Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל זה קרינה אלקטרומגנטית - קרינה מקווי מתח, רדיו, מיקרוגל, סלולר, WiFi, בלוטות', מכ"מ, אור, רנטגן, קרינת גמא... זה הכל אותו יצור. השאלה היא מה התדר ומה ההספק / עוצמת השדה. אנחנו יודעים בדיוק מה קורה בגוף כשהתדר מספיק גבוה (קרינה מייננת) או כשההספק מספיק גבוה (חימום ע"י קרינה כמו במיקרוגל). כל מה שלא בתדר מספיק גבוה ולא בהספק מספיק גבוה אנחנו לא יודעים. יש סטטיסטיקות וקורלציות אבל זה לא נחשב כהוכחה וודאית שזה מסוכן, לכל היותר כחשד. על בסיס החשד הזה קובעים כל מיני תקנים ורמות חשיפה מומלצות, לא כי ידוע שחשיפה מעבר לזה עושה נזק וודאי, אלא כדי לנקוט במשנה זהירות. אף אחד לא יודע אם זה מבוסס או לא.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הגיעה אלי התייחסות רשמית מטעם משרד הגנת הסביבה, היבואן ותאגיד יונדאי (סה"כ 4 מסמכים רשמיים) לגבי היונדאי האיוניק הנפוצה אצלנו בחברה.

איני יודע עדיין האם אני יכול להפיץ אותה ברבים אך ארשום שהם יורים לטיעונים ישר בין העיניים, בעיקר הדוח ממשרד הגנת הסביבה שלנו. המסמך הרשמי מתאגיד יונדאי מוגדר "to whom it may concern" לכן הוספתי צילום מסך שלו.

אתן כאן תמצית מתוך דוח המשרד להגנת הסביבה, אגף למניעת רעש וקרינה תחום קרינה בלתי מייננת מאוגוסט 2017:

"רקע לביצוע המדידה: בעקבות פניה שהתקבלה בתאריך 12.06.2017 לחשש מקרינה אלקטרומגנטית ברכב היברידי מסוג היונדאי איוניק , ערכתי בתאריך 19.06.2017 בין השעות 09-11 מדידות של שדה מגנטי רכב הנ"ל כדי לבחון את מידת השפעת המערכות חשמל על הנוסעים ."

"ניתוח תוצאות:

הבדיקה בוצע בירושלים בתנאים מיוחדים של האצה בעליות, ירידות תלולות ובלימה חרום. תוצאות המדידה מצביעות על רמות השדה המגנטי נמוכות ביחס לסף שנקבע בהמלצות ארגון הבריאות העולמי כבלתי מזיק לחשיפה. 9 מיליגאוס( נמדדה ברצפה של הרכב קדמי של הנהג במצבים – קרינה חריגות רגעית ) 12 של האצה בעליה או בירידה תלולה ,ואלה לא משפיעות על הממוצעים ,שהערכים שלהם נמוכים מ 4 מיליגאוס .

המסקנה שברכב היונדאי יוניק היברידית אין סכנת קרינה חריגה בשום מושב של הרכב"

Capture.JPG

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
הגיעה אלי התייחסות רשמית מטעם משרד הגנת הסביבה, היבואן ותאגיד יונדאי (סה"כ 4 מסמכים רשמיים) לגבי היונדאי האיוניק הנפוצה אצלנו בחברה.

איני יודע עדיין האם אני יכול להפיץ אותה ברבים אך ארשום שהם יורים לטיעונים ישר בין העיניים, בעיקר הדוח ממשרד הגנת הסביבה שלנו. המסמך הרשמי מתאגיד יונדאי מוגדר "to whom it may concern" לכן הוספתי צילום מסך שלו.

אתן כאן תמצית מתוך דוח המשרד להגנת הסביבה, אגף למניעת רעש וקרינה תחום קרינה בלתי מייננת מאוגוסט 2017:

"רקע לביצוע המדידה: בעקבות פניה שהתקבלה בתאריך 12.06.2017 לחשש מקרינה אלקטרומגנטית ברכב היברידי מסוג היונדאי איוניק , ערכתי בתאריך 19.06.2017 בין השעות 09-11 מדידות של שדה מגנטי רכב הנ"ל כדי לבחון את מידת השפעת המערכות חשמל על הנוסעים ."

"ניתוח תוצאות:

הבדיקה בוצע בירושלים בתנאים מיוחדים של האצה בעליות, ירידות תלולות ובלימה חרום. תוצאות המדידה מצביעות על רמות השדה המגנטי נמוכות ביחס לסף שנקבע בהמלצות ארגון הבריאות העולמי כבלתי מזיק לחשיפה. 9 מיליגאוס( נמדדה ברצפה של הרכב קדמי של הנהג במצבים – קרינה חריגות רגעית ) 12 של האצה בעליה או בירידה תלולה ,ואלה לא משפיעות על הממוצעים ,שהערכים שלהם נמוכים מ 4 מיליגאוס .

המסקנה שברכב היונדאי יוניק היברידית אין סכנת קרינה חריגה בשום מושב של הרכב"

[ATTACH=CONFIG]504408[/ATTACH]

בתור כמעט לקוח של נירו, שעד לפני שבוע היה סגור על הרכב ושינה לחלוטין את דעתו, אשמח במידה ותוכל

לשתף אותי באופן פרטי על התגובות שקיבלת. :)

קצת מוזר שקיה לא מפרסמת בצורה מסודרת את תגובותיה ואת מדידות הנגד לציבור. סה"כ - הם מפסידים לקוחות.

פורסם
בתור כמעט לקוח של נירו, שעד לפני שבוע היה סגור על הרכב ושינה לחלוטין את דעתו, אשמח במידה ותוכל

לשתף אותי באופן פרטי על התגובות שקיבלת. :)

קצת מוזר שקיה לא מפרסמת בצורה מסודרת את תגובותיה ואת מדידות הנגד לציבור. סה"כ - הם מפסידים לקוחות.

אני לא מצליח לצרף את המסמכים לכאן, גם לא בהודעה פרטית. (נעלמה אפשרות העלאת הקבצים מעורך ההודעות)

אם תרצה, תשלח לי את כתובת האימייל שלך בפרטי.

זה קצת אקסטרפולציה להסיק מהבדיקה שעשו על האיוניק אבל נראה לי שאתה יכול להיות רגוע עם הנירו ולהמשיך להנות ממנו.

האימייל הזה במקור הגיע ממנכ"ל קבוצת הרכב הפרטי בכלמוביל (יבואן יונדאי), לא אתפלא אם יבואן קיה נוקט בצעד דומה (אין לנו נירו בחברה).

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

מציע לכם לקרוא את המסמך של National Cancer Institute. פחות או יותר מחסל את כל החששות, משאיר רק את סיפור הלאוקמיה בילדים בקרבת מתח גבוה כמשהו שעדיין לא נמסגר סופית כיון שהסטטיסטיק לא מספיק חזקה. אז נכון שהאמון שלי במוסדות האמריקאיים לא יותר גבוה מהאמון שאני נותן בישראליים, אבל החבורה הזו עשתה את העבודה המסודרת ביותר שאפשר.

אדם טבע ודין הוא ארגון שיצא נגד כל דבר, אני לא נותן בו אמון.

כמובן שלא מדברים כאן על מישהו שגר 20 מ' מהמשדר של מכ"ם לגילוי טילים בליסטיים, אבל בחשיפות שגרתיות נראה שאין סיכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הקישור הראשון בהודעה #60 של קובי.

אחזור עליו:

https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/radiation/electromagnetic-fields-fact-sheet

בקצרה - זה כמו קפה: מנסים להצמיד לקרינה הזו תופעות שליליות, בצלחה מוגבלת מאד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם כבר מדברים על סטטיסטיקה, אתם יודעים שבאזור חיפה אחוז חולה אסטמה בארץ הוא הגבוה ביותר? נכון כולנו יודעים למה אבל לא הצליחו להוכיח את זה באופן מדעי. דבר נוסף קולטים סולרים על גגות בתים פרטים, מישהו היה רוצה לשים תחנת חשמל מעל לחדר הילדים שלו? חומר למחשבה...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

כנראה שהוא מתכוון לכמה אמפרים של החשמל המיוצר בקולטים פוטואלקטריים על הגג. האמת היא שאיני יודע מה הזרם שמפיקים הקולטים, אבל צריך להביא בחשבון שבקירות הבתים עוברים הרבה מאד קוי חשמל, ואם הקוים היורדים מהגג לא עוברים בצמוד לחדרי השינה אין להם משמעות מבחינת שדות אלקטרומגנטיים.

לגבי הסטטיסטיקה של חיפה - אכן העיר, ובמיוחד שכנותיה מצפון וממזרח - סבלה הרבה מאד שנים מזיהום אויר מהתעשיה הכבדה במפרץ. הזיהום הזה הופחת במידה רבה - כנראה עדיין לא מספיק - אבל את האפקט על בריאות התושבים לא נראה לפני שיחלפו כמה עשורים.

פורסם
אפשר הסבר מהם הסכונים בקולט סולרי מבחינה קרינה?

בנוסף למה קולט סולרי חשמלי מסוכן יותר מקולט סולרי של דוד מים?

צובר חשמל במצברים(לא יודע בדיוק התהליך) , דוד שמש לא קשר לחשמל. קרני השמש מחממים המים שנימצאים בצינורות בתוך הקולט. הכי טבעי שיש.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

אין מצבר. יש לוח ויש ממירים ומתגים.

יש כמה סוגים של לוחות סולארים, ממה שאני הבנתי דרך האקדמיה, הכי נפוץ הם לוחות שהם כמו דיודה: גביש סיליקון בתוך הלוח, וריכוז הקרן לחימום הגביש בשביל ליצר אלקטרונים.

כמו הרעיון של לוח שמש רק במקום מים שיש על הלוח, יש גבישי סיליקון.

ממה שאני הבנתי ממהמדס חשמל של חברת החשמל: החשמל שנקלט בקולט הוא לשימוש ביתי.

לעומת זאת מאיש משפחה שעשה את העסקה הזו, הוא טוען שהוא מוכר את החשמל לחברת החשמל, וצורך חשמל בחזרה מחברת החשמל (מכירה וקניה, ולא שימוש בהספק החשמלי שנותר מהקולט). אני חייב לציין שאת השיחה הזו עם קרוב משפחה, נעשתה לפני כמה שנים טובות.

פורסם

כמה סמלי שהכותרת לאשכול הזה היא "קרינה ביונדאי נירו". לא מסוגלים אפילו להבחין בין יונדאי לקיה, אבל "שמענו שקרינה זה מסוכן".

פורסם
כמה סמלי שהכותרת לאשכול הזה היא "קרינה ביונדאי נירו". לא מסוגלים אפילו להבחין בין יונדאי לקיה, אבל "שמענו שקרינה זה מסוכן".
צודק טעות שלי אשמח שישנו הכותרת. אבל כולם פה הבינו את התוכן של השירשור. כותרת פחות חשובה.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

• תוכן חדש...