Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ככל הנראה אני מתחיל ללמוד בשנה הקרובה בטכניון. אני לא מתכוון לעזוב את איזור המרכז ומסתמן שאלמד בין יומיים לשלושה בשנה הראשונה. מכיוון שנסיעה באוטובוס מתחנת הרכבת הקרובה אל הטכניון על פי גוגל עורכת ארבעים דקות במקרה הטוב (וקו כל 20 דקות) חשבתי לנסות את מזלי באופניים חשמליים. התכנון, קטנוע באיזור המרכז עד לתחנת הרכבת, להגיע לתחנת לב המפרץ ומשם לרכב אל הטכניון. אורך המסלול 5.3 ק"מ ועלייה של בסביבות 200 מטר.

השאלות בתכלס:

1. האם הנסיעה הזו בכלל אפשרית? היא תחסוך לי זמן או שזה סתם התעסקות?

2. האם בטוח להשאיר ללילה (או אפילו כמה ימים) את האופניים בתחנת לב המפרץ?

3. המלצות לאופניים שיעמדו במשימה (עדיפות ליד 2 ואז לחדש אותן) יתקבלו בברכה.

4. קורקינט חשמלי יכול לעשות את העבודה הזאת (ואז אולי אוכל לסחוב אותו עליי ואני אפתור את החשש מגניבה)?

תודה לעונים!

פורסם (נערך)

אם אתה רוצה לשמור על שלמות ראשך וגופך ותר על הרעיון. העליה בעוקף נו"ש או בפרויד היא תלולה למדי בכבישים עמוסים במכוניות שנוטות לנסוע מהר. כיון שאני נוסע בפרויד כל יום אני יכול לומר לך שכאשר יש רוכבי אופניים מיכאניים הם מסתכנים (אלא אם הם רוכבים על המדרכה, לא חוקי אבל המדרכה מרמת אשכול עד הקניונים בתחתית פרויד די פנויה מהולכי רגל, והרכיבה בעליה איטית מאד).

חייב להוסיף שמעולם לא ראיתי רוכבי אופניים חשמליים מטפסים בפרויד, תצטרך לדווש קשה ותגיע ללימודים סחוט. בכלל, אופניים חשמליים נדירים מאד בחיפה, בגלל התלילות.

עריכה: שאלתי את בני וחברתו, המתחילים שנה ג' בטכניון. לטענתם אין אופניים חשמליים עם סוללה שתספיק לעליה מתחנת הרכבת (חוף הכרמל או לב המפרץ) לטכניון. מצד שני, אם אינך נוסע בשעות השיא מדובר בנסיעה של 20 דקות באוטובוס.

לגבי תכנית הלימודים: האם בדקת אם המערכת מאפשרת לך להצטמצם ל-3 ימי לימודים בשבוע? האם אתה מביא בחשבון את עשרות השעות השבועיות של תרגולים ולימוד עצמי?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנאדם חולם חלומות וככה מנפצים לו אותם?!

אבל טוב שניפצתם אותם לפני שהוצאתי עליהם כסף.

לצערי יש לי שיעור שמתחיל בשמונה וחצי בבוקר עם נוכחות חובה. אני מניח שאלה שעות השיא בחיפה.

אני אצטרך לחשוב על דרך מעשית אחרת להגיע (בתקווה לא לצאת ברכבת של שש בבוקר)

תודה רבה על האינפוט שלכם!

פורסם (נערך)

מניסיון אישי - אופניים חשמליים עושים את העבודה.

תקרא את ההודעה שלי כאן.

1. כן, הנסיעה אפשרית. כן, היא תחסוך לך זמן. אני נוסע מרחק זהה לשלך וטיפוס זהה לשלך ב25 דקות בעליה, ופחות מ20 דקות בירידה.

יש מדרכה לאורך כל הדרך ללב המפרץ מהטכניון, והיא יחסית ריקה מאנשים.

אתה גם לא תגיע סחוט לטכניון - תוכל אפילו לא לדווש בכלל לאורך כל הדרך - אבל זה יגמור את הסוללה יותר מהר.

2. הייתי משאיר אופניים בלב המפרץ אך ורק בלי סוללה ועם שרשרת כמו של אופנוע/מנעול פרסה 16 מ"מ ומעלה.

3. במקרה שלך הייתי קונה אופניים 48 וולט כי לא מצפים להם חיים קלים בעליות, אבל גם 36 יעשו את העבודה. לקנות מיד שניה זה סיכון, אז תדאג למזער אותו ולהיות קונה חכם. הכל בסוף עניין של תקציב.

4. לא מבין בקורקינטים.

עריכה, כמובן תרגיש חופשי לשאול כאן או בפרטי כל דבר בנושא - אשמח לעזור.

עריכה אחרונה על ידי Step

פורסם

Step - איך אתה מסתדר בגשם ובחמסין?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רעיון טיפה שונה - במקום אופניים חשמליים חזקים שעולים כמה אלפים טובים, אפשר לקנות רכב באלפים בודדים עם טסט ארוך ומדבקת כניסה וחניה לטכניון (200 ש"ח) שמאפשרת לך לחנות בחניונים של הסטודנטים. הרכב נשאר בחיפה כל הזמן כשאתה משתמש בו כדי להגיע לחניון של הטכניון מהחניון של הרכבת הלוך ושוב. יותר בטוח מאופניים, יותר נח ולדעתי העלות של הכל תהיה זהה לרכישת אופניים איכותיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

Sperial,

אני רוכב רק חודש וחצי, טרם נתקלתי בגשם.

אבל אני גם רוכב אופנוע - אז אני מעריך שכמו שרכבתי על אופנוע בגשם, אוכל לרכוב גם על אופניים בלבוש מתאים.

או שבכמה ימים הבודדים בהם צפוי גשם - אקח אוטובוס. נראה מה יהיה מצב הרוח שלי באותו היום.

חמסין - לא יודע אם בחודש וחצי האחרונים היה חמסין, אבל בשום יום, גם בחמים ביותר שהיו לא הרגשתי אי נוחות בגלל האופניים.

אם כבר, אני יכול לדווש פחות ולהנות מהרוח.

SlowRider,

אופניים חשמליים יהיו זולים בהרבה, אם נחשב את כל העלויות הנלוות.

גם אל תשכח שאופניים אמינים בהרבה מרכב ישן בכמה אלפים בודדים, וכשתהיה תקלה ברכב שעומד בעיר מרוחקת ממקום מגוריך, זה יגרור הרבה בלגאן שאתה היית רוצה להימנע ממנו.

ניתן להשיג אופניים לא רעים בכלל ב2000 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי Step

פורסם

מה שSTEP אמר.

נראה לי שרק הביטוח לשנה וקניית הרכב יעלו יותר מהאופניים. הפתרון נדרש רק לשנה הקרובה. אחרי זה עוברים לבת גלים (תחנת רכבת מטר מהפקולטה :wink: ).

לגבי קניית אופנוע פולסייז, חלום אבל, אני סטודנט עני ובעל משפחה, החזקת אופנוע שיעשה בקירוב 2400 ק"מ בחודש יהיה מטורף עבורי.

לגבי זמן בטכניון מעבר להרצאות (sperial ראיתי את ההערה שלך רק עכשיו), יש לי תואר ראשון כך שיש כמה פטורים ממקצועות הבסיס.

לגבי הבטיחות, זאת הבעיה והפחד הגדולים שלי. לא מעוניין להסתכן ולא מעוניין לסכן אחרים. קיוויתי שיש איזשהו פתרון ביניים. יכול להיות שאם המדרכות באמות ריקות יחסית יהיה אפשרי לעשות את הנסיעה הזו בבטיחות יחסית. אולי אני אנסה להגיע עם אופניים של חבר להתנסות במסלול. באמת מעניין אותי כמה זמן ייקח לי להגיע לבניין.

step, תודה קראתי את כל השרשור מעניין ומותיר תקווה. ככל הנראה נצטרך לנסות לרכב בדרך בעצמי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אופניים טובות עולות 2000 שקל ויש לך כח לעשות את המסלול ברכיבה אז באמת אין מה לחשוב על רכב. לפי מי שראיתי באינטרנט אופניים חשמליים טובים יכולים להגיע להרבה יותר מזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אפשר לקנות אופניים 5K ש"ח. אפשר גם לקנות אופניים ב1K ש"ח.

אם מהירות של 45 קמ"ש וטווח של 50 ק"מ לא מעניינים אותך, אני לא רואה סיבה להשקיע 5K באופניים חשמליים.

RLMS, כמו שכתבת, ממליץ לך לנסות לעשות את המסלול בעצמך עם אופניים של חבר. רק כך באמת תדע אם זה משהו שאתה רוצה לעשות כל יום.

פורסם

אני יודע להעיד רק לגבי סעיף 1 שזה אפשרי, היה לי חבר שנסע כך כמעט מדי יום מתחנת חוף הכרמל ובחזרה לפחות שנתיים.

("היה" בלשון עבר כי הבחור לדאבוני מריח את הפרחים מלמטה כבר כמה שנים, מסיבות אחרות שאינן קשורות לתחבורה).

בטיחות זה עניין אחר, אני לא הייתי מעז לעשות זאת.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

עדיף בתחבורה ציבורית, יש הרבה אפשרויות שחלקן טובות מאוד וחלקן פחות טובות אבל כגיבוי אם פספסת אוטובוס ואין מה לחכות לאוטובוס הבא

אין לך מה לחפש עכשיו לוחות זמנים - התדירות לא משהו בחופש (ויש קוים שבכלל לא נוסעים)

באוטובוס יש לך אפשרות לנסוע בקו 142 מלב המפרץ שעושה את זה יותר מהר ממך על אופניים

או 16 שמגיע במהירות לזיו (או 123 שעושה את זה לאט יותר) ושם להחליף לכל קו שנכנס לטכניון 17 19 11

מחוף הכרמל זה לוקח יותר זמן (אבל אתה מרויח את הנסיעה ללב המפרץ):

מחוף הכרמל קו 1, זריז אבל מעט נסיעות

מחוף הכרמל 11 פחות זריז

קו 17 מחוף הכרמל או בת גלים למזוכיסטים בלבד, ממרכז השמונה לא משהו אבל יכול להיות עדיף מ11 אם יש פקקים איומים בחורב

עריכה אחרונה על ידי armagedon
פורסם

rlms - אם אתה מתחיל ללמוד מקצועות של רפואה תתכונן להרבה דגירה. רפואה הוא מקצוע של שינון, ועוד שינון, ועוד שינון. יש גם קצת עניין של הבנה, אבל העיקר הוא שינון.

אם אתה הולך לתואר מתקדם באחד ממקצועות "מדעי הרפואה" זה כבר סיפור אחר.

• תוכן חדש...