Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחותי מתקדמת לרכב משפחתי גדול יותר ונפרדת מיונדאי גטס שנת 2005 נפח מנוע 1600 ככל הנראה עם קילומטראז' מכובד (אין לי מספר מדוייק) - היא מעוניינת למסור לי אותו כי אני דיי נואש לרכב קטן וראשון בחיי כשכעת עולות מספר שאלות -

1. מה הסכום ההגיוני שאני צריך להציע לה בתמורה לרכב ?

2. לא עדיף לי להתעקש על רכב "מחוץ למשפחה" משנתון מאוחר יותר כדוגמאת ניסן מיקרה או יונדאי i10 ?

היונדאי גטס מגיעה עם סן רוף, צמיגים חדשים ומנוע מחודש כשאני גם יכול להיות בטוח בנוגע להיסטוריה הטיפולית/תאונות שלו. מנגד חשוב לי רכב חסכוני, אמין וזול ואני לא בטוח שהגטס תספק אותי בתחומים האלו - מה דעתכם ?

פורסם

למסור זה נהדר. גם אם תשקיע בו קצת בתיקונים פעם ב...עדיין אין ירידת ערך ממחיר של 0 ש"ח וזה תמיד טוב.

הרכב אמנם לא חסכוני, אבל כמה כבר אתה תיסע? בשביל עוד 100 ש"ח בחודש בחיסכון בדלק, אתה תלך לחפש רכב במחיר גבוה בהרבה?

אם הרכב מטופל ואין לו תאונות, מה בדיוק מטריד אותך?

פורסם
למסור זה נהדר. גם אם תשקיע בו קצת בתיקונים פעם ב...עדיין אין ירידת ערך ממחיר של 0 ש"ח וזה תמיד טוב.

הרכב אמנם לא חסכוני, אבל כמה כבר אתה תיסע? בשביל עוד 100 ש"ח בחודש בחיסכון בדלק, אתה תלך לחפש רכב במחיר גבוה בהרבה?

אם הרכב מטופל ואין לו תאונות, מה בדיוק מטריד אותך?

כמאמר המשפט הידוע "שונא מתנות יחיה" ואני כן רוצה לשלם מחיר לגיטימי על הרכב - אחת השאלות היא מה הוא אותו סכום לגיטמי לרכב עם הפרטים הנ"ל.

תכל'ס לא חשבתי על זה שההפרש של הדלק באמת יכול להתקזז עם מחיר נמוך של הרכב. זאת גישה מעניינת, השאלה עד כמה באמת הרכב אמין ביחס לשנתון שלו. אחותי טוענת שהרכב שמור ושהם חידשו לו את המנוע ואת הצמיגים. אולי יש עוד דברים שאפשר ללמוד מהדגם והשנה שלו על אמינות ורעות חולות אחרות שיכולות לצוץ ?

החשש העיקרי שלי הוא לעשות עסקים בתוך המשפחה ואז להתאכזב ולאכזב זאת הסיבה שחשוב לי לדעת שמבחינת אמינות הרכב לא אמור לאכזב, עד כמה הרכב "שותה" דלק ביחס לניסאן מיקרה ידנית (סביב שנתון 2010) לצורך השוואה וכמה בערך הערך שלו בשוק.

פורסם

מנסיון אישי ומדידה מדוייקת : מיקרה ידנית 2012 שותה 1 ל15 עד 16 בתוואי מעורב ומזגן דולק .

נדמה לי שב 2010 היה הדגם הקודם והחדש התחיל ב 2011.

אם הגטס אוטומטית ההבדל יהיה יותר מ100 שקל בחודש על דלק

פורסם (נערך)

לי יש כלל בחיים "לא מערבים משפחה ועסקים"- זה עלול להיגמר בחוסר נעימות- רכב בן 12 עם ק"מ גבוה מאוד,שלך תדע מה הבלאי שלו.. אוקיי לא שילמת עליו אבל לך תדע כמה כסף תוציא על אחזקה ותיקונים.

לו היית מכונאי העסקה היתה משתלמת אבל כנראה שאתה לא ולטעמי,כאן נגמר נושא ה"משתלם" והופך ל"נעלם גדול".

היה לי רכב כזה משנתון 2006,הרכב ממש לא חסכוני (מנוע בגודל של מאזדה לנטיס על בודי כבד עם צריכת דלק גרועה מכל משפחתית אחרת (פרט אולי למיצובישי לנסר)- אנחנו מדברים על 1:8.5 בעיר ו 1:12 בחוץ במקרה הטוב.

המנועים לא הכי מוצלחים ועשן לבן,יוביל לפתיחת ראש מנוע (אחת המחלות של הרכב הזה-איכול גומיות שסתומים והתפרקותן-תיקון של כ-3,000 ש"ח לפחות ורכב עם ק"מ מכובד עלול לדרוש החלפת מנוע בתוספת של 2000-3,000 ),גיר מסרס את הרכב בעל 4 מהירויות והחלפות הילוך ארוכות,רכב לא נוח (לי לפחות שבר את הגב עד שנשברתי מבכי ומכרתי כי כבר לא יכלתי).

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מחיר בסיס זה אגרה טסט פלוס עלות העברת בעלות(שבכל מקרה תשלם) זאת אומרת 1300.

אם אתה רוצה להיות בטוח שאתה לא מכניס את עצמך לבור כלכלי תיצור קשר עם אסף מהכנופייה שיבדוק לך את הכדאיות בלקיחת הרכב.

פורסם

כבעלים של גטס 2007,

1. הגטס נחשב לרכב אמין וזול לאחזקה ואם מקפידים לטפל בו בזמן, המנוע יכול להגיע בשקט ל-200,000 ק"מ

2. מחזק את ההמלצה של mark_avn לגבי אסף מהכנופייה

3. אל תשכח את נושא הבטיחות - אם אינני טועה המיקרה עשויה להיות בטיחותית יותר (שווה בדיקה)

תתחדש :)

פורסם (נערך)
כבעלים של גטס 2007,

הגטס נחשב לרכב אמין וזול לאחזקה ואם מקפידים לטפל בו בזמן, המנוע יכול להגיע בשקט ל-200,000 ק"מ

תתחדש :)

רק חבל שאצלי עוד לפני 100,000 ק"מ התברר שבטיפול שגרתי שיוצאים ים שבבים מהשמן (גומיות שסתומים מתפוררות) ובשביל להחליף אותן זה סיפור מההפטרה ובדגם הזה ספציפית נרמז לי בעדינות,שיאלצו להרים ראש מנוע).

כיוון שגם הגיר כבר עשה בעיות מרגע קניית הרכב והחזקתי אותו 34 שנים,באותו יום נגמרו הסנטימנטים והוחלט על פרידה מהרכב כי משמעות התפרקות הגומיות היא התחלת עישון לבן ואולי המנוע יכול להמשיך לנסוע אבל יאכל הרבה שמן שלא נדבר על אי מעבר טסט עתידי.

למען האיזון ייאמר שהרכב נרכש כבן 3.5 מהשכרה. עם 68,000 ק"מ מסוחר (היה בחברת השכרה פרי וגם הם לא התעסקו במכירת הנבלה).

לשם השוואה- יש לי I30 כבר כמעט 6 שנים ואין שמץ לתקלה דומה (הרכב נרכש מליסינג של הרץ עם 31,000 ק"מ אז לא כל יונדאי היא חרא אבל הגטס לטעמי אפילו גרועה מהאקסנט ואלנטרה,שהיו לפניה).

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

משום מה אני שומע הרבה יותר סיפורים על רכבים "לימוניים" מכאלה שיצאו מליסינג והשכרה, מאשר פרטיים.

ולא פלא אחרי שראיתי מה עושים עם הרכבים הללו ואיך מטפלים בהם.

תפסיקו לקנות את הרכבים האלה, זה לא שווה את הגרושים הנחה שמביאים עליהם במיוחד שעובדתית הרבה יותר קשה למכור אותם.

פורסם
רק חבל שאצלי עוד לפני 100,000 ק"מ התברר שבטיפול שגרתי שיוצאים ים שבבים מהשמן (גומיות שסתומים מתפוררות) ובשביל להחליף אותן זה סיפור מההפטרה ובדגם הזה ספציפית נרמז לי בעדינות,שיאלצו להרים ראש מנוע).

כיוון שגם הגיר כבר עשה בעיות מרגע קניית הרכב והחזקתי אותו 34 שנים,באותו יום נגמרו הסנטימנטים והוחלט על פרידה מהרכב כי משמעות התפרקות הגומיות היא התחלת עישון לבן ואולי המנוע יכול להמשיך לנסוע אבל יאכל הרבה שמן שלא נדבר על אי מעבר טסט עתידי.

למען האיזון ייאמר שהרכב נרכש כבן 3.5 מהשכרה. עם 68,000 ק"מ מסוחר (היה בחברת השכרה פרי וגם הם לא התעסקו במכירת הנבלה).

לשם השוואה- יש לי I30 כבר כמעט 6 שנים ואין שמץ לתקלה דומה (הרכב נרכש מליסינג של הרץ עם 31,000 ק"מ אז לא כל יונדאי היא חרא אבל הגטס לטעמי אפילו גרועה מהאקסנט ואלנטרה,שהיו לפניה).

צר לי לשמוע על המקרה שלך

אינני חושב שניתן להכליל ולומר על כל הגטס שהן חרא (מבחינת אמינות), לאור המקרה הנ"ל.

אפשר לומר הרבה דברים על הגטס - שהרכב אינו מהנה לנסיעה, איכות החומרים של פנים הרכב נמוכה, רמת הבטיחות איננה גבוהה וכו' אך בנושא האמינות אני עדיין חולק עליך :)

הגטס שלי תהיה בת 10 בדצמבר (תהיה ברשותי 9 שנים) , קיבלנו אותה עם 50,000 ק"מ מהשכרה - הייתה פחות משנה בחברת ההשכרה.

אני דואג לטפל בזמן, אפס תקלות מנוע / גיר וכו'.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
צר לי לשמוע על המקרה שלך

אינני חושב שניתן להכליל ולומר על כל הגטס שהן חרא (מבחינת אמינות), לאור המקרה הנ"ל.

אפשר לומר הרבה דברים על הגטס - שהרכב אינו מהנה לנסיעה, איכות החומרים של פנים הרכב נמוכה, רמת הבטיחות איננה גבוהה וכו' אך בנושא האמינות אני עדיין חולק עליך :)

הגטס שלי תהיה בת 10 בדצמבר (תהיה ברשותי 9 שנים) , קיבלנו אותה עם 50,000 ק"מ מהשכרה - הייתה פחות משנה בחברת ההשכרה.

אני דואג לטפל בזמן, אפס תקלות מנוע / גיר וכו'.

אז בסוף הלכתי על הגטס של אחותי, הרכב בהחלט לא חף מתקלות קטנות ותיקונים שיש (ועוד יהיה צורך בעתיד) לעשות. אבל זאת אחת הסיבות שבגינן הלכתי על האפשרות הזאת - רכב ראשון אולי עדיף שיהיה מעט "מתוסבך" כדי ללמוד ממנו על רכב אישי מה הוא. (זה והמחיר הנמוך יחסית כמובן :p )

@fusion-x אשמח לשמוע טיפים לטיפול נאות ברכש החדש והבהחלט לא נוצץ :)

פורסם

תתחדש!

אין מה לעשות, ברכבים ישנים יחסית עשויות להיות תקלות קטנות ותיקונים סבירים.

בנוגע לטיפים:

1. תוודא שהטיפולים בוצעו בזמן. אם לא, תדאג שהרכב יעבור טיפול בהקדם

2. תבדוק את הדברים הבאים:

- נורות שרופות

- מספיק אוויר בצמיגים

- מצב מפלס שמן המנוע ונוזל הקירור -> אם יש חוסרים יש להשלים ומומלץ לבצע מעקב שוטף (כולל רישום)

- עכירות של הפנסים הקדמיים -> יש מדריכים בפורום שמסבירים כיצד ללטש אותם

- תבדוק אם יש צמיגים עם בלאי ובנוסף, תבדוק מה תאריך הייצור ותחליף צמיגים ישנים ואו בלויים וכו'.

- אם יש ממש רעידות של הדשבורד כאשר הרכב עומד (שומעים שהפלסטיקים ממש רועדים), אז מומלץ להחליף תושבת מנוע ימנית (זו המחלה של הגטס)

3. אם אתה מעוניין לדעת כיצד לטפל ברכב בעצמך, אז תוכל לפנות לאחד מחברי כנופיית הטיפולים השוטפים באיזורך (או לאסף מהכנופיה)

• תוכן חדש...