Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל זאת - בדוק אם באמת אתה צריך, מכשיר עם CD.

כיום - רוב האנשים אם לא כולם, משתמשים ב דיסק און-קי עם חיבורי ה USB.

יותר שירים ניכנסים, ואין בלאי - של שריטות או קפיצות בנסיעה.

זה נראה כי צריך CD - אבל בפועל כמעט ולא משתמשים בו.

דבר נוסף - מכשיר ההד-יוניט ברכב, עקב המיקום והדרישות - מוגבל בגודל (די-קטן)

וכאשר מורידים את מערכת ה CD המכנית מהמכשיר.

נוצר מרווח יותר גדול בתוך המכשיר - ומקום יותר גדול לאיוורור למפענחים ולמגברים הפנימיים.

לכן זה גם יתרון - לוותר על ה CD - ולהתקין מערכת ללא CD.

מאחר ואתה קונה מכשיר חדש.. בעולם החדש, כדאי לבדוק.. האם באמת נחוץ לך CD.

.. :wink: לשיקולך..

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני לא אומר או קובע כאן בשום פנים או צורה אם אחד משני המגברים המדוברים טוב יותר - אני בא להסביר מדוע אחד מהם שונה במקצת מהנורמה ויחד עם זאת למרות הצהרות ההספק הנמוכות ביותר לווא דווקא ישמע חלש יותר.

גם ציפור קטנה לחשה לי שבמגבר של אודיו סיסטם יש פונקציה נחמדה שגם קשורה לעולם הSQ - בטל בשישים אם משתמשים בHU שיש בתוכו DSP שמסוגל לבצע TA\TC אבל נחמד מאוד לדעת שיש יצרנים שמשקיעים בעקרונות אולד סקול טהורים מעולם הSQ.

בקיצור ברגע שכל הבחירות טובות זה כבר יותר עניין של מה יותר נוח לך לרכוש או בכלל נתונים משתנים כמו גודל, משקל, צבע, בא לי טוב בעין, תחושת בטן וכך הלאה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

תודה רבה חברים

בעניין הרדיו דיסק זה סיכון לקנות מאמזון בריטניה בגלל התדרים? איך בודקים את עניין התדרים לפני שקונים?

הנה קישור לאותו ר"ד המדובר, זה חצי מחיר מהארץ

https://www.amazon.co.uk/Alpine-UTE-92BT-Stereo-Bluetooth-AUX-Input/dp/B018XQKQQU

עריכה אחרונה על ידי hadi tohfi
פורסם

אם המחיר הסופי לאחר משלוח ומיסים הוא משמעותית טוב מהמחיר בארץ, אז הכל טוב.

כמדומני היה חבר פורום אחר, Charger1970, שגם רכש מחו"ל את אותו המכשיר ומאז גם כבר הספיק למכור. אולי יוכל לתת חוות דעת ישירה יותר לגביו.

פורסם

תחושות הבטן כנראה יותר בכיוון האודיו סיסטם ואם הבנתי נכון עדיף שהרדיו דיסק יתאים לפונקציית ה-SQ שהמגבר מספק, אז

האלפיין UTE-92BT שהמלצת הוא מתאים? איך בודקים את התכונה הזאת אם אני רוצה לחשוב על רדיו דיסק אחר?

ואותו רדיו דיסק עולה פחות מ- 650 שקל לעומת 1300 שקל בארץ, וואללה מגרד גם אותו לקנות עכשיו אם הוא ישלים את המגבר

פורסם

אחד לא תלוי בשני.

באלפיין המדובר זה חלק מתכונות המעבד הפנימי שלו, כך שאין צורך להפעיל את הפונקציה המדוברת במגבר.

הפונקציה במגבר תהיה רלוונטית אם תרכוש מכשיר ר"ד שאיננו כולל תיקוני זמן (Time Alignment/correction).

פורסם
לגבי הHDP4 - המגבר הזה עושה משהו קצת שונה ממגבר קלאס D

הוא ממיר את האות האנלוגית הנכנסת אליו לדיגיטלי - בכך מסנן ממנה לחלוטין רעשים, מייצב אותה ומגביר אותה לאות ביניים אופטימלית ואז ממיר חזרה לאנלוגית ומגביר אותה.

מקבלים אמנם אות שעברה פעמיים נוספות המרה וביחס לעולם הSQ זה הניגוד המוחלט לתפיסה של מה זו איכות - כי אות המקור מאבדת מידע מסויים.

אבל בפועל ההבדלים הם לא שמיעים לאוזן אנושית והתוצאה הסופית היא אות נקיה מרעשים עם ניצול קדם מגבר מעולה.

בהשוואה מול לווייתן שהוא ללא ספק תחנת כוח של מגבר לHDP4 שבוצעה מול העיניים שלי במעבדה - בפועל הHDP4 חזק יותר במובן עוצמת השמע וזה בגלל האופטימיזציה הזו של הסיגנל.

לא שהלוייתן לא חזק ולא נקי אבל ההבדלים הם באות הכניסה ומה שקורה לה עד שהיא נכנסת לשלב המגבר עצמו.

בין מגבר שלוקח אות כניסה במתח 2V ומגביר אותה ב150 וואט

לבין מגבר שלוקח אות כניסה במתח 5V ומגביר אותה ב120 וואט

במי הייתם בוחרים בהינתן העובדה ששני המגברים לא מייצרים עיוות שמיע, מפרידים אות לרעש ברמה מספקת וגם שאר הנתונים שלהם טובים?

מי לדעתכם "חזק" יותר?

אדי ידידי היקר :lol:

מה קרה? אני קצת מתפלא עליך. אתה? אתה שאתה לא פרייר בכלל פיספסת בתגובתך לגבי מגברי הקלאס D של הרץ/אודיסון?

אההההההה לא מתאים לך פיספסת בענקקקקקקק.

פורסם

ליאור אני לא מדבר על הגברת קלאס הD אלא מה שהמגבר הזה עושה לאות טרם ההגברה. - יש תמונות בDIYMA שמראות את זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אדי תתחיל לסנן את השטויות שכותבים או מעלים כל מיני גרפים ותמונות באתרים כאלו ואחרים.

אתה יודע מה הקשר שלי למותג/יצרן הזה נכון? אותי לא ניתן לחרטט בתאוריות וסיפורים על המוצר.

אני יודע יותר טוב מכל אחד אחר לעומק מה קורה לסיגנל מהכניסה ועד היציאה. בהתיחסות למה שאתה קראת או שמעת ממקור כלשהוא אוכל רק לומר לך שטויות וקישקוש אחד ענק. חבל שככה מטמטמים אנשים.

"

הוא ממיר את האות האנלוגית הנכנסת אליו לדיגיטלי - בכך מסנן ממנה לחלוטין רעשים, מייצב אותה ומגביר אותה לאות ביניים אופטימלית ואז ממיר חזרה לאנלוגית ומגביר אותה."

אדי חבר יקר אין בשום מגבר של הרץ המרה של אות מאנלוג לדיגיטל. נקודה!

עריכה אחרונה על ידי motronix
פורסם

גרמת לי עכשיו לעבור על כל חוברות ההדרכה של הסדרה - אם זה מגבר קלאס D במיתוג מהיר כמו כל שאר המגברים אז מאיפה מגיע כל המידע ברשת על ההמרה של האות בסדרה הזו?

מאכזב - גם אותי כטועה ומטעה וגם כמישהו שציפה מהמגברים האלה להרבה יותר מסתם הגברה בקלאס D.

ראיתי עכשיו גם שהוציא סדרת מגברים חדשה לגמרי ויש גם לסדרת המילה הגברה ייעודית.

אז חוץ מסדרות הFULLDA בעצם כל השאר מגברים בקלאס D.

תודה על התיקון ליאור.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי אני קודם כל מתנצל בפומבי אם דברי גרמו לאי נוחות לך במובן כלשהו. זאת לא היתה לחלוטין כוונתי.

אני אתקן קודם כל טעות עולמית. מגברי קלאס D אינם מגברים דיגיטלים. נקודה!

מגברי קלאס D לוקחים אות אנלוגי "ומערבבים" את האות הזה עם תדר גבוה (לרוב שן משור או גל מרובע התדר שונה בין יצרני הג'וקים) הטווח 100 קילוהרץ ל 400 קילוהרץ. העירבוב הזה יוצר את הניצולת הגבוה של השימוש במוספטים בדרגות מוצא.

גם סדרת המילה החדשה ML Power המגברים ללא שום המרת אות מהכניסה ליציאה נכנס אנלוג יוצא אנלוג.

לאודיסון יש דבר כזה וזה כבר סיפור אחר.

יש סידרת פרימה ששם מדובר במגבר עם DSP וכן שם מומר האות מאנלוג לדיגיטל (אמיתי) זה נכון.

פורסם

ליאור - תרגיש חופשי לגרום לי אי נוחות כל עוד המידע הוא בסדר ראש החשיבות.

אני יודע שהHDP הוא מגבר קלאס D

ממה שקראתי בדיונים על מגברים בפורומים המגבר הזה עושה משהו לאות, הוא דוגם את הסיגנל בצורה מסויימת - להבנתי הוא עושה המרה של האות אך לדבריך זה איננו נכון.

יחד עם זאת ראיתי בפוסט מסויים אם אני זוכר נכונה, תגובה של פטריק בייטמן עם גרפים שמראים איך המגברים האלו מטפלים באות שנכנסת אליהם רק שאני לא מצליח כרגע לאתר את המידע - שרשורים של למעלה מ140 תגובות.

מה שאודיסון עושים זה ההפך המוחלט מהמרה - הם חוסכים המרות בכך שהם משאירים את הטווח דיגיטלי עד שלב ההגבר עצמו וזה בפני עצמו דבר טכנולוגי אדיר כי הם בעצם מאפשרים לחובבי הSQ לראשונה - לעבוד בצורה נקיה עם קצבי דגימה שעד היום לא היה ניתן להשתמש בהם מבלי לאבד מידע על המרות בדרך.

וכמו כך יש גם את סדרת Z לקלאריון בה המידע נשאר דיגיטלי גם כאשר הוא כבר נכנס לתוך הרמקול (סלילים דיגיטליים שמזיזים את הרמקול בהדרגה) ובעצם ההמרה לאנלוגית היא ברמה החשמלית בלבד בסליל הרמקול.

יש הרבה דברים מעניינים - דווקא כאן מאכזב אותי להבין שהרץ לא עושים משהו קצת שונה ואולי חבל.

לגבי סדרת הML - כאן דווקא אני מאוד נהנה לראות סוף סוף שעוד יצרן מותג על שם בסדרת דגל שלו - הגברת קלאס D.

סטפן מנטץ היה מאוד נועז כאשר עשה את זה כאשר הגיח לשוק עם הדרקוניה, הלוייתן והמונוליט' אל השוק וחולל בו מהפך בעזרת המותג שלו זד אודיו.

אתה ראית את הלוויתן ועשית בו בעבורי תיקון בזמנו - מוצר פנטסטי.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי צריך להבין עמוק בתחום האודיו בשביל להתחיל "לנתח" מוצר. זה אומר שאתה צריך לדעת לקרוא סכמות ולהבין אותן יותר טוב מלפתור נוסחה מתמטית. אני אתחיל מהסוף, הלוויתן מדהים (בעייני) איכות רכיבים מעולה, אלקטרוניקה? סטנדרטית לחלוטין עם ג'וקים פשוטים ואמינים של IR.

אני אשאל אותך שאלה פשוטה. אתה מתרשם מהלוויתן (כדוגמה) אם כן אז תקשיב טוב מגברי הקלאס D של הרץ זה אותו "החרא"

הבנת? אם לוויתן חרא אז הרץ חרא אם לוויתן טוב אז הרץ טוב כי 99 אחוז כל האלקטרוניקה הסכמתית אותו דבר. ולמה אף אחד לא ממציא את הגלגל? מכיוון שכדאי שכל חובבי האודיו יתחילו להבין שמי שממציא פה את הגלגל זה החברות שמיצרות את הג'וקים לדחיפת הקלאס D כגון

International Rectifier ולא יצרני המגברים עצמם.

כולם מתבססים על פיתוח של חברות המוליכים למחצה. פעם היה ברוב מגברי הסטריאו ג'וקים הייבריד שנקראו STK (לרוב של סאניו) כולם צחקו על זה אז שזה חרא וגרוע (אני לא נכנס לזה אם זה נכון או לא) והיום מה שהחליף את ה STK האלו זה למעשה כל הג'וקים האלו של IR שהיום בכלל החברה שייכת ל

Infineon Technologies

אדי יש בעולם המון גאונים שאפילו לא פתחו מוצרים מסוימים ומאחר והאינטרנט חופשי (מידי לטעמי) הם כותבים מה שבא להם

אם תזדקק לעזרה אודות מידע מדויק על מוצרי אודיסון/הרץ/מאסיב אודיו/ריינבואו/קמיליון/רוקפורד פוסגייט/סרווין ווגה. זה בידיים שלי וכל המידע הטכני נמצא אצלי. כמובן שיש דברים שאסור לי לפרסם או לומר כהתחייבות ליצרנים עצמם.

בהרץ אדי רוב המגברים שמייבא היבואן הרשמי בישראל (אודיו סיסטם ד.ס בע"מ) הינם מגברי קלאס D טהורים

סדרת ה HCP גם המונו גם 4 ו 5 ערוצים הינם מגברי קלאס D טהורים.

סדרת ה HDP גם המונו גם 4 ו 5 ערוצים הינם מגברי קלאס D טהורים.

סדרת המילה החדשה אותו דבר (למעשה הם HDP בטכנולוגית הרכבה חדשה)

אני לא מכיר פטריק בייטמן והוא יכול להיות גורו עולמי. שיעלה איזה גרפים שיש לו אם הייתי נפגש איתו הייתי יושב איתו על הסכמות של המוצרים ושואל אותו איך הוא הגיע לחארטה שהוא הגיע (סביר להניח שהוא היה מתפתל ואומר מה שאומר)

לסיכום אודות מגברי הרץ:

מוצרים טובים, איכות יצור גבוהה, הנדסה ותכנון של מעגלי אודיו מעולה, אין שום המרות של אותות מהכניסה עד המוצא, הכל נכנס אנלוגי מוגבר ומנווט לאורך כל הדרך גם במגברי ה AB וגם בקלאס D ויוצא אנלוגי.

למעשה מוצרי הרץ זה אודיסון למי שלא יכול לשלם על אודיסון (יש הבדלים במוצרים ועלויות יצור שונות)

ונסיים בזה:

"

מה שקראתי בדיונים על מגברים בפורומים המגבר הזה עושה משהו לאות, הוא דוגם את הסיגנל בצורה מסויימת - להבנתי הוא עושה המרה של האות אך לדבריך זה איננו נכון. "

אדי אתה יודע לקרוא סכמות? אם כן אתה מוזמן למעבדה תקבל קפה ועוגיות (אבל רק אחרי שתמצא את המעגל/המקום שדוגם את הסיגנל) אני כבר אומר לך שכדאי לך להביא קפה עוגה עוגיות מהבית כי לא תמצא דבר כזה :-D

• תוכן חדש...