Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,ברשותי רכב מאזדה 323 לאנטיס משנת 2004 כבר שלוש וחצי שנים.

בשלוש שנים האחרונות הייתי נוסע מעט מאוד ברכב בגלל השירות הצבאי והייתי בודק מים שמן וכו' פעם בחצי שנה בערך.עכשיו כשהשתחררתי נזכרתי לפתוח את המכסה מנוע וגיליתי שאין מים בכלל במיכל עיבוי אבל כשפתחתי את הרדיאטור עצמו היו בו מים, אז פשוט מיליתי את המיכל עיבוי וציפיתי לטוב . אחרי שבועיים ראיתי שירד המפלס אז ניגשתי למכונאי שבדק לי את המערכת עם לחץ ולא גילה נזילות,הוא טען שהמים פשוט גולשים מהמיכל עיבוי החוצה כשהם מתחממים, אבל זה לא היה נראה לי הגיוני אבל בכל מקרה החלפתי את הפקק של הרדיאטור. ניגשתי אתמול למקום שמתעסק ספציפית ברדיאטורים וסיפרתי לו הכל ,הוא מצא נזילה קטנה בצינור הראשי שמחבר בין הרדיאטור לראש מנוע אם אני לא טועה ותיקן אותה.

עכשיו שפתחתי את המכסה מנוע ראיתי שוב ירידה קטנה במיכל עיבוי וזה נראה לי כבר ממש חשוד, אז אם למישהו יש רעיונות אשמח לשמוע.

המנוע אגב לא מתחמם , בדקתי שלא יוצא עשן לבן מהאגזוז ובדקתי שאין מי קירור בשמן .

תודה רבה !

פורסם

עכשיו לאחר שתוקנה הנזילה הקטנה שהייתה באותו צינור תשלים את החסר ותעקוב...ייתכן והיה קצת אויר במערכת שהתמלא לאחר התיקון, ההשלמה של הנוזל והנסיעה. תמלא לקו המקסימום ותעקוב..ואם ימשיך לרדת המיפלס תעדכן.

פורסם
אם המפלס בין המקס' למינ' אין לך מה לחשוש.

תעקוב תמיד אחרי המפלס שלא יורד מתחת למינ'.

זה שהמיפלס לא יורד מתחת למינימום לא אומר שזה תקין. אם הוא כל הזמן משלים למקסימום ומספיק שיורד לו בכמה סנטים לכיוון האמצע זה כבר אומר שיש בריחת נוזל מאיפשהו. במיקרה שלו בגלל שהיה נזילה והשלמות צריך נסיעה או שתיים שכלצמערכת הקירור תשלים את עצמה ולכן דרוש מעקב לפחות בהתחלה וייתכן חוסר קל רק בהתחלה.

פורסם

מתוך ספר אחזקה ללאנטיס

גם בלאנטיס אצלי מדי פעם המפלס במיכל עיבוי בין המינ' למקס', מוסיף קצת נוזל קירור ואין שום נזילות.IMG_20180324_135431.jpg

פורסם

לחמותי יש לאנטיס 2002 ומערכת הקירור מעולם לא איבדה אפילו מיל 1. מתי שאיבדה אז הייתה נזילה מפקק הנס קפה היושב ממש בבלוק מאחורי רצועת התיזמון. סידרתי לה והמערכת לא מאבדת בכלל. כנל גם לגבי לא מעט לאנטיסים שעברו לי בידיים. אם מערכת הקירור תקינה ואטומה אין סיבה שנוזל יילך לאיבוד גם לא כדי לשמן את ציר המשאבה לפי כמה דעות פה.

פורסם

אז לא ראית רכבים חדשים לגמרי עם חוסר של בערך כוס וחצי של נוזל קירור כבר בטיפול הראשון וגם השני. גם רכבים ישנים מאותו הדגם שבאחד יש חוסר ובשני לא וכל זה ללא טיפה של נזילה.

לא צריך להתרגש מכל טיפה שחסרה כל עוד המצב לא מחמיר.

פורסם

לא דובר פה על רכב חדש אלא להיפך..רכב ישן ואחד האמינים במנועים ובמערכות הקירור. יש לי גם רכב חדש שפעם בהמון זמן יוצא לי להוסיף כמה מילימטרים של נוזל קירור אבל במיקרה של פותח השירשור לא צריך להיות חסר בכלל גם לא פעם באף פעם.

• תוכן חדש...