Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב. פיאסטה 1.25, שנת 2014, 60k.

קרה בעבר שמד החום לא טיפס, כיביתי את המנוע והנעתי מחדש, ישר הציג את הטמפרטורה.

לאחרונה זה קורה כמעט כל נסיעה שניה, מד החום לא מטפס. החימום כן עובד, וכאמור, אם אני מכבה ונותן סוויץ מחדש, ישר זה עולה לאמצע. מה יכולה להיות הבעיה?

הרכב כבר לא באחריות.

תודה, ליאור.

• ספונסר פורום
פורסם

היי

זה יכול לקרות בגלל יוניט חום לא תקין או שעון לא תקין.

בכל מקרה צריך לבדוק :)

אתה יותר ממוזמן אלינו לבדיקה (ללא עלות).

אם עלות התיקון גבוהה, תמיד אפשר לנסות לבקש רצון טוב מדלק מוטורס (הרכב יחסית חדש ועם ק"מ נמוך).

עדי

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

השאלה אם זה רק בעיה בתצוגה אז אני יכול לחיות עם זה.

אם זה מעבר לכך, כלומר השפעה על הנתונים שעוברים למחשב מנוע על החום מנוע אז זה כבר יותר דחוף.

אני אנסה אחבר סורק OBD לנתר את הטמפרטורה ואחזור לעדכן.

ליאור.

פורסם

חיברתי סורק. וכמובן שכל פעם שנסעתי מאז ברכב, המד חום עבד [emoji50]. בכל מקרה הטמפרטורה תקינה ובסביבות 83 מעלות. קוד תקלה גם לא היה.

• ספונסר פורום
פורסם
השאלה אם זה רק בעיה בתצוגה אז אני יכול לחיות עם זה.

אם זה מעבר לכך, כלומר השפעה על הנתונים שעוברים למחשב מנוע על החום מנוע אז זה כבר יותר דחוף.

אני אנסה אחבר סורק OBD לנתר את הטמפרטורה ואחזור לעדכן.

ליאור.

גם אם זו רק בעיה בתצוגה, אם תהיה בעיה אמיתית והתצוגה לא תדע להחוות עליה, אז זו באמת תהיה בעיה...

מרפי, יו נואו ;-)

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

ברור שזה דורש תיקון, אבל לא דחוף להיום, זו הכוונה.

בכל מקרה, היום בבוקר המד חום לא התקדם, אבל בסורק ראיתי שהטמפרטורה עולה עד 82 ונשאר שם, כלומר נראה שמערכת הקירור עובדת בסדר.

זה נותן כיוון למקור התקלה?

פורסם

שבוע טוב.

שישי הייתי במוסך מורשה.

הבוחן עשה איתי סיבוב, אחרי שניסה כמה פעים להניע, הגיע למסקנה שלא בעייה ביוניט ולא בלוח שעונים, לדבריו הבעיה היא חשמלית (הוא גם שם לב שהמחוגים בהנעה בחלק מהפעמים רועדים למשך שניה ואז נרגעים, כמו שמכניסים את לוח השעונים למצב טסט למי שמכיר, הקטע שאני לא זוכר אם זה לא היה קורה גם לפני):

1. או שאחד המינוסים ברכב רופף.

2. המצבר (שהוחלף לפני חצי שנה בערך, סטארט אפ של וורטא) אולי עושה את הבעיה.

3. שאל אם התקנתי משהו לאחרונה ברכב. לגבי זה, יש לי אכן פנסי ערפל אפטר מרקט שהתקנתי ונכנסו להם מים. הזמנתי חדשים לד ולפני כשבועיים הגיע רק אחד בגלל טעות שלי בהזמנה, אז הרכבתי אותו רק (כרגע הוא בסדר ולא חודרים מים, השני בדרך). האם יתכן שהבעיה אכן פה? בגלל שבשני עדיין יש מים או שהחדש דפוק? שווה לנסות לנתק אותם בכלל ולראות?

האם בכלל האבחנה שלו בכיוון או לא?

ליאור.

פורסם

לא יודע אם קשור לתקלה או לא.

אבל אתמול, אישתי חיכה באוטו כשעה וחצי עם סוויץ בשביל המולטימדיה (מספיק שליש סיבוב אבל היה מסובב 2/3), והתברר שגם האורות דלקו בגלל זה, והרכב סרב להניע.

לי נראה ששעה וחצי אורות דולקים על מצבר בן חצי שנה זה כלום.

הנעתי עם כבלים באותו רגע, והיום בבוקר היה בסדר, אבל השאלה היא אולי באמת המצבר דפוק? וזה גם מה שגורם לבעיית מתחים שחושבים שיש במוסך?

ליאור.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני חייב לחזור לעדכן.

כמו שכתבתי בפעם האחרונה, המצבר זייף פעם אחת בחורף.

מאז היה שקט עם המצבר, אבל הבעיה של המד חום לא נפתרה, מה שכן שהמנוע היה חם או שבחוץ חם כמו עכשיו בקיץ, רוב הפעמים דווקא המד חום עבד.

לפני כשבועיים חזרתי מחול הרכב עמד עשרה ימים - לא הניע. הלנסר שלי שיש לה מצבר יותר ישן ועוד עם אזעקה הניעה כמו תותחית.

לפני יומיים, אשתי חזרה לאוטו אחרי חמש דקות שעצרה איפשהו- שוב לא מניע.

אמרתי לעצמי זהו, חייב ללכת לחנות מצברים, אני בדיוק על שנה. הגעתי, בדקו בעומס, אכן נכנס לתחום האדום אחרי 3-4 שניות.

עשו קצת פרצופים אבל החליפו לאחר (כמובן לא חדש) אני נכנס ומניע- הפתעה! המחוגים לא רועדים בהנעה! והמד חום עובד!

במשך כל היום (ושישי זה יום סידורים - מעל 15 הנעות) המחוגים לא רעדו פעם אחת ומד החום עבד תקין.

מסקנה - אכן המצבר הוא זה שגרם לתקלה (אני די בטוח, ניתן לזה עוד כמה ימים).

סחתיין לבוחן במוסך המורשה, לא רץ להחליף יוניט חום ואכן האבחנה שלו הייתה בכיוון.

ליאור.

פורסם

דווקא תקלה מעניינת ופתרון לא שיגרתי, ואף אחד לא מתרגש...

בכל מקרה, אני חוזר לעדכן שבעיה סופית נפתרה.

מישהו יכול להסביר איך מצבר יכול להשפיע על המחוגים בלוח השעונים ועל תצוגת מד החום (דיגיטלית)? ומה לא היה תקין במצבר?

פורסם

לדעתי בעת החלפת המצבר התבצע איפוס למחשבים וזה מה שגרם לפתירת הבעיה, מקווה שלא באופן זמני..

לולא היה מצבר תקול בהתחלת חיפוש הבעיה אז בטוח שהרכב לא היה מניע וגם בעיות טעינה.

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

• תוכן חדש...