Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים אני עומד לקנות מגבר ויש לי כמה התלבטויות

קודם הרכב הוא רנו מגאן 2001 ויש לי קומפוננט ALPINE SPR-50C( 100 RMS) ויש לי עוד רמקולים מאחורה שאין לי מושג מה הם ולא בטוח שאחבר אותם למגבר כי יכול להיות שהם כבר לא מספיק טובים.

אז ההתלבטות בין המגברים:

Audio system x 170.4 שהמתקין הציע לי אותו ב- 2200 שקל, שלא מצאתי עליו שום ביקורת...

HERTZ HDP4 שיעלה לי 2000 שקל, לא המתקין הציע אותו אלא שמעתי עליו ביקורת חיובית וגם ביקורת שלילית בגלל היותו class D ועוד דברים ששכחתי כבר

ועוד שני מגברים שהמתקין הציע אותם שאני אישית פסלתי אותם, אולי אתם יש לכם דעה אחרת:

Pride qutro ב- 1100 שקל, שלא מצאתי עליו מידע

audison sr4 ב- 1700 שקל, אומנם איכותי אבל אני לא מוכן להשקיע כזה סכום על מגבר יחסית חלש, נכון?

אשמח אם תעזרו לי לבחור ואולי להציע מגבר יותר טוב באותו טווח מחירים

המתקין הציע חיווט:

Audison 4g 100% ofc בלי כבלים לרמקולים, הקיט עולה 300 שקל והכבלים לרמקולים 10 שקל למטר

Audio system 4g 100% ofc בלי כבלים לרמקולים, הקיט עולה 300 שקל והכבלים לרמקולים 10 שקל למטר

או חיווט של פוקל כולל הכל ב- 250 שקל שהוא טוען שזה קיט פחות איכותי

זה קייטים איכותיים ושווים את המחיר?

בעתיד כנראה בעוד שנה תלוי במצב הכלכלי, אני אשדרג את הרדיו דיסק, אשמח שתמליצו לי על דגם מסוים במחיר בסביבות 1000-1200 שקל.

וגם אוסיף סאב וופר והמחשבה לכיוון HERTS ES300 או ES250 אשמח אם תחדדו איך מתבטא ההבדל ביניהם? גם כמה שטח הם אמורים לתפוש בתוך הבגאג'? אני מעדיף שיתפוש כמה שפחות.

ובגלל שרק בעוד תקופה רק אוסיף סאב אז אני כמובן חושב לחבר למגבר שעכשיו אקנה או עוד אופציה שאקנה במיוחד עבורו מונו, מה אתם הייתם עושים? שווה רמקולים מאחורה בנוסף לסאב?

תודה על העזרה מראש, מקווה שלא חפרתי

פורסם

אתן תשובה מורחבת בהמשך היום אבל הייתי חייב להגיב בנוגע למגברים - hdp4 לוקח פה את כולם מניסיון, מגבר דיגיטלי שלא תופס המון שטח עם הספק גבוה שירים לך כל סט בכיף.

hu: pioneer prs80

amp: celestra fa2300x, Zapco ST-2000XM II, hertz hdp4

front: hertz spl show ST44 + SV165L

sub: fi q15, psi recone

פורסם

לגבי האודיו סיסטם, השאלה היא למה נחוץ מגבר כל כך חזק.

אחיו הקטן, X 80.4D, יתן גם מענה ויעלה בערך חצי.

האם התקציב עבור ההגברה עומד על כ-2000 ש"ח או 1000 ש"ח?

האם יש מגבלת מקום?

לגבי החיווט, פוקאל חברה מוכרת, ולכן אני מסופק שמדובר במוצר שאינו איכותי.

אבל, יתכן וקיימים הבדלים מסויימים לעומת הקיטים האחרים שממצבים אותו מתחתם.

מבלי לדעת מה המק"טים המדוייקים של כל קיט, יהיה קשה לענות מעבר.

בכל אופן, חשוב להגדיר מראש מה יהיה הספק המערכת ואורך הכבלים בשימוש (כולל פוטנציאל שדרוג מגברים עתידי), שכן זה עשוי לקבוע לגבי עובי כבלי המתח הרצוי (אם כי במערכות סטנדרטיות 4 AWG לרוב יתן מענה מספק, בהכללה גסה).

לגבי הסאב, ההבדלים בין השניים שרשמת הוא בקוטר שלהם וכפועל יוצא רמת הביצועים שלהם וכן נפח התיבה הנדרש.

אתה יכול להיכנס לאתר החברה ולבדוק מהם נפחי התיבה המומלצים, לקבלת סדר גודל.

פורסם (נערך)

קודם כל תודה רבה על התגובות, כבר חשבתי שלא אקבל עזרה

למה אני חושב על מגבר כזה חזק? בגלל שבמחשבה עתידית לחבר סאב בגישור והמגבר יתאים ולא אצטרך עוד מונו, וגם אני מעדיף מגבר איכותי וחזק שיחזיק כמה שיותר שנים ואני מעדיף להשקיע יותר במקום להתעסק עם תקלות בעתיד, וחוץ מזה זה המגבר שהציע המתקין בטווח מחיר 2000 +, וזה סכום שאני מוכן להשקיע על המגבר אלא אם אפשר כמובן לחסוך ולהביא במחיר יותר מוזל משהו באותה איכות, אולי זאת הטעות שלי ואפשר מגבר פחות חזק, אני מעדיף שיתן הספק לפחות 100 W אותו הספק של הקומפוננט, אבל אני לא רוצה להתפשר על איכות.

אז הדרישה מגבר שיתן לפחות 100 W עם איכות ואמינות גם אם יעלה 2000 שקל פלוס וכמובן שעדיף כאשר הוא במצב גישור ירים את הסאב

הגבלת מקום לא נראה לי שתהווה בעיה.

והמתקין הציע עוד מגבר: pride quattro plus ב1250 שקל, אם אתם מכירים אשמח לחוות דעת

עריכה אחרונה על ידי hadi tohfi
פורסם

בנוגע למגבר אם אתה מוכן להשקיע סביב ה2000 אני חושב שHDP תהיה אחלה בחירה.

מגבר מאוד חזק ומעולה גם לגישור.

מה שכן לקנות מגבר מעולה בלי שנשאר לך תקציב לסאב זה לא נשמע רעיון טוב,הייתי מציע לך להתפשר במגבר קצת פחות חזק/יד 2 ולהצליח להכניס בתקציב גם סאבוופר.

באמת ממליץ לך בחום לחטט בפורום אודיו-מכירה בטוח שתמצא דברים שיתאימו לך בתקציב ותקבל תמורה יותר גדולה.

בנוגע לקיט-יספיק לך קיט פשוט מחברה מוכרת,אתה יכול גם להזמין מאיביי מאמין שסביב ה180 תוכל לרכוש אחד שיספק אותך.

Hu: Jvc 2 din + dsp bit one

Amps: Zapco reference 350.2 + Audison sr 4 + Audison sr1DK

Comp: Morel Hybrid 602 + Audison Apk 165

Sub: Jl audio12W3

פורסם (נערך)

אני מעדיף להשקיע 2000 + שקל על המגבר ולא להתעסק עם סאב עכשיו כי זה ייקר לי מאוד את ההשקעה, לשלם עבור הסאב תיבה והתקנה זה יוצא הרבה, לכן אני מעדיף להשקיע כמה שאני יכול בינתיים על כל חלק.

אני פחות פתוח ליד שתיים כי אני לא רוצה להסתבך אם המגבר יצא לא טוב ואני סטודנט אין לי כוח וזמן להתעסק עם בעיות ותקלות ובגלל זה אני מוכן להשקיע יותר בשביל ראש יותר שקט.

אשמח אם תמליצו על מגברים חוץ מאשר שציינתי למעלה, לציין אם אפשר מאיפה אפשר להשיג כי אני פחות מכיר את השוק.

ואם לסכם עד עכשיו אתם לא ממליצים על האודיו סיסטם, הוא לא שווה את המחיר או פחות מוכר? תתקנו אותי אם אני טועה

שוב תודה רבה

פורסם

יש לכמה חברים שלי מגברים של אודיו סיסטם, הם יותר מיועדים לדעתי לsq, אישית פחות התלהבתי מהם אבל הם טובים.

אם אתה מוכן להשקיע עוד טיפה זמן וכסף אז הייתי מזמין מאמאזון sundown 4.200, כמעט הזמנתי אותו עד שגיליתי את הhdp4.

hu: pioneer prs80

amp: celestra fa2300x, Zapco ST-2000XM II, hertz hdp4

front: hertz spl show ST44 + SV165L

sub: fi q15, psi recone

פורסם

Sound Quality.

ולא חושב שתחווה בעיות כלשהן עם האודיו סיסטם. בסה"כ חברה גרמנית מוכרת.

מציע לבדוק מול יוסי אלפין לגבי מגברים של Arc Audio.

אפשר אולי לחשוב גם על אחד המגברים החדשים של מוראל. מגבר 5 ערוצים שלהם (שהוא למעשה 4+1) ראיתי שנמכר בכ-1700 ש"ח.

פורסם

לגבי הHDP4 - המגבר הזה עושה משהו קצת שונה ממגבר קלאס D

הוא ממיר את האות האנלוגית הנכנסת אליו לדיגיטלי - בכך מסנן ממנה לחלוטין רעשים, מייצב אותה ומגביר אותה לאות ביניים אופטימלית ואז ממיר חזרה לאנלוגית ומגביר אותה.

מקבלים אמנם אות שעברה פעמיים נוספות המרה וביחס לעולם הSQ זה הניגוד המוחלט לתפיסה של מה זו איכות - כי אות המקור מאבדת מידע מסויים.

אבל בפועל ההבדלים הם לא שמיעים לאוזן אנושית והתוצאה הסופית היא אות נקיה מרעשים עם ניצול קדם מגבר מעולה.

בהשוואה מול לווייתן שהוא ללא ספק תחנת כוח של מגבר לHDP4 שבוצעה מול העיניים שלי במעבדה - בפועל הHDP4 חזק יותר במובן עוצמת השמע וזה בגלל האופטימיזציה הזו של הסיגנל.

לא שהלוייתן לא חזק ולא נקי אבל ההבדלים הם באות הכניסה ומה שקורה לה עד שהיא נכנסת לשלב המגבר עצמו.

בין מגבר שלוקח אות כניסה במתח 2V ומגביר אותה ב150 וואט

לבין מגבר שלוקח אות כניסה במתח 5V ומגביר אותה ב120 וואט

במי הייתם בוחרים בהינתן העובדה ששני המגברים לא מייצרים עיוות שמיע, מפרידים אות לרעש ברמה מספקת וגם שאר הנתונים שלהם טובים?

מי לדעתכם "חזק" יותר?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת, אז אפשר להבין שה- HDP4 הוא מספיק טוב ויותר משתלם מהאודיו סיסטם שלא קבלתי עליו ממש חוות דעת מספקת, והוא גם עדיף על כל המגברים בקטגוריה "2000+"

הייתי שמח שתעזרו לי גם עם דגם ספציפי של רדיו דיסק בטווח מחירים 1000-1200 שקל, אבל אם אף אחד לא המליץ עד עכשיו, אז כנראה שגם לא תמליצו

תודה לכולם על העזרה היה לי נעים מאוד

פורסם

לגבי הרדיו דיסק,

האם גם כאן מעונין רק בחדש או ש-יד2 בכל זאת הולך?

האם יש דרישות מיוחדות לגביו?

וכדי להבהיר, אנחנו מדברים על ר"ד "רגיל" בגודל סטנדרטי (1 דין) או שאתה מעוניין במולטימדיה (2 דין)?

פורסם (נערך)

כמובן 1 דין(רנו מגאן 2001), אני רוצה את הרדיו דיסק(לא מולטימדיה)הכי טוב שאפשר להשיג בטווח המחירים 1000-1200, שתהיה קליטת הרדיו הכי טובה, ו- 2 יציאות RCA ליתר ביטחון, שאר הדברים bluetooth וכאלה פחות חשובים אבל עדיף שיהיו

ואני מעדיף חדש לא יד 2

מומלץ להשקיע יותר?

פורסם

אפשרות מובילה בעיני, מסקירת רשת קצרה וקרוב למסגרת התקציב המוגדרת, הינו האלפיין UTE-92BT.

רק לשימת ליבך, מדובר במכשיר ללא CD. כמו כן, איני יודע איך הוא מתנהג לגבי שמות שירים/אנשי קשר עם אותיות בעברית.

ישנם מכשירים נוספים מבית פיוניר/סוני/נקמיצ'י/קנווד שעשויים בהחלט לענות באופן מספק על הצרכים, אפילו בכמחצית מהתקציב וזה תלוי אם מעניינים אותך גם אפשרויות כיוון מתקדמות יותר או לא. אפשר לשקול גם יבוא של דגמים ספציפים שאולי לא נמכרים בארץ.

השקעה גבוהה יותר אפשרית, אך לא הכרחית באופן מוחלט. ראה הערתי הקודמת לגבי הבדלי עלויות.

• תוכן חדש...