Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שום כלל מכללי האכיפה בלילה לא קויים

העצירה אמורה להיות על ידי אתת

לא היית רכב בודד

גם ספק אם השוטר מסוגל תוך 3 שניות לבצע את כל מה שהוא אמור לבצע כדי לאותת לך לעצור.

איך הגענו ל 3 שניות?

מרחק המדידה 163 מטר , מרחק הבלימה במהירות 101 קמ"ש הוא 78 מטר, ב 3 שניות הרכב במהירות שנסעת עבר 84 מטר = ל 163 מטר.

אתה אף מציין בדברי הנהג שהיה רכב לידך ולא נסעת במהירות הזאת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ובכן, בהתאם לנסיבות והתנהלות השוטר הלקויה, מה היית ממליץ לי לעשות?

מה לדעתך אני יכול להוציא מבית המשפט בסיטואציה הזאת?

האם העניין הזה שלא היה אתת ושלא הייתי רכב בודד בכביש יכולה לזכות אותי לחלוטין במשפט?

בסעיף 2-ה רשום בסוגריים "באכיפה עם אתת מצורף מזכר", כאילו אתת הוא אופציה. האם באותה סיטואציה היה חייב להיות (ע"פ נהלי המשטרה) אתת בנוסף לשוטר המודד, או שזו רק המלצה, או שמא בגלל שזה לילה חייב שיהיה אתת? איפה אני יכול למצוא את הנהלים הללו ע"מ שאוכל להציגם בעת הצורך לבית המשפט?

פורסם

לא בכל המקרים נדרש אתת לכן זה כאילו אופציה

באכיפת לילה נדרש אתת.

ראה את כללי העצירה בלילה בקובץ המצורף ואת תנאי האכיפה כנגד רכב בודד בלבד

נוהל עצירת רכב.pdf

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מעולה, מצאתי את הכללים המדוברים. האם לדעתך טענות אלו יזכו אותי במשפט?

אם אני לא מצליח להגיע להסדר עם התביעה, לכפור באשמה ולעלות את טענותיי בפני השופטת בתקווה ששיקול הדעת שלה יהיה סביר?

תודה רבה על העזרה והייעוץ המעולה, אתה (ישה) וכל השאר עוזרים לי מאוד בתהליך הזה.

פורסם

מקווה שתצליח לשכנע את התביעה כי אתה רציני ויש כשלים בדו"ח וילכו לקראתך.

הטוב עבורך הוא נסיעה של בהתאם לתנאי הדרך לפי תקנה 51 לתקנות התעבורה. תחליטו על גובה הקנס , על העבירה הזו אין נקודות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

חוסרים בדו"ח:

מספר הניידת , האם מונעת , בד"כ מופיע משפט הוסבר לנהג מהות העבירה.

לא קיבלת בחומר:

את העתק התע"צ.

למתי נקבעה ישיבת ההקראה הבאה?

עד אז אתה פונה לתביעה לקבל את אישור הנקודה העדכני בה לזרו עליך על ידי מפקד מוסמך. ( לא בכל מקום מותר לשוטר לעמוד וללזור)

לבדיקה שלך בזירת הפשע:

הימצאות תמרור 424 משני צידי הדרך ממנה באת

הימצאות תמרור 426 שקבע את המהירות בקטע הנדון ל 60 קמ"ש משני צידי הדרך .

מדוד מה המרחק מתמרור 426 עד לנקודה בה עמדה הניידת?

מצב התאורה במקום בו לוזרת ו 50 מטר לפניו כלומר כ 250-220 מטר לפני המקום בו עמדה הניידת .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מה הכוונה תעצ? תעודת עובד ציבור של השוטר?

ההקראה נקבעה ל5.3. אבדוק את מה שביקשת לגבי התמרורים והתאורה.

החוסרים שמצאת בדו"ח, עד כמה הם רלוונטים למשפט ויכולים לסייע בהפחתת/ביטול הקנס?

פורסם

קח בחשבון שלדעתי ילחמו איתך עד הסוף. זו אחת הנקודות האהובות ביותר על המשטרה. אני רואה אותם שם קבוע בין חצות לשש בבוקר.

כביש בטוח עם 2 מסלולים, הגבלת מהירות לא קשורה, עיקול בדיוק בקצה ההאצה עם מקום נוח לשוטר לעצור אחריו. הם לא יוותרו על הדוחות האלו בקלות.

פורסם
מה הכוונה תעצ? תעודת עובד ציבור של השוטר?

ההקראה נקבעה ל5.3. אבדוק את מה שביקשת לגבי התמרורים והתאורה.

החוסרים שמצאת בדו"ח, עד כמה הם רלוונטים למשפט ויכולים לסייע בהפחתת/ביטול הקנס?

כל כשל מקרב אותך למטרה יש כשלים מהותיים יותר ויש פחות אבל המסה שלהם חשובה ויכולה להעיד כי הלוזר אינו מפעיל מיומן שזה אחת הסיבות להפלת הדו"ח.

כמובן שמסייע לך להגיע גם לעיסקת טיעון נוחה.

תע"צ - תעודת עובד ציבור של הטכנאי שבדק את המכשיר בבדיקה התקופתית. חייב בבדיקה פעם ב 6 חודשים.

אמור להיות בדו"ח גם ממתי הלוזר קיבל את הסמכתו, והוא צריך להציג את האישור בזמן עדותו ואתה אמור לקבל זאת בחומר החקירה. אינך דורש זאת ספציפי לא קיבלת, כשל נוסף בעבודת התביעה.

קח בחשבון שלדעתי ילחמו איתך עד הסוף. זו אחת הנקודות האהובות ביותר על המשטרה. אני רואה אותם שם קבוע בין חצות לשש בבוקר.

כביש בטוח עם 2 מסלולים, הגבלת מהירות לא קשורה, עיקול בדיוק בקצה ההאצה עם מקום נוח לשוטר לעצור אחריו. הם לא יוותרו על הדוחות האלו בקלות.

כתוב בדו"ח כי יש 3 מסלולים. עם מדובר בעמדה מיד אחרי עיקול מיקום העמדה לא תקין.

לכן על פות"ש לבקש ולקבל את אישור הנקודה הניתן על ידי מפקד התחנה / מפקד בעל דרגה ממתנ"א .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
לא בכל המקרים נדרש אתת לכן זה כאילו אופציה

באכיפת לילה נדרש אתת.

ראה את כללי העצירה בלילה בקובץ המצורף ואת תנאי האכיפה כנגד רכב בודד בלבד

היי,

מחר המשפט. הסתכלתי עכשיו שוב על הנוהל על מנת להוציא ממנו את המידע הרלוונטי. אני רואה שתחת תחולה רשום 29/8/02. זה התאריך של הנוהל הזה? האם יתכנו עדכונים מאז?

פורסם

לא זה הנוהל בתוקף

בהצלחה מחר מול התובע

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אוקיי אז המשפט הסתיים ולהלן הממצאים:

הגעתי לבית המשפט ערוך ומוכן, מצויד בדף הרלוונטי מתוך הנוהל המשטרתי לעצירת רכב במכשור אכיפה בשעות לילה שישה העלאה לפה, בחוקר החקירה המכיל את התנהלות השוטר ודברי הנהג, ובאיזשהו כתב הגנה שהכנתי לעצמי, ע"מ שכל טיעוני יהיו רשומים בצורה מסודרת. בהגיעי לבית המשפט, הצגתי את טעונתיי מול התובעת, כאשר אני נחוש בדעתי, ומתבסס בעיקר במידע שישה פרסם פה, ובהשראתו של "erez95" שפרסם גם את המקרה שלו וגם מידע רלוונטי חשוב נוסף. בגדול הטענות היו - כיוון שהמדידה הייתה בשעות לילה, היה צריך להיות בשטח אתת ומפעיל ממל"ז, ובפועל, בשטח היה שוטר אחד ביצע את הפעולות של השניים. הטיעון השני היה שרכבי אינו היה בודד בכביש, ובכל זאת נמדד, בניגוד לנוהל. הסברתי לה שבהתאם לכשלים שבדוח ועקב ההתנהלות הלקויה של השוטר, אמינותו של הדוח מוטלת בספק ועל כן אני מבקש לבטל אותו. בסופו של דבר הגענו להסדר על סעיף מופחת ללא נקודות של "נהיגה במהירות בלתי סבירה", ואופציה לסגור איתה על 1000 ₪, או לעמוד מול השופטת, להסביר טעונתיי ולבקש ממנה להתחשב בגובה התשלום. בסופו של דבר, חברי בית המשפט יצאו להפסקה, ובזמן זה התובעת אמרה שאני יכול להתייעץ עם אחד הסנגורים שבחוץ. אחד מהם החליט לעזור לי ללא תשלום, וסגר מול התובעת 400 ₪ ללא נקודות. הוא אמר לי שלא כדאי לי להמשיך לדיון ההוכחות כיוון שסיכויים קטנים שאזדכה לחלוטין. על אף שהייתי בטוח בעצמי שניתן לבטל את הדו"ח, החלטתי ללכת על זה. חתמתי והלכתי. עונש מינורי יחסית למה שהיה צפוי בהתחלה (1500 ₪ קנס + 10 נק').

אני רוצה להגיד תודה ענקית לישה שליווה אותי במהלך כל הדרך ונתן לי עצות מעולות, חומר משפטי נהדר ושיתף מהידע הרב שלו.

אני רוצה לאודות ל"erez59" על ששיתף את הסיפור האישי שלו, ונתן לי השארה ותמונת מצב כללית לאיפה אני נכנס ואיך התהליך מתנהל, בדיוק ופירוט רב. בנוסף מודה לחברי הפורום האחרים שעזרו ונתנו את עצותיהם המשכילות.

פורסם (נערך)

עיסקה מעולה וסגרתם על פי תקנה 51 כפי שהמלצתי בהודעה 65 שעל העבירה הזאת אין באמת נקודות.

מלמד שאם אתה בא מוכן , התביעה הולכת לקראתך, ואם אתה מסתייע בתובעת קשובה ו בנשמה טובה בדמות סניגור שנמצא באולם שמוכן לנהל מו"מ עם התובעת אתה זוכה להנחה נוספת בזכות קשריו הטובים יותר עם התובעת

שמחתי לסייע

עריכה אחרונה על ידי ישה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...