Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

עשיתי היום טיפול לקרבורטור לסקודה פיבוריט שנת 92 במוסך ראשי.

בסוף התברר כי את הבדיקה והכיוון של הרכב על המכשירים הם לא יכולים לעשות כי הוא מקולקל ושגם מפי המנהל עבודה שלהם זה לא צריך, אפשר לכוון לפי השמיעה!

בקיצור, מי אני שאתווכח איתם. נסעתי הביתה ובדרך חזרה שמעתי מין נקישות מוזרות מהמנוע בזמן שלחצתי על הגז והמנוע היה על טורים נמוכים. חשוב לציין כי את התופעה הזאת אני הכרתי ברכב רק בעליות קשות כאשר הרכב היה בסל"ד נמוך ואז פשוט הורדתי הילוך וזה נגמר.

לפי דעתי הם שינו את כיוון בורג אשר אחראי על וויסות אוויר\דלק למנוע ובגלל זה יש למנוע תערובת לא נכונה! לא חזרתי למוסך כי הם כבר סגרו.

בקיצור אני מאד עצבני במיוחד לאחר שהדגשתי למכונאי כי חייבים לכוון את הקרבורטור כנדרש.

האם אני צודק לגבי הבורג?

פורסם

נראה לי שאתה צריך לעשות כיוון הצתה....לפתוח את הבורג של המפלג ולסובב את המפלג כמה מ"מ נגד כיוון השעון ,לסגור את הבורג שוב(לפני שאתה נוגע כדאי לסמן עם טיפקס איך הוא היה מכוון מלפני כן)ואז לעשות סיבוב ולבדוק שוב - אמור להיפתר...עניין של 10 דקות.

פורסם

המפלג הוא בעצם מין מכסה שאליו מתחברים החוטים של הפלאגים-5 חוטים מתחברים אליו,יש מין בורג 10 או 11 מ"מ שמחזיק את המכסה הזה שלא יזוז מהכיוון שלו,הבורג יושב על התושבת של אותו מכסה,פשוט צריך לפתוח את הבורג טיפה עם מפתח פתוח ,ולסובב את המכסה הזה ,אתה יכול לעשות את זה כשהרכב מונע ולראות איך זה משפיע...מקסימום אם לא יעזוק(קשה לי להאמין שלא) אז תמיד תוכל להחזיר למצב המקורי(מה שסימנת עם טיפקס),אגב כיוון המכסה הזה משפיע ישירות גם על התאוצה והסחיבה של הרכב,אם לא נגעת בו המון זמן וסידרת את הקרבורטור,זה מאוד סביר שצריך לכוון אותו מעט.

תזכור :

סיבוב של המכסה הזה(מפלג) בכיוון השעון ייתן לך סחיבה ותאוצה הרבה יותר טובה ,כיוון לכיוון ההפוך ייתן לך את ההפך...שוב....בגבול מסויים.

בהצלחה.

פורסם

הנקישות שהינך שומע נקראות "צילצולים".

כנראה בעת כיוון הקרבורטור על בסיס שמיעה , כיוון המכונאי גם את המפלג, כך שצליל המנוע יהיה "עגול" ( קבוע ) ללא שינויים בטורים לאורך זמן.

כל אשר עליך לעשות הוא לקחת מפתח המתאים לבורג המחזק את המפלג למקומות ולהזיזו מעט. תיסע עם הרכב, היה ועדין נשמעים הצילצולים, חזור על הפעולה שתוארה עד אשר יפסקו הצילצולים. אין לסובב את המפלג באופן דרסטי ממקומו. הדבר עלול להביא למצב בו הרכב לא "יסחוב" כתמול שלשום.

רק אני ואנוכי נורמלים מכולם.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

פורסם

אני חייב לציין כי המכונאי לא נגע במפלג בוודאות!

אולי צביקה קרבורטורים מנתניה יוכל לסייע לך.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
אני חייב לציין כי המכונאי לא נגע במפלג בוודאות!
סבירות גבוהה שהמכונאי שטיפל בקרבורטור, כוון את הקרבורטור לתערובת ענייה מדי,

יש לחזור אליוו על מנת לכוון שוב הפעם במקצועיות, ואם יש צורך גם לאחר את ההתה במקצת,

ציין את מקום מגורייך ואז נבחן לעזור לך!

אנא פנה אלי בפרטי ואנסה לעזור!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אני גר בחיפה.

תערובת ענייה זאת תערובת עם דלק פחות מהנדרש?

תערובת עניה היא יחס אוויר דלק ,מרכיב האוויר גדול ממרכיב הדלק , דבר אשר גורם להתממות מואצת

של הדלק והתלקרחות לפני הזמן, ( דטונציה) ובכך גורם לצלצולים. הנזק הור גדול למנוע!

חזור למוסך לסדור הבעייה שמסודר בשניות. ולהבא גש למכון קרבורטורים מקצועי,

המתמחה בקרבורטורים ולא למוסך!

בברכה

צביקה

פורסם

חזרתי עכשיו ממכון רכב ומסתבר שהכיוון של הקרבורטור וגם של ההצתה היה לא נכון.

כנראה זאת רמת הטיפול שמקבלים היום במוסך ראשי!?:x

פורסם
חזרתי עכשיו ממכון רכב ומסתבר שהכיוון של הקרבורטור וגם של ההצתה היה לא נכון.

כנראה זאת רמת הטיפול שמקבלים היום במוסך ראשי!?:x

כמו שאמרתי בהודעתי הקודמת, נקוי שיפוץ וכוון קרבורטור עושים במכון קרבורטורים מוסמך

ומקצועי , בעל שם טוב במקצועו, ולא במוסך מוסמך בלי יחס אישי, שבו אתה עוד בורג במערכת!

בברכה

צביקה

פורסם

מנצל את השרשור כדי להתייחס בקצרה לבעית תערובת ענייה.

תערובת עניה (כלומר כזו שבה חסר דלק ביחס לתערובת תקנית) גורמת לחום יתר בתהליך השריפה. כיום יש מנועים המתוכננים לעבוד כך, אבל במנועים פחות מתוחכמים נוצרת הצתה עצמית של התערובת. מצב כזה מתקיים ברצף הבא:

לאחר שהופיע ניצוץ והתערובת מתחילה להשרף, בנקודה כלשהי בחלל תא השריפה, ובגלל עלית הלחץ והחום, נוצרת הצתה ספונטנית של התערובת. שני מוקדי השריפה (זה שנוצר סביב הפלג וזה שנוצר מעצמו) יוצרים חזיתות שריפה. כשחזיתות אלה מתנגשות, נוצרים מקומית ורגעית לחצים עצומים (שני גלי הלם המתנגשים זה בזה), ותופעה זו יוצרת את הצילצולים האופיניים. מצב כזה נקרא דטונציה או בעברית הצתה עצמית.

מצב דומה (אך לא זהה) נוצר כשההצתה מוקדמת מדי - מוקדמת מדי ביחס לגובה הבוכנה בצילינדר. תמיד הניצוץ מופיע במהלך הדחיסה לפני שהבוכנה גמרה לעלות, וזאת כדי להשאיר מספיק זמן לתהליך השריפה לבנות לחץ לפני פתיחת שסתום הפליטה. אם ההצתה מוקדמת מדי, ובמיוחד בסל"ד נמוך ובמילוי נפחי גבוה של הצילינדר (הרבה גז וסל"ד נמוך), שוב יהיה מצב של הצתה אקראית של התערובת במקביל למוקד הצתה שיצר הניצוץ בפלג.

הסכנה במצבים כאלה היא חום גבוה העלול במקרים מסוימים להתיך את אלקטרודות בפלג. במקרים חמורים במיוחד ובעבודה כזו לאורך זמן (לא ברכב פרטי רגיל) עלול להווצר חור בבוכנה.

במנועי שתי פעימות וקרור אויר, בהם חלק חשוב מקירור המנוע מגיע מהדלק ומהאיוד שלו, חשוב מאד לא לעבוד על תערובת ענייה מדי.

שילוב של תערובת ענייה והצתה מוקדמת מדי יגרום לצילצולים חזקים ועלול להביא בשימוש ממושך, גם במכונית רגילה, לנזק לשסתום פליטה ולמצת.

במכוניות מודרניות קיים רגש מיוחד המותקן על ראש המנוע ומודד הווצרות תנאים של הצתה ספונטנית לא רצויה, ומחשב הניהול מבצע תיקונים מתאימים כדי למנוע את התופעה.

יוסי

פורסם

יוסי, אני מנצל את השרשור כדי לשאול שאלה בנושא שכתבת:

עשיתי אתמול טיפול 20K לקורולה שברשותי: 140K ק"מ, 20K ק"מ אצלי, מטופלת למשעי, הוחלפו מצתים בטיפול 120K לפני שקניתי את הרכב, צריכת הדלק סבירה, 1:12 בתנאים משולבים מזגן/עירוני/בינ-עירוני , אין צריכת שמן, מנוע עובד יפה מאוד בכל מצב, אין צלצולים אף פעם.

אמנם אני אמור לפי הספר לבדוק מצתים פעם ב50K ולהחליף אם יש צורך, אבל החלטתי כבר עכשיו להעיף מבט על מצת אחד כדוגמא.

המצב שלו מאוד הפתיע אותי:

אמנם הוא נראה טוב מאוד, ללא סימני דטונציה, אלקטרודה כמעט בצורה המקורית שלה, מעוגלת קמעה, אבל... המבודד לבן לחלוטין! כמו דף לבן!

WTF ?

זה רכב פרטי ראשון שאני מטפל בו שהוא עם הזרקת דלק ממוחשבת. עד היום כל הרכבים שלי היו ישנים יותר, ועם מאייד, ואני רגיל לראות שהמצתים יוצאים עם צבע חום בהיר. לבן עושה לי קונוטציה של תערובת עניה מדי.

זה נורמלי ברכבים המודרניים? יכול להיות שאני מתרגש מכלום?

• תוכן חדש...