Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כול לא יצאת מטומטם. קנית רכב סבבה לגמרי ב-82 אלף שאין לו שום קשר לפיזו הידניות מלבד הצורה.

פשוט יצא המקרה ואתה צריך למכור פחות משנה אחרי שקנית וזה מה שיקרה עם כול רכב, לא רק עם הפיז'ו.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה קנית רכב חדש בכסף שאין לך?

אני לא מבין למה זה נראה לאנשים כמו משהו לגיטימי לעשות.

הריבית אפסית (משהו כמו 30 ש"ח בחודש), ההחזר החודשי היה נראה נוח, חשבתי שאגור באשדוד לנצח ורציתי רווח נוח וחזק לנסיעות.

פורסם

אפשר לשאול, למה לעבור לתל אביב? לשלם שכירות גבוהה מאוד על איזה יחידת דיור מטר על מטר בבנין בן 80 שנה?

אתה עובד בתל אביב? באיזה איזור?

אני שנים עבדתי בתל אביב וגרתי בנתניה, אם יוצאים לפני 7 בבוקר, לוקח 25 דקות להגיע.

פורסם

אין לי כוונה לפתוח עוד דיון של תל אביב VS פריפריה, אבל בגדול אני שורף 3 שעות ביום בדרכים, אין לי פריווילגיה להגיע לעבודה ב-7 בבוקר וגם אם הייתה לי בשביל לא לעמוד בפקקים אני צריך לצאת מאשדוד ב-6 בבוקר. חוץ מזה אני לא אוהב את הוויב של אשדוד (כי פשוט אין וויב כזה).

פורסם

ולמה אתה לא משתמש ברכבת?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדירה שאתה עובר אליה אין חניה? אולי בכל זאת שווה להשאיר את הרכב, להשתמש בו לצרכי פנאי ונוחות בלבד (טיולים בסופי שבוע וקניות) ולמכור אותו אחרי 5 שנים כמו שתכננת, רק עם קילומטרז' נמוך ויד ראשונה כשרוב האקזמפלרים האחרים עם קילומטרז' של מונית ואחרי 5 בעלויות. יהיה קל בהרבה למכור אותו ככה מאשר במצב הנוכחי (שיש חדש בכמעט אותו מחיר).

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
א. לא קונים רכב אירופאי

ב. לא קונים חדש

מסכים עם הראשון, לא מסכים עם השני.

ברכב משומש יבואו תיקונים, ובכלל אתה נוסע על אוטו שמישהו אחר הפליץ בו ומרח נוזלי גוף למיניהם על המושבים. אבל זה יכול גם להיות חלק בלתי נפרד מתהליך הייצור בדגמים מסויימים.

חשבתי שאגור באשדוד לנצח

אז אתה לא צריך להחליף אוטו, אתה צריך פסיכיאטר

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בחייאת, צאו לו מהחיים. למה אתה עובר לת"א, למה אתה ככה, ולמה אחרת.

גרתי ברעננה ועבדתי בת"א - סבלתי כל יום במשך שנה וחצי מלמעלה מ 3.5 שעות בפקקים. זה לא חיים.

השאלה היא לגבי הרכב.

פות"ש, רשמת שלא שווה לך למכור מתחת ל 67-66 אלף.

אני חושב שאם אתה רוצה למכור, שווה לך למכור גם בפחות.

הרכב מאבד מערכו כל חודש, יש לו עלויות אחזקה של רישוי וביטוחים, ובנוסף אתה משלם עוד 1000 ש"ח לחודש.

תוריד אם צריך עוד כמה אלפים ותעשה דבר שנקרא "stop loss" .

תתקדם הלאה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
ולמה אתה לא משתמש ברכבת?

אני משתמש ברכבת רוב הזמן לכן הקילומטרז הנמוך היחסית. חוץ מזה זמן הנסיעה כמעט זהה (פשוט ברכבת אפשר לגם לקרוא/לגלוש באינטרנט), אבל אחרי 5 שנים נמאס לי מהמרדף אחרי הרכבת.

בדירה שאתה עובר אליה אין חניה? אולי בכל זאת שווה להשאיר את הרכב, להשתמש בו לצרכי פנאי ונוחות בלבד (טיולים בסופי שבוע וקניות) ולמכור אותו אחרי 5 שנים כמו שתכננת, רק עם קילומטרז' נמוך ויד ראשונה כשרוב האקזמפלרים האחרים עם קילומטרז' של מונית ואחרי 5 בעלויות. יהיה קל בהרבה למכור אותו ככה מאשר במצב הנוכחי (שיש חדש בכמעט אותו מחיר).

אני יכול לעשות את זה גם בסיאט מיי בת 3-4 שנים. אני לא רואה שום סיבה להחזיק רכב חדש ויקר יחסית.

פורסם (נערך)

צ׳מגאי, בדיעבד עשית טעות - קנית רכב חדש בהחזר חודשי גבוה, לא בדקת את המצב בשוק, ווטאבר - כרגע זה כבר לא משנה (מעבר להפקת לקחים בעתיד).

במקום לעסוק בטעות שעשית תתמקד בדרך הפעולה הטובה ביותר מבחינתך כרגע.

אלה ההצעות שלי:

1. אם במיקום החדש שלך אין לך צורך קריטי ברכב - כלומר אתה מסוגל להתנייד לעבודה ולשאר המקומות שנכללים בשגרה היומיומית שלך ללא רכב - מכור את הרכב עכשיו, כמה שיותר מהר (או לחילופין - ברגע שאתה בת״א ולא נזקק לו יותר) גם אם זה אומר לוותר על כמה אלפים, כדי למזער את ההפסד שלך. אחרי שתעבור לת״א, תתאקלם ותבין מה העניינים, אם תחליט שאתה בכ״ז רוצה להחזיק רכב (וזה לא מובן מאליו, רוב הרווקים שאני מכיר שגרים בת״א לא מחזיקים רכב) - תתחיל לחפש מתוך פוזיציה של חוסר לחץ. פתאום המצב יתהפך - המוכרים יהיו בלחץ ואתה לא, ומבטיח לך (מניסיון) שבמצב הזה אתה תמצא עסקה שתהיה מרוצה ממנה, ואפילו די מהר.

2. אם בכ״ז המסקנה היא שאתה זקוק לרכב גם בת״א ברמה שאתה לא יכול להסתדר בלעדיו - אני מציע שתעשה הערכה ריאלית של כמה בדיוק אתה תקבל ממהלך של מכירת הרכב שלך וקנית רכב זול יותר. כשאני כותב ריאלית אני מתכוון לזה - בהנחה שתמכור את הרכב שלך נאמר ב-62K ותקנה את הרכב השני במחירים המפורסמים בלוחות, מינוס איזשהו מיקוח סביר.

נניח שיצא לך X ש״ח. עכשיו תשב עם עצמך ותחשוב כמה ה-X ש״ח האלה קריטיים עבורך. האם הם שווים לך את הטרחה (הלא מעטה) שבהחלפת הרכב, את הסיכון שבקניית רכב יד שניה לעומת הבטחון שבהחזקת הרכב שלך ואת הירידה בסגמנט עם כל המשמעויות הנלוות? אם כן - לך על ההחלפה, ואם לא - המשך להחזיק ברכב שלך.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

אני מכיר אדם שבנו משכיר את הרכב שלו לדיירי מלון דירות.

בעקרון זה לא חוקי אבל יחזיר לך חלק מהוצאות.

אתה תחת לחץ קצת ואוליי זה משפיע עליך,אבל אם אתה סגור על תל אביב אני אפילו לא הייתי מתאמץ לקנות אוטו אחריי שתמכור את זה.

אפשר להשכיר רכב מיני ב100 ש"ח ליום כשצריך.

פורסם

אם היית מקשיב לעצה של " החזר חודשי על הלוואה לא יעבור 10% מהכנסת משק בית (נטו)" זה לא היה קורה.

בכל מקרה, תתכונן להפסיד הרבה כסף. השאלה היא האם שווה לך להוסיף עוד 20 + אש"ח בשביל ... כלום בעצם? כרגע אתה תחזיר את ההלוואה, תחזיר את ההפרש (במזומן מכסף שמסתמן אין לך) ומה אז? תהיה בלי רכב? אתה טוען שהמכירה של הרכב היא בגלל קוצר במזומנים, אבל אתה רוצה לקנות אחרי זה רכב ב-30 אלף? משמע נניח ומכרת את הרכב מחר, יש לך הוצאה של כ-50 אלף ש"ח במזומן. אם ידך משגת 50 אלף במזומן כאשר קרוב לחצי מזה זה כסף שאתה הולך פשוט לתת לבנק עכשיו, לדעתי אתה עושה מהלך שגוי. ואם אתה מתכנן לקחת הלוואה על ה-30 לרכב השני, אז לפחות תבדוק שאתה תעמוד בהחזר החודשי (10 % ולא יותר מההכנסה). מה גם, רכב משומש - תשאיר כסף בצד לבעיות וכו'.

לגבי מסקנותיך - ההתנהלות הכלכלית שלך הייתה שגויה. אין פה כלל קשר לא לרכב אירופאי (שיש בהיצע אחלה רכבים שבעולם), ולא לרכישת רכב חדש (שזה גם כן אחלה כשלעצמו, אך יש לדעת לעשות את זה).

ולגבי 3 שעות בנסיעה ביום - Welcome to the club. כל מי שגר לא מטר מהבית, נוסע 2-3 שעות ביום לעבודה. גם מי שגר במרכז (ראה ערך תגובת דיסקברי על רעננה ו-3.5 שעות). בגלל זה לעבור לתל-אביב לדירה מעופשת במחיר מופרז? אבל זה כבר נושא לשרשור אחר.

• תוכן חדש...