Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכשתי לא מזמן רכב זול שאמור להיות אמין וטוב משנתון מאוד מוקדם וזו התגלתה כטעות גדולה שרק עלתה לי ביוקר.

*מאז לא מתעסקת יותר עם שנתונים נמוכים*.

אציין גם שמדובר ברכב לשנה עם אופציה לקצת יותר.

כעת מחפשת רכב חדש שבאמת יביא לי שלווה נפשית וכלכלית, עד 20,000 ש"ח בשנתון שהוא מעל 2010.

לא משנה אם ידני או אוטומט (בנסיבות אלו כנראה שיהיה ידני כי אין יותר מדי רכבים עד 20K ש"ח בשנתון כזה מאוחר) אך העיקר שיהיה אמין וחסכוני עם ביצועים נחמדים כולל עקיפות סבירות, לכן רצוי מנוע 1.2 שהוא גם לא בעל ביצועים חלשים אבל גם לא כבד ושתיין.

הנסיעות היומיות הן לרוב עד 20 ק"מ אך לא רוצה להיות מוגבלת באם תהיינה נסיעות שהן יותר!

בהתחלה רציתי סוזוקי סוויפט/סובארו B4/סיאט איביזה אך לצערי בשנתונים שלהלן אין את המכוניות הללו בתקציב הרלוונטי, אבל יש אוטו שדווקא כן מצאתי הרבה והוא שברולט ספארק ידנית 2012.

שמעתי המון טובות על הרכב: מהטובים בקטגוריה (לפחות בשנה הספציפית הזו), חזק ומתגבר על עליות, מנוע חזק והאצה יחסית טובה, חסכוני מאוד בדלק, לא רואה יותר מדי מוסך ובטיחותי בעל 6 כריות אוויר. הרוב פידבקים חיוביים, אך שמעתי גם מעט חסרונות: שהוא דווקא חלש בעליות, שהוא רועש מאוד בנסיעה, הגה לא מאוד מדויק, ועוד כמה חסרונות של פלסטיקה שאין לי באמת מה להתקטנן כי מדובר באוטו זול לצעירה ולא באוטו רציני לחיים.

אשמח לשמוע את דעתכם על הרכב הזה, או לחלוטין פתוחה לקבל הצעות על רכבים אחרים העונים לדרישות (נא לא להציע מכוניות צרפתיות) ולשמוע עוד רעיונות למכוניות מומלצות שלא חשבתי. תודה!

פורסם

ביחס למיני הוא בין החזקים אבל המנוע לא גמיש, כלומר המנוע אוהב סלד גבוהה בשביל לנצל את הכוח.

הפלסטיקה פשוטה כמו בכול רכב מיני, לדעתי דווקא רכב נוח אך לא זוכר איך הוא מבחינת רעש.

אפשר גם לבדוק את הסיאט מיי בעלת 75 כ״ס אך המודבים בסיאט בעל תמיכת צד טובה יותר ותא מטען גדול יותר.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתור אחד שמצא את עצמו בסיפור דומה , אני יכול להגיד לך שרכשתי פ'יגו 107 ידנית משנת 2011 עם 65,000 קילומטר ב15,000 ש"ח ואין מאושר ממני , בעבר הייתה לי מאזדה 626 (שנחשבת כרכב יפני אמין!) משנת 2001 שאכלתי ממנה המון המון קש למעשה הרגשתי עם הרכב כמו בדייט ראשון שחוזר על עצמו שוב ושוב שבמהלכו אני מזמין כל פעם מחדש והיא המאזדה!! מזמינה ללא חט את כל המנות הראשונות, העיקריות והקינוחים!!

הפי'גו שאני מחזיק כיום הינו רכב יפני במסוואה של רכב צרפתי - מה שמסביר על המחיר הנמוך בגלל המוניטין שיש לפיג'ו והרכב נחשב למאוד מאוד אמין ואני יכול להעיד על כך ושלא נדבר על הצריכת דלק המדהימה של 1/18 ליטר . הרכב מביא אותי לנקודה A ל B בעליות הוא חלש קצת אבל אם שקלת את הספארק תשקלי גם את הפיג'ו - לי באופן אישי הייתה התלבטות בין השתיים ובגלל שהספארק סה"כ זה זבל קוריאני עם אמינות נמוכה החלטתי בחום ללכת על הצרפתייה .

פורסם

בתקציב כזה הייתי מחפש פיאסטה ידנית. הרבה יותר רכב מהספארק, וגם הרבה יותר בטוחה, שזה גם חשוב.

אמנם אין לי ניסיון רב בקטגוריית המיני, אבל אני זוכר שפעם נאלצתי לקחת טרמפ בספארק כזו, מת"א להרצליה דרך איילון. איך נגיד, לא היה כיף בכלל. מעט מאוד כח, מאוד צפוף ומאוד רועש.

אהבתי את תהליך הסקת המסקנות שלך: רכב יפני ישן מתפרק -> לא קונה צרפתיות. מקורי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תאירוטית לא רכשתי רכב צרפתי אלא רכב יפני עם לוגו ששייך לחברה צרפתית , סה"כ החלפתי רכב יפני ישן ולא חסכוני ברכב יפני אמין חדש וחסכוני , תהליך הסקת המסקנות שלי הוא כנראה לא לרמת ההבנה שלך.

פורסם

הכוונה לא היתה לך, אלא לפות"ש, שציינה במפורש "נא לא להציע מכוניות צרפתיות".

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
בתקציב כזה הייתי מחפש פיאסטה ידנית. הרבה יותר רכב מהספארק, וגם הרבה יותר בטוחה, שזה גם חשוב.

אמנם אין לי ניסיון רב בקטגוריית המיני, אבל אני זוכר שפעם נאלצתי לקחת טרמפ בספארק כזו, מת"א להרצליה דרך איילון. איך נגיד, לא היה כיף בכלל. מעט מאוד כח, מאוד צפוף ומאוד רועש.

אהבתי את תהליך הסקת המסקנות שלך: רכב יפני ישן מתפרק -> לא קונה צרפתיות. מקורי.

לא מבינה את העוקצנות ומה בדיוק הבעיה שלך לגבי זה שאני פחות מתחברת לרעיון של להחזיק מכונית צרפתית.

ספציפית שברולט ספארק כן חוויתי אותה כאחלה אוטו, אין לך מה לבקר על הנקודה הזו אפילו כי זה אחד הקריטריונים בדיוק כמו שאר הקריטריונים שכתבתי שחשובים לי ברכב.

תודה רבה לכולם :)

פורסם

נהגתי על ספארק 2013 (שאני מניח די דומה ל 2012) 3 שנים בליסינג ואז החלפתי אותה בספארק 2016 מהדגם החדש יותר, אוטומטית 1.4.

סה"כ הדגם של 2013 היה הרבה פחות טוב מהחדש, אבל מאחר שלא מדובר בהשוואה לחדש, אני אציין את הדברים החיוביים והשליליים.

דברים שאני זוכר לטובה:

- מנוע 1.2 די נמרץ ומגיב טוב עם הגיר הידני (רוב הזמן נהגתי אותו במהירויות של שלילה, 150-160 ואפילו במהירויות הנ"ל הוא נסע די טוב סה"כ)

- מזגן טוב

- אבזור טוב - היו חלונות חשמל (אם אני זוכר טוב גם מאחור), רדיו עם חיבור לבלוטות' שעבד 3 שנים בלי בעיות, חיבור USB, חימום במושבים הקדמיים

- מרווח - הרכב בפנים מרגיש גדול יותר ממה שהוא נראה מבחוץ ואפילו 5 מבוגרים יכולים איכשהו לשבת בו (אם כי לא כזה בנוח)

דברים שאני זוכר פחות לטובה:

- בידוד רעשים גרוע ממש - ז"א שמעל 100-110 כבר בקושי יכולתי לשמוע את הצד השני בדיבורית, את זה אני זוכר ממש טוב.

- אחרי 3 שנים הרגיש לי במצב הרבה פחות איכותי מאיך שהיה כחדש, אבל מאוד יכול להיות שזה בגלל שדי קרעתי אותו במשך 3 שנים. פנימית וחיצונית הוא דווקא היה שמור טוב אבל המנוע כבר עשה רעשים מוזרים - יכול להיות שזה כלום ושוב זה בטח לא מדד כי הוא די סבל 3 שנים אצלי.

על צריכת דלק אין לי הרבה מה לומר, אצלי הוא עשה 1/10-11 אבל זה לא מדד לכלום כי נסעתי אותו במהירויות מאוד גבוהות בינעירוני וגם בתוך העיר עם רגל מאוד כבדה.

למי שלא מפריע גיר ידני לדעתי זה רכב שנותן תמורה טובה בסה"כ, אם בידוד רעשים גרוע לא פוסל.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

בתור בעל ספארק 2011 אני חייב לציין כמה יתרונות וחסרונות שיעזרו לך בבחירה.

יתרונות:

-האוטו אכן זריז יחסית ומתקדם יחסית לתקופה. (חלונות חשמל גם מאחור, 6 כריות אויר)

-אחזקה זולה. טסט, ביטוח וטיפולים זולים.

-הרכב אמין! משנת 2011 ועד עכשיו (נקנה 0 קמ) ללא תקלות ורק טיפולים שוטפים..

-מזגן מקפיא. אחד החזקים שנתקלתי בהם. וגם 5 מקומות ישיבה אם כי לא הכי בנוח אבל בניגוד לפג'ו 107 ששם יש 4.

-צריכת דלק שנמדדה בנהיגה סבירה 1/16 בגיר ידני.

חסרונות:

-הרכב אכן די רועש במהירויות גבוהות יותר. לא משהו שאי אפשר לשמוע את עצמך חושב אבל לא נעים.

-כפתור המזגן לא נשאר לחוץ, צריך לתקוע קיסם כדי שישאר דולק. אפשר להחליף את הקונסולה בכמה מאות שקלים אבל עדיין אף אחד לא מבטיח שלא ישבר אחרי כמה זמן.

אם יש שאלות נוספות לגבי האחזקה אשמח לענות

• תוכן חדש...