנוי, אלה מן הסתם השעות שבהן הממל״ז אורב במקום.

כיוון שיש תמרור 426 הקובע מהירות מותרת הגבוהה מ50 קמ"ש מה שקובע הוא המהירות בתמרור. וממנו מתחילים לבדוק מה חל, מבחינת קנסות וכו'

והוא אכן ב 1 קמ"ש מעל המהירות המזכה אותו בקנס של 1500 ש,ח ועוד 10 נקודות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אז ככה, נתפסתי ע"י ממל"ז (שוטר עם אקדח לייזר בצד הדרך בדרך מנחם בגין, מיד לאחר צומת רעננה לכיוון כפ"ס סמוך לשכונה הירוקה) על מהירות 101 קמ"ש (לאחר הפחתה של 6 קמ"ש) בכביש שמותר 60 (שטח בנוי עם הפרדה).

פירוט יפה קיבלת מאבי על הצד הטכני בטיפול בדו"ח אבל לי לא ברור מספר דברים

אין דבר כזה שטח בנוי עם הפרדה מותר 60 קמ"ש.

לכן ראשית יש לבדוק האם מדובר בכלל בדרך עירונית או בין עירונית.

שנית יש לבדוק הימצאות של תמרור המורה על מהירות מוגבלת של 60 קמ"ש.

ההפחתה היא של 5 קמ"ש.

יעלה כבודו את הדו"ח הסתר פרטיך האישיים נראה מי נגד מי.

מה אדם ש"מבין" מבין מכאן ?שאין דבר כזה 60 קמ"ש בתוך העיר ("שטח בנוי "- כהגדרתך)

עצתי חינם אלייך - שפר כושר ביטוי וניסוח. ואחר כך תעיר הערות "מבין" ו"לא מבין"

הגבתי למואדם ומכאן באו השאלות שלי.

יש שטחים שמוגדרים כשטח בנוי ( דרכים עירוניות ) שבהם מותר לנסוע גם 70 קמ"ש על פי תמרור 426.

העובדה שאילי הבין את כוונת המשורר.

בדרך בין עירונית המהירות מוגבלת ל 80 קמ"ש אבל אם יש גדר הפרדה אז ללא שום תמרור היא הופכת לדרך בה מותר לנסוע עד 90 קמ"ש.

ואילו בדרך עירונית דרך עם גדר הפרדה נשארת מגבלת המהירות של 50 קמ"ש אלא אם יש תמרור המתיר אחרת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
תספר לנו מה בדיוק קרה, כמה שוטרים היו, איך התבצעה האכיפה, האם שוטר אחד לזר עליך והשני אותת לך לעצור? צלם גם את מה שכתב השוטר ואיך תיאר את המקרה וגם את מה שנכתב בדברי הנהג.

אל תחסוך בפרטים. כל פרט עשוי לעזור לך למזער את הנזק

היו שני שוטרים, עד כמה שזכור לי אחד ישב ברכב, והשני לזר ועצר אותי.

העלאתי את צילום הדוח כמה הודעות קודם, שם אתה יכול לראות את פרטי האירוע. לא הוצאתי מהמשטרה את חומר הראיות ולכן אין לי פרטים נוספים כגון מה הוא רשם בדברי הנהג.

אני מכיר את הכביש הזה מקרוב, נוסע בו בכיוון ההפוך כמעט כל יום. המיקום הזה מאוד אהוב על ניידות כי מגבלת המהירות שם לא תואמת את המציאות. התנועה בכביש הזה זורמת כל הזמן ב-70-80 קמ"ש ואין שום בעיה גם להגיע שם ל-90-100 קמ"ש בלי שום בעיה.

מניסיון אישי במקרה דומה (31 קמ"ש מעל) בעיר אחרת, להערכתי מה שיקרה הוא שתגיע ליום המשפט עם עוד כמה עשרות נהגים שנתפסו שם, יציעו לך הסדר כלשהו, תקבל אותו, תכנס לשופט שיעבוד בשיטת פס נע, הוא יגיד שהבין שהגעת להסכמה עם התובע, ישאל אותך אם אתה מודה ויגיד שהוא לא מחויב להסכם, אתה תודה, הוא יקבל את ההסכם, ובזה זה יגמר.

אפשר לדעת מה העונש שקיבלת?

מדובר בדרך עירונית, כך שהפחתה של 1-2 ואפילו 5 קמ״ש עדיין מציבה אותו מעל הרף לזימון למשפט שהוא 31 קמ״ש בדרך עירונית ולא 41 קמ״ש כפי שטעה פות״ש.

זה כביש שבחלקו רחב מאוד ואינו עובר בתוך שכונת מגורים ולכן מהירות הנסיעה בפועל זורמת מעל מהמותר, על אחת כמה וכמה בשעות שהוא פנוי, אלה מן הסתם השעות שבהן הממל״ז אורב במקום.

מצטט: "לפי ההצעה שאושרה היום, נקבעה מדרגת קנס חדשה של 1,500 שקלים – ואושר להחיל את הקנס הגבוה על עבירות חמורות בהן: אי ציות לרמזור אדום (במקום 1,000 שקל כיום), נהיגה במהירות של 31 עד 40 קמ"ש מעל המותר בדרך עירונית ונהיגה במהירות של 41 עד 50 קמ"ש מעל המותר בדרך בין עירונית (במקום הזמנה לדין כיום). "

לשאלה הראשונה, לא, אם אתה על הנתיב לעסקת טיעון. על פניו זה הסיכוי הכי טוב שלך.

לשאלה השניה, כן ונקודת המכוון שלך או של עורך הדין שלך צריכה להיות הכשלים שאולי נמצאים בדוח.

הסיכוי לזיכוי מוחלט קטנים ביותר. בכל מקרה אפילו עו"ד יוריד אותך לסעיף "נהיגה שלא בהתצאם לתנאי הדרך", עדיין יש קנס של לפחות 500 ש"ח, 6 נקודות ושכ"ט של עו"ד + 2 ימי הופעה בבית במשפט לפחות.

אז אני מבין שאין טעם להוציא את חומר הראיות כל עוד ולא נקבע תאריך משפט. אין סיכוי שאם בכל זאת הוציא חומר זה לפני המפגש עם הסנגור, אראה שם פרטים שעשויים לעזור לי גם מולו בעסקת הטיעון? אשמח לדעת איזה סוג של כשלים ניתן למצוא בדו"ח, עד כמה שניתן לפרט על גבי הפורום אם בכלל..

שוב תודה לכולם על העזרה :)

פורסם

אני בניגוד לדעתו של אבי מעדיף לראות את החלק השני של הדו"ח שלא נמצא בידיך, בה כותב השוטר את פרטי האירוע וגם את דברי הנהג.

משם אפשר לגלות את הכשלים ( ככל שקיימים כאלה ). הם יכולים להיות רבים

תקרא את ההודעה הקודמת שלי אליך מספר 19.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

ישה, רק עכשיו ראיתי תגובותיך ולהלן ההתייחסות,

התשובה היא כן , כי אם יש כשלים בדו"ח אתה בא לתובע עם ראש מורם, אם אין כשלים אתה בא עם ראש מורכן.

מצלם את כל החומר שיש בתיק.

השעה היא שעת לילה , היה אמור להיות אתת, כלומר שוטר שעוצר אותך חוץ מהשוטר הלוזר.

עדת ראיה המעידה כי היו עוד כלי רכב סביבך, חשובה, כי בשעת לילה אתה צריך להיות לבד בזירה.

האם האזור מואר?

בקיצור הבא את החומר לכאן לפני שאתה ניגש לתובע.

לטובתך במו"מ הוא שלא נשללת מינהלית מעיד כי אתה טיפוס נורמטיבי.

כיוון שיש תמרור 426 הקובע מהירות מותרת הגבוהה מ50 קמ"ש מה שקובע הוא המהירות בתמרור. וממנו מתחילים לבדוק מה חל, מבחינת קנסות וכו'

והוא אכן ב 1 קמ"ש מעל המהירות המזכה אותו בקנס של 1500 ש,ח ועוד 10 נקודות.

עד כמה שזכור לי לא כך התנהל האירוע. השוטר שעצר אותי החזיק את הממל"ז ביד והראה לי מיד את המהירות שנמדדה מיד לאחר שעצרתי. האיזור מואר חלקית, היה רכב מלפני ומאחורי וגם אחד שצמוד אלי מימין. האם ידוע לך כיצד ניתן לאסוף את חומר הראיות? פשוט להגיע לתחנה ולבקש? האם ניתן בשעות הערב גם?

הגבתי למואדם ומכאן באו השאלות שלי.

יש שטחים שמוגדרים כשטח בנוי ( דרכים עירוניות ) שבהם מותר לנסוע גם 70 קמ"ש על פי תמרור 426.

העובדה שאילי הבין את כוונת המשורר.

בדרך בין עירונית המהירות מוגבלת ל 80 קמ"ש אבל אם יש גדר הפרדה אז ללא שום תמרור היא הופכת לדרך בה מותר לנסוע עד 90 קמ"ש.

ואילו בדרך עירונית דרך עם גדר הפרדה נשארת מגבלת המהירות של 50 קמ"ש אלא אם יש תמרור המתיר אחרת.

אכן שטח עירוני, הפרדה בנויה בין שני צידי הכביש ותמרור המורה על מהירות מקס' של 60 קמ"ש.

עריכה אחרונה על ידי The_Driver
פורסם

חסרות לי "נסיבות המקרה", שאמורות להופיע בדו"ח, כפי שהשוטר מתאר אותן. גם דברי הנהג אמורים להופיע בדו"ח. אולי בצידו השני... בכל מקרה, אל תמהר להודות. רק לפני כשלושה שבועות, באותו בית המשפט שזומנת אליו, הופחתה האשמה נגדי על מהירות מופרזת וקנס של 1500 + נקודות, ל-250 ש"ח ללא נקודות. אתה יכול ללמוד מהתנהלות המשפט בפוסט הבא

ארז רונן

פורסם

על הדו"ח כתוב שהשוטר שייך ליחידת התנוכה של כפר סבא לשם אתה פונה לשם תיאום לצילום החומר.

מואר חלקית , לא ברור לי מה זה?

האם עצרת ליד השוטר או שהוא נסע אחריך ועצר אותך?

ברגע שיהיה בידיך הדו"ח ותעלה לכאן נוכל להבין יותר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
חסרות לי "נסיבות המקרה", שאמורות להופיע בדו"ח, כפי שהשוטר מתאר אותן. גם דברי הנהג אמורים להופיע בדו"ח. אולי בצידו השני...

בניגוד לדו״ח קנס, בזימון למשפט תיאור הנסיבות אינו מופיע בחלק שנמסר לנהג, אפשר לראותו אם מבקשים לראות את התיק.

מוצב שם תמרור 426 ולכן הורדה של 1 קמ"ש מחזירה אותו לסעיף 7074 - 1500 ש"ח +10 נק.

אם לא היה תמרור 426 - צודקת!

צודק, הסתכלתי בחנ״א ישנה שאין בה את הסעיף הזה. אני חשבתי שהקנס של 1500 החליף קנס קיים, לא שהוסיפו ״מדרגה״ נוספת.

פורסם
האם האזור מואר?

לחלוטין כן. ברמה שלעניות דעתי מספקת מבחינת "שדה ראייה" שנדרש על מנת לכתוב דו"ח.

מאידך, הקטע עם הרכבים שנסעו ליד פות"ש מעלה תהיות.

אפשר לדעת מה העונש שקיבלת?

750 ש"ח ולא דובר על נקודות. לא יודע אם היו או לא, בכל מקרה כבר נמחקו כי האירוע קרה לפני 10~ שנים.

במילים אחרות, קיבלתי את מה שאתה שואף לקבל - "הפחתה" של עוד קמ"ש אחד כדי להיכנס אל מתחת לרף של הזימון למשפט.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

למיטב ידיעתי אין חובה שרכב יהיה בודד בכיוון נסיעתו באכיפה באמצעות ממל"ז, אלא רק באמצעות דבורה.

אם לפות"ש אין מצלמה יהיה בלתי אפשרי שרכב כל שהוא שנסע לידו הוא הרכב הנמדד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מכיר היטב את מקטע הכביש.

באם לא היו תקלות ברשת החשמל או אחרות - מואר היטב.

מפתה מאוד לעבור את מגבלת ה-60 קמ״ש הקבועה בתמרור (רחב, דו נתיבי, הפרדה טופולוגית של המסלולים, אין בתי מגורים סמוכים, אין מרכזי מסחר ובילוי, וממילא, כפר סבא הירוקה משופעת גשרים להולכי רגל, על מנת שלא יסכנו חייהם).

כ״כ מפתה, עד כדי כך שבכל יום בשעות הבוקר עומדת בנקודה ניידת ושוטר עם ממל״ז. גם בערבי סופ״ש סביר שניידת תמצא בנקודה.

מספר הממל״ז תקין.

האישום נראה תקין (אם הבנתי נכון את כתב היד).

הלאה,

בהפעלת לילה, על הרכב הנמדד להיות בודד. זאת על פי נוהל להפעלת ממל״ז ולפי נוהל הבטיחות להפעלת ממל״ז. על פי טענתך - היו רכבים נוספים. ככל שהשוטר לא כתב אחרת במפורש, ובמיוחד, אם העדה שציינת שהייתה איתך ברכב תעיד אף היא על קיומם של רכבים נוספים - זהו הכשל הראשון.

כמו כן, בהפעלת לילה, על המפעיל להעזר באתת. גם זאת על פי נוהל להפעלת ממל״ז ולפי נוהל הבטיחות להפעלת ממל״ז. שוטר נוסף שיושב בניידת וטרוד בענייניו אינו עונה להגדרה ״אתת״... יתרה מכך, בזימון שקיבלת, זולת השוטר המפעיל, לא רשומים עדים נוספים, כלומר - דה-פקטו - לא היה אתת. זהו הכשל השני.

לאחר שתצלם ותצרף את חומר החקירה, אולי ניתן יהיה למצוא כשלים נוספים.

פורסם

בהפעלת לילה:

א. הממל"ז יופעל בקטע דרך מואר במלואו.

ב. רכב המטרה יהא בודד בכביש.

ג. מרחק רכב המטרה ממקום עמידת המפעיל לא יעלה על 300 מטר.

מתוך פס"ד דין17717/97 שצוטט בהרחבה על ידי בית המשפט העליון בע"א 4682/01

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...