Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לנקות את תא המנוע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

עכשיו לאחר שסודרה הבעיה עם הרדיאטור חימום רציתי לשאול איך ניתן לנקות את תא המנוע?

יש לי שם המון המון ג'יפה, לכלוך, שאריות שמן, ושאר מרעין בישין, והייתי רוצה לנקות את כל הבלגן - אני לא מתכוון להגיע לרמה של "מהיר ועצבני" (למרות שגם זה יהיה נחמד ;)) אלא לניקיון כללי טוב שניתן לראות מה קורה שם, ובכלל שיהיה יותר יפה.

אשמח להנחיות כלליות ופרטניות על מה כדאי לנקות, במה לא לגעת, איך לנקות וכו'...

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

לא כ"כ קשור לת'רד אבל, איך העיניין סודר בסוף ?

מה הייתה הבעיה ?

לגבי שטיפת מנוע:

דבר אחד אני יכול לומר לך.

אל תעשה עם לחץ מים!

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אם אתה יודע שמערכות החשמל במנוע שלך מסודרות טוב, אני הייתי ממליץ לעשות לו שטיפה בקיטור, מכסים מפלג, כויל ואלטרנטור (נדמה לי), ומרביצים לו שטיפה טובה עם מסיר שומנים, אח"כ מייבשים הכל עם לחץ אוויר, והמנוע נקי כמו חדש.

אני מזכיר שוב: לוודא היטב שמערכות החשמל מבודדות טוב, כדי שלא יהיו פאדיחות...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

פיסטולט ונפט במיכל (אם אין נפט, אפשר גם סולר) יעשו את העבודה.

אם אין פיסטולט, אפשר גם בעזרת מברשת צבע רגילה!

אמיר.

פורסם

ל-DAMN - הוא פשוט ניתק את רדיאטור החימום (כצפוי) :( אני ינסה לשים תמונה בקירוב, הוא אמר לי שהוא לא עושה תיקונים כאלה, והמליץ לי על מקום שכן עושה - אבל אמר שזה כנראה לא כדאי...

ל-ORSE - אין מצב לקיטור, הרכב ישן ואני לא רוצה להתחיל צרות... מה אפשר לעשות בצורה ידנית? לא הבנתי מה כתבת לגבי מסיר שומנים וכו'?

ל-BMW - מה זה פיסטולט? האם נפט לא יגרם לנזק לחוטים (מאכל גומי...?) סלח לי אם השאלה מטומטמת זה פשוט נשמע חומר חריף מדי בצורה עצבנית בשביל לעבוד בתא המנוע... ?

...Carpe Diem

פורסם

לפעמים כל השמן והלכלוך שומרים על המנוע ... יש דברים שפשוט לא צריך לגעת בהם ... נכון שזה לא הכי יפה... אבל יש פתגם חכם שאומר "אם זה עובד, אל תנסה לתקן את זה"

פורסם

לא יודע בקשר לנפט

אבל לא לא לא לא לשטוף עם סולר!!! פשוט לא

אחרכך תישאר בלי צינורות, ועם הרבה חורים ובנדים דפוקים.

סולר אוכל גומי , צנרת, וחוטים

ראו הוזהרתם.

פורסם
ל-DAMN - הוא פשוט ניתק את רדיאטור החימום (כצפוי) :sad: אני ינסה לשים תמונה בקירוב, הוא אמר לי שהוא לא עושה תיקונים כאלה, והמליץ לי על מקום שכן עושה - אבל אמר שזה כנראה לא כדאי...

אל תוותר, חבל שתגיע שוב לימות החורף ולא תיהיה עם חימום, תאמין לי אתה תקלל את הרגע שהחלטת להקשיב לו.

לך תתקן !

ד"א פיסטולט זה צינור אויר שמחובר אליו מיכל קטן ששם אתה שם מה שאתה רוצה (נפט\מים\צבע.) ואם זה אתה מתיז.

אני לא יודע כמה ראית, אבל פחחים ככה צובעים את הרכבים.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אפשרי להסתדר ללא חימום- למי שלא קר.

לצורך הפשרת אדים המזגן הכי אפקטיבי בכל מקרה.

לעניין הניקיון- ספריי זזקל ודומיו ומטלית.

ריסוס קל וניגוב.

גם יגן ממים וגם ישמור על החלקים נקיים.

מנוע קר בלבד! החומרים האלה דליקים

אפשר התאווררות של שעה לערך עם מכסה מנוע פתוח לפני הנעה.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

אוקי, אז הבנתי שצריך להשתמש בחומר לא קורוסיבי (כמו סולר/נפט) אלא בחומר שימון כמו זזקל (WD40? למרות שאני לא מבין איך חומר כזה בכלל מנקה???) מישהו רק יכול להגיד לי בקצרה במה לא כדאי לגעת כדי לא לגרום נזק? כלומר - מה אמור להיות מלוכלך ומגורז שאני לא יוריד לו את השימון בטעות... ?

...Carpe Diem

פורסם

זזקל ודומיו גם מנקים.

מניסיון אישי לא היה איתם בעיות.

הייתי מציע שתהיה עדין ותשתמש בכמויות שלא יציפו את המנוע וסביבתו.

השתמש במטלית לניקוי נוסף.

תנקה את מכסה השסתומים, הפח בסביבת המנוע ניקוי כללי לא בית מרקחת.

פורסם

זאת עיקר שאלתי - ניקוי כללי אני מניח שיהיה יחסית קל לעשות, אבל איך גורמים לתא המנוע להראות נקי מבריק!?

אני לא מתכוון ברמה של מכוניות ספורט וכדומה (אין כל כך מה להשוויץ במנוע של אונו... ;)) אלא ברמה שיהיה נעים להסתכל ונוח לראות מה קורה , אם מזיע שמן מאיפושהו וכו'.. ?

...Carpe Diem

פורסם

וואו, כל זה רק עם זזקל...? טוב, נראה לי שאני ינסה באמת... - האם WD40 וכל דבר דומה יעשה את העבודה או שרק החומר הזה מנקה כך?

...Carpe Diem

פורסם

כולם על אותו עיקרון לזז קל יש ריח מתוק.

עניין של טעם וריח

:-)

יש גם חומר של אמריקן איגל באריזה גדולה יותר מאחרים.

• תוכן חדש...