Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי גולף 2006 מנוע 2000 fsi

נדלקה לי נורה check engine כשלובר למחשב רכב קפצה התקלה p0597 004

open circuit בעל המוסך אומר שהתרמוסטט תפוס על פתוח

לדעתי וממיטב הבנתי יש מצב שזה כלל לא נכון כי מבחינת התחממות לוקח לו 5 דקות להגיע ל90 מעלות ושם הוא עוצר כמו שתריך ( זמן נורמטיבי לא?) ובנוסף כבר קרו מספר פעמים שהנורה נכבתה מעצמה וחזרה (הרי לא יכול להיות שהתרמוסטט חזר לחיים ונתפס שוב כמה פעמים) יכול להיות שמדובר בכלל בקונקטור או משהו קטן בחיבורים וכלל לא צריך להחליף תרמוסטט?

יש לציין בנוסף שחום המנוע לא יורד ונשאר יציב על 90

תודה מראש :)

6D8DF531-1A78-4E20-9307-C0875DD6C865.jpeg

פורסם

ברכבך מותקן תרמוסטט חשמלי קרי הפתיחה והסגירה של התרמוסטט נעשית על-ידי גוף חימום אשר מחמם את הווקס הנמצא בתרמוסטט מפקודה ממחשב ניהול מנוע.

כאשר גוף החמום נשרף ונוצר בו נתק או קיים נתק בחיווט אל התרמוסטט מחשב הרכב מזזה את הבעיה כמעגל פתוח ומדליק את מנורת Check Engine.

בהחלט יכול לקרות מצב שהתרמסטט החשמלי פעם עובד ופעם לא עד אשר התקלה תהפוך להיות קבועה.

לדעתי המוסכניק שלך צודק אבל שווה לבדוק את החיווט לתרמוסטט.

איזה כייף לי :)

פורסם
ברכבך מותקן תרמוסטט חשמלי קרי הפתיחה והסגירה של התרמוסטט נעשית על-ידי גוף חימום אשר מחמם את הווקס הנמצא בתרמוסטט מפקודה ממחשב ניהול מנוע.

כאשר גוף החמום נשרף ונוצר בו נתק או קיים נתק בחיווט אל התרמוסטט מחשב הרכב מזזה את הבעיה כמעגל פתוח ומדליק את מנורת Check Engine.

בהחלט יכול לקרות מצב שהתרמסטט החשמלי פעם עובד ופעם לא עד אשר התקלה תהפוך להיות קבועה.

לדעתי המוסכניק שלך צודק אבל שווה לבדוק את החיווט לתרמוסטט.

כיצד ניתן לבדוק את החיווט ? ניסיתי למצוא אני פשוט לא יודע מה לחפש ולא מצאתי תמונות באינטרנט

פורסם (נערך)

ראה סרטון מצורף.

על-מנת לפרק את התרמוסטט יש צורך לפרק את מכסה הפלסטיק של המנוע, אלטרנטור, לשחרר את הברקט של המדחס לרוקן את תכולת נוזל הקירור ועוד...בקיצור עבודה לבעל מקצוע.

מצורפות תמונות להמחשה בלבד.

golf-mk5-11978.JPG

297399_x800.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
ראה סרטון מצורף.

על-מנת לפרק את התרמוסטט יש צורך לפרק את מכסה הפלסטיק של המנוע, אלטרנטור, לשחרר את הברקט של המדחס לרוקן את תכולת נוזל הקירור ועוד...בקיצור עבודה לבעל מקצוע.

קיימת גישה לקונקטור בלי לפרק? אני מעוניין לבדוק שהוא לא רופף ושאין לו איזה כבל חשוף שיכול לגרום לקצר

פורסם (נערך)
לא זוכר עם קיימת גישה לקונקטור במנוע שלך.

אני משער לפי המשתמש שלך שיש לך ידע בחשמל, האם האופציה שמדובר בתקלה חשמלית באה בחשבון בהתחשב לדברים שכתבתי למעלה?

ובלי קשר אני צודק שאכן מדובר בתפעול תקין של התרמוסטט? ( 5 דקות להגיע לחום 90 מעלות והתייצבות קבועה על 90 מעלות )

עריכה אחרונה על ידי Kelso
פורסם (נערך)

גם אם קיימת תקלה חשמלית בתרמוסטט עדיין שעון החום עשוי להראות טמפ' של 90 מעלות צלזיוס משתי סיבות והם:

1. בחלק גדול מרכבי קונצרן VAG כול עוד הטמפ' נעה בתחום של 75-115 מעלות צלזיוס השעון יציג טמפ' של 90 מעלות.

2. במידה ולא קיימת תקלה מכנית בתרמוסטט התרמוסטט נמצא במצב סגור בזמן התנעת הרכב (טמפ' נוזל קירור נמוכה) בגלל קפיץ אשר סוגר את הדיסקה של התרמוסטט ומונעת מעבר מים לרדיאטור לכן המנוע שלך מגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות אולי יותר.

התרמוסטט נפתח בטמפ' של 110 מעלות צלזיוס אם זה על ידי חימום של התרמוסטט על-ידי נוזל הקירור או על ידי פקודה חשמלית ממחשב ניהול מנוע בהתאם לטבלה הצרובה במחשב הרכב אשר פותחת את התרמוסטט בהתאם לעומס על המנוע ועוד מספר פרמטרים.

* בכדי לבדוק את התרמוסטט מכנית וחשמלית יש לפרקו מהרכב ולבדוק האם התרמוסטט נמצא במצב סגור בטמפ' הסביבה ובדיקה נוספת היא טבילה של התרמוסטט במים וחיבור מתח של 12 וולט לתרמוסטט בכדי לבדוק האם התרמוסטט נפתח. קיימת אפשרות נוספת היא בדיקה של התנגדות גוף החימום בעזרת רב מודד פשוט אבל זו בדיקה לא חד משמעית.

לסיכום

1. במידה והיה קצר בחיווט שמתחבר לתרמוסטט הפיוז שמגן על החיווט החשמלי היה ניתך.

2. במידה והייתה בעיה בחיווט ממחשב ניהול מנוע לתרמוסטט היה מופיע קוד תקלה אחר.

3. אני מציע שתחבר סורק תקלות ותנטר את הטמפ' האמיתית של נוזל הקירור בזמן נסיעה ותחזור לספר לנו איזה ערכים מדדת והאם יש תנודות קיצוניות בטמפ' של נוזל הקירור.

* לדעתי גוף החימום של התרמוסטט אצלך נשרף ויש צורך להחליף את התרמוסטט אבל לפני הכול חובה לקבל חוות דעת נוספת

מבעל מקצוע מומחה.

פורסם
גם אם קיימת תקלה חשמלית בתרמוסטט עדיין שעון החום עשוי להראות טמפ' של 90 מעלות צלזיוס משתי סיבות והם:

1. בחלק גדול מרכבי קונצרן VAG כול עוד הטמפ' נעה בתחום של 75-115 מעלות צלזיוס השעון יציג טמפ' של 90 מעלות.

2. במידה ולא קיימת תקלה מכנית בתרמוסטט התרמוסטט נמצא במצב סגור בזמן התנעת הרכב (טמפ' נוזל קירור נמוכה) בגלל קפיץ אשר סוגר את הדיסקה של התרמוסטט ומונעת מעבר מים לרדיאטור לכן המנוע שלך מגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות אולי יותר.

התרמוסטט נפתח בטמפ' של 110 מעלות צלזיוס אם זה על ידי חימום של התרמוסטט על-ידי נוזל הקירור או על ידי פקודה חשמלית ממחשב ניהול מנוע בהתאם לטבלה הצרובה במחשב הרכב אשר פותחת את התרמוסטט בהתאם לעומס על המנוע ועוד מספר פרמטרים.

* בכדי לבדוק את התרמוסטט מכנית וחשמלית יש לפרקו מהרכב ולבדוק האם התרמוסטט נמצא במצב סגור בטמפ' הסביבה ובדיקה נוספת היא טבילה של התרמוסטט במים וחיבור מתח של 12 וולט לתרמוסטט בכדי לבדוק האם התרמוסטט נפתח. קיימת אפשרות נוספת היא בדיקה של התנגדות גוף החימום בעזרת רב מודד פשוט אבל זו בדיקה לא חד משמעית.

לסיכום

1. במידה והיה קצר בחיווט שמתחבר לתרמוסטט הפיוז שמגן על החיווט החשמלי היה ניתך.

2. במידה והייתה בעיה בחיווט ממחשב ניהול מנוע לתרמוסטט היה מופיע קוד תקלה אחר.

3. אני מציע שתחבר סורק תקלות ותנטר את הטמפ' האמיתית של נוזל הקירור בזמן נסיעה ותחזור לספר לנו איזה ערכים מדדת והאם יש תנודות קיצוניות בטמפ' של נוזל הקירור.

* לדעתי גוף החימום של התרמוסטט אצלך נשרף ויש צורך להחליף את התרמוסטט אבל לפני הכול חובה לקבל חוות דעת נוספת

מבעל מקצוע מומחה.

חיפשתי קצת את קוד התקלה ואכן ראיתי שיש ביסוס לטענה שלי ושאפילו יכול להיות שמדובר בקונקטור טיפה חופשי או משהו מצורף תמונה

F5E7F553-A053-4233-9A96-C39BE50F0E64.jpg

פורסם (נערך)

אתה קורא מה שנוח לך :-P

בקישור שצירפת כתוב שהתקלה עלולה לקרות גם בגלל מחשב ניהול מנוע תקול לא עלינו.

אני לא פוסל את האפשרות של נתק בצמת החשמל או קונקטור חופשי.

* תבדוק את מצבו של פיוז מספר 24 בעל ערך נקוב של 10A. המיקום של הפיוז עשוי להיות שונה בתלות קוד המנוע או תאריך הייצור של הרכב.

** תוציא פיוזים אך ורק כאשר המפתח מחוץ לסווי'ץ.

פורסם

קשה לי להאמין שקיימת קורוזיה בקונקטור שגרמה להתנגדות גבוהה עד כדי נתק מכיוון שרוב הקונקטורים אצלך ברכב (יש לי רכב זהה רק עם מנוע 1.6FSI) הם אטומים למים.

הקונקטורים גם מאובטחים בפני פתיחה עצמית לכן לא נרא לי שהקונקטור השתחרר אלא אם מישהו ניתק אותו או פגע בקונקטור.

פורסם

תופעה דומה שקרתה בפולו 2008 (מנוע BTS) נבעה מזיוף של חיישן חום במיכל העיבוי. נדרשה החלפה של כל המכלול, ומדובר בתופעה ידוע בשנתונים אלה ברכבי vag.

פורסם
תופעה דומה שקרתה בפולו 2008 (מנוע BTS) נבעה מזיוף של חיישן חום במיכל העיבוי. נדרשה החלפה של כל המכלול, ומדובר בתופעה ידוע בשנתונים אלה ברכבי vag.

קצת התבלבלת :-P

מערכת הקירור ברכב של פותח האשכול שונה מזו ברכבך והתקלה אצלו היא בתרמוסטט החשמלי (לפי קוד התקלה).

במיכל עיבוי לא קיים חיישן חום אלא חיישן מפלס נוזל הקירור ואכן במקרה שהחיישן מזייף יש צורך להחליף את כול המיכל.

פורסם
במיכל עיבוי לא קיים חיישן חום אלא חיישן מפלס נוזל הקירור.

אתה בוודאי מבין טוב יותר, אבל בכל מקרה התקלה מדליקה את נורית התראת חום המנוע בלוח השעונים, גם כאשר המנוע קר.

בהצלחה לפות"ש בפתרון הבעיה.

• תוכן חדש...