Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

ברכב של אשתי (סוזוקי ליאנה 2006) דולקת כבר תקופה ארוכה הנורית של ה - check engine. הדבר לא מפריע לנסיעה בשום צורה ומבירור שערכתי בזמנו נאמר לי שלעיתים קרובות הנורית הזו נדלקת ככה סתם - מבלי שתתריע על תקלה ושאין ליייחס לעניין חשיבות מיוחדת. הבעיה היא שהשבוע שהאוטו היה אמור לעבור טסט, הוא נכשל כשסעיף הליקוי הוא: "302 - זיהום אוויר - לקוי. לא נבדק. נורית check engine דולקת"

אשמח לחוות דעתכם לגבי משמעות הסיבה לליקוי ואיך אני יכול לפתור את הבעיה הזו. האם עלי ללכת לחשמלאי שיבדוק את הנורית או למוסך, ואם כן האם רק למוסך מרכזי/מורשה? חשוב מאד לציין כי מדובר ברכב שני בבית שכמעט ואינו נוסע ואני מעוניין לעבור את הטסט הזה בהשקעה המינימלית האפשרית.

צירפתי גם תמונה של הנורית הדולקת.

תודה,

CHKENG.jpg

פורסם
הדבר לא מפריע לנסיעה בשום צורה ומבירור שערכתי בזמנו נאמר לי שלעיתים קרובות הנורית הזו נדלקת ככה סתם - מבלי שתתריע על תקלה ושאין ליייחס לעניין חשיבות מיוחדת.

זה פשוט לא נכון - הנורה לעולם אינה נדלקת סתם. הנורה נדלקת כשיש בעיה באחד מהחיישנים או המכלולים. זה נכון שהרכב יכול להמשיך לנסוע במצב הזה אבל הוא כמעט בוודאות מזהם יותר ממה שמותר וכנראה גם צורך יותר דלק ממה שאמור.

סריקת תקלות אפשר לבצע כמעט בכל מוסך, והיא תגיד מה לא עובד.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לפי מה שרשמת הם אפילו לא בדקו את הרכב. רוב הסיכויים שמדובר בחיישן חמצן או במקרה הגרוע בממיר דפוק, סתם זה בוודאות לא נדלק.

לך למוסך לאיפוס הנורה ולאבחון. אם לא חוזר מיידי גש לטסט שוב אם חוזר מיידי תקן - אין לך ברירה אחרת.

STI 2004

פורסם

הייתה לי אותה בעייה ברכב הקודם, סיויק 04 וגם הרכב נשכל טסט. הבעייה הייתה חיישני חמצן (הרכב הנ''ל קיימים שניים, קידמי ואחורי) אחרי החלפה שלהם נעלמה הבעייה. לא הורגש שינוי בביצועים או בצריכת הדלק.

פורסם

במכון רישוי לא אמורים להדוק מה הסיבה לנורה דולקת.

יצא נוהל חדש לפני מספר שנים - עצם זה שנורת Check engine דולקת - סיבה לפסילה בטסט.

פעם היו מעבירים עם הנורה הזאת, כל עוד בדיקת זיהום הייתה תקינה. היום כבר לא.

גם גוגל יודע לסרוק תקלות אם הכוונה לתקלה P302.

התקלה אומרת שאין הצתה בצילינדר מס2 התיקון פשוט.

אתה צריך לגשת למוסך.

302 זה סעיף פסילה בטופס של מכון הרישוי.

זה לא קוד תקלה. הם לא בודקים קודי תקלה.

פורסם

לפי ההודעה אני מבין שלא ניגשת אף פעם לבדוק מה מקור התקלה..

אני ממליץ. לך גם בשבילך להתחבר למחשב ולראות על מה התקלה נופלת.

פורסם

שוב תודה לכל העונים :). למרות שאני מבין שקשה לצפות דברים כאלו מבלי להבין את מקור התקלה - אבל האם יש למישהו סדר גודל של כמה אמור לעלות תיקון של בעיה כזו (הכוונה אם מדובר ברמה של כמה מאות שקלים בודדים, או יותר לכיוון כמה אלפים). מצטער על הבורות, אבל לצערי אני בדיוק מסוג האנשים שמגיע למוסך ורואה את כל העובדים מחליפים ביניהם כיפים על העובדה שבאתי :-)

תודה

פורסם

כדאי להיכנס למכון להזרקות דלק טוב שיש עליו המלצות בפורום בשפע ולבדוק האם הבעיה קשורה לחיישן חמצן/ממיר קטליטי או שבכלל מדובר בסליל הצתה פורץ סורר

היה כאן שרשור של משתמשת על רכב דומה משנתון 2002, והחליפו שם הרבה מאוד חלקים וסתם חבל :

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?494217-%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%95-%D7%A0%D7%92%D7%9E%D7%A8-%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%A0%D7%94-2007-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%A8-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D/page3&highlight=%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99+%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%A0%D7%94+%D7%9E%D7%99%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A8

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

המוסך הקבוע שלך יכול להתחבר ולברר מה התקלה ואם הם בני אדם, זה לא יעלה או עלות סמלית. אופציה זולה היא להזמין ODB כזה למשל, באמצעותו תדע מה התקלה, תוכל לכבות את הנורה ולנסות בשיטת מצליח. למצער תדע בפני מה אתה עומד.

על השאלה שלך אי אפשר לענות - יכול להיות אכן דבר טריביאלי לגמרי או ממש לא, ויתכן שיש צירוף של דברים.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...