Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחי הפורום,

במיצובישי לנסר 2006 זיהיתי בעיה בבלמים בנסיעה במהירות של בערך מעל 100 קמש, מתחת לזה הכל תקין.

הבעיה היא שמעל מהירות זו, בלחיצה אפילו קלה על הבלם (להאטה) מרגישים קושי בלחיצה על הבלם ורעידות בדבשה כאילו ה ABS נכנס לעבודה ואז הרכב מקבל משיכה שמאלה עם הרכנה של צד ימין קדמי.

נראה כאילו גלגל שמאלי אחורי בולם בעצמה גבוהה יחסית ל 3 האחרים.

נוריות הבלמים וה ABS נדלקות רק בהדלקה ונכבות תוך 2 שניות ונשארות כך כל הנסיעה. עם סקנר על המחשב לא קיבלתי שום שגיאה וגם לא בהיסטוריה. במהירות נמוכה ה ABS נכנס לעבודה כמו שצריך ועובד תקין.

בניתוק ה ABS על ידי הוצאה הפיוז שלו (נורית ה ABS הכתומה נדלקת) הכל תקין בבלמים 100% ואין בעיה.

זאת אומרת שהבעיה מתרכזת במערכת ה ABS כנראה.

עשיתי מדידות ל 4 הגלאים כאשר הם מנותקים מהמערכת ויש לכולם התנגדות של בערך 1500, מדדתי מתח AC על גלאים עם סיבוב הגלגלים ביד ויש שם כמה מאות mv. גם בדקתי בנסיעה את המתח של הגלאים במספר מהירויות כולל מעל 100 קמש ונמצא בגלאים הקדמיים מתח AC בסביבות 10V (עשר) ובאחוריים מתח של בערך 1V (אחד) המתח משתנה לינארית כמו המהירות. ההפרש בין הקדמיים לאחוריים מוזר (אבל הם גם שונים פיזית), אבל שני הצדדים הקדמיים דומים אחד לשני וכך שני הצדדים האחוריים דומים אחד לשני.

בנוסף פירקתי את הגלאים וניקיתי אותם מלכלוך מתכתי שנדבק אליהם (והיה הרבה) אבל הבעיה לא העלמה.

כל הזמן חשדתי שאחד מהגלאים מזייף רציני יחסית לאחרים ומבלבל את המערכת אבל לא מצאתי אחד.

האם יש עוד דרך לבדוק עוד את מערכת ה ABS?

אולי סקנר מקצועי יותר יראה דברים אחרים?

בברכה לכולם

פורסם

עדכון שהרכב אצלי מספר חודשים ואין לי עליו היסטוריה של טיפולים/תיקונים שנעשו לו, מלבד שהייתה פעם תאונה קדמית ימנית.

לא סביר גם שהנהגים הקודמים נסעו מעל 100 .

פורסם

לי זה ממש לא נשמע כמו בעיית ABS אני מכוון לצלחת לא חרוטה כמו שצריך , מערכת ה ABS היא מערכת ברמה תעופתית היא לא נכנסת לפעולה ברגישות נמוכה , כמו כן התיאור שלך לגבי ניתוק הפיוז של ה ABS לא נשמע לי מספיק מקצועי . לצורך העניין יש לחבר קורא OBD2 ולבדוק אם נרשמה ברכב הודעת שגיאה מסוג: "ABS pump voltage fault code"C2116

פורסם

בבדיקה עם סקנר OBD2 (זה מתאם שמתחבר על המחבר של הדיאגנוסטיקה ועם אפליקציה בנייד) לא התגלתה שום תקלה כמו שכתבתי בהתחלה, היא עובדת ומראה נתונים שונים לגבי הרכב אבל לא רשומות תקלות באופציה שמראה תקלות וגם לא מראה נתונים לגבי גלאי המהירות של הגלגלים, אולי צריך סקנר מקצועי יותר כמו של מוסך יבואן.

לגבי ניתוק פיוז ה ABS , זה בוודאות הנתיך של ה ABS כי כשהוא איננו אז הנורית הכתומה של ה ABS נשארת דלוקה ואז הבעיה שתיארתי נעלמת והכל תקין וסבבה חזרתי על זה מספר פעמים לצורך וידויי.

פורסם

ייתכן ולא יהיה מנוס מלגשת ולהיתחבר לסורק מקצועי ומקורי שיצביע על תקלה ספציפית באחד ממיכלולי ה abs. מה שאני הייתי עושה לפני זה הוא לבדוק שכל הקאליפרים נעים בחופשיות על המובילים שלהם ומרענן כבר על הדרך נוזל בלמים בכל המערכת.

פורסם (נערך)

שלום מאור,

איך יכולים הקליפרים או השמן (כמו שכתבת שממליץ) לגרום לבעיה בדיוק מעל מהירות של 100 קמש, וכשמנותק ה ABS (מהפיוז) אין בכלל את הבעיה?

ולכולם,

רציתי לשאול אולי יש המלצה על מוסך עם סורק מקצועי (למיצובישי) באזור המרכז?

במוסכי היבואן רוצים 250שח רק בשביל להתחבר עם הסורק:cry:

עריכה אחרונה על ידי gadi77
פורסם

שלום לכולם

רציתי לשאול אולי יש כאן מישהו עם סורק מקצועי למחשב הרכב (למיצובישי לנסר 2006) לזיהוי תקלות?

עם המתאם בלוטוס שקונים באיביי ואפליקציה במחשב אני לא מוצא תקלות, את הפרמטרים האחרים הוא מראה בסדר.

אודה מאוד אם אוכל להגיע למישהו להתחבר למחשב הרכב עם הסורק.

פורסם

אצלי בלנסר 2006 הייתה בעיה דומה של משיכה שמאלה.

עשיתי כיוון פרונט, הצלבתי צמיגים - נאדה.

כשהחלפתי רפידות וצלחות הקפדתי לנקות היטב ולגרז ומאז התופעה נעלמה.

לא יודע אם זה המקרה אצלך, אבל הייתי ממליץ לבחון את הכיוון, ואולי לנסות גם רענון נוזל בלמים.

אגב, בדקת את צינוריות נוזל בלמים?

פורסם
שלום לכולם

רציתי לשאול אולי יש כאן מישהו עם סורק מקצועי למחשב הרכב (למיצובישי לנסר 2006) לזיהוי תקלות?

עם המתאם בלוטוס שקונים באיביי ואפליקציה במחשב אני לא מוצא תקלות, את הפרמטרים האחרים הוא מראה בסדר.

אודה מאוד אם אוכל להגיע למישהו להתחבר למחשב הרכב עם הסורק.

הרי זה ברור שאם אתה מוציא את פיוז ה abs והבעיה נעלמת אז אכן מזוהה בעיה כלשהי עם מערכת ה abs. המערכת יכולה לפעול או להעכשל במיספר מצבים כמו מערכת בלימה לא תקינה לחלוטין. מצב של קאליפר תפוס יכול להביא לבלימה מוקדמת מספיק בשבריר השניה באותו גלגל בו הוא תפוס עם רגע הלחיצה על הבלם וזה יכניס את ה abs לעבודה. לכן תחילה עש לבדוק את כל העניין שהזכרתי למעלה ושוב...על הדרך לרענן נוזל בלם. אם לאחר כל זה הבעיה לא תיפתר אז תיגש ותשלם על אבחנה עם סורק מקורי.

פורסם (נערך)

מאור,

איך שזה קורה, בלחיצה על הבלם (מעל 100 קמש) , ואז כשהמהירות יורדת מתחת תוך כדי הלחיצה הבעיה נעלמת. עקבי ומדויק כאילו זיוף של המערכת משהו שמשגע את המחשב ה ABS.

אם הגלגלים מסתובבים חופשי ביד אז נראה לי שלא משהו תפוס, צודק?

ראיתי באינטרנט שיש מיכשור שיכול להתחבר למחשב ברכב ולהראות תוך נסיעה את מהירות הגלגלים בו זמנית ואז אפשר לראות אם מישהו מהם מזייף ואם לא מזייפים אז זה כנראה מחשב ה ABS שזה חתיכת מחיר. או שיש עוד גורמים. האם נתקלתם בציוד כזה למיצובישי?

עריכה אחרונה על ידי gadi77
  • תוכן חדש...