Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב כעצמאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הולכת להיות עצמאית. טרם התייעצתי עם רואה חשבון. מישהו יכול להסביר לי בדיוק מה כדאי לקנות -

רכב יד ראשונה או רכב יד שנייה

מבחינת החזר ( מיידי או לא מיידי) של מע'מ, החזרים על פחת, החזר הוצאות (דלק, מוסך).

ממש כל אחד אומר לי משהו אחר.

אחד אמר שעדיף יד ראשונה כי יש החזר מיידי על מעמ

אחר אומר עדיף יד שנייה כי מפסידים פחות ירידת ערך

תודה

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א. יד ראשונה או מהמגרש טרייד אין אין הבדל. בשני מצבים מקבלים חשבונית מס

ב. בקנייה מאדם פרטי זה יותר מסובך כי אין שום חשבונית מס שתקבל בנוסף אדם פרטי לא מוכר לך רכב שבתוך המחיר אין מע"מ.

מה כדאי עדיפות להתייעץ עם רואה חשבון טוב

פורסם

לא מזדכים על מע"מ ברכישת רכב פרטי או מסחרי עד 3.5 טון. נקודה

ההכרה בשאר ההוצאות זהה , והיא לא חלה על כל ההוצאה. רק חלקה.

גגלי ותגלי את המותר והאסור בכל הקשור להוצאות רכב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תשובתו של zvit בקישור לעיל עונה על רוב השאלות.

אין בעיה לרכוש רכב משומש, בשביל זה יש מחירון לוי יצחק.

haza, כדאי להפנים שאין דבר כזה החזרי פחת/החזרי הוצאות ביחס למס הכנסה. יש הוצאה מוכרת במס שמקטינה את חבות המס. חשוב לזכור שכל הוצאה מוכרת היא קודם כל הוצאה.

חזיר דיזל

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
תשובתו של zvit בקישור לעיל עונה על רוב השאלות.

אין בעיה לרכוש רכב משומש, בשביל זה יש מחירון לוי יצחק.

haza, כדאי להפנים שאין דבר כזה החזרי פחת/החזרי הוצאות ביחס למס הכנסה. יש הוצאה מוכרת במס שמקטינה את חבות המס. חשוב לזכור שכל הוצאה מוכרת היא קודם כל הוצאה.

צודק - התכוונתי (שפת החשבונאות לא שגורה בפי) שהפחת הוא הוצאה מוכרת ומקטינה את חבות המס. אז האם כך הדבר - שכנגד חבות מס הכנסה שלי אני אציג את הפחת על הרווח והמס שלי יירד? האם זה נכון? בכמה המס יירד? האם יש הבדל בין רכב יד1 ליד2? איך מחשבים את הפחת בכלל - האם זה משהו מוסכם, נגיד 10% כל שנה מערך התחלתי של הרכב, כנגד חשבונית קנייה?

פורסם

הפחת יהיה חלק מן ההוצאות שלך בגדול ( לא הכל מוכר בהוצאות רכב ) ולכן הרווח שלך יהיה קטן יותר , ותשלמי פחות מס הכנסה.

שיעור הפחת לרכב פרטי הוא 15% לשנה מעלות הרכב , חדש או ישן לא משנה.

כמובן שאם רכשת רכב במהלך השנה הניכוי יהיה יחסי לתקופת השימוש באותה שנה

100,000 עלות, שנה שלמה הפחת 15000 רכשת 4 חודשים לפני סוף השנה הפחת יהיה 5000 ש"ח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בעקבות דיון שהיה לי ולא הגעתי למסקנה -

אני הייתי עכשיו נעולה על קניית רכב חדש, 2017, כי חשוב לי אביזרי הבטיחות, שהבנתי שיש רק במכוניות של 2017, והם -

בלימה אוטונומית במהירות בינעירונית

זיהוי הולכי רגל

שמירת נתיב

חוץ מזה להבנתי לרכב חדש סביר שתהיה שילדה חזקה יותר (זה נכון?)

רכב כזה (כמו קיה ספורטאז, או קיה נירו, או טויטה CHR) יעלו לי בין 125-150.

רכב ישן יותר, נגיד בן 5, יעלה לי בטח 40 אלף (משהו שכשהיה חדש עלה סביב 130). זה נכון?

אז אמרו לי - את משלמת נגיד 90 אלף שקל יותר, בשביל לקבל קצת בבטיחות.

אשמח לשמוע את דעתכם?

לדעתי גם אם תיאורטית הסיכוי לתאונה קשה הוא נמוך (שגרמו לך, או שחס וחלילה אתה גרמת בטעות אנוש), ברגע שזה קרה לך, באמת כדאי שיהיו לך כמה שיותר אמצעי בטיחות למנוע פגיעה קשה (כמו זיהוי הולכי רגל ובלימה אוטונומית) ושילדה חזקה במקרה שפגעו בך. ואז אם זה קרה מה תגיד - שיכולת למנוע את זה או למזער נזקים ב90 אלף שח ולא עשית את זה?

וקחו בחשבון שאני עצמאית (ויש לי החזר מעמ ואני יכולה להעמיד (כנראה) את הפחת על הרכב כנגד חבות המס שלי במס הכנסה כל שנה).

באמת אשמח לדעותיכם

פורסם
הפחת יהיה חלק מן ההוצאות שלך בגדול ( לא הכל מוכר בהוצאות רכב ) ולכן הרווח שלך יהיה קטן יותר , ותשלמי פחות מס הכנסה.

שיעור הפחת לרכב פרטי הוא 15% לשנה מעלות הרכב , חדש או ישן לא משנה.

כמובן שאם רכשת רכב במהלך השנה הניכוי יהיה יחסי לתקופת השימוש באותה שנה

100,000 עלות, שנה שלמה הפחת 15000 רכשת 4 חודשים לפני סוף השנה הפחת יהיה 5000 ש"ח.

תודה!

וגם בקניה מקבלים החזר על המעמ ישר, נכון?

אז מה עדיף לעצמאי - לקנות רכב חדש ובטיחותי יותר שנת 2017 שעולה 130 אלף או לקנות רכב בן 5 שעולה 40 אלף ובטח גם פחות בטיחותי?

תודה...

פורסם

השאלה כמה כסף יש לאותו עצמאי ומה האלטרנטיבה להשקעה שתפיק את מקסימום התועלת לעסק

Sent from my Pixel using Tapatalk

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

haza, קראי שוב את מה שישה כתב לך + התשובה של zvit בקישור שהניח idan10.

אין שום החזר מע"מ בגין הקנייה, יש החזר מע"מ עד שני-שליש (11.33%) בגין דלק, טיפולים, טסט וכו'.

לצורכי מס הכנסה, פחת שנתי 15% למשך שש שנים כמדומני, מתוך זה מוכר עד 45%. אם נניח שניה שרכשת רכב במאה אלף ש"ח ומדרגת המס שלך היא 20%, אז בשנה הראשונה ההכרה במס שווה לך 1350 ש"ח. בנוסף גם הוצאות רכב שוטפות מוכרות למס הכנסה עד 45%.

אין שום קשר אם הרכב יד 1 או 2 , אם נרכש מהחברה או מאדם פרטי. ברור שמנקודת מבט של תזרים מזומנים נטו, עדיף לרכוש את הרכב הזול ביותר מבחינת עלות רכישה + תחזוקה.

חזיר דיזל

פורסם

להיות עצמאי/ת זה לא פיקניק, הרווחים לא מגיעים על ההתחלה (בדרכ) וכמו שכתבו לך כבר, המשמעות לא כזאת גדולה.

ולכן בבחירת הרכב לא הייתי בכלל מכניס לשיקול את היותך עצמאית, אלא תתיחסי אל עצמך כאדם פרטי שצריך רכב, ואז השאלה איזה רכב מתאים לו וכמה התקציב שלו.

תתייחסי למיסים שהרכב מוריד לך כאל "בונוס על הדרך" וכלל לא כשיקול.

פורסם

לא ציינת מה מצבך הכלכלי.

אם את יכולה להרשות לעצמך - כמובן שעדיף רכב חדש (מבחינת אבזור בטיחות ואחריות יצרן ויכולה לבחור איזה צבע שרוצה).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כל אביזרי הבטיחות האלו לא ישאירו אותך יותר בחיים מאשר רכב שקיבל דירוג בטיחות של 5 כוכבים גם לפני 5 שנים. ההבדל הוא שהמערכות האלו מסייעות במניעת תאונה. הרכב הוא בטיחותי באותה המידה ( שוב, אם מדובר ברכב שקיבל דירוג 5 כוכבים ). כאשר הרכב כבר נפגע - אין למערכות האלו משמעות כל כך. כן זה טוב שיהיו כי הן גם מוזילות את הביטוח ואגרת הרישוי, אבל אם זה להוציא עכשיו 90 אלף שאין לך - תוותרי.

• תוכן חדש...