Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בקיצור אני חובב מאוד את הדוושה השלישית אבל בארצנו הקטנה ישנם מעט אנשים כמוני וכמו כן מעט דגמים שמכרו בתצורת גיר ידני. רק בערך ב2011 בגלל התייקרות הדלק חזרו לייבא יותר דגמים ידניים ולכן מאוד קשה למצוא בתציב הזה יותר מידי רכבים ידניים שהם לא יותר מידי ישנים וחבל שיש אולי מספר בודד של משפחתיות ידניות שמכרו יחידות ספורות בלבד.

אני מקציב 15-20K, בכל זאת רכב ראשון, ולוקח בחשבון שמן הסתם כנראה גם לאחר הקניה אצתרך להשקיע בישור קו בנוסף לתקציב.

אני מעריך שהרכב יסע בין 7-10KM בשנה כך שצריכת דלק פחות חשובה לי.

הכיוון שלי הוא רכבי המיני של תחילת העשור ואני מתלבט בין

אלטו-לא הכי בטיחותי, הבנתי שהוא מאוד אמין ויחסית זריז ולא נוח (לא אכפת לי מנוחות של הנוסעים).

C1/107/AYGO נראה חמוד אך מדאיג אותי יכולת ההאצה שלו יותר בהיבט של יציאה לעקיפות והשתלבויות.

I10 דור ראשון- אין יותר מידי מודעות בתקציב הזה, נשמע לי רכב יותר בוגר אך הבנתי שהוא לא סופר אמין (לא בהגזמה) וצריכת דלק גבוהה יחסית (שוב פחות מעניין אותי).

ספארק דור ראשון-מאוד מפתה אותי, יש הרבה מודעות בתקציב אך קראתי בפורום שישנה בעיה שדוושת הקלאץ נשברת והתיקון יקר (4000). בלי קשר הוא הכי קרוב לרכב רגיל.

ראיתי גם בתקציב הזה גם פיאט פנדה ורנו קליאו, אני פחות מתלהב אך לא הכי מקובע בעולם

חשוב לי לציין כי אני כיום נוהג על קורולה 2003 אוטומטית של ההורים ומעוניין שהרכבים שהעלתי ירגישו לי הכי קרוב אליו מבחינת הנוחות (שלא באמת קיימת אך פשוט שלא תהיה גרועה יותר) וההתנהגות כביש דומה (חוץ מהאצה שברור לי שאי אפשר להשוות כאן).

בנוסף גם אם אתם יודעים ספציפת על "איכות" הגיר הידני ברכבים האלה (יש רכבים ידנים שהגיר והקלאץ פשוט לא משהו) אשמח אם תוכלו לספר על כך.

תודה

אשמח אם תוכלו לעזור לי להגיע להחלטה.

עריכה אחרונה על ידי or_doc

מסרב לחתום:evil:

פורסם

הקליאו 3 דווקא אופציה טובה, היא נוחה מרכבי המיני ומרווחת יותר.

גם האיבזור לא רע. מציע לך לקרוא את הסיכום שלי:

http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/2914/סקירת-גולשים/מסכמים---שנה-עם-רנו-קליאו-2012

אם בכול זאת מיני הפנדה גם רכב אמין וחיסכוני, ב2011 הגיע שידרוג למנוע והרכב קיבל 69 כ״ס.

הפיגו 107 כמו האחיות הזהות שלה דומה מבחינת ביצועים לשאר רכבי המיני, גם פה מדןבר על רכב אמין ומאוד חיסכוני אם כי רועש ופחות נוח בעיר מהפנדה.

לספארק יתרון מבחינת זריזות המנוע, היו פה דיווחים על הדוושה אבל איכשהו לאורך השנים הבעיה לפחות בפורום במדיה לא ממש הייתה פופולרית. אהבתי את נוחות שלה בעיר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני יכול להעיד על פנדה דור שלישי שמדובר ברכב אמין מאד אבל המלצתי מתמקדת דווקא במה שחשוב לפותח השרשור והוא הגיר הידני המצוין שהתפעול שלו ושל המצמד מהנים מאד ועולים ברמתם על כל רכב אחר שאיננו "אקזוטי".

מעבר לכך, סביבת הנהג חביבה מאד ועיצוב הפנים איננו כה קודר כמו בחלק מהמתחרות.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם (נערך)

תגדיל קצת תקציב וחפש סיטרואן C2 VTS רכב ספורטיבי ואמין.

אם התקציב נשאר על כנו מנסיון שלי סיטרואן C4 ידנית שנתון 2009-2010 זה מה שתוכל למצוא. אני נוהג באחת 2009 ונהנה מאוד - אמינה מאוד מכנית וחשמלית, עושה 1:12-13 תלוי כמה מושכים הילוכים. (לי עושה 1:12 עם העליות של איזור הגליל שזה לא מעט החלפות ב 3500-4000 סל"ד). נוחה מאוד ונותנת הרבה תמורה. כבר ניתן למצוא כיום 2009 בסביבות 17 אלף ש"ח. 2010 באיזור ה 21 אלף ש"ח

עריכה אחרונה על ידי yehonatankapara
פורסם

באותה התלבטות בדיוק אני רכשתי ספארק 2011.

רכב חביב למדי, אבל הגיר הידני לא הכי מבריק. בעיקר בגלל חלוקת הילוכים מוזרה (ראשון ושני קצרצרים, בור בין שני לשלישי ורביעי חמישי מאוד קרובים) ותחושה מאוד עמומה בידית עצמה, משהו שם מרגיש מוזר. המנוע בסדר גמור אני מקבל צריכה של 1/16 בתוואי הררי עם הרבה עליות ונסיעה בסל"ד גבוה.

נסה לחפש פונטו איבו 1.4 ידנית. מעט חלשה (77 כ"ס) אבל רכב לא רע בכלל. אני לא מצאתי אחת כזו באיזור שלי בתקופה שבה חיפשתי רכב.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
באותה התלבטות בדיוק אני רכשתי ספארק 2011.

רכב חביב למדי, אבל הגיר הידני לא הכי מבריק. בעיקר בגלל חלוקת הילוכים מוזרה (ראשון ושני קצרצרים, בור בין שני לשלישי ורביעי חמישי מאוד קרובים) ותחושה מאוד עמומה בידית עצמה, משהו שם מרגיש מוזר. המנוע בסדר גמור אני מקבל צריכה של 1/16 בתוואי הררי עם הרבה עליות ונסיעה בסל"ד גבוה.

נסה לחפש פונטו איבו 1.4 ידנית. מעט חלשה (77 כ"ס) אבל רכב לא רע בכלל. אני לא מצאתי אחת כזו באיזור שלי בתקופה שבה חיפשתי רכב.

אז אתה ממליץ על לרכוש ספארק,

או ששווה להשקיע עוד קצת מאמץ בלמצוא רכב אחר?

פורסם

לאשתי היה אלטו במשך 3 שנים.

חוץ מטיפולים ודלק לא נכנס למוסך.

האוטו אמין מאוד.

לגבי הספארק, קיבלתי אחת כזאת בעבר גם חושב 2011, למרות שהיה רכב מהעבודה חדש לחלוטין היה זללן דלק לא קטן.

פורסם

מצטרפת להמלצות על פונטו איבו ידנית.

בתור בוגרת של אחת רובוטית, ממליצה בחום על הרכב. נוח, מאובזר, מגיע עם אבזור בטיחות עשיר יחסית לרכבי מיני אחרים (7 כריות אוויר, esp ) ואמין.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מאחר והתקציב נמוך יחסית...ממליץ לך להתרכז ברכב שיהיה אמין, ביצועים סבירים למנוע (הקטן), ומזגן חזק...

את כל זה תמצא באלטו. לא חפה מחסרונות, אבל אותי היא משרתת 4.5 שנים ללא תקלה אחת.

פורסם
אני יכול להעיד על פנדה דור שלישי שמדובר ברכב אמין מאד אבל המלצתי מתמקדת דווקא במה שחשוב לפותח השרשור והוא הגיר הידני המצוין שהתפעול שלו ושל המצמד מהנים מאד ועולים ברמתם על כל רכב אחר שאיננו "אקזוטי".

מעבר לכך, סביבת הנהג חביבה מאד ועיצוב הפנים איננו כה קודר כמו בחלק מהמתחרות.

בפנדה יש אותו מנוע שיש אצלי ב-500, המנוע הזה מייצר קצב תנועה לא רע בכלל, הייתי אומר אפילו זריז ביחסית לנתונים היבשים שאינם מדהימים, כנראה בזכות המומנט שמגיע מוקדם.

פנדה יכולה להיות אופציה טובה בהחלט בתקציב הזה, כמו כן הקליאו 3 גם תתאים, היא מרווחת יותר מהפנדה ואולי גם נוחה יותר, אבל הביצועים שלה רחוקים מלהרשים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...