Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תו נכה זמני

memilavi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעוד כמה שבועות תבקר אותנו קרובת משפחה מחו"ל, נכה על כסא גלגלים, למשך כשבוע וחצי.

אנחנו עומדים לצאת אתה לטיולים בכל הארץ (מצדה, ראש הנקרה, ירושלים, החשודים הרגילים...)

האם יש אפשרות להוציא תו נכה זמני כדי להקל על ההתניידות בתקופה הזו?

פורסם

לא יודע לגבי תו נכה זמני, אבל...

איך אתם מתכוונים לנייד אותה, ברכב הפרטי שלכם? האם היא מסוגלת להכנס ולצאת מרכב פרטי?

יש כיום מוניות המותאמות להסעת נכים בכיסא הגלגלים, מעלים את הנכה אל תוך הרכב, ומקבעים אותו. תשקלו להשתמש באפשרות הזו בהתאם לצורך.

פורסם
לא יודע לגבי תו נכה זמני, אבל...

איך אתם מתכוונים לנייד אותה, ברכב הפרטי שלכם? האם היא מסוגלת להכנס ולצאת מרכב פרטי?

יש כיום מוניות המותאמות להסעת נכים בכיסא הגלגלים, מעלים את הנכה אל תוך הרכב, ומקבעים אותו. תשקלו להשתמש באפשרות הזו בהתאם לצורך.

אני לא חושב שנעשה את זה, העלויות נראות לי גבוהות מאוד.

היא יכולה לקום מהכיסא וללכת כמה מטרים עם קביים, והרכב שלנו גבוה ועם תא מטען גדול, אז אני לא חושש מההיבט הזה.

פורסם

למרבה הצער, ישראל אינה מנפיקה תו חניה לתייר נכה, ורשמית גם אינה מכירה בתוי חניה זרים. לשם השוואה, קרובת משפחה שלי לפני נסיעה לניו יורק ביקשה תו נכה שם, הנפיקו לה בלי בעיות ואפילו שלחו לה אותו באימייל כדי שתדפיס אותו כאן ותגיע מוכנה. בנסיעה לאיטליה אמרו לה להשתמש בתו הישראלי ובאמת היה בסדר גמור. אך מדינת היהודים החומלת קופצת ידה.

בארץ הברירה היחידה היא לתלות את תו הנכה הזר על החלון, אולי עם כמה מילות הסבר מודפסת, ולקוות לטוב.

עצה אפשר לקבל גם ביד שרה שיש להם ניסיון בסיוע.

בהצלחה

פורסם

אני מאמין שכאשר יראו את המצב, בכל מקום ייתנו לך להתקרב עם הרכב כמה שאפשר ושם תורידו את האורחת, ותצאו לחנות בחוץ ביחד עם כולם.

לא הכי נוח אבל זה מה יש.

פורסם
ביררת פעם עלויות? מטורפות

הרכב שלנו גבוה ועם תא מטען גדול, אז אני לא חושש מההיבט הזה.

אני מודע לעלויות. על נסיעה בתוך העיר, להסעת אימי, אנו משלמים 80 ש"ח. ירושלים-ת"א 250-350 ש"ח. כשאין ברירה אחרת, משלמים.

לפחות לפותח השרשור יש חלופה.

פורסם

ישנם ארגוני חסד שמבצעים הסעות לנכים בחינם, עזר מציון ועזרה למרפא. ויש את ארגון יד שרה שאפשר להזמין אצלו הסעה לנכה במחירים מאוד זולים יחסית.

פורסם

^^^ למיטב ידיעתי, שני הראשונים מסיעים חולים (ללא תמורה) לטיפולים בבית חולים. לא נראה לי שהיעוד שלהם הוא להסעה לצורכי טיול. ביד שרה, מאחר וכרוך בתשלום, אולי זה שונה.

פורסם

אמנם עיקר הנסיעות שלהם הם לבתי חולים. אבל הם לוקחים גם נסיעות סתם. לדוגמא תלמידים לבתי ספר וכו'. ההבדל בין הארגונים שעושים זאת בחינם לבין יד שרה. זה ההתחייבות, יד שרה בגלל שזה בתשלום אפשר להזמין זמן מראש. עזרה למרפא ועזר מציון מזמינים את ההסעה ורק יום לפני מועד ההסעה מקבלים תשובה האם באפשרותם לקחת את הנסיעה הזאת.

פורסם
אני מאמין שכאשר יראו את המצב, בכל מקום ייתנו לך להתקרב עם הרכב כמה שאפשר ושם תורידו את האורחת, ותצאו לחנות בחוץ ביחד עם כולם.

לא הכי נוח אבל זה מה יש.

עד שהם יקבלו דו"ח שאיזה פקח צילם אותם ונסע.

• תוכן חדש...