Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוספי שמן ודלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שהדעה הרווחת פה היא שהתוספים מיותרים וחלקם עלול להזיק.

ראיתי במספר רכבים שיש המלצה של מוסך מורשה יבואן להוסיף תוספי שמן/דלק בחלק מהטיפולים.

התוספים נמצאים ברשימת החלפים של היבואנים כך שאני לא חושב שזו יוזמה של המוסך.

האם במקרה זה כדאי לשים את התוספים?

פורסם
\

התוספים נמצאים ברשימת החלפים של היבואנים כך שאני לא חושב שזו יוזמה של המוסך.

מדוע אתה לא חושב כך?

אם המוסך מוגדר מורשה יבואן, זה אומר שהוא לא רוצה להרוויח כמה גרושים מהצד על מכירת פלסיבו?

ראית פעם הוראה לשים תוספים באופן שוטף בהוראות טכניות של יצרן רכב מסויים?

יום טוב גם לך

פורסם

לא צריך להגזים, ולשלול בצורה גורפת.

יש תוספי דלק טובים - אשר אפשר להוסיף אחת לשנה למיכל הדלק, ולשמור על מערכת הדלק

ולניקיון קל של המנוע והשסתומים. (כגון גולד-לייבל, ו K44 ועוד'')

יש תוספי שמן מנוע - אשר כיום - לא תמיד מתאימים למנועים החדשים, וכדאי להיזהר ולהיתייעץ עם מומחים

לפני השימוש בהם.

חלקם בונים שכבת הפרדה והחלקה על דפנות הצילינדרים של המנוע - כגון תוסף MOS2 -

http://www.autostore.co.il/%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A3-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Liqui-Moly-MOS2.html

אבל בדגש - לא מומלץ לשימוש ללא ידע - ובמיוחד במנועי הטורבו החדשים.

בנוסף כיום שמני המנוע של החברות הגדולות מאוד טובים, ומתוספים טוב בהתאם לדרישות יצרני הרכב.

ומנגד - תוסף דלק - אפשר וכדאי להוסיף אחת לשנה למיכל הדלק - לשמירה על ניקיון מערכת הדלק.

ראה עוד מידע בדיונים קודמים:

א - בעניין: איזה שמן 10/40 הכי מתוסף ?

ב - בעניין: "פלאש" למנוע

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם זה עושה לך טוב, תשים.. יש כאלה שמתפללים על בסיס יומי וגם זה בסדר.

ברגע שיצרן הרכב ימליץ לי על תוספים, אני אהיה הראשון בתור לקנות אחד. עד אז, לא תודה.

יום טוב גם לך

פורסם

אני די בטוח שההמלצה לא מגיעה מהיצרן.

אני גם חושב שההמלצה לא מגיעה רק מהמוסך כי התוסף מופיע ברשימת חלפים של היבואן.

האם יכול להיות שהתוספים נמצאים במפרט טיפולים שהיבואן מעביר למוסך (לא הצלחתי למצוא מידע באינטרנט)?

מעניין אם זה עבר אישור של היצרן

פורסם (נערך)

אסור לשים תוסף שמן לשימוש קבוע מכוון שזה משנה את הנוסחא של השמן. יש דרישות מאוד ספציפיות בתקן שמן איזה חומרים יכולים להיות בשמן ואיזה לא, ואיזה הביצועים השמן צריך לספק. השמן עובר טסטים שעולים עשרות או מאוד אלפי שקלים כדי להוכיח שהוא עומד בתקנים הנדרשים. ברגע שאתה מוסיף תוסף על דעת עצמך, זה הופך את זה לשמן ב"נוסח ביתי" שעלול לגרום נזק בלתי הפיך למנוע. רוב החברות שמנים שאין להם ניגוד אינטרסים מציינות בפרוש לא לערבב את השמן עם חומרים אחרים, בספר רכב שלי-ואג כתוב לא לערבב שמן עם שמן מסוג אחר אלא אם אין בררה. הדבר הנכון לעשות זה לנסות למנוע ערבוב עם חומרים ושמנים אחרים, לדוגמא להשתמש באותו שמן כל החלפה.

לגבי תוספים זמניים, כמו תוסף דלק לטנק אחד, או תוסף שמן לפלאש - הם נועדו לטיפול בסתימות וניקוי. אם היבואן או היצרן מודעים לבעיה מסויימת שמחייבת שימוש בתוסף אז כדאי להצמד להמלצה הזאת אבל אם המוסך על דעת עצמו מוסיף תוספים ללא סיבה - לבקש להוריד את זה מהטיפול.

בנוסף יש הרבה טריקים שיווקים לגרום לך לחשוב שהתוסף יעשה רק טוב למנוע שלך, לדוגמא מוסיפים תוסף ואז מורידים את אגן השמן והמנוע עובד ללא שמן. לא ליפול בפח, המנוע שלך - לא צריך את זה!

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם

אני משתמש בתוסף STP בכל החלפה של שמן , והאמת , המנוע יותר שקט ושומר על תקינות לאורך זמן .

יפני זה הכי אחי

פורסם
אם זה עושה לך טוב, תשים.. יש כאלה שמתפללים על בסיס יומי וגם זה בסדר.

ברגע שיצרן הרכב ימליץ לי על תוספים, אני אהיה הראשון בתור לקנות אחד. עד אז, לא תודה.

אני יודע שלפחות בספר רכב של קאיה פיקנטו תוסף דלק הוא חלק משגרת הטיפולים השנתית, מאמין שזה ככה גם בשאר הדגמים שלהם.

פורסם

מעדיף במקום לקנות תוסף לקנות פילטר אוויר מקורי ולא חליפי...לדעתי המשמעות לאורך זמן גדולה יותר.

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם

צודק.

רק רציתי להעלות עניין שראיתי שיחסית נפוץ בארץ, וזה שהרבה אנשים יטפלו בפילטר אוויר חליפי - במקום מקורי כדי לחסוך בכסף

וישימו תוסף כדי לשמור על המערכת.

אם אתה יכול גם וגם - לדעתי זה כדאי (תוספים כגון 44K לדלק ולא לשמן שזה כבר פחות כדאי - שינוי צמיגויות ותקנים שקבע היצרן).

אבל בגדול לדעתי הטיפול העיקרי של התוספים האלה - הוא בכיס של בעל הרכב.

אם יש שינוי - השינוי מינורי לדעתי ומהניסיון שלי.

מה שכן לפעמים כאשר כבר נדלקת נורת צ'ק אנג'יין (זיהום אוויר/חיישן חמצן) יש לעיתים שתוסף עוזר והמנורה תעלם לכמה חודשים אבל לא לזה התכוון פות"ש.

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם
אני משתמש בתוסף STP בכל החלפה של שמן , והאמת , המנוע יותר שקט ושומר על תקינות לאורך זמן .

אשמח לפירוט: אתה שם קבוע כל החלפת שמן?

פשוט (כמו שכבר כתבתי כאן בפורום) יש לי הזעה בתחתית הרכב ממחזיר שמן אחורי (רנו לוגאן), והמוסכניק אמר שניתן להוסיף בנתיים תוסף למניעת נזילה... הדיעה הרווחת בפורום היא יותר נגד הוספת תוספים, אז אשמח לשמוע מנסיונך...

פורסם

לגבי תוסף שמן, שכנראה יש לו יותר פוטנציאל לגרום נזק, מדוע הוא מסופק ע"י היבואן?

האם זה נעשה ללא ידיעת היצרן? או שאולי היצרן ממליץ על זה במצבים מסוימים?

נשמע לא סביר שיבואן ימליץ על משהו שיגרום נזק לרכב.

אולי פשוט השמן לא עומד בכל התקנים והתוסף "מוסיף" תקנים נוספים?

פורסם

האם בספר הרכב שלך מופיעה המלצה לתוסף שמן? לא נתקלתי בזה בשום מקום, אם בשמן חסרים תוספים כאלה ואחרים כנראה שהוא לא מתאים לדרישות היצרן. הפיתרון הוא לשים שמן איכותי ולא מתספים אותו במוסך.

פורסם

אם צריך לתסף חומר, זה יהיה כתוב על מיכל החומר עצמו. לדוגמא נוזל קירור G13 מערבבים חצי חצי עם מים מזוקקים וזה ידוע.

לא היבואן ולא היצרן לא יודעים בודאות איזה חומרים יש בשמן, כל חברת שמנים רשאית לבחור סט חומרים שונה כדי להביא את השמן לרמת הביצועים הנדרשת בתקן. תכולה של מיכל שמן ב20-30% מורכבת מתוספים, כשאתה מוסיף עוד תוסף מסוג שונה אתה לא יכול לדעת בוודאות מה תהיה ההשפעה שלו עלה כל שמן ושמן ואם בכלל התוסף הזה מותר לשימוש במנוע מסויים. די בוודאות שזה יוצאי אותו מגבולות התקן, אם התקן מספיק מחמיר. כתוצאה זה רק יגרום נזק ולא תועלת.

• תוכן חדש...