Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעקבות הסערה, נפל עץ ביער שליד הבית שלי, האם מותר לחתוך אותו ולקחת הביתה?

אם כן, אשמח לקישור שמאשר לי לעשות את זה, פן אקבל דוח מפקח

פורסם

לא יודע אם מותר, אבל תוודא שכדאי, העץ עלול להכיל מזיקים כולל כאלה שיכרסמו לך רהיטים אחרים בבית.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
השאלה האמיתית היא אם מישהו שמע שהוא נפל.

אם לא, האם הוא באמת עשה רעש? :puzzled:

או האם הוא נפל על חתול חי-מת שגר בקופסא

פורסם

http://www.sviva.gov.il/InfoServices/ReservoirInfo/doclib/%D7%98%D7%91%D7%A2/word/teva17.doc

בגדול, אם העץ לא מחובר לקרקע - מותר לך.

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא, אם עוצר אותך פקח\שוטר איך אתה מוכיח לו שהעץ היה מנותק מהקרקע.

מנסיון, הכי בטוח לפנות לקקל, לבדוק מי פקיד היערות הרלוונטי לאיזור ולקבל ממנו אישור. שוב מניסיון, אם העץ נפל ישמחו לעזור.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

לקחתי יוזמה ופניתי עם השאלה הזאת לדף קק"ל בפייסבוק, זאת התשובה שקיבלתי:

תודה על פנייתך לקרן קימת לישראל.

לשאלתך האם ניתן לאסוף גזע עץ כרות ביער,

1. קיים נוהל לאיסוף עץ יבש באופן עצמאי, וזאת בכפוף להדרכה וחתימה על טפסי בטיחות בכל משרד אזורי של קק"ל. הטופס הקיים באתר קק"ל באינטרנט תחת מדור טפסים :

בקשה לאיסוף גזם / בולי עץ שוכבים ויבשים לצריכה פרטית

החוק קובע כי לקיחה ואיסוף של תוצרת יער מחייבת ברישיון מאת פקיד היערות.

עוד קובע החוק כללי בטיחות לכריתת עצים, להערכתנו המקצועית הציבור הרחב אינו יכול לעמוד בכללי הבטיחות שנקבעו ואין לו את הידע המקצועי והמוסמך אשר דרוש כדי לכרות / לגזום עצים, אך ורק לאחר קבלת אישור של היערן האזורי

חשוב לציין:

כל לקיחה/ איסוף עצה או/ו חלקים מהעצים כולל פירות צריך אישור קק"ל ותיאום עם היערן המקומי

ניסיונות העבר לא צלחו בשל פגיעות בטיחותיות שהתרחשו.

2. קרן קימת לישראל מחלקת מעת לעת עצים יבשים וגזם הנוצר מטיפול שוטף ביער בהתאם למצאי הגזם הפנוי לחלוקה.

ככלל, בהתאם להתקשרות מאושרת במכרז, ביערות קק"ל עובדים קבלנים המבצעים עבודות ייעור הכוללות גיזום.

כחלק מתנאי ההתקשרות, הקבלן זכאי לקבל לרשותו את הגזם.

במידה ונשאר גזם שאינו שייך לקבלן מבצע, נערכת חלוקה במספר מוקדים ובתחנות חלוקה, כל זאת בהנחיית מנהל האזור ומנהל גוש היער.

אתה מוזמן לשוב אלינו בכל שלב,

תודה על שיתוף הפעולה,

פורסם

עפ"י התשובה שהם נתנו לך איסוף אצטרובלים/זרדים ביער מצריך אישור ותיאום עם היערן המקומי, נשמע הזוי.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

אכן! זה תקף גם לזרדים.

זה רק מוכיח שהשאלה לא נכונה.

כשבאים לרשויות עם שאלות לא נכונות נוצרים אבסורדים שכאלה, חוק ותקנות לא יכולים להכיל שיקול דעת מקומי/פרטני, זה מסובך מדי.

ברמת המעשה, בפועל, אף אחד לא יתייחס לזרדים או ענפים שנפלו (ע"ע איסוף לל"ג בעומר) והרמת הגבה תתחיל רק כשמעורבים בעניין כלי עבודה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מהתשובה שלהם ניתן להבין למישהו שם היה ממש יום שלם ללא מעש במשרד, חשב על זה כל הבוקר וככה בין הסנדביץ של הבראנצ והיציאה ללאנץ הוא כתב את זה ועשה עיברות נאה לפני הפסקת התה ב15:00

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...