Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט ארונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשביל להיפטר מהמובילאיי צריך לשים בקרת סטייה מנתיב ואזהרת קירבה לרכב מלפנים, ולאטקה אין אזהרה על סטייה מנתיב.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז היום קיבלנו הרכב, שבועים מיום ההזמנה. אחרון שהיה במלאי. אספקה הבאה דגם fr בסוף מרץ. סה"כ חוויה חיובית ניכנסנו לסוכנות השארנו את הרכב הישן לטרייד אין ולקחנו החדש. בגלל מזג האויר היה צורך לשטוף קצת הרכב דבר שעשו לנו רגע לפני קבל הרכב. הרכב הגיע עם 7 ק"מ על השעון. כן חזרנו לבית vag( נשאיר את הביקורות השליליות בצד לרגע) בהשוואה לרנו קאפצ'ר שהיתה בהחלט יש קפיצת מדרגה משמעותית. איכות החומרים טובה יותר, מערכות הבטיחות מתקדמות הרבה יותר (ביחס לקאפצ'ר לאחר מתיחת הפנים) מערכת מולטימדיה איכותית ומפורטת (יש בעיה עם המירו לינק של האנדרואיד כמובן) סהכ הרגשה נעימה ו"יקרה" יותר מהרנו. אחד הדברים המדהימים ברכב זה המובלאי... הוא מותקן ברכב אבל לא עובד! זה ממש מעולה. חשבתי שאני הולך לסבול אבל הוא לא עובד וזה פלוס רציני. בנסיעה קצרה הרכב נעים מרגישים כמובן שמדובר בגירdsg( ביציאה מהרמזור) אבל גם במנוע tsi זריז. בהמשך אפרט יותר כי מנסיעה קצרה איך אפשר להתרשם יותר מידי. על פניו ניראה שידרוג חיובי ביחס לרנו... פרטים בהמשך.

[ATTACH]499777[/ATTACH][ATTACH]499778[/ATTACH]

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

תתחדש!

זמן אספקה מהיר מאד ולמרות בעיות האספקה שקיימות אצל חלק מהיבואנים עקב בעיות המחשוב מול רשות המסים.

נראה כאחד הרכבים האטרקטיביים ביותר בשוק הרכב הישראלי.

לא ישבתי בו אבל הבנתי שהמרחב הפנימי גדול וכך גם תא המטען וכי הרכב יכול לשמש תחליף מלא לרכב משפחתי (תוכל לציין מה אתה חושב על נושאים אלו?)

החסרון העיקרי בשבילי הוא חוסר בפתחי מיזוג אחוריים ומשענת יד אחורית.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הרכב מיועד להורים שלי שהם הנהגים היחידים, מתאים למשפחה קטנה (אולי זוג צעיר עם תינוקות/ילדים קטנים). פתחי איוורור מאחור היו נחמדים אבל לא נידרש ברכב זה כנל משענת מאחור. המזגן מקדימה שיפור משמעותי ביחס למזגן הבעיתי בקאפצ'ר (בעיה בפיתחי האיוורור).

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

תתחדשו, כבר כתבתי שהוא נראה פשוט מעולה בFR עם הצבע הכתום, סעו בדרכים טובות!

לגבי המובילאיי, מה הכוונה לא עובד?

עשיתי נסיעת מבחן באיביזה לפני שבועיים והוא צפצף כרגיל, כולל על אי שמירת מרחק למרות שיש התרעה מקורית של הרכב. האם הוא היה כבוי? אולי תקלה?

פורסם

יכול לשמש בקלות כרכב משפחה ל- 4 נפשות בכל גיל, בתנאי ולא מדובר במשפחת כדורסלנים.

באם אין מבוגר שיושב בקבוע במושב האחורי אשר השתתף ברכישת הרכב והתנה את חלקו בכך שתהיה לו משענת יד, למה צריך אותה?

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם
תתחדשו, כבר כתבתי שהוא נראה פשוט מעולה בFR עם הצבע הכתום, סעו בדרכים טובות!

לגבי המובילאיי, מה הכוונה לא עובד?

עשיתי נסיעת מבחן באיביזה לפני שבועיים והוא צפצף כרגיל, כולל על אי שמירת מרחק למרות שיש התרעה מקורית של הרכב. האם הוא היה כבוי? אולי תקלה?

המסך של המובלאי היה שחר, לא ציפצף ולא קרא שילוט מהירות. אולי הוא כבוי (ושישאר ככה) ואולי תקלה או התקנה לקויה. מה שכן אני על זה לא ירוץ למוסך.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם (נערך)
יכול לשמש בקלות כרכב משפחה ל- 4 נפשות בכל גיל, בתנאי ולא מדובר במשפחת כדורסלנים.

באם אין מבוגר שיושב בקבוע במושב האחורי אשר השתתף ברכישת הרכב והתנה את חלקו בכך שתהיה לו משענת יד, למה צריך אותה?

לילדים לא מגיע משענת יד? :-) הילדות שלי משתמשות בה באופן קבוע (זה הרבה יותר נוח לשבת כך).

ozb מגיע לך גם מזל טוב, הזמנת סיטרואן קקטוס נכון? ככה בלי שפתחת שרשור התייעצות/ התלבטות? :wink:

עריכה אחרונה על ידי green

פורסם
ניכנסנו לסוכנות השארנו את הרכב הישן לטרייד אין ולקחנו החדש.

[ATTACH]499777[/ATTACH][ATTACH]499778[/ATTACH]

כמה קיבלתם על הרנו בטרייד אין? מחיר מחירון או פחות?

פורסם

אני מתלבט בין הארונה לאיביזה.

מה שמשך אותי זה בעיקר נושא הגובה,מרגישים ממש גבוה,הפרש ניכר?

אציין שאני רווק אז חוץ מעניין הגובה הרכב די מבוזבז לי...

פורסם
לילדים לא מגיע משענת יד? :-) הילדות שלי משתמשות בה באופן קבוע (זה הרבה יותר נוח לשבת כך).

ozb מגיע לך גם מזל טוב, הזמנת סיטרואן קקטוס נכון? ככה בלי שפתחת שרשור התייעצות/ התלבטות? :wink:

שני הטרוריסטים שלי יעקרו את המשענת בלי למצמץ. בגילם אבא שלהם ישב במושב אחורי של סובארו ג'סטי ללא מיזוג. אז ש"יסבלו" במושב האחורי של קקטוס בלי משענת ובלי פתחי מיזוג אחוריים. :-D:wink:

אכן ממתין לקקטוס, אדום אש. תודה רבה!

פתחתי שרשור על C3, שנגמר בקקטוס.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם
אני מתלבט בין הארונה לאיביזה.

מה שמשך אותי זה בעיקר נושא הגובה,מרגישים ממש גבוה,הפרש ניכר?

אציין שאני רווק אז חוץ מעניין הגובה הרכב די מבוזבז לי...

לא בהרבה.

לך לאולם תצוגה של סיאט ושב בשניהם.

בארונה בסיס המושב מרופד יותר לעומת האיביזה.

פורסם

טוב אז אחרי שבוע עם הרכב, אכן הרכב יותר איכותי מקודמו. הרכב גבוה יותר מרכב משפחתי רגיל אבל בנסיעה לא מרגישים את זה. הראות מעולה אבל לא מרגישים ממש בגובה. בתחילת נסיעה מרגישים שזה dsg אבל העברת ההילוכים זריזה וממש לא מרגישים אותה. מאחורי גלגל ההגה יש פדלים קטנים להעברת הילוכים ידנית דבר נחמד רק שאני רוצה להאמין שבגירסת 1.5 סמ"ק זה הרבה יותר מהנה . ניתן בלחיצת כפתור לעבר ממצב חסכוני /רגיל/ספורט ומצב אישי, אבל לא לשכוח שמדובר כולה ב 1000 סמ"ק. עדין לא הגעתי למצב שחסר כוח הרכב מאיץ טוב. המערכת שמע /שליטה על הרכב ממש טובה ולאחרונה יצא לי להשתמש עם ה waze עם המירולינק(המקלדת באנגלית אנסה לפתור הבעיה בהמשך). התחלתי להשתמש בבקרת שיוט אדפטיבית, צעצוע נחמד רק צריך להתרגל. המובלאי לא עובד עדין כניראה אלך למוסך להפיעילו (על פי דרישת אבי). סה"כ רכב מהנה ומקבלים תמורה טובה ביחס למחיר.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם (נערך)

חמי (זוג הורים פלוס 2) רוצה לרכוש רכב חדש.

המלצתי לו במקום הראשון על הקיה נירו ובמקום השני על הסיאט ארונה.

רציתי לוודא שההמלצה על הארונה אכן נכונה וגם מתוך סקרנות אישית לגבי הרכב הזה ולכן ביקרתי בסוכנות סיאט היום ובדקתי את הארונה.

לפני הביקור חשבתי שהארונה תסתכל בלבן של העיניים של הקיה נירו וההתלבטות תהיה יותר קשה. ובכן לא, הארונה מסתכלת אולי על הפופיק של הנירו :-)

אתחיל בכך שמרווח הפנים בארונה קטן יותר באופן מוחשי מנירו, הן במרחב הרגליים האחורי והן ברוחב הפנימי (אבל זה פרמטר שלא חשוב לי באופן אישי וגם לחמי מאחר ויש לכל אחד מאיתנו רק שני ילדים). המרחב כשלעצמו מספק משפחה של שני הורים ושני ילדים, אבל לא יותר ממספק.

רמת חומרי הפנים נמוכה יותר מהנירו ומהמקובל בסגמנט הרכבים המשפחתיים במחיר של כ- 130 אלף ₪ וצפונה. ישנם פלסטיקים נוקשים.

אבל תנוחת הנהיגה נוחה, העיצוב הפנימי נאה לטעמי, תא המטען גדול ושימושי.

מעבר לכך ישנן שלל מערכות בטיחות אקטיביות.

לא נהגתי ברכב אבל הוא אמור להציע ביצועים טובים וצריכת דלק חסכונית.

המראה החיצוני בארונה יפה, לטעמי ולטעמם של חמי ואישתו.

במהלך הביקור עדיין המלצתי לחמי על הנירו (בשל הנ״ל ובשל העדר פתח מיזוג אחורי ומשענת יד אחורית) ואף אמרתי לו שעקב צריכת דלק קצת יותר חסכונית של הנירו מהארנונה העלויות בפועל יהיו דומות למרות המחיר הגבוה יותר של הנירו.

חמי לא רצה אפילו לבדוק את הנירו, הוא ואישתו אהבו את הארונה. ביצעו הזמנה על דגם fr, צבע שחור עם גג אפור. אספקה באמצע חודש 03/2018.

דרך אגב סיאט אמנם לא לוקחים תוספת על צבע דו גווני, אבל על כל צבע שהוא אינו צבע לבן מלא, לוקחים תוספת של 2,000 ₪, שזאת מכבסה שיווקיות יפה.

הוא קיבל מצלמת חניה בחינם. אם ימכור את הרכב המשומש שלו בחוץ ולא יעשה טרייד אין, הוא יקבל הנחה של עוד 2,000 ₪.

עריכה אחרונה על ידי green

פורסם

הנירו והארונה לא ברי השוואה. הם לא באותה קטגוריה. תסנה אולי קאפצ'ר, 208 ואולי שכחתי משהו... בכול מקרה מהצשאתה מקבל בסכום 115-120 אלף לא מקבלים ברכבים אחרים.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

• תוכן חדש...